her gece geliyor zaten..büyütüyorum onu rüyamda ben..emziriyorum gidiyor..acı çekiyorum düşüyorum kalkıyorum yine düşüyorum..millet zaman geçsin istemez.ben uçup gitsin seneler istiyorum...
vuslat bende öğretmenim..öğrencilerime bakarken donuyorum bazen..özellikle anasınıfı kızlarına..
Allahımne yapçaz bilmiyorum..yardım et bize..
Ben de günlerce Yusufumu yatağında yatıyor gördüm.Ağzı burnu kapalıydı,üstü örtülüydü.Ölüydü yani.Babası vardı yanımda.Bana dedi Yusuf yaşıyor.Bak ayağını kıpırdatıyor.Bir an baktım..Gerçekti.Ayağını kıpırdatıyordu.Sevinemedim bile.Nasıl olur diyordum feryatlar içinde.Bunca yıl aç susuz nasıl yaşadı...Üstünü açmaya çalışıyorum bir yandan nefes alsın diye,bir yandan su vermeye çalışıyorum deli divane...E diyorum sonra nolacak şimdi.Yine mi acı çekecek...Bak diyorum kaç yıl geçti hiç büyümedi.Hep böyle mi kalacak benim oğlum.Yaşadığına bile sevinemiyorum rüyamda bile görsem..O kadar acılar çekti ki...belki de bu benim bilinçaltımdır,içime işliyordu çünkü minicik bir bedenden hiçbir anestezi yapmadan omiriğinden sıvı almak..Defalarca denemişlerdi omuriliğine girmek için belinden...Ağlaması koridorları inletiyordu.Offf hengi biri anlatılır ki yaşadıklarının...Oğlum benim günahsızın...Çok çekti çok...
hiç birşey yazamıyacağımmm..
ALLAHIM SABIRLARIN EN BÜYÜĞÜNÜ VERSİN CANIM...
allah kımseyı evlat acısı vermesın.
rabbım sana guc ve kuvvet versın arkadasım.
hıc bır soz hıc bır cumle senı tesllı etmez bılırım. yaranı acını kapatamam yada hafıfletemez. bızkı dusunmeye bıle tahammul edemıyorken se derınden yasamıssın.
rabbım yar ve yardımcın olsun daha fazlasını ınan yazamıyorum cok kotu oldum yazdıklarına. dılerım tekrR BEBEGIN OLUR. ve bu acını unutursun demıyorum umarım acını hafıfletıp yenıden anne oldugun da onunla yusufunu anarsın tum ozlemlerını bebegınle paylasırsın
ALLAH SABIR VERSIN.
mrb canim bu yazini görememistim okudugum kadariyla ebebgin anne karnindayken hastlanmis nedenini bulamamissiniz.canim ararlikta bi arkadasim 7aylik bebgini kaybettei acil doguma aldilar cünki bbegin böbrekleri calismiyordu ve bebk icerde susuz kalmisti.neyse bebk dogdu 2gün makinada yasadi ve kaybettik.daha sonra bebge otpsi falan yaptilar ve neden uzun bi arastirmadan sonra bulundu doktorlara göre anne hamileyken bi hastalik gecirmis su anda ismini hatirlayamadim,neyse bu hastalikta hamile bi bayan cocugunu kaybdermis cünki mikroplar annin savunmasini kiramazmis ama bebek cok kücük oldugu icin bebek kurtulamazmis bebegin esi korumaya calistigi icin cok büyük cikmisti.belki sende bu hastaligi gexirmissin diycembu arada bu hastaliga her insan yakalinirmis ama bebklerde ve hamile bayanlarda tehlikeliymis.ismini ögrenince sanada yazcam bi arastir canim.belki neden oldugunu ögrenirsen yeniden hamile olmaya karar verirsin.:teselli::teselli::teselli:
canım bugün komşumuzun oğlunu toprağa verdik. annesi oğlunu 30 gün önce üniverstiye yolladı. giderken dönüşünün komaya düşerek geri döneceğini bilemezdi. yanında tam 15 gün geçirdi. nasıl bir 15gündü bir o biliyor birde Rabbim. su gibi delikanlıydı daha 21inde. annesinin bitane oğluydu. koklamaya kıyamadığı bitanesiydi. bugün o annenin gözyaşlarını gördüm. sararıp solmuş. oğlunu son kez uğurluyordu. inan tarifi o kadar zor ki. paramparça oldu yüreğim....
her ne kadar senin yaşadıklarını bilmesemde,görmesemde empati kurmak istiyorum. ve çektiğin çileleri acıları hissedebiliyorum. Allah'ım sana hayırlı ve sağlıklı bir ömür nasib etsin. inş ilerde daha güzel günlerin, hayırlı bir evladın olacak..
moralinizi bozmayın asla isyan etmeyin.. verende Rabbim ve birgün hepimiz öleceğiz alanda Rabbim. senin cennette mis gibi bir meleğin var. Allah'ım seni onunla cennetinde buluştursun inş.
dualarım seninle kardeşim.
Vuslat,Gülşah,Şerife ...Melek anneleri....
ben okurken canım acıdı....Allah sabır ve dayanma gücü versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?