Köyde ne sıkıntılar yaşadım ben bilmezmiyim benim bulunduğum yerde araçta yoktu servis dışında.2 kere otostopla acile gitmiştim hamile iken. O zaman bana ray teşhisi de konmamıştı. Ne doktor rapor veriyordu ne de ücretsiz kullanabiliyordum erken haftalarda olduğum için. Bebeği kaybettikten sonra anlaşıldı. Tabi genetik tahlile bile girdim kaybın nedenlerini araştırmak için. pıhtılaşma bozukluğu çıkmıştı. Vitamin dışında ilaç kullanmıyordum o zamanlar. Şuan göbeğimden iğne oluyorum hergün, haftada pruluton ayrı vuruluyorum, ecopirin, progestan falan. Feramat, pregnom vitaminleri, sancı olunca endol, enfeksiton olunca antibiyotik
Özellikle kan sulandırıcı iğnelerden gına geldi. Göbeğim morluk içinde. Başka yerede yapamıyorum çok acıyor diye. Çok zor süreç riskliler için gebelik. Keşke riskli çalışan gebeler için daha kolay olsa herşey. Siz çok haklısınız markete bile gitmemekle bu haldeyken. Doktorum bir git duruma bak dediği için gideceğim ben. Bende kanama durumu yok çünkü sizde durum daha riskli belliki. Özel araçla gidip geleceğim ve fazla kalmayacağım için sorun görmüyorum kendi açımdan şuan. Bi deneyeyim bakalım olmadı seminerde bile rapor alırım bende. Ama bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Rahim boyum 21 cm şuan. Sürekli yatıyorum 15,20 günde bir doktora kontrole gidiyorum sadece. Günlük ufak işlerini yapabilirsin demişti doktorum aslında. Arada yemek yapıyordum. Son zamanlarda ona bile yeltenemiyorum baskı hissettiğim an yatıyorum plesenta aşağıdaydı çünkü. Bebeğin pozisyonundan kaynaklı baskı yoğunluğu hissettim hep. 2 gündür biraz rahatladım ama rahim yukarı çıktı gibi geldi. Aşağıda baskı epey azaldı. Umarım yukarı çıkmıştır. Sağlıcakla kucağımıza alacağımızı umut ediyorum. Az kalmış sizinde maşallah
Sabredelim, herşey gönlümüzce olsun