- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet evet çok haklısınız.bu tarz konular ara ara açılıyor ben de benzer şeyleri yazıyorum. eşimle sevgiliyken babamla tanıştırdığımda ben üniversitedeydim, eşim üniversite okumuyor, lise mezunuydu. babam okumamış olmasından hoşlanmadı. ama eşim benden sonra üniversiteye başladı ve benden önce bitirdi, onur belgeleri aldı. babamın işine kendi işiyle ilgili konularda destek oldu. kısaca ön yargılı olmamak gerek. bir başka hikayede yine büyükşehirde dereceyle bölümüne girmiş bir kıza babası üniversite okumamış damat adayını yakıştıramıyor. bunun üzerine damat adayı üniversiteyi kazanıyor ve çok iyi kariyer yapıyor. kızla evleniyorlar.
diploma bir noktada çok da önemli değil ama artık üniversite okumak çok zor değil ki. hani illa üniversite bitirmekse insan eşine uyum sağlamak için de olsa okuyabilir. okumaya insanlar da kendini geliştirebiliyor iyi mesleklere sahip olup iyi para kazanabiliyorlar ama eş adayı okuduğu için buna kendini teşvik edip okuyarak çalışan insanlar oluyor.
sevgilin de okuyabilirdi bu süreçte. açıktan da olsa. biraz çabalayabilirdi. ama sana okuman için teşvik etmiş. bu da çok güzel bir şey. tarafların çabalayabildiği ölçüde denk olması bence önemli. ha olmasa da olur. hepimizin anne babasının eğitimi denk değil sonuçta. ama sevgilin için ne diyorsun, 6 yıldır birliktesiniz ve hala daha iyi bir iş arıyor. 6 yılda bir gelişme kaydedememiş gibi duruyor.
diğer yandan babanın tavrını çok kibirli buldum. belki sana çok hayırlı bir eş, çocuğuna çok hayırlı bir baba ve ailene de çok hayırlı bir damat olacak? belki kendine denk diye evleneceğin insanla çok mutsuz olacaksın? bunların bir garantisi yok. baban okuduğun için kibirlenmiş, layık görmemiş sana. aslında ilişkinizi çok daha önce öğrenselerdi her şey bambaşka olabilirdi. belki ilişkinizin tehdit altında olması onu da okumaya teşvik edebilirdi.
ben de çocuğumun kendine denk biriyle evlenmesini umarım,üzülmemesi için. ama tepki çok ağır yok okulu bırak, ayrıl. reşit, yakında ayakları üzerinde duracak bir insansın, baban bile sana ayrıl diyemez bence. çocuğusun diye kölesi değilsin. bunu daha yapıcı söyleyebilirdi. önce iyi bir iş bulsun, işinde tutunsun, öyle resmiyete dökeriz diyebilirdi. uyarılarda bulunabilirdi, ama haddince.
ne yazasım varmış yahu.
neyse, kısaca üniversite okumadı diye sevdiğim insandan ayrılmazdım, böyle bir kriterim olsa baştan hiç başlamazdım. 6 yıldır birlikte olduğum insanı babam istemiyor diye terk etmezdim. ama bu insanın kendini geliştirip geliştirmediğine, dünyaya aynı pencereden bakıp bakmadığımıza önem verirdim. ama altı yıldır bir işte tutunamamış, düzenini kuramamış insanla da evlenmezdim. insanda bir gelecek sorumluluğu olmalı.
kpss sınavına giricek bu sene hava ikmale girmek içinde uğraşıcak ama bundan önce bir iş daha var kasımda açıklancak sonucu orayı bekliyor zaten orası da olmazsa hava ikmal için uğraşıcak. hatta bana dedi bana biraz ders çalıştırır mısın diye .Bu sene girsin universite sinavina aciktan okumaya baslasin bide calissin 2016 lise mezunlari icin kpss ye atansin memur olsun ozaman babanda bisi demez
zaten bende okulu bırakmıyorum erkek arkadaşımda bunu istemiyor ben gerekirse giremeyeceğin sınavlar için rapor ayarlarım dedi.Deli misin evlilik için okulunu yakıyorsun, hiçbir şey üniversite eğitiminden önce gelemez. Son 1 yılınmış yakma bak ayrıldık de görüşmüyoruz ben okulumu tamamlamak istiyorum de okulunu bitir işe gir, sonra ne yapıyorsan yap.
