sertifikan var sen yapacaksın

sizin rutin giden işinizden ayrı bir iş size verildiğinde bunun eğitimini vermek ve o işi size kabul ettirmek zorundalar .
Eğitim sonrası işyeri sizden muvafakat alır.
İlk duydum böyle birşey. Hickimseden de duymadım böyle bir işlem.
Benim bildiğim muvafakat kurum veya bakanlık degistirirsin o zaman yapılan işlem. Şb. den sb.ye daireden daireye geçerken hiç duymadım. Ya da sen artık şu işi de yap muvafakat ver...yabancı kaldım bu konuya.

İlk duydum böyle birşey. Hickimseden de duymadım böyle bir işlem.
Benim bildiğim muvafakat kurum veya bakanlık degistirirsin o zaman yapılan işlem. Şb. den sb.ye daireden daireye geçerken hiç duymadım. Ya da sen artık şu işi de yap muvafakat ver...yabancı kaldım bu konuya.
bir çok kurumda olan bir şey.
size iş tanımınız dışında farklı bir iş verilirse rızanızı almak zorundalar

bir çok kurumda olan bir şey.
size iş tanımınız dışında farklı bir iş verilirse rızanızı almak zorundalar
Ben pek katılmadım buna. Kim is tanımı dışında calismak ister ki.kimse Rıza göstermez. Kimse istemeyince ne olacak hizmette sureklilik esastir idarenin yaptirimi vardır diye düşünüyorum. Tabi ki sağlık sınıfı birine teknik sınıf işi yaptiramazsin bu tamam ama gih sınıfı birine gih sinifinin yaptığı işi verirsin.

Maaşı almaya gelince kimse iptal ediyim benim param var demiyor.

Eğitim 1 aymış rapor şansı da sunulmuş.
Eğer deseydin ki ben işimi yapıcam ama bu eğitimi istemiyorum raporda almıycam Başkasını gönderirlerdi.

İşiniz az olduğu için başka işlerde veriliyo. Zira işiniz çok olsa ve o extra verilen işte çok olsa size veya Başkasına verilmez kadro açılır.

Bazı insanlar kendi işlerini Başkasına yeni gelene yada sesini çıkarmamana yıkıyo bu durum ayrı.

1 ay devletin parasıyla eğitim aldınız pardon kafa dinlediniz üstelik maaşınızı da aldınız. Şimdi de yok efendim bunu geri alsınlar diyosunuz.
Çok iyimiş.

Ben pek katılmadım buna. Kim is tanımı dışında calismak ister ki.kimse Rıza göstermez. Kimse istemeyince ne olacak hizmette sureklilik esastir idarenin yaptirimi vardır diye düşünüyorum. Tabi ki sağlık sınıfı birine teknik sınıf işi yaptiramazsin bu tamam ama gih sınıfı birine gih sinifinin yaptığı işi verirsin.
ben zabıt katibi isem bana yazı işleri müdürlüğü yaptıramazlar ya da bana mübaşirlik yaptıramazlar ya da diyemezler ki idari işler katibi izne çıktı git orada banka işlerini yap .Rızam olması lazım .İdare mahkemesinden döner o dava

Bu isi bir sekilde ogrenip mudurune eski islerin bir kisminin uzerinden alinmasi istegiyle gitsen daha olumlu olabilir gene isyukun azalir

Maaşı almaya gelince kimse iptal ediyim benim param var demiyor.

Eğitim 1 aymış rapor şansı da sunulmuş.
Eğer deseydin ki ben işimi yapıcam ama bu eğitimi istemiyorum raporda almıycam Başkasını gönderirlerdi.

İşiniz az olduğu için başka işlerde veriliyo. Zira işiniz çok olsa ve o extra verilen işte çok olsa size veya Başkasına verilmez kadro açılır.

Bazı insanlar kendi işlerini Başkasına yeni gelene yada sesini çıkarmamana yıkıyo bu durum ayrı.

