Sesimi çıkardığım için dünya kötüsü oldum

Siz niye alıntı yapıyorsunuz yorumumu öylese, ikinci nick mi yoksa.
Bir konu iki farklı karakter ne ayak?
Demek istediğinizi anlamıyorum ve uzatılcak birsey görmüyorum yeterince açık konuştuk son mesj bende olunca sizinkide bir etikette olmayınca üstüme alındım bukadar.

Demek istediğinizi anlamıyorum ve uzatılcak birsey görmüyorum yeterince açık konuştuk son mesj bende olunca sizinkide bir etikette olmayınca üstüme alındım bukadar.
Konuda size ait ne gördünüz alındınız anlamadım

Benim kaynana da böyle... isteklerini kendi söylemek yerine bizim anlamamızı bekliyorlar ... senin ki de açık açık güzel bir dille deseydi kızım ihtiyacım var diye ...ne o öyle yok parayı unuttum bilmem ne çocuk gibi

Bunlarin olduguna gercekten inanamiyorum. 1.5 yasinda oglum var ve dogdugundan beri evdeyim calismiyorum. Kv nin de icinde bulundugu bir güne girdim (aptallik iste). Kv ara sira bu yaz iki düğünümüz var ceyrek alcaz bilezik alcaz bunlarin parasini günden cikarmaliyim diye söylenip duruyordu.

Birinci turda senin gününü de bizim evde yapalim dedi. Cocukla zorlanirsin yapamazsin dedi. Sen sadece cocugu al taksiyle gel dedi. Ben de acikcasi sevindim ve kabul ettim cünkü oglum dis yüzünden sıkıntılı dönem geciriyordu. Bisey yapmamak benim yine de icime sinmedi tabi ve yaptigim aglayan keki sabahtan esimle evine gönderdim. Oraya varinca da kalan temizligini tamamlayip elimden geldigince yardim ettim.
Ne toplanan paradan haberim oldu ne de gördüm. Ne bana bisey söylendi ne de soruldu. Bi ara esimle koridorda fisildasip cantaya biseyler koydular sanirim mevzu gün parasiydi ve hic bisey demedim. Neyse üzerimden yük aldi evini acti yoruldu dedim o haketti parayi diyerek hic konu etmedim. Bu durum beni rahatsiz da etmedi acikcasi.

İkinci turda sira bana yaklasinca bazi komsular senin evini merak etmisler sana gelmek istiyorlar deyip durdu ben de o zaman gün benim evde olur görürler dedim. Gün geldi kv misafirlerle birlikte geldi ve gelirken acma getirdi. Oglum cok ve sık sık emdigi icin para toplanma olayini kacirdim hatta duymadim bile. Oglumla ilgilenmekten para tamamen aklimdan cikmis. Son misafirler de ayrilirken kv de gidecem misafirim geliyormus diye tutturdu normalde hep kalirdi. Apar topar kalkti gitti. Sonra aklima para geldi evin icinde arayim derken kv aradi kusura bakma kizim ben para kaybolmasin diye yanima almistim vermeye unuttum sana para benle gelmis diye. Ben de önemli degil bi dahaki geldiginde getirirsin dedim. Bir daha tekrar etti sanki benden biseyler ister gibi ben de tamam dedim ya önemli degil bi dahakine getirirsin dedim.

Aksam oldu esim eve geldi masayi kurduk ( bu arada kendi annem de yurtdisindan geldi bende kaliyor). Esim masaya oturmadan annem aradi beni dedi para onda kalmis unutmus dedi evet haberim var beni de aradi dedim. Annem öylle deyince ben de o zaman para sende kalsin ceyrek alirsin dügüne hatta yetmezse üstünü tamamlarim dedim dedi. Ben bunu duyunca tabi sok oldum ve hemen suratim düstü ne dicemi sasirdim tam corba koyuyordum.
Kendi Annem gündeki kadinlarin cok gürültü yaptigini anlatirken ben de bi daha katilmicam zaten dedim. Esim neden diye sorunca neden olacak ?hem kostur hem yorul hem hizmet et sonuc ne? Elde var sifir dedim. Ne bekledin ki? Dedi. Ne mi bekledim ?günden gelen 500-600 lira para elime gececek diye bekledim dedim. Demez olaydim! Yerinden firladi catal tabak bardak ne varsa vurdu firlatti. Ben sana daha yeni ne dedim diye bagirdi. Kalkti cüzdaninda kac para varsa filmlerde gibi önüme atti al sana para dedi. Esyalarini aldi cekti gitti. Annem napiyorsun damat? ben senin böyle oldugunu bilmiyordum dedi durdu ama ne fayda. Annem yemek de yemedi kadin sok oldu midesine kramplar girdi.

