Seni Anlatmak....(Kaybettiim Oluma...)

Ben de günlerce Yusufumu yatağında yatıyor gördüm.Ağzı burnu kapalıydı,üstü örtülüydü.Ölüydü yani.Babası vardı yanımda.Bana dedi Yusuf yaşıyor.Bak ayağını kıpırdatıyor.Bir an baktım..Gerçekti.Ayağını kıpırdatıyordu.Sevinemedim bile.Nasıl olur diyordum feryatlar içinde.Bunca yıl aç susuz nasıl yaşadı...Üstünü açmaya çalışıyorum bir yandan nefes alsın diye,bir yandan su vermeye çalışıyorum deli divane...E diyorum sonra nolacak şimdi.Yine mi acı çekecek...Bak diyorum kaç yıl geçti hiç büyümedi.Hep böyle mi kalacak benim oğlum.Yaşadığına bile sevinemiyorum rüyamda bile görsem..O kadar acılar çekti ki...belki de bu benim bilinçaltımdır,içime işliyordu çünkü minicik bir bedenden hiçbir anestezi yapmadan omiriğinden sıvı almak..Defalarca denemişlerdi omuriliğine girmek için belinden...Ağlaması koridorları inletiyordu.Offf hengi biri anlatılır ki yaşadıklarının...Oğlum benim günahsızın...Çok çekti çok...

yarabbim ne aci icim oyle fena oldu ki dovune dovune aglamak geliyor icimden yavrum benim bir asisina katlanamadim ben sana nasil guc verildi yarabbim senağlama

keşke bizlerde aşılara vesairelere kalsaydık benim oğlumda da damar yolu bile bulamıyorlardı kafası delik değik,kolları aklınıza gelen heryer ve damarlar patlıyorduu gözümün önünden gitmiyor o acıları çekerken ağlamaya çalışması...lütfen şimdi bebeklerinize sarılın ve bizim için iyi geceler öpücüğü kondurum biz buna HASRETıZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ...

sarilmazmiyiz Asya ya Serife teyzesinin opucugunu kondurdum simdi ona dedim tatlimi tatli guclu bir teyze yolladi bunu sana diye canim benim

ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum..
ne desem boş olacak,saçma gelecek belkide.
tek bildiğim o meleğin hiç bir acı hissetmediği.
ve seni cennet kapısında beklediği...
inşallah en kısa zamanda tekrar anne olursun...
başın sağolsun....

allah kımseyı evlat acısı vermesın.
rabbım sana guc ve kuvvet versın arkadasım.
hıc bır soz hıc bır cumle senı tesllı etmez bılırım. yaranı acını kapatamam yada hafıfletemez. bızkı dusunmeye bıle tahammul edemıyorken se derınden yasamıssın.
rabbım yar ve yardımcın olsun daha fazlasını ınan yazamıyorum cok kotu oldum yazdıklarına. dılerım tekrR BEBEGIN OLUR. ve bu acını unutursun demıyorum umarım acını hafıfletıp yenıden anne oldugun da onunla yusufunu anarsın tum ozlemlerını bebegınle paylasırsın
ALLAH SABIR VERSIN.

hiç birşey yazamıyacağımmm..
ALLAHIM SABIRLARIN EN BÜYÜĞÜNÜ VERSıN CANIM...

hiç birşey yazamıyacağımmm..
ALLAHIM SABIRLARIN EN BÜYÜĞÜNÜ VERSİN CANIM...

Amin arkadaşım amin...O verdi O aldı diyorum artık...Yanlış anlaşılmasın..Şikayet etmiyorum ben...O'ndan gelen her şey güzeldir çünkü...Sadece çok özlüyorum işte...Buna dayanamıyorum....

canım benimm...
elbette bunu öyle güzel anlatmışsınkiii zaten çok belli....
ALLAHIM SENı çok yakın zamanda mükafatlandırsın inşallah...
evet unutturmaz belki ama bir nebze olsun rahatlarsın inşallah..
..

İnşallah diyeceğim dileğin için ama inan çok korkuyorum...zaman böyle acılara ilaç olamıyor ne yazık ki.Sadece katlanılabilir seviyeye getirebiliyor yaşayabilmemiz için...3 yıl geçti aradan ama hala dün gibi yaşananlar...Sen dualarını eksik etme yine..
Ve bütün arkadaşlara söylüyorum...Burdan acımızı görüp de içi acıyan tüm arkadaşlarıma..Bize dua edin sadece...

etmezmıyız.. gordugum ınsanlara anlatıyorum sukredelım dıyorum .. ve o ınsanlar ıcın uda edelım dıyorum ..

bılmıyorum ama gulşah ın melegı goklere gıttıkten sonra bır başka deniz oldum ben .. nerdeyse 10 ay oldu hala ılk gun kı gıbı resımlerıen bakar aglarım .. ben eşımle bı yere gıttıgımde guzel vakıt gecırdıgımde hep gulşah ve eşı gelıyor aklıma .. ister bı kafede olalım ıster bı magazada yada yolda yuruken ama hep mutlu anlarımda .. başlıyorum aglamaya eşım hemen anlıyor artık kımın aklıma geldıgını .. öyküm dıyorum .. gulşahta eşıuyle mutlu olsun aşkım onlarda ıçlerınde sızı olmadan bı yerlerde eglenebılsınler .. nefes alırken ıçı sızlamasın arkadaşımın dıyorum .. cevredekıler aa ne oldu bu kadına az once guluyordu sımdı aglıyor dıye bakıyorlar hıssedıyorum..