1 ay devletin parasıyla eğitim aldınız pardon kafa dinlediniz üstelik maaşınızı da aldınız. Şimdi de yok efendim bunu geri alsınlar diyosunuz.
Çok iyimiş.
aynı konuda kocamla hep çatışma halindeyiz
doğru dürüst çalışmaz benden fazla maaş alır
işi daha uzak ama benden önce eve gelir
sinir küpü olurum.
işi bilip işe gitmeyenlerden
annem bir gün kızdı da ''allah bu devleti kahretsin böylelerine maaş veriyorlar ''dedi.
Ne gülmüştüm .

aynı konuda kocamla hep çatışma halindeyiz
doğru dürüst çalışmaz benden fazla maaş alır
işi daha uzak ama benden önce eve gelir
sinir küpü olurum.
işi bilip işe gitmeyenlerden
annem bir gün kızdı da ''allah bu devleti kahretsin böylelerine maaş veriyorlar ''dedi.
Ne gülmüştüm .

Kimse oturmak için para almıyo.
Böylelerini yatak showroomlarına davet ediyorum. Yat uyu ve maaş al.

Ençok uyan iş

bizde kurs istekle çıkar, ama bana öyle olmadı, tamamen yanlışlıkla, gitmek istemedim bende, ama ya dediler artık çıkmış olmaz, ya rapor alacan ya gidecen. ee yalan yere bir ay rapor nasıl alınır mecbur gittim.

Bir de 1 aylık bir eğitim öyle mi?

Allah aşkına o eğitime ne kadar ciddi para verilmiştir haberin var mı? Ben de mühendisim ve çalıştığım yerlerde bizi kursa gönderseler de sorumluluk verseler, iş deneyimimiz artsa diye dört gözle bakıyorduk. 1 aylık bir eğitimi almak ciddi emek ve para ister. Ve sen o kadar zaman gidip tek bir şey anlamadın mı? Farkında mısın sizin eğitim paralarını bile bizim vergimizle ödüyorlar. Kamudakilerin de bu yan gelip yatma arzusu beni öldürecek. Yani kamudayım zaten bir arpa yolu katetmesem de olur salla başı al maaşı.

Özel sektörde kamudaki temizlik görevlisinden az alan mühendisler varken ve üstelik tüm gün köpek gibi çalışıp mesai parası almadan saatlerce mesaiye kalırken kamudakilerin bu rahatlığı adaletsizlik abi ya.

Bence de siz o işi yapmayın Allah aşkına ya, siz o işi yapsanız neee yapmasanız ne? Siz oturun bi enayi gelir yapar....

ben zabıt katibi isem bana yazı işleri müdürlüğü yaptıramazlar ya da bana mübaşirlik yaptıramazlar ya da diyemezler ki idari işler katibi izne çıktı git orada banka işlerini yap .Rızam olması lazım .İdare mahkemesinden döner o dava
Tamam da bu söyledikleriniz zaten kadro yönünden memurun derecesi yönünden birbiriyle bir kadrolar degilki. Zabıt katibi ne müdürlük tabiki yaptırmazlar ya da mubasirlik. Kadrosunu derece kademesini karşılayacak görevlerden bahsediyorum mesela 2 derece alt 2 derece ust kadroda calistirabilir.zabit katibi...zabıt katibi kadrosundan girer...mudur mudur...mubasirlik mubasir.bunlarda kendi aralarında 2 alt 2 üst kadroda çalışabilir.
Arkadaşı kadro dışında calistirma söz konusu değil diye anladım ben.
Kadrosunun sınıfının yaptığı bir görevi ona veriyorlar.ben böyle anladım.

yahu el insaf biraz da kendinizde sorun arasanız.

yani bazı yaşıtlarımın, yeni kuşak memurların hala memuriyete "salla başını, al maaşını" tarzı ile yaklaşmalarını gerçekten anlayamıyorum. "bir ay git, gezersin dediler, gittim" diyorsunuz. 1 ay az buz zaman değil. kaytarmak gibi olmuş sizinki bu durumda. sizin için harcanan bir şeyler var ortada ve siz 1 ay boyunca boş boş gidip gelmişsiniz bi de üste çıkıyorsunuz.

valla hayret

Bir de 1 aylık bir eğitim öyle mi?

