- 15 Şubat 2015
- 13.350
- 47.080
- 798
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Atanınca düzelir diye düşünüyor galibaanam boşanmak istemiyor ben cıkıyom ban yemek istemiyorm
Annemle babamı çağırırım yanıma. Ki boşanırsam beni yalnız bırakmazlar(iş sahibi olacağım için) olmadı güvenilir bir bakıcı bulurum atanmak istediğim yerlerde kreş var mı yok mu araştırarak seçerim. Ne yapayım?dogu göreviniz olmayacak mi? Ucra yerde kres nereden bulacaksiniz ki? Hem bosanmayi dusunmuyor msuunuz atandiktan sonra?
Kocası bakcakmış işte sende kreş bakıcı vs mantklı mantklı konusuyosn offfValla sasirdim dogu gorevinde ne kresi
Komşuya değil de kreşe vermeyi düşünüyorum. Komşuya çocuk mu bırakılır, çalışacağım diye güvenmediğim tanımadığım insanlara çocuğumu bırakamam zaten. Bırakılacak insan da yok. Kreşe veririm. Babası zaten gündüzleri akşama kadae evde o alır
Boşanana kadar babası alabilir olmadı annemle ve babamla konuşurum. Mecburen yanıma gelirler. Onlar bakar. Doğu görevi olarak illa doğu illerini vermiyorlar. Yani istanbulun veya batı bölgelerinin bazı ilçeleri de Doğu görevi olarak açılıyor. Tabi bana denk gelir mi bilemem.
Saçmalamayın, ne cana kıyması. Psikolojiniz iyi değil belli ki yıpranmışsınız. Insanın kendine vakit ayıraması, değer görmedigini hissetmesi hoş değil tabi ama bu süreç de bir şekilde bitecek kızınız büyüyecek. Aile büyuklerinizenden birinden rica etseniz arada bi gelse oyalasa felan olmaz mı? Ya da oyun parkı olan cafeler avmler oluyor, oraya gidin kizinizla hatta varsa bi arkadaşinizla orda kiziniz parkta oynarken sizde kahvenizi içip iki sosyalleşirsiniz. Evin işi gücü yapılır bir sekilde ekonomik durumunuz el veriyorsa cağirin bir kadin yrm günde toparlayıversin. Esinizi karsiniza alip hic konustunuz mu? Yasadiklarimi goruyor demissiniz ama maalesef erkeklerin gordukleriyle algiladiklari farkli olabiliyor. Icinde bulundugunuz duygu durumundan bahsetmenizde fayda var.Ben çok yoruldum artık. 2 yaşında bir kızım var, 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyorum. Eşimi de buradaki üyeler anlattığım kadar biliyorlar. Eşim sahurdan bu saate kadar yattı, hep böyle. Kızım beni hiç rahat bırakmıyor, evde bir iş yapsam sürekli meme veya başka birşey isteyerek veya yapmaması gereken şeyleri yaparak, dokunmaması gereken şeylere dokunarak veya ağlayarak beni çok yoruyor ve işlerim hep yarım kalıyor veya yapamıyorum ve doldum biriktim açıkçası. Eşim de niye ağlıyor niye kızıyorsun vs diye bana kızıyor ve çocuğun bana yapıştığından herşeye yetişemediğimi gördüğü halde azıcık oturup kendşme zaman ayırmak istemem ona batıyor ve şu saatte kalktın bu saat oldu hala heryer aynı duruyor diye laf ediyor.
Kızım ağlarken ben ağladığımda yaptığım hareketleri yapmaya başladı. Psikolojik olarak o kadar yorgunum ki sinirlendiğimde kendi kafama vuruyorum kızımda aynısını yapıyor ağlarken. Eşimde bugün bunu görünce çocuğun olduğu kapıyı kapatıp, senden hiçvir şey beklemiyorum artık, ne bana eşlik yap ne bana yemek yap hiçbirşey istemiyorum, bundan sonra bana neden benimle konuşmuyorsun neden benimle ilgilenmiyorsun da deme artık. Kaçta kalktın kaç saat oldu hala birşey yapmamışsın. Bu zamana kadar hiç değişmesin hiçbirşey yapmadın, artık hiç yapma istemiyorum, istediğin gibi gez, istediğin yere git, ama bana karışma artık. " dedi. Çocuğu da alıp parka götürdü. Bu mübarek ayda canıma kıymak istiyorum artık gördüğüm bu muameleden dolayı, anlaşılmadığım için, değersiz görüldüğüm için deliriyorum artık. Sadece kızımı düşündüğüm için yapamıyorum. Kızım ben öldükten sonra bu ailenin elinde kalsın istemiyorum, anne niye beni bırakıp gittin diye bana kızsın istemiyorum. Ama çok yoruldum. Hiçbirşey yapamıyorum, ne ders çalışabiliyorum ne de doğru düzgün ev işlerimi halledebiliyorum. Kendimi eksik hissediyorum, benden ne ev hanımı, ne anne olmazmış hiçbir şey bana yakışmıyor, ben ne kötü bir insanmışım. Ne evladıma doğru düzgün annelil yapabiliyorum ne eşime karılık, ne kötüymüşüm ben böyle.