kendımede o gunu haram edıyorum ama bundan hıc şıkayet etmedım .. keşkee gulşahımın ve sızlerın acısı dınse daha neler feda ederdım ..

bnmde babam ben cok kucukken öldu ardından ablam .. annem hala 20 yıl olmasına ragmen aglar sızlar .. ablamın sarı saclarını sakklar.. acısı hala taptaze.. ama ıyıkı sızler varsınz der hep .. ve ablam öldukten sonra abımın bır kızı oldu .. ona sarıldı annem acısını azıcıkta olsa şuan 20 yaşına yakın olan o yegenımle bastırdı .. ıcıne gömdu.. yada kendını onunla oyaladı ..

evet dunyadakı en buyuk acı evlat acısı .. otesı yok

Bilemiyorum tabi ama oğlumun idrar yolu tıkalıymış.Posterior üretral valv diyor doktorlar ona.Anne karnında idrar yolu tıkalı olduğu için idrar böbreğe kaçıp böbreği eritmiş.Bunu biliyorduk zaten ama doktorlar bir umut belki diğer böbrek hasar görmemiştir dediler.6 aylık hamileyken böbreğe idrar kaçmasın diye karnımdan oğlumun mesanesine kablo tarzı bir şey takmaya çalıştılar idrarı boşaltmak için..Ama işe yaramamış maalesef.Türkiyedeki en ünlü perinatolog taktı onu..Çok az yapılan bi şeymiş. Doğduğunda sol böbrek çalışmıyordu.Sağ da az çalışıyordu.Neyse biz sorun sadece o sanıyorduk ama kasları çok zayıftı oturamıyordu bile 9 aylıkken.Kemikleri dokunsan kırılacak gibiydi..Ama kilolu gözüküyordu..Metabolizmadaki bir bozukluk olabilir dediler sonra.DNA sına bakıldı bir şey çıkmadı.En son düşündükleri ise glutarik asidüri tip 2 diye bi hastalık.Çok nadir görülürmüş.Kalıtsalmış ve diğer bebekte de %25 görülürmüş.Teşhis için yurt dışına DNA örneği gönderdik ama kesin bi yanıt gelmedi.Olabilir de olmayabilir de gibi bi sonuç geldi işte.Eğer oysa tekrar etme ihtimali var.En kötüsü de bu işte...Aynı şeyin yaşanmayacağını kimse garanti edemiyor ...

size sabır dilerim vuslat'ta da gülşah'a da şerife'ye de.
en güçlü anneler sizsiniz sanırım.
okurken bile içim acıdı aynısını ben yaşasaydım ne olurdu bilemiyorum.

sizin bebeklerinizi unutmak yerine unutmamayı yaşatmayı seçmenizi çok iyi anlıyorum ve takdir ediyorum.

belki bebekleriniz melekleriniz yanınızda değil ama siz hala onların yanındasınız, hala onların annelerisiniz..

güçlü olmanızı dilerim..

canım bugün komşumuzun oğlunu toprağa verdik. annesi oğlunu 30 gün önce üniverstiye yolladı. giderken dönüşünün komaya düşerek geri döneceğini bilemezdi. yanında tam 15 gün geçirdi. nasıl bir 15gündü bir o biliyor birde Rabbim. su gibi delikanlıydı daha 21inde. annesinin bitane oğluydu. koklamaya kıyamadığı bitanesiydi. bugün o annenin gözyaşlarını gördüm. sararıp solmuş. oğlunu son kez uğurluyordu. inan tarifi o kadar zor ki. paramparça oldu yüreğim....
her ne kadar senin yaşadıklarını bilmesemde,görmesemde empati kurmak istiyorum. ve çektiğin çileleri acıları hissedebiliyorum. Allah'ım sana hayırlı ve sağlıklı bir ömür nasib etsin. inş ilerde daha güzel günlerin, hayırlı bir evladın olacak..
moralinizi bozmayın asla isyan etmeyin.. verende Rabbim ve birgün hepimiz öleceğiz alanda Rabbim. senin cennette mis gibi bir meleğin var. Allah'ım seni onunla cennetinde buluştursun inş.
dualarım seninle kardeşim.

Allah yardımcısı olsun o mübarek annenin.Şunu çok iyi biliyorum ki onunla ne kadar vakit geçirirsen o kadar bağlanıyorsun.Bu yüzden o annenin yaşadıkları bizimkilerden daha acı.Allah sabır versin..Beterin beteri vardır her zaman...Şükretmeyi bilmiyorsak bu hayat çekilmiyor...Sadece sabır diliyorum Allahtan...

allah sabırların en büyüğünü sana versin kardeşim. başın sağolsun allah tekrarından korusun.

kardeşim allah sana sabır versin ben ağlamaktan telef oldum bir anne olarak o kadar güzel yazmışsın ki duygularını...rabbim sana onu cennet kapısında gösterecek inşallah .....allah bir daha bu acıyı yaşatmasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…