Allah aşkına o eğitime ne kadar ciddi para verilmiştir haberin var mı? Ben de mühendisim ve çalıştığım yerlerde bizi kursa gönderseler de sorumluluk verseler, iş deneyimimiz artsa diye dört gözle bakıyorduk. 1 aylık bir eğitimi almak ciddi emek ve para ister. Ve sen o kadar zaman gidip tek bir şey anlamadın mı? Farkında mısın sizin eğitim paralarını bile bizim vergimizle ödüyorlar. Kamudakilerin de bu yan gelip yatma arzusu beni öldürecek. Yani kamudayım zaten bir arpa yolu katetmesem de olur salla başı al maaşı.

Özel sektörde kamudaki temizlik görevlisinden az alan mühendisler varken ve üstelik tüm gün köpek gibi çalışıp mesai parası almadan saatlerce mesaiye kalırken kamudakilerin bu rahatlığı adaletsizlik abi ya.

Bence de siz o işi yapmayın Allah aşkına ya, siz o işi yapsanız neee yapmasanız ne? Siz oturun bi enayi gelir yapar....
her kim haketmeden maaş alıyorsa o para haramdır .
Burnundan fitil fitil gelsin .

Tamam da bu söyledikleriniz zaten kadro yönünden memurun derecesi yönünden birbiriyle bir kadrolar degilki. Zabıt katibi ne müdürlük tabiki yaptırmazlar ya da mubasirlik. Kadrosunu derece kademesini karşılayacak görevlerden bahsediyorum mesela 2 derece alt 2 derece ust kadroda calistirabilir.zabit katibi...zabıt katibi kadrosundan girer...mudur mudur...mubasirlik mubasir.bunlarda kendi aralarında 2 alt 2 üst kadroda çalışabilir.
Arkadaşı kadro dışında calistirma söz konusu değil diye anladım ben.
Kadrosunun sınıfının yaptığı bir görevi ona veriyorlar.ben böyle anladım.
eğer öyle ise tabii ki yapmak zorundayız .Onda hemfikiriz .

Ben zabıt katibiyim .Bizim meslekte sorunlarımız çok büyük .Kendi kişisel sıkıntımı atlatınca bu konuda yazılı olarak hakkımı arayacağım .Devlette de sıkıntı çok .Kolay gibi gözüküyor uzaktan ama kazın ayağı öyle değil .

arkadaşlar anladım suçlu benimde benim sorduğum bu belgeden illa sorumlumu olurumdu. yada iptal için bunun sınavının yapılmadığı bahane edilmezmi? ne bileyim böyle şeyler duydum ama tam nerden araştırayım bilemedim.ama sanırım bilen yok.
Sertifika o eğitime gittiginin bir göstergesi yani nasil ki eğitime gitmedim diyemezsin, o sertifikayi istemiyorum iptal ettirilsin diyemezsin
kamuda bazı şeyleri kabullenmek zorundasın. bir düzen var ya da düzensizlik ama çoğunun cevabı: bu iş yıllardır böyle.

