- Konu Sahibi MaraDespina
-
- #301
Yerdim. Annemin pasifligi de ayri bir dert. Kac kez damadini karsina al ve ciddi ciddi konus dedim ama yapamiyor. Cok yaslandi artik yoruldum diyor yazik. Huzur istiyorum sadece sizin mutlu olmanizi görmek istiyorum diyor. Bu konuda esime karsi özür dileyene kadar yumsamicam ama.Peki annenin yanında yaptığı saygısızlık? ? Yanına kar mı kalacak? ? Aynısını sen onun annesinin yanında yapsan kusura bakma ama dayağı yerdin..
Aci da olsa bu evliligin ben taviz verdigim ve sustugum icin yürüdügünü anladim. Annesinin lafi ile bosar miydi emin degilim cünkü annesini haksiz buldugunda cok sert davrandigi ve beni savundugu oluyor. Sonuc olarak iş aslinda esimde bitiyor. Bir tek şu annem ailem ne isterse hemen verelim demesi ve bana sormadan hareket etmesi beni delirtiyor. Paylasmayi ben de severim ama bu kadari fazla.sen dünyanın en iyi, en anlayışlı insanı da olsan, eşin ve kv seni bir kalemde harcar her zaman.
çünkü çok benciller.
bir de en başından beri evliliğini bir düşün, sen sürekli taviz verdiğin için bu evliliğin yürüdüğünü göreceksin.
eğer hakkını sonuna kadar arayan bir insan olsaydın kv, eşini senden ayrılmaya ikna eder miydi etmez miydi?
eşin annesinin lafıyla seni boşar mıydı bir düşün.
bir de çocuğun var ve senin asla boşanmayacağını bildikleri için, seni en basit mevzularda dahi ezecekler ve sen 3 gün kendi kendine kızıp küsüp, yine özür dileyen taraf olacaksın. üstelik buna rağmen ikisinin de gözünde hiçbir kıymetin olmayacak.
Off off davranislarimda degistirmem gereken o kadar cok sey var ki...şu kısmı okudukça senin yerine ben delleniyorum burada.
annen olmasaydı o nesneleri sana fırlatacaktı galiba.
resmen dövmekten beter etmiş seni.
üstelik sen sanki eşine icra gönderen alacaklıymışsın gibi, çirkin çirkin para fırlatmalar vs.
yani oluru yok bunların.
eşin de kvde de hırsız gibi davrandıkları ve haksız olduklarını bildikleri için, seni sindirmeye susturmaya çalışmışlar.
parana el koyan onlar ama
paragöz sen, edepsiz sen, yüzüne para atılan sen,
tabak çanak fırlatılan sen,
anası için kocası tarafından terkedilen sen,
annesiyle beraber hakarete uğrayan sen,
ama trip atan onlar.
her şeyi bu zamana kadar yuttun da bundan sonra kör sağır gibi davranabilecek misin?
Annem esime kizimi ezmeyin. Ben bunun icin mi verdim size marayi demis. Kizimi da sevmeyip üzeceksen alip giderim demis. Tik cikmadi kocandan diyo.Annenizin yerinde olsam kızımı alır giderdim.Terbiyesiz herif!
Yok evlenmeden önce ve evliligin ilk yillarinda hic yoktu. Uzun yillar beraberlikten sonra severek evlenmistik.Nerden buldunuz bu adamı ve hiç mi belli etmedi bu huylarını
Acaip anneci
Yo esimin durumu gayet de iyi. Valla ben de anlamadim ne gerek vardi cidden.çok yazdım ama cidden hala anlam veremiyorum.
düğün için takı almaya kv nin ve eşinin maddi gücü yok mu ki, bu kadar dalavereye bulaştılar?
hem de karısını aldatma pahasına.
düğün zamanı gelince eşin nasıl olsa verirdi takı parasını.
bu kadar kavgaya, tantanaya neden gerek duydular ki?
ilginçler.
Bunlarin olduguna gercekten inanamiyorum. 1.5 yasinda oglum var ve dogdugundan beri evdeyim calismiyorum. Kv nin de icinde bulundugu bir güne girdim (aptallik iste). Kv ara sira bu yaz iki düğünümüz var ceyrek alcaz bilezik alcaz bunlarin parasini günden cikarmaliyim diye söylenip duruyordu.
