Sesimi çıkardığım için dünya kötüsü oldum

Aile arasında paranın lafı olmaz,birde kayinvaliden olmasaydı o komsular sana gelemezdi zaten. Ama olan olmus,bu olayın ustunde durmayıp unutmak lazım
O zaman gün yapmanın anlamı ne? Gelenlerde eş dost, onlarda vermesin gün parası oldu olacak. Kayınvalide ve oğlunun haklı hiçbir tarafları yok. Gün parasını bile haram ettiler kadıncağıza. Birde parayı yüzüne fırlatmış, hadsiz adam.

Ben kendimi tutamiycam kusura bakma ama ne kadar salak bir kocan var.

O ne ya öyle paraları saçmak falan gerizekalı mıdır nedir bırak gelmezse gelmesin gitsin anasında yesin yemeğini. Annenin yanında annen sizdeyken böyle davranması affedilecek bir şey değil.

Sinirim hopladi ya.
Aynen ya, sinirden uykum kaçtı.

Oha deli mi onlar. Kafayı yemiş ikiside en çokta kocan. O zaman senin gününün parasını da kayinvalide versin kendi parasini da toplar sonra. Delimidir nedir. Niye ben eşek gibi para vercem sonra benim paramın üstüne konmayi adet etcek. Senin kocan adam değil. Bu lar hep onun yüzünden. Tavra bak.

Bu erkeklere ne demeli bilmiyorum tövbe yarabbim nasıl insanlar var Allah boylelerinden korusun cnm ne deyim bilemedim saygısızlar cephe almışlar birde utanmadan haklılar mis gibi

Eski bir konunuz var, orda da eşiniz yengesi nedeniyle uzun süre küs kalmıştı size.. Eşiniz de huy olmuş bu, hep böyle midir, hep karşı tarafı mı tutar? Nerde eşe destek?? Aile dediğin nedir bu adamlara, ben anlayamıyorum erkekleri.. İlk hatalarında dünyayı zindan etmek gerek böyle insanlara, laftan sözden küsmeden anlamıyorlar, illa aynı şekilde davranışla karşılık vereceksin.. İnsana zorla cinnet geçirtirler..

eeee gun sahibi konu sahibi merak ediyoruz suan ne durumdasn annen sendeyken esin geldi dedin annen demedimi damat sen kendine gel kızıma alır giderim yurt dısına diye korkutmadımı yada sen neden basıp annen le gitmiyorum maksat bosanmka degik kısas a kısas esini korkutmak

Eski bir konunuz var, orda da eşiniz yengesi nedeniyle uzun süre küs kalmıştı size.. Eşiniz de huy olmuş bu, hep böyle midir, hep karşı tarafı mı tutar? Nerde eşe destek?? Aile dediğin nedir bu adamlara, ben anlayamıyorum erkekleri.. İlk hatalarında dünyayı zindan etmek gerek böyle insanlara, laftan sözden küsmeden anlamıyorlar, illa aynı şekilde davranışla karşılık vereceksin.. İnsana zorla cinnet geçirtirler..
Aynen bende oraya cvp yazdım konu yeni zannederk.Balık baştan kokuyormui,almanyadan gelmişsin neden dönmüyorsun ? Al cocuğunu bas git vatandaşlığın varsa yoksada o kocayı boşa !böylesiyle ömür geçmez

Valla kusura bakma konu sahibi ama kocan tam bir sığır örneği falan bence. Sanki anasına bacısına küfretmissin gibi tabak çanak fırlatmak nedir. Üstelik senin annenin yaninda bu saygısızlığı nasıl yapar ? Sakın geri adım atma sonuna kadar haklısın çünkü. Annen de eşine mesafeli dursun . Sen de hatasını anlamasını bekle esinin dicem ama o adam o beyinle hatalı olduğunu asla anlamaz, o kapasite yok onda.
Madem dugunleri varmış dalavere yapmadan sana direk kızım bu seferlik gün paralarını ben alayim lazım bize deseymis. Esine asıl siz dalavereci ,içten pazarlıklı insanlarsınız beni salak yerine koymaya çalıştınız de . Ama bunu söylerken lütfen baban falan yada seni koruyabilecek birisi olsun yaninda,esin şiddete meyilli birisi sağı solu belli olmaz o adamın.