ah kimlerin yapmak istemediği nice işleri yapıyoruz bi bilsen. hem de aynı maaşı aldığımız bütün gün yatıp çalışmayan bir sürü kişiyle. o yüzden ki bence çok takma, sertifika aldın diye işi öğrendin saylmaz. sonuçta teori başka uygulama başka. bir şekilde bütün işlerin yürüdüğünü yıllardır gördüğüm ama en çok da yığılı evraklar arasında sıkıntılı kalıp mesai ücreti almaksızın hafta sonu bile geldğim bir kurumdayım ki o yüzdendir takma
Aynen oyle ben bir kav aksam mesaiye kaldim ama ne ucret ne teşekkür - sadece bu iş senin ve kalmak zorundasin bitti

ne güzel anlatıp duygularıma tercüman olmuşsunuz, kamu böyle yarısı yatar yarısının canı çıkar
Yatanlar çalışanlardan fazladır oyle olmasa çalışan kisilerin is yükü isyan ettirecek raddede olmazdı

eğer kendi işinize ek olarak ekstra bir iş yüklediler ise o işin size ağır geldiğini en azından eski işlerininizin alınması gerektiğini söyleyeceksiniz amirinize .
Herkes aynı usül devam etsin ama sırf siz kursa gittiğiniz için ekstra size yük olsun olmaz .
Eşitliğe aykırı .işin adaletli dağıtılması lazım .
Uygun bir dille anlatın
kaç yıllık memursunuz ?
Açıkcası bu dediklerin sadece sözde kaliyor emin ol - esitlik neymis kimse eğitime gitmez gidene de is ustune iş yuklenir ben ayni anda iki birime bakmak zorunda kaldigimi bilirim istemiyorum deme şansı verilmiyor
Bana da benzer bir durumda is dayattilar muhasebe bilmem ihale yapacaksin dediler kabul etmedim bir yil yonetim ogreneceksim dedi, bende ogrenmem de yapmam da dedim sonunda ben kazandim simdi kafam rahat kabul etmeyin benim kafam basmaz yapamam deyin diretin ama baskasina verirler isi...
Ah ah valla konu sahibi yarama tuz basti benim mesleki bilgimin disinda is verildiginde bilmiyorum dediğimde öğren anlamiyorum desem de yapa yapa alisirsin gibi cevaplar aliyorum :KK34:

evet aynen böyle oldu cnm. millet uyanık kaçtı 15 filan yıllığım. müdürüm anlayacak biri değil.
Eski.mudurum oyleydi benim de simdiki de duzen devam.etsin modunda yani her yer aynı maalesef

işte kafam basmıyor dediğimde kursa gittin diyorlar. nasıl gönderildiğim malum
sen bir ay gitmissin bem bir gum gördüğüm egitimden sorumluyum ustelik her donem baska personel.gonderilir alakasi olmasa da ama o is benim oldugu icin ben yapmak zorundayım düşün yani haksızlığa tahammülsüz biri oldugum halde elden bir sey gelmiyor :KK43:

Bilmiyorum anlamıyorum mazeret değil. Zaten bu işler kursta ogrenilmez. Kurstalilere ulaş ya da googleden konuyla ilgili forum ve Materyal araştır öğren. Youtube'de konuyla ikgili videolar bile vardır. Bu konuyla ilgili çalışan başka memurlara ulaş giderken bir kilo baklava al o kişi sana bin defa anlatıp gösterir. ..
Yeterki öğrenmek iste.
Diretirsen kaybeden sen olursun. Ben idareciniz olsam fazla diretene direk soruşturma açardım.
KBS falan mı?
Öğren ki farkın olsun.
Bilen kişi her zaman uzun vadede kazanır.
idareci bir kisiye on is verirse ve o kisi bunun ustesinden gelemedi diye soruşturma acilacaksa orada bir adaletsizlik vardir

sizin rutin giden işinizden ayrı bir iş size verildiğinde bunun eğitimini vermek ve o işi size kabul ettirmek zorundalar .
Eğitim sonrası işyeri sizden muvafakat alır.

bizde oyle bir sey yok zaten ben teknik personelim.ama yaptigim tum işler gih isi ve gih memurları yapmıyorum dediğinde bir sey yapilmiyor ben yapmadigimda yapmak zorundasin deniyor bizde muvafakat sadece tayin istediginde müdürün bu konudaki görüş bildirmesidir

