• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim adamı aileme nasıl kabul ettirebilirim ?

O zaman tanıştırın annenize anlatın durumu ne bekliyorsunuz madem onu seveceklerine eminsiniz
Ben karakterini kişiliğini seveceklerini biliyorum bazi sebepler yuzunden beklemede oldugumu belirtiyorumda konu aciyorum degil mi
insanın 1 yılda bile fikirleri çok değişiyor.
üstelik siz evlendigimizde kizi bizimle yaşasa yapamazdım diyorsunuz.
bunu bu kadar net soylerken nasıl cesaret edebiliyorsunuz? kızın velayetini annesi sevgilinize verirse ne yapacaksınız?
Velayet anne de ben sürekli bizde yasasa etse gibisinden yapamazdim diyorum gene ileride bu durum degisse gelecek olsa cocukta buyumus olacak zaten onun bi annesi var bana anne demesini de istemem annelikte yapamam ablası gibi olurum ablalık yaparım
Biz biseye takmadik bak sen 22 yasindasin hayatta karsina daha nice insanlar cikacak bizim belli bir hayat tecrubemiz var degilmi? Bu yuzden burda insanlar bir suru sey yaziyor sana iyi yonde tavsiye veren varmi yada kac tane var cogunluk bu isin oluru olmadigini anlatmaya calisiyor ama nafile.. adamin iyi yonu vs. Onemli degil 25 yasinda biri bosanmis cocuklu ikinci evliligi yapmaya calisiyor bu adamdan olmazzzz ister anlaa ister anlama nasil olsa yasayip goruceksin bize ne dimi bosuna kendimizi yoruyoruz.
Hep yaştan dem vuruyorsunuz insani herkes buna takmıs durumda bu adam evlendi bosandi diye evlenmek yasak mi 25 yasinda diye 35 40 yasina geldiginde mi okey evlenmesi yada ben daha cok gencim 22 yasindayim diyr hayirda bende 35 40 olsam mi okey bu durum tamamdir yani 22 yasinda boyle biriyle evlensem sorun var 30 40 ımda evlensem sorun yok neden yasım buyuk oyle mi herkes bunu demeye calisiyor herhalde
Kac yorumda okul,iş,meslek soruluyor gormezden geliyor.Bence birakin yasasin kendisi gorsun.
Ne gormezden gelmesi siz yorumlari tek tek okumadiysaniz sizin sorununuz ben belirttim o durumu
İyi git evlen o zaman
Niye konu acıyosunki
Allah mutlu mesut etsin
Evlendikten sonra bdv ye konu açmazsın umarım
Ben sizdej evlenmek icin izin mi istedim ? Evlenebilirmiyim yazdim ? Okuduklarinizi anlayarak okuyun isterseniz benim konu sebebimin ne oldugunu anlayio yazin
Hızlı giden atın çiftesi..
25 yaşında, çocuk sahibi.
Siz 40 yasında olsaydınız olurdu.
Ama 22 yaşınızda bunlar size çok fazla.
Kusura bakma aileniz haklı.
Tamam sagolun
Bu yaşta kaldırılabilecek sorumluluklar değil bunlar. Boşanmış ve çocuklu kişilerin hiç evlenmemiş biriyle olmasına karşı değilim fakat yaş küçük olunca her şey farklı oluyor, yaşı ilerlemiş ve olgun kişilerin taşıyabileceği bir şey bu. Yaşınızdan dolayı her şeyi toz pembe görüyorsunuz ancak kazın ayağı hiç de öyle değil; sıkıntılı bir evlilik olacağını düşünüyorum. Kararınızı bir daha irdelemenizi tavsiye ederim.
Hayat zaten hep bi deneyim tecrube degil midir bir seyleri yasaya yasaya aci tatli bir sekil de ogreniriz benim kalbim onu istiyo eşim olsun diye ama benim gozum aşktan da kor degil insallah hayirlisi olur
Merhaba canım;
Taktik şu hemen paylaşıyorum.
Arkadaşlarından kötü evlilik yapan boşanan tipler var mı?
Sürekli onlardan bahset, ben 19 yaşındaydım, birarkadasım 18 ini doldurmadan ipsiz sapsız uyuşturucu bağımlısı bi çocuga kaçtı, başkabirarkadaşım 45 yaşında babasının arkadaşıyla evlendi. Bunların üzerine benim eşim hem okumuş hem para kazanan hem beni seven biriydi, yaş farkımız da yoktu. Bu kadar ters olay üst üste gelmemiş olsa benim annem 20 mi doldurmadan evlilik tarihi almama hayatta izin vermezdi. 2 şartı oldu annemin, biri üniversteyi bitirmem,ikincisi de üniversteyi bitirene kadar çocuk yapmamız. Ben 20 yaşımda evlendim, şuan 32.5 yaşındayım, bir de oğlumuz var. Hersey de yolunda. Daha çok erken diyor bazıları ama hayatın ne getirdiğini bilemezsin. Bi kere evlenip boşandığı için kafanda soru işaretleri olabilir tabi , niye boşanmış mesela? Ama onun dışında benim dediğim taktik bayağı işe yarıyor. Şuan o iki arkadasım da boşanıp tekrar başkalarıyla evlendi. Hatta bitanesi ikinciden de boşandı ve sanırım lezbiyen oldu 😂 araştır böyle arkların varsa aaaa annee babaa şu arkadasım var ya şunla evlendi bunla kaçtı gibi örnekler verip aileni şükrettir 😂😂
Canım bu taktik bende işe yarayacagini da sanmiyorum onca insan mi kalmadi da denk geldin boyle bi duruma vs vs derler tutmaz bu taktik
Bütün herkesin erken bekle deme sebebi şu bunu şu anda anlamazsın bende anlamazdım...3 yıl sonraki sen ile şimdiki sen arasında çok fark oluyor bu arada neyse zaten bende dinlemedim kendi doğrularımi yaptım acilarimi çektim şimdi yeni dogrularimla hayatıma devam ediyorum .. hayırlısı olsun hakkında
Tesekkur ederim hepimizin hakkinda hayirlisi