bosverin bence.dogu göreviniz olmayacak mi? Ucra yerde kres nereden bulacaksiniz ki? Hem bosanmayi dusunmuyor msuunuz atandiktan sonra?
Öğretmen arkadaşlarım ilk atanmasında doğu görevlerini İstanbul'da yapıyor? Abim de aynı şekilde doğu görevini kocaelide yapıyor. Şuanda yeni atanan bir çok arkadaşım da istanbul da bazıları doğu illerinde ama batı da açılıyor yani. Sanki ülkede doğu illerinde hiç kreş yok mu? Orada çalışan her anne komşusuna mı bırakıyor?Valla sasirdim dogu gorevinde ne kresi
Bahsediyorum bahsettim hiç anlamıuor ona göre çok kolay ama 1 kaşık çorba yapmamıştır.Saçmalamayın, ne cana kıyması. Psikolojiniz iyi değil belli ki yıpranmışsınız. Insanın kendine vakit ayıraması, değer görmedigini hissetmesi hoş değil tabi ama bu süreç de bir şekilde bitecek kızınız büyüyecek. Aile büyuklerinizenden birinden rica etseniz arada bi gelse oyalasa felan olmaz mı? Ya da oyun parkı olan cafeler avmler oluyor, oraya gidin kizinizla hatta varsa bi arkadaşinizla orda kiziniz parkta oynarken sizde kahvenizi içip iki sosyalleşirsiniz. Evin işi gücü yapılır bir sekilde ekonomik durumunuz el veriyorsa cağirin bir kadin yrm günde toparlayıversin. Esinizi karsiniza alip hic konustunuz mu? Yasadiklarimi goruyor demissiniz ama maalesef erkeklerin gordukleriyle algiladiklari farkli olabiliyor. Icinde bulundugunuz duygu durumundan bahsetmenizde fayda var.
İş sahibi olursan baban cahilce fikirlerinden vaz geçecek mi? Yüklü para istesen veren , boşanmak deyince ince hastalığa tutulmuş gibi titreyen bir baban var. İhtimal dahilinde gelmiyor burdan.Annemle babamı çağırırım yanıma. Ki boşanırsam beni yalnız bırakmazlar(iş sahibi olacağım için) olmadı güvenilir bir bakıcı bulurum atanmak istediğim yerlerde kreş var mı yok mu araştırarak seçerim. Ne yapayım?
Öğretmen arkadaşlarım ilk atanmasında doğu görevlerini İstanbul'da yapıyor? Abim de aynı şekilde doğu görevini kocaelide yapıyor. Şuanda yeni atanan bir çok arkadaşım da istanbul da bazıları doğu illerinde ama batı da açılıyor yani. Sanki ülkede doğu illerinde hiç kreş yok mu? Orada çalışan her anne komşusuna mı bırakıyor?
Boşanmamı istemeyen ama boşanırsam ve mesleğim varsa doğuda beni yalnız bırakmaz. O kadarını da yapmaz. Aldatırsa boşan ama aldatma yoksa niye boşanıyorsun yuvanı yıkıyorsun alttan al dşye düşünüyor. Ki atanmış olsam gelirler yanıma bundan eminim. Evlenmeden önce okurken bile başka ile başıma bir şey gelir diye okumaya göndermeuen orada da yalnız bırakmaz.İş sahibi olursan baban cahilce fikirlerinden vaz geçecek mi? Yüklü para istesen veren , boşanmak deyince ince hastalığa tutulmuş gibi titreyen bir baban var. İhtimal dahilinde gelmiyor burdan.