Sertifika o eğitime gittiginin bir göstergesi yani nasil ki eğitime gitmedim diyemezsin, o sertifikayi istemiyorum iptal ettirilsin diyemezsin
Aynen oyle ben bir kav aksam mesaiye kaldim ama ne ucret ne teşekkür - sadece bu iş senin ve kalmak zorundasin bitti

Yatanlar çalışanlardan fazladır oyle olmasa çalışan kisilerin is yükü isyan ettirecek raddede olmazdı

Açıkcası bu dediklerin sadece sözde kaliyor emin ol - esitlik neymis kimse eğitime gitmez gidene de is ustune iş yuklenir ben ayni anda iki birime bakmak zorunda kaldigimi bilirim istemiyorum deme şansı verilmiyor
Ah ah valla konu sahibi yarama tuz basti benim mesleki bilgimin disinda is verildiginde bilmiyorum dediğimde öğren anlamiyorum desem de yapa yapa alisirsin gibi cevaplar aliyorum :KK34:

Eski.mudurum oyleydi benim de simdiki de duzen devam.etsin modunda yani her yer aynı maalesef

sen bir ay gitmissin bem bir gum gördüğüm egitimden sorumluyum ustelik her donem baska personel.gonderilir alakasi olmasa da ama o is benim oldugu icin ben yapmak zorundayım düşün yani haksızlığa tahammülsüz biri oldugum halde elden bir sey gelmiyor :KK43:

idareci bir kisiye on is verirse ve o kisi bunun ustesinden gelemedi diye soruşturma acilacaksa orada bir adaletsizlik vardir

bizde oyle bir sey yok zaten ben teknik personelim.ama yaptigim tum işler gih isi ve gih memurları yapmıyorum dediğinde bir sey yapilmiyor ben yapmadigimda yapmak zorundasin deniyor bizde muvafakat sadece tayin istediginde müdürün bu konudaki görüş bildirmesidir
Arkadaşım sen bunu söylesene...bak kaç sayfa beyin fırtınası oldu burada.
Hak hukuk senin sertifika arayışında olmamalı. ..ondan hicbirsey cikmaz.
Ths isen gih işi yapıyor olmanda arayacaksin hakkini.bundan çıkar işte asıl.
İstersen yaz kadronu görevini özelden. Bir de yaptığın işleri yaz yönlendireyim

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim yanıtlar için. beni anlayan olmuş anlamayan olmuş ne diyim artık..hepinize kolay gelsin

Benim anlayamadigim, kursta ögrendiklerini uygulmani beklemeleri seni kullanmak olarak gördügünü.
Yani elbette sen yapacaksin. 1 ay kursa gitmissin. 1 ay o kurum 1 eleman eksi calisti.

Biraz sorumsuz buldum seni kusura bakma. O kurs tatil degildi, birseyleri ögrenmen bekleniyor elbette. Simdi o sertifakaya iptal ettirmek cok cirkin birsey. Sana bos 1 ay tatil cikmis gibi oluyor. Yani halen anlayamiyorum, ders saatinde napiyordun? Hic mi dinlemiyordun? Hic mi hesap edemedin bu derste ögrenilen seyleri kurumda uygulayacagini? Yani memursun, bunun sinavina girip kazanmissin, nasil bunu hesap edemedin?? :KK57:

O kurslarda ciddi bbir şeyler öğretildiğini düşünmüyorum ama sana sertifika verilirken karşılığında ne beklendiğini sorman gerekirdi. Eğitime gitmemeyi kabul etme hakkın vardı.

İş hayatında fazladan yaptığın hiçbir iş sana negatif olarak dönmez. Mutlaka bir faydasını görürsün. Nasılsa memurum artık kendimi yırtmama gerek yok gözüyle mi bakıyorsun olaya bilmiyorum. Bizler özel sektörde daha fazla sorumluluk almak için k.çımızı yurtıyoruz.

X