Seslerden rahatsız olmak ,hayat kalitemin düşmesi ve artık bıkmış olmamm :(

Psikiyatri ilaç vermiş miydi? Ben de kendi duygu düşüncelerime odaklanmaya çalışıyorum ama zor oluyor şu anlık

ya ahahah öyle demeyelm ya.
bu ses hassasiyetini fazla hafife aldığını gördüm insanların. bi arkadaşım, 40 yaşından sonra ses hassasiyetinden kafayı oynatmak üzere olduğu için hekime başvurmuştu ve o yaşında otizm teşhisi kondu.

İlaç kullanın kaygı için. Hadi evdeki sesler neyse de konu komşu da mı size ayak uyduracak? Kulak tıkacı takın en kötüsünden.

Komşunuzu kuran okuyor diye uyarmanızda ayrıca garip geldi ne kadar sesli okuyabilir takıntınız var belliki psikolojik destek alın mutlaka sadece siz değil aileniz içinde sorun bence
Benim abim de aile apartmanında alt katımızda oturuyor, gece Kur'an okuduğunda duyuyordum. Duyuluyor gerçekten

Haklısınız o zaman evde kendimiz okuruz ya öyle düşündüm ben bir psikologla konuşsanız ilaçlık bir durum gibi değil bu sanki ablamda hassasdır sizin gibi kulak tıkacı kullanıyor uyurken
Benim abim de aile apartmanında alt katımızda oturuyor, gece Kur'an okuduğunda duyuyordum. Duyuluyor gerçekten
Ben o şekilde düşünmedim fısıltı ile okuruz ya ondan yazdım yorumumu

bununla ilgili bi film vardı
adam seslere o kadar hassas ki gece uyurken karısının göz kırpma sesini bile duyuyor
en son bir gece evdeki herkesi öldürüyordu sırf sessizlik olsun diye
kızım da su sesinden nefret eder
ilginç

Uzman yardımı alın siz.Normal değil yaşadıklarınız

Otizmli de değilimdir ama yaa O yaşa kadar belirti vermeyen otizm nasıl oluyor ki

Duvarlarına vurmam işe yaradı galiba. Bugün sesi yoktu. Olması gereken kendi duyabileceği şekilde okumak yani

Merhaba canım. Konuyu okurken kendimi gördüm resmen beni anlatmışsın. Nefes sesine bile takıntım var ama sen yine şanslısın sessiz bir yerde yaşıyorsun ben malesef cadde üzeri istanbulun en yoğun olduğu semtlerden birinde yaşıyorum ve yaşadığım yerde çok yabancı var bağırarak konuşup geçiyorlar bak gece 2 beni uyku tutmadı napıcam bilmiyorum çözüm bulursan banada söyle lütfen..

Daha sakin bir semte taşınmak çok daha rahat ettirebilir. Çünkü gürültülü yerlerde yaşamak çoğu insanı rahatsız eden bir şeymiş zaten

Duyu bütünleme konusunu bir araştırın derim, duyu bütünleme bozukluğu bence.

Otizmli de değilimdir ama yaa O yaşa kadar belirti vermeyen otizm nasıl oluyor ki

Otizmi siz nasıl tanımıyorsunuz ya da ayrıştırıyorsunız bilemem ama çok geniş bir spektrumdan bahsediyoruz. Bu bizim günlük hayatta bir bakışta anlayabileceğiniz bir şey değil. Bu yüzden size ısrarla bir hekime görünün dedim.

Komşunuzu kuran okuyor diye uyarmanızda ayrıca garip geldi ne kadar sesli okuyabilir takıntınız var belliki psikolojik destek alın mutlaka sadece siz değil aileniz içinde sorun bence
Ya bazilari okurken boyle garip sesler cikartiyorlar cok sinir bozucu bir sekilde. Yani bir tek Kuran degil genel olarak kitap okurkende yapiyorlar insanlar. Belki onu kastetmistir.

Normalde sesleri umursamam ama birinin yüksek sesle konuşması, yüksek sesle bir şey izlemesi ya da bangır bangır müzik açması gibi durumlara maruz kaldığımda terör ortamında gibi yoğun panik hissediyorum ve kaçmak istiyorum. Duygularımı tarif edemedim ama hissettiğim şey sadece "terör", nefes alışlarım bile hızlanıyor. Okb'den muzdaribim ben de, konuyu okuyunca sizin de benim gibi olduğunuzu düşündüm.

Garip olan sizsiniz. Orası müstakil ev değil. Apartman hayatının kuralları vardır. Akşam 7’den sonra, sabah 8’den önce insanları rahatsız edecek sesler çıkaramazsınız. Ortak yaşamda ne yapıyor olursanız olun belirli kurallara uymak zorundasınız. Ayrıca belki kadın ateist veya başka dine mensup, gecenin 11’inde kuran sesi dinlemek zorunda mı. Bu toplumdaki insanlar kendilerinde bu hakları nası bu kadar vurdumduymazca görebiliyorlar buna aşırı şaşırıyorum. Millet marsa gidiyor biz hala ortak yaşam kurallarını topluma öğretmeye çalışıyoruz.

Bir insan evinde nasıl Kur'an okur diye düşündüğümde bağırarak olacagını düşünmedim kendiniz nasılsanız olaylara bakış açınızda öyle oluyor ben kendim gibi düşündüm evimde kuran kitap vs ne okusam en fazla fısıltı şeklinde okuyabilirim kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı tabiki yok ayrıca buzdolabı sesindende rahatsız olduğunu yazmış konu sahibi ikisini birleştrince böyle bir yorum yaptım garip olduğumu da düşünmüyorum

Ben de böyleyim ve iyileşemiyorum yanimda biri agzini şapırtadınca sinir icjnde kalıyorum.Usttekilerin löp löp yürümelerine çocuklarının lapir lapır tepemde koşmasına tahammül edemiyorum.Utanmasam çıkıp döveceğim.Gercekten bu bir hastalık ve ceken anlar.Yeni bir sey oldugu ve cok kiside görülmediği icin tedavisi de yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…