sertifikan var sen yapacaksın

eski memurla aramda 700 TL fark var neymiş efendim kıdemliymiş .Aybaşı gelince herkes maaşını bağışlamıyor herkes çalışacak dedim .Ben de az zıvanadan çıkmadım yani asalaklar yüzünden .
iyi yapmışsınız çalışmayacaksa emekli olsun herkes

yani arkadaşlar bir sertifikadan sorumlu olmak için o işi gerçekten öğrendikmi diye sınav gerekmezmi, sadece katılıp anlamadıysam ne olacak ki böyle oldu.
Canım her eğitimin sonunda sınav yapılmıyor. Eğitime gidiyorsun sertifika alıyorsun. Sertifikan olduğu içinde işi sen yapıyorsun.

işte herkes böyle düşünüyor ve işler çığırından çıkıyor
evet ben de devlet memuruyum ve işten kaçan eski memurlardan nefret ediyorum .
Eskısı yenısı ile alakalı bırsey degıl herkes ısten kaçıyor, işini hakkıyla yapanı da enınde sonunda ısten sogutuyorlar. Sahsen bende oyle oldu, ihale işini üstüme yığmaya kalktılar bende dırettım kabul etmedım kı meslegımle alakalı bır ıs degıl ve benım kadrom bıle meslekı bır unvanla gecıyor, aynı maası alacagım aynı sartlarda herkesten cok daha fazla sorumluluk alacagım hayatta bunu yapamazdım ve yapmadım.ayrıca bız 4 kısıydık eskı bırımımde dedımkı herkes esıt sorumluluk alsın eyvallah ama tek basıma ben bu ısın sorumlulugu kabul etmem-herkes yan cızdı-onlarda kımseye sende elını tasın altına koyacaksın demedı , benden baska..bende dırettım ve yapmadım.
şimdi bıreysel gunluk kotası olan bır ıs yapıyorum.
egıtımını aldıgım meslegım dedıgım ıs bu..
ısımı yapıyorum ama asla fazlasını degıl , herkesten ıstenen kadarını , gerı kalan zamanımı da kendıme harcıyorum, cunku boylesı kıymet bılıyor.
zamanında mudurum işi kabul etmedım dıye benı resmen kovdu, ama ne oldu daha rahat bır bırıme gectım ve kendı elıyle koydu buraya, burdada bolum amırım falan herkes benden memnun ve bende su an sevdıgım egıtım aldıgım ısı yapıyorum ..

özel sektör tabii farklı onların işi de ayrı zor. bizi kolayına atamazlar ama soruşturma bilmem ne uğraşır durursun
Dogrudur canim
Memur olarak oyle pek fazla tanidigim yok annem babam disinda onlar da ogretmen olduklari icin ayni sey degil elbette
Gerci bir vergi dairesine falan gittigimde goruyordum memurlar guya saat 8de isbasi yapiyorlar ama gelip masalarinda sofra kurup kahvalti yapanlar vardi da agzim acik kaldiydi biz siraya girmis bekliyoruz adam orda cilingir sofrasi kurmus milletin icinde tikiniyordu her meslek grubunda var demek ki boyle salla basi al maasi tipler ozel sektorde olsalar oyle yapamazlar
Hatirliyorum da mudur bizden once gelirdi fabrikaya izne ciksin diye gozunun icine bakardik ayda yilda bir sabah gec gelicem dediginde simit soylerdik cayla yemek icin guya kutlama yapicaz en buyuk luks oydu iste hey gidi gunler

teşekkürler çok iyimsersiniz, ama ben örnek verdim maaş değil, para işi ve sıkıntılı, kimse yanaşmıyor bana kaldı
Sen bizim Bakanlıktasın sanırım. Ben de Tarımsal Danışmanlık işine bakıyorum. Ki çok büyük paralar dönüyor bu işte. Tebliğleri çok iyi bileceksin ve her şeyi usulüne uygun yapacaksın. Kamuda ben bu işi anlamıyorum deme şansın yok.

maalesef biliyorum
Canim umutsuzluğa düşürmek istemezdim ama zarar görmeni istemem.
Bu konu yargıya dahi gitse haksız çıkarsın.
Devlet yatırım yapmış sana onu bir şekilde kâra dönüştürecek. Yani böyle bakilir olaya.
Başkası yapsın desen eğitimli tek personel sensin denilecek.yani çıkar yol göremedim. Sertifika sınavsız verildi...Bundan birsey çıkmaz ki. Eğitim gördüğün dair bir belge o.