Tek hatalı burda kocan.Kayınvaliden de tuhaf size kızım bu paraya şimdilik ihtiyacım var ben sana sonra veririm dese gönül alarak tatlılığa bağlasaydı iyi olurdu fakat uyanıklık yapmış.

cok haklısınız okadar haklısınız kı acıkcası cok uzucu yasadıgınız ve ıcıne dusuruldugunuz durum
günden cıkardım ben olsam...eşlede aram ne zaman duzelırdı allah bılır

canınızı sıkmayın sonucta vıcdanınızı rahatsız edecek hıcbırsey yok ortada rahat olun bıgun hesap doner sap doner gun gelır meselesı... terbıyesızler

Bunlarin olduguna gercekten inanamiyorum. 1.5 yasinda oglum var ve dogdugundan beri evdeyim calismiyorum. Kv nin de icinde bulundugu bir güne girdim (aptallik iste). Kv ara sira bu yaz iki düğünümüz var ceyrek alcaz bilezik alcaz bunlarin parasini günden cikarmaliyim diye söylenip duruyordu.

Birinci turda senin gününü de bizim evde yapalim dedi. Cocukla zorlanirsin yapamazsin dedi. Sen sadece cocugu al taksiyle gel dedi. Ben de acikcasi sevindim ve kabul ettim cünkü oglum dis yüzünden sıkıntılı dönem geciriyordu. Bisey yapmamak benim yine de icime sinmedi tabi ve yaptigim aglayan keki sabahtan esimle evine gönderdim. Oraya varinca da kalan temizligini tamamlayip elimden geldigince yardim ettim.
Ne toplanan paradan haberim oldu ne de gördüm. Ne bana bisey söylendi ne de soruldu. Bi ara esimle koridorda fisildasip cantaya biseyler koydular sanirim mevzu gün parasiydi ve hic bisey demedim. Neyse üzerimden yük aldi evini acti yoruldu dedim o haketti parayi diyerek hic konu etmedim. Bu durum beni rahatsiz da etmedi acikcasi.

İkinci turda sira bana yaklasinca bazi komsular senin evini merak etmisler sana gelmek istiyorlar deyip durdu ben de o zaman gün benim evde olur görürler dedim. Gün geldi kv misafirlerle birlikte geldi ve gelirken acma getirdi. Oglum cok ve sık sık emdigi icin para toplanma olayini kacirdim hatta duymadim bile. Oglumla ilgilenmekten para tamamen aklimdan cikmis. Son misafirler de ayrilirken kv de gidecem misafirim geliyormus diye tutturdu normalde hep kalirdi. Apar topar kalkti gitti. Sonra aklima para geldi evin icinde arayim derken kv aradi kusura bakma kizim ben para kaybolmasin diye yanima almistim vermeye unuttum sana para benle gelmis diye. Ben de önemli degil bi dahaki geldiginde getirirsin dedim. Bir daha tekrar etti sanki benden biseyler ister gibi ben de tamam dedim ya önemli degil bi dahakine getirirsin dedim.

Aksam oldu esim eve geldi masayi kurduk ( bu arada kendi annem de yurtdisindan geldi bende kaliyor). Esim masaya oturmadan annem aradi beni dedi para onda kalmis unutmus dedi evet haberim var beni de aradi dedim. Annem öylle deyince ben de o zaman para sende kalsin ceyrek alirsin dügüne hatta yetmezse üstünü tamamlarim dedim dedi. Ben bunu duyunca tabi sok oldum ve hemen suratim düstü ne dicemi sasirdim tam corba koyuyordum.
Kendi Annem gündeki kadinlarin cok gürültü yaptigini anlatirken ben de bi daha katilmicam zaten dedim. Esim neden diye sorunca neden olacak ?hem kostur hem yorul hem hizmet et sonuc ne? Elde var sifir dedim. Ne bekledin ki? Dedi. Ne mi bekledim ?günden gelen 500-600 lira para elime gececek diye bekledim dedim. Demez olaydim! Yerinden firladi catal tabak bardak ne varsa vurdu firlatti. Ben sana daha yeni ne dedim diye bagirdi. Kalkti cüzdaninda kac para varsa filmlerde gibi önüme atti al sana para dedi. Esyalarini aldi cekti gitti. Annem napiyorsun damat? ben senin böyle oldugunu bilmiyordum dedi durdu ama ne fayda. Annem yemek de yemedi kadin sok oldu midesine kramplar girdi.

