herkes gibi aslında benim de yaşadığım sorunlar. klasik kv ve ailesi işte.
ben haksızlığa uğradığımda "kocamdır, kocamın ailesidir, alttan alayım, aman kimsenin gönlü kırılmasın" vs şeklinde düşünmedim ve davranmadım o yüzden. evliliğin ilk gününden beri haklıysam taviz vermedim, kocam veya kv karşısında susmadım, saygımı bozmadan gerekli cevabı verdim her zaman.
eğer mutsuz olursam ayrılırım, bu mesajı her zaman net olarak söyledim hem eşime, hem ailesine.
elbette başa çıkamadığım zamanlar oldu ve o zaman gerçekten ayrılık kararı aldım. eşimi ailesi ile benim aramda tercihe mecbur ettim. ne onları ezsin ne beni, ne onlara kötü davransın ne bana. haklıyı haksızı bilsin ona göre davransın istedim ve öyle olması için zorladım. eğer değişmeseydi, evli değildim. tamam evlilik güzel, karı koca çocuk bir aile olmak güzel ama mutlu, huzurlu olmak en önemlisi.
her anlamda bir yetişkin olmama rağmen bana aptal muamelesi yapan, bana zerre saygı duymayan koca ile neden devam edeyim ki? kv ler hep suçludur ama kocalar daha suçludur bana göre.
kadınların yaptığı en büyük yanlış, söz nişan evlilik döneminde yapılan tüm yanlışları sineye çekmeleri ve susmaları. işte bu tavizler, eşe ve kv ye ezik kadın mesajı veriyor. onlar da kadınları ezebildiği kadar eziyor.
hani suskun kadın için "bak karım beni çok sevdiği için susuyor, saygıda kusur etmiyor, gelinim her hatama rağmen beni incitmemek için alttan alıyor" diye düşünmüyor.
Aksine kadın durumları düzeltmek için alttan alıp taviz verdikçe, kocalar ve kv ler o kadının "zavallı, güçsüz, bize mecbur ve muhtaç, korkak" olduğunu düşünüyorlar.
saçma ama gerçek bu. çünkü niyet kötü ve benciller.
halbuki kadınlar her zaman kendini korusa, savunsa, akıllıca davransa "saygı duymaya mecbur insan" olduğunu düşündükleri için çekinirler pislik yapmaya.
tamam yuva kolay kurulmuyor ama tek tarafın çabasıyla da yürümez. yürüse de ne kadar sağlıklı olur meçhul. mutluluklar kısa süreli olur, insanı dert sahibi yapar. kadın bu arada özgüvenini yitiren, düşünemeyen bir canlıya dönüşür ve denizi bilmeyen balık gibi yaşamaya devam eder.