Ertesi sabah annesinden aldigi gün parasini mutfak masasina sacilmis vaziyette buldum. O günden beri esim ve ailesi cephe almis durumda kimse benle konusmuyor. Esim eve gec geliyor ve aksam yemegi yemiyor.

Neymis de ben o parayi istemeyecekmisim ihtiyaclari varmis dügünleri varmis. Ben acta mi acikta mi kalmisim. Bana para vermiyormuymus. Annesi beni aradiginda anlayip para sende kalsin demeliymisim.

Ben bu kadar agir tepki görecek kadar kötü bisey mi yaptim ya? Siz olsaniz ne yapardiniz? Sizce kv parayi gercekten vermeye unuttu mu yoksa bilerek mi alip götürdü? Cok üzgünüm. Esimin bana aklinca kestigi ceza cok agirima gidiyor. Fikirlerinizi merak ettim. Simdiden tesekkürler.
Okuyunca burda ben sinir oldum yazik ya parayi atmak nedemek yuh en cokta annenize üzüldüm sofrada yapilan resmen orda bi büyük oturuyor ona yapılmış demektir kesinlikle taviz vermeyin asla alttan almayın cok cok cok haklisiniz hem sizden hemde annenizden özür dilemek zorunda. Cok çirkin bi davranış kv o parayı kacar gibi gittiyse bilerek alip götürmüştür 600 tl az parami bebeginiz varmis bisey alirdiniz evinize harcardiniz hadi ilkini aldi bu para sizin hakkinizmis kvde bidaha asla gune girmeyin ayip ya esinizin tavrından dolayi olan annenize olmus sacmalardan seçmeler:bicak:

Son düzenleme:
Senin annen ne yapıyor? Çek git ya ne hali varsa görsün. Eski konunu da okudum baştan beri sana böyleler ve sen de çocuk yapsam düzelir demişsin, düzeldi mi acaba? Mutlu musun? Yazık o çocuğu da mutsuzluğuna ortak ettin.
Aklın başında değil bence senin. Eve alma defolsun gitsin böyle bir adamı çekmek zorunda mısın? Annen de işi bilmiyor, çekip götürecek seni bu kadar basit.
Zaten adam sana 5 yıldır insan muamelesi yapmıyormuş, neyin davası bu? Neden sürdürmekte ısrar ediyorsun?
Ben çıldırdım şurda.

Başka konu aç, başkasının konusunda devam edersen bir fayda göremezsin..

Senin annen ne yapıyor? Çek git ya ne hali varsa görsün. Eski konunu da okudum baştan beri sana böyleler ve sen de çocuk yapsam düzelir demişsin, düzeldi mi acaba? Mutlu musun? Yazık o çocuğu da mutsuzluğuna ortak ettin.
Aklın başında değil bence senin. Eve alma defolsun gitsin böyle bir adamı çekmek zorunda mısın? Annen de işi bilmiyor, çekip götürecek seni bu kadar basit.
Zaten adam sana 5 yıldır insan muamelesi yapmıyormuş, neyin davası bu? Neden sürdürmekte ısrar ediyorsun?
Ben çıldırdım şurda.
evin % 80 parasını konu sahibi vermiş.

Sen almanyadan gel evlen cocuk yap evi sen al doğrumu anladım ?
Çocuğun tc vatandaşı heralde,keşke almanyada doğum yapsaydın.Kucağına basıp giderdin.Şuan onu bırakıp gitmiyeceğin için tek çözümün ya eşine boşanma davası açıp evden def etmek,yada mal mülk umrum değil diyip çocuğunu alıp uzaklaşmak.Böyle bir aileyle devam edebilceğine eminmisin?