Ertesi sabah annesinden aldigi gün parasini mutfak masasina sacilmis vaziyette buldum. O günden beri esim ve ailesi cephe almis durumda kimse benle konusmuyor. Esim eve gec geliyor ve aksam yemegi yemiyor.

Neymis de ben o parayi istemeyecekmisim ihtiyaclari varmis dügünleri varmis. Ben acta mi acikta mi kalmisim. Bana para vermiyormuymus. Annesi beni aradiginda anlayip para sende kalsin demeliymisim.

Ben bu kadar agir tepki görecek kadar kötü bisey mi yaptim ya? Siz olsaniz ne yapardiniz? Sizce kv parayi gercekten vermeye unuttu mu yoksa bilerek mi alip götürdü? Cok üzgünüm. Esimin bana aklinca kestigi ceza cok agirima gidiyor. Fikirlerinizi merak ettim. Simdiden tesekkürler.
Canım az önce senin eski konunu okudum şu yengeninizin densizligı ile ilgili tarihe bakmadan yorum yaptım
Neyseki buradaki yasadigin kocanizin hala ergen kaldığı yani size saygısı sıfır kim olursa olsun bi sınır belirlemeniz lazım size karşı usluplarda kocanız sizi 5 yaşındaki çocuk gibi azarlıyor kv parayı bilerek almış oğluna vermiş parayı carcur etmesin diye belliki o aileye karşı baştan mesafeli olmanız gerekliydi bu durum da sürekli yıpranan sen oluyorsun eşinle şöyle uygun zamanını kolla güzel adam akıllı konuş baktın konuşmaktan anlamıyor bu sefer ailesine karşı çizgi çek işine geliyorsa biraz kendi değerinizi biliniz

Ayy ne gıcık ya sövücem şimdi hepsinin canı cehenneme ana kuzuları hepsi kedi gibi fare peşinden koşturuyolar acayip sinir oldum iyi demişsin ezdirme kendini içine atarsan hastalık olur

Yok daha neler tabi ki sen haklısın hemde dibine kadar daha önce zaten gün parasını vermişsin eeee bir zahmet bu sefer ki paranı da almasın bu ne rahatlık ya.Eşin çok fazla tepki vermiş valla Allah sabır versin sana yine de sakin ol.

diger eski bir konunu da üyenin biri canlandirmis, yengesine ettigin "saygisizlik" yüzünden günlerce sana tavir yapmis bir adam müsveddesi!!! Annenin yaninda yaptigi saygisizliga iyi bir ders vermelisin konu sahibi.. yengesinden özür dileten adam bakalim anneciginden özür dileyecek mi!!! sen kalk Düsseldorf`tan gel fedakarlik yap adam böyle mal ciksin.. Allah yardimcin olsun.

Bunlarin olduguna gercekten inanamiyorum. 1.5 yasinda oglum var ve dogdugundan beri evdeyim calismiyorum. Kv nin de icinde bulundugu bir güne girdim (aptallik iste). Kv ara sira bu yaz iki düğünümüz var ceyrek alcaz bilezik alcaz bunlarin parasini günden cikarmaliyim diye söylenip duruyordu.