whiteswan11 whiteswan11 kuzucuğum bu kurt seni kapar onun tecrübesi var senin yok demek isteniliyor ayrıca ailen neden istemesin ve onların düşüncesini niye almak istemiyorsun tabiki tercih senin

kesınlıkle oyle..baba olarak ne olursa olsun kızımı gormek ıster zaman harcamak ısterım.dunyanın neresınde olursa olsun gıderım. kızı gostermezse dunyayı yıkarım.adam oh kızım bakılıypr canına mınnet demıs cekılmiş. adam bastan savma baba konu sahibi hala uykuda.
Ya allah aşkına yeter ya ben her şeyi ince ayrıntısına kadar yazmıyorum diye kendi kafanizdan mi bazi seyleri uyduruyorsunuz ben anlamadim nereden biliyorsun kalkip kizini gormedigini ben oyle bi yorum atmis miyim gosterir misin bi ?

Ailemin dusuncelerini biliyorum evlenip bosandigi cocugu icin kesinlikle istemeyecekler demeye cekiniyorum

Ön yargılarını yıkmak için kaleyi iöten feth et babanda son söz biter o zaman en iyi kimle anlaşıyorsa ona git alt zemin hazırla

22yaşında başından bir evlilik geçmiş üstelik bir çocugu olan birinin sorumlulugunu alabilecek misin ? Eski eşiyle görüşecek mutlaka..sonra kıskançlık duygusu yaşama...bunları bilerek kabul ederek kalkış evlilik işine..ve mutlaka ailenin onayını al..
Bazi seyleri goze aldim digerlerini de zaman gosterecek ailemi ikna etmeden kabul ettirmeden bi evlilikte yapmam

Maalesef ki oda olmaz işim cok zor benim babamin sert bi mizaci ver kimseyi dinlemez dedigim gibi sıkıntılı işlerim cok

düşün biz seni hiç tanımadığımız halde sana fikir verip mutsuz olmaman için konuşuyoruz.
ailenin de kendi kizlarina göz göre göre izin vereceklerini sanmıyorum.

benim kızım olsaydı asla izin vermezdim, en azından 3 4 sene daha bekle derdim. muhtemelen sen ne dersen de ailen de öyle diyecek.

Ne isle ilgileniyo sevgiliniz yani maddi olarak ne durumda? meslegi nedir? Aileniz ne isle ilgileniyo? Nasil tanistiniz ? Bunlari bilelim ona gore konusalim
Arkadas ortaminda tanistik babamda emekli sevgilimde aile lokantalari var orada kendi meslegini surduruyo usta ve aşçı kendi meslegi yemek uzerine adana kebap doner pide vs vs hepsi
Arkadaşlar da gömmüş resmen, yani çocuğu olan bekar bireylere bakış açılar ne kadar sıkıntılı ya..
Sonunda bi anlayan biri çıktı beni

düşün biz seni hiç tanımadığımız halde sana fikir verip mutsuz olmaman için konuşuyoruz.
ailenin de kendi kizlarina göz göre göre izin vereceklerini sanmıyorum.