Cevap icin cok teskkur ederim ama.cok kotu durumdayım kime nasıl davranan 110 gün var duhunume nisanlim benden yana davraniyor ama benden yana olduhuna sevinemiyorum bile cunku ben diyor o kizla kavga ettim ablama zerre birsey demedim diyor sende demedin diyor o sana nasıl bağırıyor diyor iste burdada kendimi sucluyorum ablasi beni aradihinda nisanlimda teldeydi duysu bunu yapmicaktim o konuşmalara içine atmaya razıydım iki kardeşi üzmektense ikincisi ise suçlu goememim sebebi ABLASINA birsey demes3mde yüzüne nişanlıma ablası icin cok set dedim sinirle ama cocuk onda değil ben ona birsey dem3dim sana nasıl bağırıyor diyor napicam kime nasıl davrancam okuyup yanıt verdiğin icin cok tesekur ederim :KK43:
Canım,konu başlıklarının olduğu sayfa var ya,bir derdim var yazıyor,o sayfanın üst ve altında yeni konu aç yazıyor,ona tıklayıp konu açabilirsin.Ayrıca lütfen ğ harflerini h olarak yazma,dühünüme değil,düğünüme,olduhuna değil,olduğuna...İlkokul mezunu olduğunu farzederek yazıyorum bunu,yazmayı yeni öğreniyorsan özür dilerim,bildiğin gibi devam et,takılma...,Telefondan yazdığım için deme,işte o olmaz,bende telden yazıyorum,yazdığını bir gözden geçir,kafi...

Eski bi konunda kv, kp ile iliskinin cok cok iyi olup akrabalarıyla sorunlarin oldugunu söylemişsin.. O kadar iyiyken nasil bu kadar zıt bi sekilde kotu olabildi? Neler yaşandı?
Eşin hic değişmemiş ama, küsen, trip atan, surundurmeye calisan tavirlarina devam..

Bunlarin olduguna gercekten inanamiyorum. 1.5 yasinda oglum var ve dogdugundan beri evdeyim calismiyorum. Kv nin de icinde bulundugu bir güne girdim (aptallik iste). Kv ara sira bu yaz iki düğünümüz var ceyrek alcaz bilezik alcaz bunlarin parasini günden cikarmaliyim diye söylenip duruyordu.

Birinci turda senin gününü de bizim evde yapalim dedi. Cocukla zorlanirsin yapamazsin dedi. Sen sadece cocugu al taksiyle gel dedi. Ben de acikcasi sevindim ve kabul ettim cünkü oglum dis yüzünden sıkıntılı dönem geciriyordu. Bisey yapmamak benim yine de icime sinmedi tabi ve yaptigim aglayan keki sabahtan esimle evine gönderdim. Oraya varinca da kalan temizligini tamamlayip elimden geldigince yardim ettim.
Ne toplanan paradan haberim oldu ne de gördüm. Ne bana bisey söylendi ne de soruldu. Bi ara esimle koridorda fisildasip cantaya biseyler koydular sanirim mevzu gün parasiydi ve hic bisey demedim. Neyse üzerimden yük aldi evini acti yoruldu dedim o haketti parayi diyerek hic konu etmedim. Bu durum beni rahatsiz da etmedi acikcasi.

İkinci turda sira bana yaklasinca bazi komsular senin evini merak etmisler sana gelmek istiyorlar deyip durdu ben de o zaman gün benim evde olur görürler dedim. Gün geldi kv misafirlerle birlikte geldi ve gelirken acma getirdi. Oglum cok ve sık sık emdigi icin para toplanma olayini kacirdim hatta duymadim bile. Oglumla ilgilenmekten para tamamen aklimdan cikmis. Son misafirler de ayrilirken kv de gidecem misafirim geliyormus diye tutturdu normalde hep kalirdi. Apar topar kalkti gitti. Sonra aklima para geldi evin icinde arayim derken kv aradi kusura bakma kizim ben para kaybolmasin diye yanima almistim vermeye unuttum sana para benle gelmis diye. Ben de önemli degil bi dahaki geldiginde getirirsin dedim. Bir daha tekrar etti sanki benden biseyler ister gibi ben de tamam dedim ya önemli degil bi dahakine getirirsin dedim.