Ailesinin lafıyla askere gidip okul bırakan biri sorumluluk sahibi olamaz. Evlenince de ailesinin lafıyla hareket ederse görürsünüz. Ayrıca biraz daha bekleyemediniz mi babanıza açmak için? Kaşınmışsınız, onca yıl beklediniz 1 yıl daha bekleyebilirdiniz. Babanıza ayrıldık diyorsunuz da inanmıyor mu ki? Sevgilinizle anlaşma yapın ayrılmış gibi davranın, güya benle evlenmek istemiyor musun yoksa diye kavga çıkarmış olsun da sen de okulumun son senesi bırakmayacağım demişsin küsmüş evlenmek istemiyor demek ki diye falan. Arkadaşlarından kaçırdığın yerlerin notlarını alırsın, bir şekilde sınavlarını ver ve geç, okuluna mutlaka git. Vizeler geldi zaten dönemin bitmesine 2 ay kaldı şurada.zaten sınava girmedi değil açıktanda olsa bir bölüm kazandı ama ailesi askere gitmesini istediği için askere gitti oda.
sorumsuz biri olduğunu kabul etmiyorum çabalayıp uğraşıyor. daha iyi bir yerde çalışabilmek için uğraşıyor.
ve benim babam kendisi ilkokulu bitirememiş ama orda burda çalışarak kendince yükselmeye çalışmış. annem lise mezunu olduğu için annemin ailesi karşı çıkmış ve kaçarak evlenmişler. bunu anlaması gerektiğini düşünüyorum. kendisininde yaşadığı şeyler bunlar.
babama şu an söylememin sebebi birazda annemdi iş çevirme arkasından söyle dediği için söyledim bnde ona güvenerek. babama zaten bu şekilde söyledik şimdi ama kendisi durmuyor şimdi de kalkıp evi barkı satıp gidiceğimizi söylüyor. yani şu an ben okula gitsemde gitmesem de beni buradan kaçırmayı planlıyor ..Ailesinin lafıyla askere gidip okul bırakan biri sorumluluk sahibi olamaz. Evlenince de ailesinin lafıyla hareket ederse görürsünüz. Ayrıca biraz daha bekleyemediniz mi babanıza açmak için? Kaşınmışsınız, onca yıl beklediniz 1 yıl daha bekleyebilirdiniz. Babanıza ayrıldık diyorsunuz da inanmıyor mu ki? Sevgilinizle anlaşma yapın ayrılmış gibi davranın, güya benle evlenmek istemiyor musun yoksa diye kavga çıkarmış olsun da sen de okulumun son senesi bırakmayacağım demişsin küsmüş evlenmek istemiyor demek ki diye falan. Arkadaşlarından kaçırdığın yerlerin notlarını alırsın, bir şekilde sınavlarını ver ve geç, okuluna mutlaka git. Vizeler geldi zaten dönemin bitmesine 2 ay kaldı şurada.
ama şimdi de babam bizi burdan götürmeyi kafasına koymuş Allahim cıldırıcam ya zaten her şeyimi elimden aldı. görüşemediğimizi biliyor ama hala ya görüşürlerse diye burdan kaçırmayı planlıyorOkulunu bitir mesleğini eline aldıktan sonra istemiyosan babanı dinlemezsin zaten kendi işin gücün var sana destek olan bri var.Baban belliki ağır mantıksız. Yani onun akıl yolundan gitmenin manası yok.Ayrıldım de okulunu bitr zaten son senenmiş.Sonrada istediğini yap.Ben olsam böyle yapardım çnkü babada mantık sıfır.
Devlette misin özelde mi? Özeldeysen tam burslu musun? Erkek arkadaşın ev almış, eğer seni buradan ciddi ciddi götürürlerse evi satıp, topla eşyalarını erkek arkadaşının aldığı eve git o da babaannesinin üstünde kalsın sen mezun olana kadar. Kyk kredin yok mu aylık? Yoksa erkek arkadaşın versin maaşı var madem 2 bine yakın. Artık bu seneyi biraz gururu çiğneyip atlatmalısınız çünkü 1 yıl kalmışken okulun yanması çok acı verir insana. Emeğin yanmadan kendine acil durum planları üret.babama şu an söylememin sebebi birazda annemdi iş çevirme arkasından söyle dediği için söyledim bnde ona güvenerek. babama zaten bu şekilde söyledik şimdi ama kendisi durmuyor şimdi de kalkıp evi barkı satıp gidiceğimizi söylüyor. yani şu an ben okula gitsemde gitmesem de beni buradan kaçırmayı planlıyor ..