benim kızım olsaydı asla izin vermezdim, en azından 3 4 sene daha bekle derdim. muhtemelen sen ne dersen de ailen de öyle diyecek.
Şimdi kendim bu duruma dusmesem bi arkadasim benle ayni durumda olsa cogu yorumlari bende derdim kendin nasilsan bekar biriyle ol derdim ama insan yasamadan anlayamiyo maalesef bazi seyleri goremiyo

Şimdi kendim bu duruma dusmesem bi arkadasim benle ayni durumda olsa cogu yorumlari bende derdim kendin nasilsan bekar biriyle ol derdim ama insan yasamadan anlayamiyo maalesef bazi seyleri goremiyo

ben sevgilinin bekar ya da boşanmış olmasıyla ilgilenmiyorum. evlenip boşanmış insanlar da pekala evlenebilir tabi ki.

burada çoğu kişi zaten boşanmış çocuğu var diye sana yapma demiyor.

bahsettiğin kişinin yani bir erkeğin 25 yaşında olup evlenip, boşanıp bir çocuğu olması normal geliyor mu sana?

sence bu şahsın eski eşi sadece sevgim saygım bitti diye mi ufacık bebeği olduğu halde evliliğini bitirdi?

acaba düşünüyor musun hiç sana anlatmadığı birşeyler olabilir mi diye?

hadi hepsini geçtim, çok dürüst düzgün bir insan. bu kişinin ufacık bir çocuğu var. şimdi değilse bile ileride daha çok sorumluluk almak zorunda kalacak. belki o çocuk gelip sizinle yaşayacak. eski esi evlenince çocuğunun velayetini babaya verip, sırf yeni evliliğinde sorun yaşasın diye çocuğunu dolduran o kadar çok kadın var ki.

yani yaşayıp görme ihtimalin olan o kadar çok problem var ki. işin kötüsü bunu kendine tepki ya da hakaret olarak algılama ama, gerçekten çok genç ve tecrübesizsin.

dünyada mutlu olabileceğin bir sürü erkek varken neden kendini muhtemel problemlerin içine atasın?

ailen de bu yüzden istemeyecek işte...

Çocuk olayı zor çocuk ilgi, alaka çok isteyecek normal bir evlilik gibi asla olmayacak adam 1 taş ile 2 kuş vuracak,
Resmen o çocuğun annesi olacaksın zaman gelecek çocuk hastalanacak dışarıya dahi çıkmayacaksın çok fedakarlık yapman gerekecek daha tam olarak neler yaşayacağına bi habersin adam senin saflığından yararlanmış
Her an sana karşı davranışları değişecektir, buna şimdiden hazır ol ileri dönemde boşanman dahi söz konusu olacaktır o esnada belkide hamile kalacaksın çok zor bir döneme hazırlıklı ol

düşünün işte siz 30 yaşındaymışsınız. Konu sahibi 22 yaşında sadece üniversiteyi, giyeceklerini, makyajini filan dert edinecek yaşta ve farkında değil üzerine alacağı sorumluluğun.

Ki burada kendisini uyarmak isteyenlere verdiği tepkilerden çok çocuksu olduğu anlaşılıyor.

İnsallah evlendikten 2 3 ay sonra çok mutsuzum diye konu açmaz buralara.

Benim babam da 2. evliliğini yaptı hic evlenmemiş bir kadınla. Kadın yıllar önceden beri seviyormuş ve evlenmemiş babamdan başkasıyla. İlk etapta bize karşı çok iyiydi, bana çeyiz yapıyordu kardeşime hediyeler gorseniz.

Sonra kendi çocuğu oldu bize tavır aldı, babamız ufak tefek para gönderdi diye kavgalar hakaretler.

Ki biz farklı şehirlerde yaşıyorduk. Babamıza herhangi bir yükümüz yoktu yani. Annemizle gayet mutluyduk. Ne annem ne biz nafaka almıyorduk, babam içinden geldiği için ufak ufak harçlıklar yolluyordu sadece. Sonra onu da kabul etmedik zaten.