Birinci turda senin gününü de bizim evde yapalim dedi. Cocukla zorlanirsin yapamazsin dedi. Sen sadece cocugu al taksiyle gel dedi. Ben de acikcasi sevindim ve kabul ettim cünkü oglum dis yüzünden sıkıntılı dönem geciriyordu. Bisey yapmamak benim yine de icime sinmedi tabi ve yaptigim aglayan keki sabahtan esimle evine gönderdim. Oraya varinca da kalan temizligini tamamlayip elimden geldigince yardim ettim.
Ne toplanan paradan haberim oldu ne de gördüm. Ne bana bisey söylendi ne de soruldu. Bi ara esimle koridorda fisildasip cantaya biseyler koydular sanirim mevzu gün parasiydi ve hic bisey demedim. Neyse üzerimden yük aldi evini acti yoruldu dedim o haketti parayi diyerek hic konu etmedim. Bu durum beni rahatsiz da etmedi acikcasi.
İkinci turda sira bana yaklasinca bazi komsular senin evini merak etmisler sana gelmek istiyorlar deyip durdu ben de o zaman gün benim evde olur görürler dedim. Gün geldi kv misafirlerle birlikte geldi ve gelirken acma getirdi. Oglum cok ve sık sık emdigi icin para toplanma olayini kacirdim hatta duymadim bile. Oglumla ilgilenmekten para tamamen aklimdan cikmis. Son misafirler de ayrilirken kv de gidecem misafirim geliyormus diye tutturdu normalde hep kalirdi. Apar topar kalkti gitti. Sonra aklima para geldi evin icinde arayim derken kv aradi kusura bakma kizim ben para kaybolmasin diye yanima almistim vermeye unuttum sana para benle gelmis diye. Ben de önemli degil bi dahaki geldiginde getirirsin dedim. Bir daha tekrar etti sanki benden biseyler ister gibi ben de tamam dedim ya önemli degil bi dahakine getirirsin dedim.
Aksam oldu esim eve geldi masayi kurduk ( bu arada kendi annem de yurtdisindan geldi bende kaliyor). Esim masaya oturmadan annem aradi beni dedi para onda kalmis unutmus dedi evet haberim var beni de aradi dedim. Annem öylle deyince ben de o zaman para sende kalsin ceyrek alirsin dügüne hatta yetmezse üstünü tamamlarim dedim dedi. Ben bunu duyunca tabi sok oldum ve hemen suratim düstü ne dicemi sasirdim tam corba koyuyordum.
Kendi Annem gündeki kadinlarin cok gürültü yaptigini anlatirken ben de bi daha katilmicam zaten dedim. Esim neden diye sorunca neden olacak ?hem kostur hem yorul hem hizmet et sonuc ne? Elde var sifir dedim. Ne bekledin ki? Dedi. Ne mi bekledim ?günden gelen 500-600 lira para elime gececek diye bekledim dedim. Demez olaydim! Yerinden firladi catal tabak bardak ne varsa vurdu firlatti. Ben sana daha yeni ne dedim diye bagirdi. Kalkti cüzdaninda kac para varsa filmlerde gibi önüme atti al sana para dedi. Esyalarini aldi cekti gitti. Annem napiyorsun damat? ben senin böyle oldugunu bilmiyordum dedi durdu ama ne fayda. Annem yemek de yemedi kadin sok oldu midesine kramplar girdi.
Ertesi sabah annesinden aldigi gün parasini mutfak masasina sacilmis vaziyette buldum. O günden beri esim ve ailesi cephe almis durumda kimse benle konusmuyor. Esim eve gec geliyor ve aksam yemegi yemiyor.
Neymis de ben o parayi istemeyecekmisim ihtiyaclari varmis dügünleri varmis. Ben acta mi acikta mi kalmisim. Bana para vermiyormuymus. Annesi beni aradiginda anlayip para sende kalsin demeliymisim.
Ben bu kadar agir tepki görecek kadar kötü bisey mi yaptim ya? Siz olsaniz ne yapardiniz? Sizce kv parayi gercekten vermeye unuttu mu yoksa bilerek mi alip götürdü? Cok üzgünüm. Esimin bana aklinca kestigi ceza cok agirima gidiyor. Fikirlerinizi merak ettim. Simdiden tesekkürler.