Sen yine de o ailene fazla güvenme. Sırtını dayama, onları planlarına katma. Ben çok gördüm aldatmıyor dövmüyor, yaparsa söz kendi ellerimle alacağım seni diyen aile; yine alttan al dediler, zıddına gitme kaşıma, erkektir yapmış bi hata, bak özür de diliyor uzatma sen de diye çıkışan aile. Adamın anca yaka paça kapıya koyması gerekiyor ki utanıp alsınlar.Boşanmamı istemeyen ama boşanırsam ve mesleğim varsa doğuda beni yalnız bırakmaz. O kadarını da yapmaz. Aldatırsa boşan ama aldatma yoksa niye boşanıyorsun yuvanı yıkıyorsun alttan al dşye düşünüyor. Ki atanmış olsam gelirler yanıma bundan eminim. Evlenmeden önce okurken bile başka ile başıma bir şey gelir diye okumaya göndermeuen orada da yalnız bırakmaz.
İnşallah şartlarım çok iyi olur. Kızımın mağdur olmayacağı bir hayatım olur.Sen yine de o ailene fazla güvenme. Sırtını dayama, onları planlarına katma. Ben çok gördüm aldatmıyor dövmüyor, yaparsa söz kendi ellerimle alacağım seni diyen aile; yine alttan al dediler, zıddına gitme kaşıma, erkektir yapmış bi hata, bak özür de diliyor uzatma sen de diye çıkışan aile. Adamın anca yaka paça kapıya koyması gerekiyor ki utanıp alsınlar.
Düşünce yapın çok cesur olduğu kadar aynı zaman da tuhaf da... Bir öğretmenin cahil cesareti.Evlenmeden önce ve bekarken hep evlenince çalışmayacağım. Eşim bana baksın, bakmak zorunda diye düşünen bir insandım
Neden hazirliyorsun ? İlla sahur yapman gerekiyorsa ekmek arası yapip yersin... bu camışın totosunu kaldırma cnm biz uzaktan sinir oldukKonuşmuyorum ki, birşey söylemedim. Zıkkım yesin.Söylemeyi düşündüm ama orda öyle birşey söylesem sofrayı yere indirir. Ne yaparsa yapsın, umursamayacağım artık kendi kendine çırpınsın dursun.
Arkadaşım neden böyle düşünüyorsun? Belki senin karşına iyisi çıkacak kızın huzurlu bir ortamda birbirini seven insanlarla büyüyecek?Ahh tavuk suyu bende istiyorum ama bir yandan da kızıma kıyamıyorum annesi babası ayrı büyümesin ve belki de yanlış düşünüyorum üvey anne elinde büyümesin istiyorum. Ayrılsam direk oğluna bulur birini arar yani kaynanam eminim. Ve ben yaşadığım çektiğim onca çileden sonra bana davranmadığı yapmadığı iyilikleri başka kadına yapmasını kendime yediremem.
Hayatları ucuz bazılarının. İki paralık hırs uğruna çatır çatır tüketiyorlar. Bana kötü olan başkasına iyi olacaksa s..gitsin olsun. Onun muhasebesini yapacak vaktim yok.Arkadaşım neden böyle düşünüyorsun? Belki senin karşına iyisi çıkacak kızın huzurlu bir ortamda birbirini seven insanlarla büyüyecek?
Bence sen kendini sevmiyorsun. Daha iyilerine layık görmüyorsun. Onu görüyorsun. Annesi ona bulur diyorsun.
Ya bulsun. Hoduk hoduktur. Sen mutlu olduktan sonra başkasına kraliçe gibi davransın ne önemi var.
Sen mutlu olmaya bak.
Öncelikleri belirle.
Çocuk küçükken ev genelde düzensiz olur.
Fazlalıklardan kurtul. Daha az odada yasa.
Dersini kesinlikle çalış ve atan. Kendine bak.
Ev işi nedir ya? Her yer bal dök yala olmasin. Derli toplu olsun yeter. Oyuncaklar vb bir koli ayarla. Sabah çorbası yap. Evde bı yemek olsun sen ve kızının doyacagi. Herşey dört dortluk olsun diye uğraşma. Kızın iyiyi de kötüyü de taklit eder. Kitap oku. Resim yapın. Çocuğu en güzel oyalama şekli parktir. Sosyalleşir kendi arkadaslariyla oynar. Sen de dinlendirsin.
Al yiyeceğini içeceğini,oyuncaklarını.sabahtan akşama park. Ben valla parkta büyüttüm kızımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?