vvuslat canım benim bebeğimde konjenital kalp rahatsızlığıda vardı solunum sıkıntısı çekiyordu.ne kalbini ne böbreklerinin kötü oldugunu hiç bilmiyorduk.doktorların hiçbirisi göremedi.dogduktan sonra birçok tahlıl sonucu söylediler.en azından böbreklerini göremezlermiydi sence.bize sadece bebğin bacak ve kolları kısa dediler ama bebğim 50 cm dogdu.normaldi.olabileclerin hiçbirisini söylemediler.anne karnındayken hasta oldugunu bilmiyordum.son ayımda gebelik sarılığı oldum ve doktor 38,hafta bebği aldı.eşin ve sen bu olanlar hahakkında ne düşünüyorsunuz.gerçekten yardıma ihtiyacım var. birde senin bebeğinde böbrek rahatsızlığı yaşadı bir dahaki gebeliğimizde ne yapmamız gerekiyor sen tüp bebek yöntemini düşünüyormusun...
Canım benim ben kısaca anlatayım sana.Benim bebeğimde aslında böbrek rahatsızlığı yoktu.İdrar yolu tıkalıydı bilinmeyen bi sebepten.Çoğu erkek bebekte görülürmüş ancak tam kapatmazmış bu dedikleri.Ancak bizimkinde çok tıkalı olduğu için idrarını yapamamıştı ve idrar da geri böbreğe kaçıp böbreği çürütmüştü.Durum bundan ibaretti ve hamileliğimin 4. ayında anlamışlardı.Çünkü böbreğin büyüklüğü gerçekten anormaldi.Ben bile görebiliyordum ultrasonda.Sonre beni kendi kadın doğumcum arkadaşım da aynı zamanda istanbula Cerrahpaşadaki hocasına yönlendirdi.Perinatolog diyorlar ona..Riskli gebeliklerle ilgileniyor o bölüm.Polikistik böbrekte böbrek büyük olmuyor canım.Sadece bir sürü kistle doğuyor bebek.Bu da sonraki dönemlerde böbrek yetmezliğine sebep oluyor kistler büyüdükçe.Ama yine de kistler ultrasonda görülebilirdi bana kalırsa.Eşim şu an yok kendi bildiklerimi yazıyorum..Çocuk için çok zor anlayacağın.Şİmdi...Sana bir sonraki bebekte olmaz demişler ama nerde doğum yaptın kim dedi önemli bunlar.Nerde doğum yaptın,tanıyı nerde kim koydu bilmiyorum ama seninki gibi durumlarda üniversite hastanesine gitmen şart canım..Balıkesirdesin İzmire gidip iyice araştırabilirsin mesela.
Bir de şunu söylemeliyim.Kalp yetmezliği var demişsin.Birden fazla hastalıkla doğarsa bebekler buna sendrom diyorlar ve değişik sebepleri olabiliyor.Mesela anne babadan gelen genler ve anne karnında teratojenlere maruz kalma(radyasyon,yanlış ilaç kullanımı ,annenin geçirdiği hastalıklar)böyle şeylere sebep olabiliyor.Yani şu durumda bir şey söyleyebilmek zor senin için.Araştırılması lazım.Sadece polikistik böbrek olsaydı yani sizden geçtiğinden emin olabilselerdi tüp bebek mükemmel bir çözüm.Ama kalp yetmezliği de var diyorsun..Başka bir şey de sebep olmuş olabilir yani..Benim için tüp bebek mümkün değil çünkü tam tanıyı bile koyamadılar.Ölüm sebebi bilinmiyor yani.Bilselerdi ayıklama yöntemini uygulayabiliyorlardı.Tekrarlama ihtimali olduğunu söyleyebiliyorlar sadece.Senin gibi olsaydım sevinirdim çünkü yapılabilecek şeyler var.Bizde yok.Tam olarak nasıl bir kalp rahatsızlığı olduğunu da yaz bana.Bi araştırayım ben de.Eşim pratisyen hekim canım..Uzmanı değil bu konunun ama çok araştırdık biz.Yardımcı olmaya çalışırız.En azından yönlendirebiliriz ne yapacağınız konusunda...Ama bunları iyice araştırmadan hamile kalma canım..Kendini topla biraz zaman geçsin..