Hayır gelinim canım. Ortada kul hakkı kalmamıs çunku adam parayı getirmiş vermiş.
Ayrıca ortada bi aile var, yoksa sen evde kaldında aile tepkin bu yuzden mi canım?
En cok pisman oldugum durum bu oldu zaten. Tamam sonra konusalim demeliydim kendimi tutamadim ayrica bu kadar tepki verecegini de tahmin edemedim cok neseliydi cünkü. En cok anneme üzüldüm icim parcalandi onun icin susup sonra mevzu etmeliydim.Canım,bak bende başta kepçe filan dedim ama,sana şunu söylemek istiyorum şimdi.Kendimi düşünüyorum,ne yapardım,para işini söyledi ya eşin.Evet çok sinir olurdum.Ama lafın uzayacağını,annemin canını sıkabilecek bir durum oluşabileceğini hesaba katarak,ta o anda duymazdan gelir,ya da tamam konuşuruz der kapatırdım.Çunki annen tarafından bakıyorum,o sofra da lafla bile sorun çıksa kendimi kötü hissederdim.Nitekim lafla da kalmamış,her şey havada uçuşmuş.Böyle olasılıklara karşı baştan öngörün olmalı,aileni zor durumda bırakmamalısın.
Bak annen zaten gidecekmiş,ondan sonra da,o kıymetli anasından doğduğuna pişman ederdim.Ve o paranın 5 10 katını eşimden çıkarırdım.Durum madem buraya geldi,dik dur.Ama özür beklersen,korkarım dilemez,dediğinle kalırsın.Öyleyse ,madem öyle,bende.............. diyerek kurallarını sırala,kv ile bağını koparmasan bile,bu senin avantajın olsun,aksi halde, diyerek eşini ailesiyle alakayı azaltmakla gözdağı ver.Bir şeyleri yeniden yapılandır bu fırsatla.Ama eşinle aranda buz dağları oluşturmadan...
Bence de verme,mevzu para değil,ama blof yapıp senin hem alttan alacağını,hemde pişman olup 3 gün sonra al canım parayı,benim derdim para değil,diye sızlanmayacağını öğrensin.Sofra konusunda evet,erteleseymişsin iyi olurmuş.Neşeliydi diyorsun ya, ona aldanma,eşini en iyi sen tanırsın.Tepkilerini kestirebilirsin önceden.Susup pısmak için değil,karşı koymak,hamlesini boşa çıkarmak için.Hani bir kadınla adam evlenmek için görüşüyorlarmış.Adam demişki,bak,ben çok iyi bir adamım,ama sinirliyim.Eğer ben dışarıdan gelirken fesimin püskülünü öne aldıysam,anlaki barut gibiyim.Bağırıp çağırınca sana sakın bir şey deme,olay çıkarırım.Kadın da demiş,tamam,olur insanlik hali,birşey demem.Ama sende eğer eve gelince benim eteğimi belime kıstırdığımı görürsen,bana ağzını açma,ortalığı yıkarım.Evlenmişler.Kadın bakıyormuş eşinin geleceği saatte,adamın püskül önde,hemen eteği beline kıstırıyor,öfkeli gibi karşılıyormuş.Adam bakıyor kadın ondan felaket,aman bulaşmayayım,diye ağzını açmıyormuş.Öyle öyle vazgeçmiş huyundan,bazen,çivi,çiviyi sökerEn cok pisman oldugum durum bu oldu zaten. Tamam sonra konusalim demeliydim kendimi tutamadim ayrica bu kadar tepki verecegini de tahmin edemedim cok neseliydi cünkü. En cok anneme üzüldüm icim parcalandi onun icin susup sonra mevzu etmeliydim.
Zaten sonradan cüzdanindan sactigi 1700 lirada bende hic birini vermicem.
Aynen firsati lehime cevirip iliskileri kurallarimi yeniden yapilandiracam.
Hem de cok simartmisim. Bunu görmenin ve davranmanin zamani gelmis de gecmis bile.Ne demek esim konusmama izin vermez. Olurmu oyle sey canim. Kendisi oh sinirlenicek bagirip cagiricak ama sen susacaksin. Cokda saglikli bir evliligin yok acikcasi. Bir kere altdan aldinmi tamam olay bitmisdir ipler ellerine verilmisdir. Ayrica neden onun ailesini kendi ailen uzerinde tutuyorsun ki? Esit davranilsin iki tarafa da. Sanirim sinartmisiniz esinizi de ailesini de. Popolarinin yere degme zamani gelmis gecmis de. Hersey aslinda sizin elinizde. Siz istemezseniz kimse size kotu davranamaz asagilayamaz. Once kendinize saygi duyun, sevin kendinizi.