devletteyim, kredi almadım ailemin yanında okuyorum diye. eğer gerçekten zaten öle bir şey yaparlarsa götürmeye kalkarlarsa öyle yapıcam. okulumun yanmasını hiç istemem zaten ben okulumu ilk yılımda kazanamadım. 1 sene kaybım var diyerek fazla fazla ders alıp okulumu 3 yıla indirdim. bu kadar çabalamışken okulumdan da vazgeçemem.Devlette misin özelde mi? Özeldeysen tam burslu musun? Erkek arkadaşın ev almış, eğer seni buradan ciddi ciddi götürürlerse evi satıp, topla eşyalarını erkek arkadaşının aldığı eve git o da babaannesinin üstünde kalsın sen mezun olana kadar. Kyk kredin yok mu aylık? Yoksa erkek arkadaşın versin maaşı var madem 2 bine yakın. Artık bu seneyi biraz gururu çiğneyip atlatmalısınız çünkü 1 yıl kalmışken okulun yanması çok acı verir insana. Emeğin yanmadan kendine acil durum planları üret.
hayır ben bide anneme de çok kızıyorum, baştan beri her şeyi biliyordu onayladı kabul etti. şimdi de kalkıp ee okusaydı diyor. tamam bizim ilk yıllarda daha bu kadar ayrıntıyı düşünmediğimiz için aklımız gezip tozmadaydı. bana kalkıp hiç bir şekilde bak kızım şöyle yapın demedi. oda onaylıyor görünce bizde böyle bir şeyle karşılaşacağımızı tahmın edemedikDevlette misin özelde mi? Özeldeysen tam burslu musun? Erkek arkadaşın ev almış, eğer seni buradan ciddi ciddi götürürlerse evi satıp, topla eşyalarını erkek arkadaşının aldığı eve git o da babaannesinin üstünde kalsın sen mezun olana kadar. Kyk kredin yok mu aylık? Yoksa erkek arkadaşın versin maaşı var madem 2 bine yakın. Artık bu seneyi biraz gururu çiğneyip atlatmalısınız çünkü 1 yıl kalmışken okulun yanması çok acı verir insana. Emeğin yanmadan kendine acil durum planları üret.
Demek ki baban bu konuda annen ve ailesiyle sıkıntılar yasamis ve aynilarina senin muhatap olmani istemiyor. Hicbir baba evladinin uzulmesini istemez. Cok onemse babanin tecrubesini ve ogutlerinizaten sınava girmedi değil açıktanda olsa bir bölüm kazandı ama ailesi askere gitmesini istediği için askere gitti oda.
sorumsuz biri olduğunu kabul etmiyorum çabalayıp uğraşıyor. daha iyi bir yerde çalışabilmek için uğraşıyor.
ve benim babam kendisi ilkokulu bitirememiş ama orda burda çalışarak kendince yükselmeye çalışmış. annem lise mezunu olduğu için annemin ailesi karşı çıkmış ve kaçarak evlenmişler. bunu anlaması gerektiğini düşünüyorum. kendisininde yaşadığı şeyler bunlar.
Ay normalde 1 değil 2 yılın kalmış olacaktı, akıllı kızsın vesselam.devletteyim, kredi almadım ailemin yanında okuyorum diye. eğer gerçekten zaten öle bir şey yaparlarsa götürmeye kalkarlarsa öyle yapıcam. okulumun yanmasını hiç istemem zaten ben okulumu ilk yılımda kazanamadım. 1 sene kaybım var diyerek fazla fazla ders alıp okulumu 3 yıla indirdim. bu kadar çabalamışken okulumdan da vazgeçemem.
ayy sinir basti ailen cok takintili ne varmis bunda lise muzunu olmak kotu bir seymi sanki sabikaliyorumlarınız için teşekkür ederim, okuluma devam edicem mutlaka zaten bu kadar çabalamışken okulu bırakmaya hiç niyetim yok.
ailem ayrıldık diye biliyor ama şimdide kafalarına burdan taşınmayı koydular ve ben asla bi yere gitmem .. ne sevdiğim insandan vazgeçerim ne de okulumdan ..