• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevdiğim insanı tanımak bile istemediler ..

ama insan kendinde pay çıkartmalı sosyal statünün eşit olmasıyla da mutlu olunmuyor ben sevmişim bunun bir önemi yok mu
Sevgi cok onemli ama yeterli mi? Babana ve bana gore degil. Ben bi erkegin sorumluluk sahibi olmasini cok onemserim. Birlikte buyumussunuz, o da seninle denk olmak icin okul kazansaydi calissaydi dersini okusaydi. Ayni zamanda ailene de seni mahcup etmeseydi. Sorumluluk sahibi olmak sadece maddi gecim sunmak degil yani

Sevgi cok onemli ama yeterli mi? Babana ve bana gore degil. Ben bi erkegin sorumluluk sahibi olmasini cok onemserim. Birlikte buyumussunuz, o da seninle denk olmak icin okul kazansaydi calissaydi dersini okusaydi. Ayni zamanda ailene de seni mahcup etmeseydi. Sorumluluk sahibi olmak sadece maddi gecim sunmak degil yani
zaten sınava girmedi değil açıktanda olsa bir bölüm kazandı ama ailesi askere gitmesini istediği için askere gitti oda.
sorumsuz biri olduğunu kabul etmiyorum çabalayıp uğraşıyor. daha iyi bir yerde çalışabilmek için uğraşıyor.
ve benim babam kendisi ilkokulu bitirememiş ama orda burda çalışarak kendince yükselmeye çalışmış. annem lise mezunu olduğu için annemin ailesi karşı çıkmış ve kaçarak evlenmişler. bunu anlaması gerektiğini düşünüyorum. kendisininde yaşadığı şeyler bunlar.

Tipkisinin aynisini bende yasadim canim.. Benimki de 7 yillik bir birliktelikti. Sonuc ne mi oldu? AYRILIK..

evet haklısınız ama oda şu iş olursa artık kafam rahat olucak diyor..
Babanız karşıyken kafanız rahat edemez zaten. Nişanlansanız dahi.
Hiç kimse için ailenizi kaybermeye değmez. Çok zorlayıp da geri alamayacağınız şeyler yapmayın. Az sabır.

üniversite okumakla adam olunmuyor vs. diyenler olmuş, evet her okuyan adam olamıyor maalesef ama üniversitenin herkese olmasa da bir çoğuna kattığı en önemli şeylerden biri de önyargıları biraz da olsa aşabilme kabiliyeti çünkü her telden insan var. belki normal şartlarda karşılaşmayacağın insanlarla aynı ortama düşüyorsun. farklı yörelere ait, farklı adetlerle büyümüş, farklı dinlerden, inanan, inanmayan, kırsal kesimden gelen vb. insanlar ve öğrenim hayatın boyunca bu insanlarla bir şekilde muhatap oluyorsun ve ister istemez tanıyorsun onları. belki normal şartlarda etkileşimde bulunmayı tercih etmeyeceğin biriyle çok yakın arkadaş olabiliyorsun. üniversiteyi bu kadar küçümsemeyin çünkü üniversite eğitim, kültür, özgüven gibi şeyler dışında karakterini oturtabilme ve büyüme gibi şeyler de katıyor insana. konu sahibinin babası ilkokul terk değil de üniversite mezunu olsaydı, belki eğitim hayatında farklı bakış açıları kazanmış olacaktı ve kızının sevgilisini tanımadan direkt reddetmek yerine, en azından bir yemeğe çıkmayı düşünecekti.

bende baska sebeplerde vardi canim. daha dogrusu herseyi bahane ettiler. ve inan bana eger en basindanda istemiyorlarsa ne kadar cabalarsan cabala yine istemicekler. ben az emek vermedim. cok ugrastim. 7 yil icinde neler yasadim. ve bu 7 sene sonunda 3 ay once tammmmm kabullenmislerdi ki hersey tekrar en basa dondu.. ve bende artik pes ettim. Demekki hayirli degilmis dedim. benimde acim taze, henuz icimden atmis degilim ama bir umut da goremiyorum artik. cunku inan cok cabaladim cok sabir gosterdim. nasip kismet..