Kadına da kızdım ilk basta ama sonra onu anlayışla karşıladım. Kim bilir onun içinde ne fırtınalar kopuyordu. Kolay değil çocuklu biriyle çocuksuz birinin evlenmesi.
Biz çok anlaşıyoruz oglumuzla sukur. Çocukların hiç bir suçu olamaz zaten. Eşim de benden razı bu anlamda. Ha kızmadım mi hiç, ke di çocuğuma kızacağım şeylere kızmışımdır o kadar. Sonra evliliğimizin 4. Yılında falan kendi oğlum oldu. Asla ayırmasın. Oğlum abisi için delirir düşün yani. Benim şükürler olsun esko es ve oğlu ile değil de. Hani adam artik huzur diyenlerden 🤣 ben eşya hevesindeyim eşim huzur dedi. Zamanla anladim mi eşya oluyor huzur lazım. Yani bizde sevgi var saygı var yaş ilerliyor eşya gözümde 5 para değil. Eşim çok haklı çıktı. Mutluyuz sagligimizcyerinde daha ne isterim. Ama konu sahibi bence de sıkıntı yaşar. Neticede dönem ekonomi devri. Artık her şey para. Samanlık seyran değil yani. Biz birlikte çalışıp cabaliyoruz. Sevgimizde emek var. Boşanmış adamla evlenilir ama çok erken yaşta zor. Bana göre tabi.

Biz çok anlaşıyoruz oglumuzla sukur. Çocukların hiç bir suçu olamaz zaten. Eşim de benden razı bu anlamda. Ha kızmadım mi hiç, ke di çocuğuma kızacağım şeylere kızmışımdır o kadar. Sonra evliliğimizin 4. Yılında falan kendi oğlum oldu. Asla ayırmasın. Oğlum abisi için delirir düşün yani. Benim şükürler olsun esko es ve oğlu ile değil de. Hani adam artik huzur diyenlerden 🤣 ben eşya hevesindeyim eşim huzur dedi. Zamanla anladim mi eşya oluyor huzur lazım. Yani bizde sevgi var saygı var yaş ilerliyor eşya gözümde 5 para değil. Eşim çok haklı çıktı. Mutluyuz sagligimizcyerinde daha ne isterim. Ama konu sahibi bence de sıkıntı yaşar. Neticede dönem ekonomi devri. Artık her şey para. Samanlık seyran değil yani. Biz birlikte çalışıp cabaliyoruz. Sevgimizde emek var. Boşanmış adamla evlenilir ama çok erken yaşta zor. Bana göre tabi.

siz 6 yıl boyunca görüşüp 30 yaşında evlenmişsiniz. konu sahibinin durumuyla hiç bir ilgisi yok bana kalırsa. allah mutluluğunuzu daim etsin.

zaten konu sahibi sevgilisinin çocuğu kendisiyle yaşayacak olsa bu isi kabul etmeyeceğini yazmıştı başta.

Hayat zaten hep bi deneyim tecrube degil midir bir seyleri yasaya yasaya aci tatli bir sekil de ogreniriz benim kalbim onu istiyo eşim olsun diye ama benim gozum aşktan da kor degil insallah hayirlisi olur
Ne yazık ki insanoğlu kendi düşüp kalkmadan öğrenmek istemiyo; insanların tecrübelerini göz önünde bulundurmuyo. Kendi kararınız tabiki yaşayıp görmek isteyebilirsiniz. Hayırlısı olur umarım hakkınızda.

"Ee sonuc neymis 5 6 sene daha sevgili hayati da yasansa gene evlenince de ne huylari cikiyomus insanin dimi ben hemen adamla pat diye de aileme desem nikahlanmicam ya " demissin ya konu sahibi, ben şanslıyım ki gerçekten dürüst bir adamla evliyim. Biz yedik içtik gezdik ona rağmen hemen evlenmedim demek istedim. Eksi olan yönleri her erkeği n aynı ev içine girmeden asla göremeyeceğim huylar demek istedim 😄 ama cidden ya yaşın genç kendini neden hemen kapattım ki dunyaya. Ben ilk esimle cikmadim yani. Hele bu zamanda erken evlilikler bana çok yanlış geliyor. 2. Evlilikle de alakalı değil.

siz 6 yıl boyunca görüşüp 30 yaşında evlenmişsiniz. konu sahibinin durumuyla hiç bir ilgisi yok bana kalırsa. allah mutluluğunuzu daim etsin.

zaten konu sahibi sevgilisinin çocuğu kendisiyle yaşayacak olsa bu isi kabul etmeyeceğini yazmıştı başta.
Yaşayıp girecek öyle istiyor gibi. Teşekkür ederim. Sizin adınıza da uzuldum. Ben empati yaparak büyüdüğüm için çocuklar hiç bir zaman katılmamalıdır. Beni de kıran yüzenler hiç unutmadığım gibi. Akrabalardan çoğuyla bu nedenle görüşmem.

Back
X