- 9 Şubat 2021
- 171
- 251
- 36
Kacinci haftanızda yapıldı acaba serklaj ve rahim uzunluğunuz ne kadardı acaba yapıldığındaMerhaba, ben de serklajlıyım ve fitil, kan sulandırıcı, çeşitli vitaminler, sonrasında ciğer geliştirici ve 30. Haftadan itibaren tansiyon ilacı kullanıyorum. İlaç derken neyi sordunuz acaba?
Açılma olduğunda serklaj yapıldığında yani kaçıncı haftanızdaydınız ve kaçıncı haftaya kadar götürdü serklajMerhaba inşallah sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz açılmayı kendinide dert etmeyin benim 2 cm açılma ile dikiş atıldı doğum başladığı an bile dikişe hiç bir şey olmadı eğer ki doktorunuz serklajı başarılı yaptı ise içiniz ferah olsun
Peki kaçıncı haftada doğum yaptınız acaba ben de şu an 19.haftadayim yeni yapıldı serklaj 29 mm ölçüldü uzunlukserklaja rağmen açılma olmaması gerekir, benim de serklaj yapılmıştı 15. haftada, bende de açılma vardı az da olsa, ve doktorum masa başında çalışmama rağmen işe gitmeyeceksin dedi, ev işi bile yapmayacaksın, eğilmeyeceksin, uzanır vaziyette olacaksın devamlı oturmanı da istemiyorum demişti, ben enfeksiyon riskine karşı fitil ve antibiyotik de kullanıyordum, rahimde yapısal problemden dolayı bebeğim yeterli beslenemiyordu benden, bundan dolayı kan sulandırıcı da başlamıştık, rahim ağzı yetmezliğinden dolayı atıldı bana, 11. haftamda ikili test yapılmıştı rahim ağzı açıklığı o anda farkedildi, ve dikiş atılmazsa bebek büyüdükçe taşıyamaz rahmin, bu açıklık daha fazlalaşır ve doğum olur dendiği için attırdık, bir daha hamile kalırsam 10. haftanda atarız dedi doktorum.
Merhaba benim dikiş isabet olmuş rahim boyu 25 mm açılma var suan ful yatıyorum inş rabbim nasip ederRica ederim
Geçmiş olsun iyi olmanıza sevindim inşallah doğumu sağlıkla yaptım haberinizide burdan paylaşmak nasip olur
Kacinci haftaya geldiniz acaba şu an .. ben 19.haftamdayim bana da yeni yapıldı serklaj rahim uzunluğum 29 mm ölçüldü. Nelere dikkat ettiniz serklajdan sonra normal yaşantınıza döndünüz mü acabaArkadaslar 27 haftalık erken doğum yaptım bebeğim maalesef hayatta değil şimdi tekrar hamileyim 16. Haftadayım serklaj yapıldı tedbir amaçlı işlem sonrası doktorum ufak da açılma vardı dedi merak ettiğim serklajla beraber ilaç kullanılır mı
26+1 yemek yapmadım ev işi yapmadım ama sürekli yatmadım doktor günlük hayatına devam et dedi ama temkinli davrandığım halde 20. Hafta itibariyle kısalma açılma başladı bolca yatış yapın bazı arkadaşlar lavoba dışında kalkmıyor ayakların da yastıkla yatıyor doktorunuz daha iyi bilir ama hayatı oldukça yavaştan alınKacinci haftaya geldiniz acaba şu an .. ben 19.haftamdayim bana da yeni yapıldı serklaj rahim uzunluğum 29 mm ölçüldü. Nelere dikkat ettiniz serklajdan sonra normal yaşantınıza döndünüz mü acaba
Şu anda mi 25 mm yoksa dikiş atıldığında mi öyleydi acabaMerhaba benim dikiş isabet olmuş rahim boyu 25 mm açılma var suan ful yatıyorum inş rabbim nasip eder
Benim 20. Haftalara kadar 38 idi hep 24 30 mm düştü 26 25 mm bakalım inş daha kısalmazŞu anda mi 25 mm yoksa dikiş atıldığında mi öyleydi acaba
Inşallah inşallah benim 19.haftada 29 mm ölçüldü serklaj yapıldı perşembe günü umarım faydasını görürüm ve daha da kısalmazBenim 20. Haftalara kadar 38 idi hep 24 30 mm düştü 26 25 mm bakalım inş daha kısalmaz
Hiç belli olmuyor inanın uzayada biliyormuş Allah herkese şifa versinInşallah inşallah benim 19.haftada 29 mm ölçüldü serklaj yapıldı perşembe günü umarım faydasını görürüm ve daha da kısalmaz
Inşallah yaa ben biraz tedirginim tüp bebek bizim 5 yılın sonunda nasip oldu zaten cok zorlu sureclerden gectik insallah bu da son zorluğumuz olur .. Allah yüzlerini görmeyi nasip etsin inşallah bize ve bizim gibi tüm bekleyenlereHiç belli olmuyor inanın uzayada biliyormuş Allah herkese şifa versin
Amin inşInşallah yaa ben biraz tedirginim tüp bebek bizim 5 yılın sonunda nasip oldu zaten cok zorlu sureclerden gectik insallah bu da son zorluğumuz olur .. Allah yüzlerini görmeyi nasip etsin inşallah bize ve bizim gibi tüm bekleyenlere