Aksam oldu esim eve geldi masayi kurduk ( bu arada kendi annem de yurtdisindan geldi bende kaliyor). Esim masaya oturmadan annem aradi beni dedi para onda kalmis unutmus dedi evet haberim var beni de aradi dedim. Annem öylle deyince ben de o zaman para sende kalsin ceyrek alirsin dügüne hatta yetmezse üstünü tamamlarim dedim dedi. Ben bunu duyunca tabi sok oldum ve hemen suratim düstü ne dicemi sasirdim tam corba koyuyordum.
Kendi Annem gündeki kadinlarin cok gürültü yaptigini anlatirken ben de bi daha katilmicam zaten dedim. Esim neden diye sorunca neden olacak ?hem kostur hem yorul hem hizmet et sonuc ne? Elde var sifir dedim. Ne bekledin ki? Dedi. Ne mi bekledim ?günden gelen 500-600 lira para elime gececek diye bekledim dedim. Demez olaydim! Yerinden firladi catal tabak bardak ne varsa vurdu firlatti. Ben sana daha yeni ne dedim diye bagirdi. Kalkti cüzdaninda kac para varsa filmlerde gibi önüme atti al sana para dedi. Esyalarini aldi cekti gitti. Annem napiyorsun damat? ben senin böyle oldugunu bilmiyordum dedi durdu ama ne fayda. Annem yemek de yemedi kadin sok oldu midesine kramplar girdi.

Ertesi sabah annesinden aldigi gün parasini mutfak masasina sacilmis vaziyette buldum. O günden beri esim ve ailesi cephe almis durumda kimse benle konusmuyor. Esim eve gec geliyor ve aksam yemegi yemiyor.

Neymis de ben o parayi istemeyecekmisim ihtiyaclari varmis dügünleri varmis. Ben acta mi acikta mi kalmisim. Bana para vermiyormuymus. Annesi beni aradiginda anlayip para sende kalsin demeliymisim.

Ben bu kadar agir tepki görecek kadar kötü bisey mi yaptim ya? Siz olsaniz ne yapardiniz? Sizce kv parayi gercekten vermeye unuttu mu yoksa bilerek mi alip götürdü? Cok üzgünüm. Esimin bana aklinca kestigi ceza cok agirima gidiyor. Fikirlerinizi merak ettim. Simdiden tesekkürler.
Sizin için çok üzüldüm ama annenize çok çok daha fazla üzüldüm anneniz için ne kadar acı bir durum gözleri önünde evladına bunların yapılması, inanın okurken sinirlerim bozuldu ne diyeceğimi bilemiyorum.

Arada neler oldu kaçırmış olabilirim ama ilk sayfaları okumuştum.

Şu para için 40 çeşit takla açan insanlara zerre zçsaygım yok. Çok aşırı itici bir tutum. Hem kadınlar da parayı ev sahibine vermiyor mu o ne öyle? Ortaya mı atıyorlar? Eşin tuhaf, kv zaten dememe lüzum yok.

Kusura bakmayin yazamadim
Dün mideyi üşüttüğümden bütün gün mide agrisi cektim :110:
Yazilanlari okuyup yetismeye calisacam ins
Yorumlariniz icin simdiden:KK68: tesekkürler

Gene diyebilirdi komşulara gelinim müsait değil gibi bir bahane uydurabilirdi.
Gerçekten hiç yoktan bir şeyden huzurunuz kaçmış.
Esinizi seviyor ve değer veriyorsanız bence ona bi mesaj atın.
Çocuğunuzu da annenize bırakıp bi cafe de buluşun konuşun bakalım anlatin kendinizi.
Konuşmadan iletişim kurmadan olmaz ki.
Bir de bebeğini de mi ozlemiyor bu adam hiç anlamadım ki ?
Cok fazla gururlu bana kizdigindan oglunu da arayip sormaz. Gittiginden beri ne aradi ne sordu. Ne kadar sacma degil mi?