Bilmiyorum anlamıyorum mazeret değil. Zaten bu işler kursta ogrenilmez. Kurstalilere ulaş ya da googleden konuyla ilgili forum ve Materyal araştır öğren. Youtube'de konuyla ikgili videolar bile vardır. Bu konuyla ilgili çalışan başka memurlara ulaş giderken bir kilo baklava al o kişi sana bin defa anlatıp gösterir. ..
Yeterki öğrenmek iste.
Diretirsen kaybeden sen olursun. Ben idareciniz olsam fazla diretene direk soruşturma açardım.
KBS falan mı?
Öğren ki farkın olsun.
Bilen kişi her zaman uzun vadede kazanır.

Kamuda malesef işleryanlızca bilene yaptırılmıyor.çünkü sorumluluk almamak için hiç kimse hiç bir işi bilmiyor görünüyor ve öğrenmeyede meyl etmiyor.Hangi bölümde çalıştığınızı bilmiyorum ama amirinizin verdiği bir görevse kaçma şansınız yok sertifika da bahanesi olmuş

12 sene özel sektörün kahrını çektikten sonra devlet memurluğuna girmiş olmamın etkisinden sanırım iş yapmayan insanı hazmedemiyorum .İş dediğin yapılır ama adaletlice olmak kaydıyla .Benim isyanım bunadır .

tabıkıde ıs yapılır ama adaletsızlık varsa, bırının ustune ıs yıgılıyorsa o kısıde hakkını arayacak gerekırse kendısıne verılen ısı yapmayacak bu ısler boyle ıslıyor ne yazıkkı..

idari yargıya gitse bile bir şey çıkmaz .
İşe alınırken o şartla alınmadı ve madem birileri o işi yapacak adaletli olunmak zorunda .O işi yapacağına dair muvafakat var mı ?

evet parasal konular yanlış kabul etmez ve hep mahkemeliksin

aynen öyle oldu, bir nevi tuzak. işi öğrenmemek değil tabii her iş öğrenilir ama zoruma giden bana bunun yaptırılma yöntemi ve herkes kaçıp enayi gibi benim itelenmem.

tamda böyle olmalı ama olmadığını görmüşsünüzdür.

Devlette ne is verilirse onu yapmak zorundasin amir ne derse o oluyor ben de yeni memurken eğitimlere gonderildim hepsi birbirinden alakasız üstelik normalde birkac farkli birimin işi ama hepsinin sorumluluğu bana verildi ve mesleğimi de yapmiyorum
Bazi arkadaslar gitmek istemiyorum diyecektin demişler ama maalesef mudur bir kere git dedim mi gidilmek zorunda - su an birimde tek kisi ben kaldim ve hic bilmediğim konularla ilgili isler var önümde emin ol sadece sen değilsin bu durumda olan ama devlette amir seni hangi konuda gorevlendirirse o isten sorumlu olursun eger ki is yükün fazla geliyorsa bir dilekce ile is yükünün fazla olduğunu ve hepsine yetisemedigini belirtebilirsin

Bu arada belirtmeyi unutmuşum bazi insanlar eğitimleri gezmek eğlenmek olarak algılıyor ve sana da anladiklari sekilde lanse etmisler gittigim hic bir egitime gezme gözüyle bakmadim sevmedigim alakam olmayan konularda bile derslere katildim dinledim not aldim önemli olan devletin verdigi imkani doğru değerlendirmek bence. Bugun sevmeden yaptığımız isler yarın bir gün müdür veya amir konumunda olmak istediğimizde işimize cok yarayacak emin ol hatta o ise baska biri görevlendirildiginde ogreten sen olursun fena mi? Seni anliyorum suc da aramiyorum ama olaylara hep sorun odakli bakmamaliyiz o is yapilacak ve onu madem sen yapmak zorundasin o zaman buna uzmanlasmak için bir basamak olarak bak - bilgiden zarar gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…