Kesinlikle bu gibi olaylarda ben daha mesafe koydugumu belli edemeden o mesafeyi koyuyor direk. Hakli haksiz evden cikar ve yatak ayirir.Eş kendisi koymuş o mesafeyi adam evde yemek bile yemiyormuş resmen kadına seni hiçe sayıyorum ama bitiren ben olmuycam sen bitir msjı veriyor.
Bebeğinizle arası nasıl ?
Acaba diyorum seni bu kadar kolay kırıp harcayabildiğine heleki bütün gemileri yakıp annenin yanında o hareketleri yapması tek sorun annesi olmamalı başka bir kadın olabilirmi hali hazırda bir düşün derimKesinlikle bu gibi olaylarda ben daha mesafe koydugumu belli edemeden o mesafeyi koyuyor direk. Hakli haksiz evden cikar ve yatak ayirir.
Ogluyla arasi cok iyi cok seviyor cünkü cok bekledik cok mücadele vermistik cocugumuz olsun diye. Bütün olumsuzluklar nedense cocuk dogduktan sonra basladi zaten. Mutlu olmamiz gerekirken daha kötü olduk. Simdi de bu.
Yazan elinize saglik. Gercek buymus maalesef.herkes gibi aslında benim de yaşadığım sorunlar. klasik kv ve ailesi işte.
ben haksızlığa uğradığımda "kocamdır, kocamın ailesidir, alttan alayım, aman kimsenin gönlü kırılmasın" vs şeklinde düşünmedim ve davranmadım o yüzden. evliliğin ilk gününden beri haklıysam taviz vermedim, kocam veya kv karşısında susmadım, saygımı bozmadan gerekli cevabı verdim her zaman.
eğer mutsuz olursam ayrılırım, bu mesajı her zaman net olarak söyledim hem eşime, hem ailesine.
elbette başa çıkamadığım zamanlar oldu ve o zaman gerçekten ayrılık kararı aldım. eşimi ailesi ile benim aramda tercihe mecbur ettim. ne onları ezsin ne beni, ne onlara kötü davransın ne bana. haklıyı haksızı bilsin ona göre davransın istedim ve öyle olması için zorladım. eğer değişmeseydi, evli değildim. tamam evlilik güzel, karı koca çocuk bir aile olmak güzel ama mutlu, huzurlu olmak en önemlisi.
her anlamda bir yetişkin olmama rağmen bana aptal muamelesi yapan, bana zerre saygı duymayan koca ile neden devam edeyim ki? kv ler hep suçludur ama kocalar daha suçludur bana göre.
kadınların yaptığı en büyük yanlış, söz nişan evlilik döneminde yapılan tüm yanlışları sineye çekmeleri ve susmaları. işte bu tavizler, eşe ve kv ye ezik kadın mesajı veriyor. onlar da kadınları ezebildiği kadar eziyor.
hani suskun kadın için "bak karım beni çok sevdiği için susuyor, saygıda kusur etmiyor, gelinim her hatama rağmen beni incitmemek için alttan alıyor" diye düşünmüyor.
Aksine kadın durumları düzeltmek için alttan alıp taviz verdikçe, kocalar ve kv ler o kadının "zavallı, güçsüz, bize mecbur ve muhtaç, korkak" olduğunu düşünüyorlar.
saçma ama gerçek bu. çünkü niyet kötü ve benciller.
halbuki kadınlar her zaman kendini korusa, savunsa, akıllıca davransa "saygı duymaya mecbur insan" olduğunu düşündükleri için çekinirler pislik yapmaya.
tamam yuva kolay kurulmuyor ama tek tarafın çabasıyla da yürümez. yürüse de ne kadar sağlıklı olur meçhul. mutluluklar kısa süreli olur, insanı dert sahibi yapar. kadın bu arada özgüvenini yitiren, düşünemeyen bir canlıya dönüşür ve denizi bilmeyen balık gibi yaşamaya devam eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?