Maalesef ben bebeğimi 25. Haftada erken doğum sonucu kaybettim kanımda yüksek enfeksiyon çıktı crp 70 ti, nasil oldu birden bire anlamadık kese patlamisti enfeksiyon dan oyle dendi Allah bana ve.kimseye yaşatmasın bir dahaPeki kaçıncı haftada doğum yaptınız acaba ben de şu an 19.haftadayim yeni yapıldı serklaj 29 mm ölçüldü uzunluk
22. Haftada yapıldı ve 10 mm olarak ölçüldü en son. 39. Haftada sezaryen oldum 2 hafta oluyorKacinci haftanızda yapıldı acaba serklaj ve rahim uzunluğunuz ne kadardı acaba yapıldığında
Hay Allah kusura bakmayın acınızı tazeledim Rabbim cennetin en güzel köşesinde buluştursun insallah sizi ve yine minik mucizeler yaşatsın inşallah..Maalesef ben bebeğimi 25. Haftada erken doğum sonucu kaybettim kanımda yüksek enfeksiyon çıktı crp 70 ti, nasil oldu birden bire anlamadık kese patlamisti enfeksiyon dan oyle dendi Allah bana ve.kimseye yaşatmasın bir daha
Baya kısaymış sizin de serklaj yapıldığında benim perşembe günü ölçüm yapıldı 29 mm olarak cıktı cuma sabahı serklaj oldum..pazartesi çıkış yaparken hastaneden 35 mm olarak ölçüldü lakin doktorum dikkat et her an kısalabilir yine dedi.. acaba serklajdan sonra hangi ilaçları ne kadar süreyle kullandınız...bana ilaçlar çok fazla geldi açıkçası bebeğe bir sıkıntı yaratır mi diye merak ettim ...özellikle nidicard diye bir ilaç var acayip çarpıntı yapıyor bana ama başka da muadili yokmuş mecbur içiyorum...benimle deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim22. Haftada yapıldı ve 10 mm olarak ölçüldü en son. 39. Haftada sezaryen oldum 2 hafta oluyor
Ya masallah gerçekten çok sevindim açılma varmıydı22. Haftada yapıldı ve 10 mm olarak ölçüldü en son. 39. Haftada sezaryen oldum 2 hafta oluyor
Vajinal fitil günde 3 kere, kan sulandırıcı iğne, magnezyum kalsiyum demir rutin vitaminler. Bebeğe ciğer geliştirici. Tansiyon ilacını 30. Haftadan itibaren günde 4 kez 1 hafta kullandım. Beni de çok rahatsız etti. Doktorum başka bir şehire gitti mecbur doktor değiştirdim o ilacın yan etkisinin olduğunu ve uzun sürr kullanmamın doğru olmadığını söyleyerek kesti. Doktorumun gitmesi hayır mı oldu bilemiyorum. Kan sulandırıcı iğneye de anlam veremiyorum dedi onu da 2 hafta sonra kestim. Bunlar bana göre değerlendirilip düzenlenen ilaçlar. Sana olan etkisi, vücudunun durumunu bilemeyiz o yüzden hekiminle değerlendirBaya kısaymış sizin de serklaj yapıldığında benim perşembe günü ölçüm yapıldı 29 mm olarak cıktı cuma sabahı serklaj oldum..pazartesi çıkış yaparken hastaneden 35 mm olarak ölçüldü lakin doktorum dikkat et her an kısalabilir yine dedi.. acaba serklajdan sonra hangi ilaçları ne kadar süreyle kullandınız...bana ilaçlar çok fazla geldi açıkçası bebeğe bir sıkıntı yaratır mi diye merak ettim ...özellikle nidicard diye bir ilaç var acayip çarpıntı yapıyor bana ama başka da muadili yokmuş mecbur içiyorum...benimle deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Ben direk sezaryene alındım yani bebek duruyırdu daha anlayacağınız. Ben ne zor günler aylar geçirdim ağlaya sızlaya meğer bebeğin umrunda değilmiş rahatı iyimişYa masallah gerçekten çok sevindim açılma varmıydı
Benim ekstradan antibiyotik de var şu anda günde 3 kez ...ciger geliştirici henüz yapılmadı bize belki haftası küçük diye size 22.haftadan sonra hemen mi başladılar ciğer geliştirici .. nidicard aslında biraz daha ilerleyen haftalarda veriliyormuş evet ama bana hastaneden cikarken yazdilar ne kadar süreyle kullanacağımı da bilmiyorum henüz umarım doğuma kadar devam ettirmezVajinal fitil günde 3 kere, kan sulandırıcı iğne, magnezyum kalsiyum demir rutin vitaminler. Bebeğe ciğer geliştirici. Tansiyon ilacını 30. Haftadan itibaren günde 4 kez 1 hafta kullandım. Beni de çok rahatsız etti. Doktorum başka bir şehire gitti mecbur doktor değiştirdim o ilacın yan etkisinin olduğunu ve uzun sürr kullanmamın doğru olmadığını söyleyerek kesti. Doktorumun gitmesi hayır mı oldu bilemiyorum. Kan sulandırıcı iğneye de anlam veremiyorum dedi onu da 2 hafta sonra kestim. Bunlar bana göre değerlendirilip düzenlenen ilaçlar. Sana olan etkisi, vücudunun durumunu bilemeyiz o yüzden hekiminle değerlendir