Okudukça sinirimden kocanı boğmak istedim.
Buna üçkağıtçılık üstünede yüzsüzlük pişkinlik ne varsa denir yani.
Hepsini geçtim annenin yanında yapmasına sinir oldum benim eşimde ailemin yan7nda dayılanır çok matah bi ailesi var gibi

Hiç üzülme hiçte geri adım atma
Sözünün arkasında dur
Kv nin ihtiyacı varsa bunu uygun bir dille söyleyip sizden isteyebilirdi parayı
Esininde kv ninki de terbiyesizlik
Hele annenin önünde eşini yaptıklarının izahı yok

Boşver keyfine bak
Yanlışı yapan onlar
Sen ne üzüyorsun kendini

Benimkide beni dünyanın en kötüsü ilan ediyordu
Önceleri ağlardım üzülürdüm
Şimdi yavaş yavaş takmamayi öğrendim
Çünkü haklıyım
Ailesi gelip 1-2 ay kalırdı
Kv yerinden kıpırdamazdı
Benim 1 yaşına gelmemiş bebek
Artı çalışıyorum
Ev işi falan derken birde üstüne 3-5 fasıl vakitli vakitsiz hizmet bekleyen kv ve kp eklenince patlamıştım bende
Beni evden gitmekle tehdit etti susturdu o zaman
Ben istemiyormuşum ailesini falan filan
O zaman çok üzülmüşüm
Şimdi diyorum sanki kıymetim mi var niye üzülmüşüm
Defol git deşeymişim bundan dolayı gideceksen

Üzme tatlı canını annende üzülmesin
Keyfine bak
Kendine is bul çalış
O da ne hali varsa görsün

Bunlarin hepsi ayni ya
Al birini vur ötekini:mad:

Siz biraz pasifsiniz galiba iki tarafta haksız diyenlere olabilir falan demissiniz. Ne olabiliri 2 kere size sorulmadan paranız elinizden alınmış çocuk gibi muamele görmüssünüz adam yerine konmamıssınız. Onun annesi çok kıymetide sizin ki ne acaba.kadının yanında gördüğünüz muameleye annenize yapılan saygızlığa deyinmiyorum bile. Ne münasabet annesine hırsız muamelesi yapmanızla itham edilmeniz almasaymış o zaman paranızı. Her türlü haksız eşin nerden tutsan elinde kalır. Zaten bu kadar pasif kalmanız hep verici olmanız gördüğünüz üzere işinize yaramamış. En ufak bir isteğinizi söylemeniz bile hakarete uğramanıza sebep olmuş.yüzünüze para fırlatmak eve paraları saçıp evi terketmek ne demek. Bunları bu kadarcık olayla hakettiğinizi düşünüp size böyle yaklaşanları haklı görmeniz sizin sadece eşinizin kayıtsız şartsız her dediğine itaat etmeniz, edeceğiniz anlamına gelir. Bu olay sizin için bir fırsat bundan sonra nasıl muamele göreceğinizi kendiniz belirleyeceksiniz.
Dogru diyorsunuz. Fazla empati kurdugum icin ve dediginiz gibi pasif oldugum icin geldi bunlar basima. Ayrica düşündügümü dosdogru diyemiyorum hic kimsenin yüzüne kirmak istemedigim icin ve tartismalarla karsilasmamak icin. Bundan sonra bir takim seyleri kesinlikle degistirecem.

aslında senin hiçbir suçun yok fakat sen bile kendini suçlayacak kadar ezilmişsin kocan ve kv yüzünden.

kendini savunacak ruh haline sahip değilsin.

şimdi sana eşini eve alma, rest çek, hesap sor desek de sen yapamazsın.

çünkü aşırı naif ve sessiz birisin, karşındakiler de senin bu zaafını kullanan kötü niyetli insanlar. kocan da annesi de maalesef seni sevmiyor, sevseler bile bir komşuya duyulan sevgi gibi. ama saygı duymadıkları kesin.

ana oğul arkandan iş çevirmiş resmen. o annesiyse sen de hayat arkadaşısın, evladının annesisin. ancak senin anneliğin eşliğin onların umurunda değil.

ya her şeyi göze alıp bu durumu sona erdireceksin ya da katlanmaya devam edeceksin.
Sanirim bu bendeki eziklilik ve kendimi suclamak genc kizlik halimden beri var. Maalesef dominant ve agresif bi ablam vardi.
Olanlar ne kadar kötü ve saygisiz ve aci verici de olsa
Beterin beteri var. Aldatma dövme vs.
Acikcasi eve almayacak veya bosanacak kadar bi durum göremiyorum.

Back