bende baska sebeplerde vardi canim. daha dogrusu herseyi bahane ettiler. ve inan bana eger en basindanda istemiyorlarsa ne kadar cabalarsan cabala yine istemicekler. ben az emek vermedim. cok ugrastim. 7 yil icinde neler yasadim. ve bu 7 sene sonunda 3 ay once tammmmm kabullenmislerdi ki hersey tekrar en basa dondu.. ve bende artik pes ettim. Demekki hayirli degilmis dedim. benimde acim taze, henuz icimden atmis degilim ama bir umut da goremiyorum artik. cunku inan cok cabaladim cok sabir gosterdim. nasip kismet..
bende vardır bu işte bir hayır demek isterdim ama tanımadan direk bu denli bir tavır takınmalarından dolayı anlıyamyorum. tanıma gibi bir çaba yok.
senin adına da üzüldüm gerçekten :(

bende vardır bu işte bir hayır demek isterdim ama tanımadan direk bu denli bir tavır takınmalarından dolayı anlıyamyorum. tanıma gibi bir çaba yok.
senin adına da üzüldüm gerçekten :KK43:

Bende de uzun sure tanimak dahi istemediler. O yuzden zaten cok direttim cunku yargisiz infaz diye dusundum ve hep icimde 'acebalar' vardi. Eh sonunda kabullenip tanistilar. Bu sefer baska bi agir sebep öne sürüp bana baska hic bir care birakmadilar.. Detaylari bilmek istiyorsan eski konuma bakabilirsin. Simdi buraya yazarak yarama tuz basmayim :)

Bende de uzun sure tanimak dahi istemediler. O yuzden zaten cok direttim cunku yargisiz infaz diye dusundum ve hep icimde 'acebalar' vardi. Eh sonunda kabullenip tanistilar. Bu sefer baska bi agir sebep öne sürüp bana baska hic bir care birakmadilar.. Detaylari bilmek istiyorsan eski konuma bakabilirsin. Simdi buraya yazarak yarama tuz basmayim :)
üzüldüm gerçekten ..

Ne üniversite mezunları var insan olamamış lise mezunuysa nolmus yani tamam her anne baba evladı için en iyisini ister ama ne bileyim ahlakına insanligina bakmadan sırf lise mezunu diye kızıma layık değilsin demek hoş gelmiyo bana

üzüldüm gerçekten ..

Neyse ben ayri sen ayri tabi.. Suan en azindan acebalarim yok. Cunku olmicakmis zaten.. Sonuna kadar direttim. Her seyi denedim. Sende bence savasmadan pes etme. Herkesin ki kötü sonla bitecek diye birsey yok ya. Bakarsin seninki mutlu sonla biter :) Sonuna kadar git önce yoksa icinde hep bi pismanlik kalir. Severek ayrilmak en kötüsü. Bu hissi cok iyi bilirim. Allah yardimcin olsun.

Neyse ben ayri sen ayri tabi.. Suan en azindan acebalarim yok. Cunku olmicakmis zaten.. Sonuna kadar direttim. Her seyi denedim. Sende bence savasmadan pes etme. Herkesin ki kötü sonla bitecek diye birsey yok ya. Bakarsin seninki mutlu sonla biter :) Sonuna kadar git önce yoksa icinde hep bi pismanlik kalir. Severek ayrilmak en kötüsü. Bu hissi cok iyi bilirim. Allah yardimcin olsun.
amin seninde Allah yardımcın olsun.
savaşıcam pes etmeye niyetim yok zaten hele ki böyle bir şey için bir anda vazgeçemem ..

Ne üniversite mezunları var insan olamamış lise mezunuysa nolmus yani tamam her anne baba evladı için en iyisini ister ama ne bileyim ahlakına insanligina bakmadan sırf lise mezunu diye kızıma layık değilsin demek hoş gelmiyo bana
ne güzel söylediniz bende yanlış bişey mi düşünüyorum acaba diye sorguluyodum ama bir insanı sırf lise mezunu diye bu kadar aşağılamak.
babamda olsa kabul edemiyorum ..