Birinci turda senin gününü de bizim evde yapalim dedi. Cocukla zorlanirsin yapamazsin dedi. Sen sadece cocugu al taksiyle gel dedi. Ben de acikcasi sevindim ve kabul ettim cünkü oglum dis yüzünden sıkıntılı dönem geciriyordu. Bisey yapmamak benim yine de icime sinmedi tabi ve yaptigim aglayan keki sabahtan esimle evine gönderdim. Oraya varinca da kalan temizligini tamamlayip elimden geldigince yardim ettim.
Ne toplanan paradan haberim oldu ne de gördüm. Ne bana bisey söylendi ne de soruldu. Bi ara esimle koridorda fisildasip cantaya biseyler koydular sanirim mevzu gün parasiydi ve hic bisey demedim. Neyse üzerimden yük aldi evini acti yoruldu dedim o haketti parayi diyerek hic konu etmedim. Bu durum beni rahatsiz da etmedi acikcasi.

İkinci turda sira bana yaklasinca bazi komsular senin evini merak etmisler sana gelmek istiyorlar deyip durdu ben de o zaman gün benim evde olur görürler dedim. Gün geldi kv misafirlerle birlikte geldi ve gelirken acma getirdi. Oglum cok ve sık sık emdigi icin para toplanma olayini kacirdim hatta duymadim bile. Oglumla ilgilenmekten para tamamen aklimdan cikmis. Son misafirler de ayrilirken kv de gidecem misafirim geliyormus diye tutturdu normalde hep kalirdi. Apar topar kalkti gitti. Sonra aklima para geldi evin icinde arayim derken kv aradi kusura bakma kizim ben para kaybolmasin diye yanima almistim vermeye unuttum sana para benle gelmis diye. Ben de önemli degil bi dahaki geldiginde getirirsin dedim. Bir daha tekrar etti sanki benden biseyler ister gibi ben de tamam dedim ya önemli degil bi dahakine getirirsin dedim.

Aksam oldu esim eve geldi masayi kurduk ( bu arada kendi annem de yurtdisindan geldi bende kaliyor). Esim masaya oturmadan annem aradi beni dedi para onda kalmis unutmus dedi evet haberim var beni de aradi dedim. Annem öylle deyince ben de o zaman para sende kalsin ceyrek alirsin dügüne hatta yetmezse üstünü tamamlarim dedim dedi. Ben bunu duyunca tabi sok oldum ve hemen suratim düstü ne dicemi sasirdim tam corba koyuyordum.
Kendi Annem gündeki kadinlarin cok gürültü yaptigini anlatirken ben de bi daha katilmicam zaten dedim. Esim neden diye sorunca neden olacak ?hem kostur hem yorul hem hizmet et sonuc ne? Elde var sifir dedim. Ne bekledin ki? Dedi. Ne mi bekledim ?günden gelen 500-600 lira para elime gececek diye bekledim dedim. Demez olaydim! Yerinden firladi catal tabak bardak ne varsa vurdu firlatti. Ben sana daha yeni ne dedim diye bagirdi. Kalkti cüzdaninda kac para varsa filmlerde gibi önüme atti al sana para dedi. Esyalarini aldi cekti gitti. Annem napiyorsun damat? ben senin böyle oldugunu bilmiyordum dedi durdu ama ne fayda. Annem yemek de yemedi kadin sok oldu midesine kramplar girdi.

Ertesi sabah annesinden aldigi gün parasini mutfak masasina sacilmis vaziyette buldum. O günden beri esim ve ailesi cephe almis durumda kimse benle konusmuyor. Esim eve gec geliyor ve aksam yemegi yemiyor.

Neymis de ben o parayi istemeyecekmisim ihtiyaclari varmis dügünleri varmis. Ben acta mi acikta mi kalmisim. Bana para vermiyormuymus. Annesi beni aradiginda anlayip para sende kalsin demeliymisim.

Ben bu kadar agir tepki görecek kadar kötü bisey mi yaptim ya? Siz olsaniz ne yapardiniz? Sizce kv parayi gercekten vermeye unuttu mu yoksa bilerek mi alip götürdü? Cok üzgünüm. Esimin bana aklinca kestigi ceza cok agirima gidiyor. Fikirlerinizi merak ettim. Simdiden tesekkürler.
Valla eşin Allahın sevgili kuluymuş ki o çorba tenceresini başından aşağı dökmemişsin. Alemin enayisi sen değilsin. Çok sinir bozucu bir durum.

Back