bu tarz konular ara ara açılıyor ben de benzer şeyleri yazıyorum. eşimle sevgiliyken babamla tanıştırdığımda ben üniversitedeydim, eşim üniversite okumuyor, lise mezunuydu. babam okumamış olmasından hoşlanmadı. ama eşim benden sonra üniversiteye başladı ve benden önce bitirdi, onur belgeleri aldı. babamın işine kendi işiyle ilgili konularda destek oldu. kısaca ön yargılı olmamak gerek. bir başka hikayede yine büyükşehirde dereceyle bölümüne girmiş bir kıza babası üniversite okumamış damat adayını yakıştıramıyor. bunun üzerine damat adayı üniversiteyi kazanıyor ve çok iyi kariyer yapıyor. kızla evleniyorlar.
diploma bir noktada çok da önemli değil ama artık üniversite okumak çok zor değil ki. hani illa üniversite bitirmekse insan eşine uyum sağlamak için de olsa okuyabilir. okumaya insanlar da kendini geliştirebiliyor iyi mesleklere sahip olup iyi para kazanabiliyorlar ama eş adayı okuduğu için buna kendini teşvik edip okuyarak çalışan insanlar oluyor.
sevgilin de okuyabilirdi bu süreçte. açıktan da olsa. biraz çabalayabilirdi. ama sana okuman için teşvik etmiş. bu da çok güzel bir şey. tarafların çabalayabildiği ölçüde denk olması bence önemli. ha olmasa da olur. hepimizin anne babasının eğitimi denk değil sonuçta. ama sevgilin için ne diyorsun, 6 yıldır birliktesiniz ve hala daha iyi bir iş arıyor. 6 yılda bir gelişme kaydedememiş gibi duruyor.
diğer yandan babanın tavrını çok kibirli buldum. belki sana çok hayırlı bir eş, çocuğuna çok hayırlı bir baba ve ailene de çok hayırlı bir damat olacak? belki kendine denk diye evleneceğin insanla çok mutsuz olacaksın? bunların bir garantisi yok. baban okuduğun için kibirlenmiş, layık görmemiş sana. aslında ilişkinizi çok daha önce öğrenselerdi her şey bambaşka olabilirdi. belki ilişkinizin tehdit altında olması onu da okumaya teşvik edebilirdi.
ben de çocuğumun kendine denk biriyle evlenmesini umarım,üzülmemesi için. ama tepki çok ağır yok okulu bırak, ayrıl. reşit, yakında ayakları üzerinde duracak bir insansın, baban bile sana ayrıl diyemez bence. çocuğusun diye kölesi değilsin. bunu daha yapıcı söyleyebilirdi. önce iyi bir iş bulsun, işinde tutunsun, öyle resmiyete dökeriz diyebilirdi. uyarılarda bulunabilirdi, ama haddince.
ne yazasım varmış yahu.
neyse, kısaca üniversite okumadı diye sevdiğim insandan ayrılmazdım, böyle bir kriterim olsa baştan hiç başlamazdım. 6 yıldır birlikte olduğum insanı babam istemiyor diye terk etmezdim. ama bu insanın kendini geliştirip geliştirmediğine, dünyaya aynı pencereden bakıp bakmadığımıza önem verirdim. ama altı yıldır bir işte tutunamamış, düzenini kuramamış insanla da evlenmezdim. insanda bir gelecek sorumluluğu olmalı.

Bu sene girsin universite sinavina aciktan okumaya baslasin bide calissin 2016 lise mezunlari icin kpss ye atansin memur olsun ozaman babanda bisi demez

Seni o kadar seviyorsa önce kendi için sonra senin için açık öğretime yazılsın. Hem ailenin içine siner hemde seni ne kadar sevdiğini görürler

bak ben sana kuzenimin yasadıgı olayı anlatıyım kız üni mezunu yani kuzenım bi cocukla cıkmaya basladılar cocuk bizim yöreden degil batı dogu sentezi cocuk lise mezunuydu ve tam 10 sene cıktılar annesi asla istemedi bak sen bunla yapamazsın dedi cocuk sırf ailesine yaransın diye acıktan 2 yıllıga girdir 10 sene sevgililik sonucu nisanlannıp evlendiler 1 sene sonra ne oldu BOSANDILAR aynı evin icine girince görüs ayrılıgı cok fazla cıkıyor istedigin kadar gez toz evlenmeden aynı eve girmeden tanıyamazsın o yüzden hic ugrasma derim

Back