Senden eşlik beklemiyorum artık, hiçbir şey yapmanı da istemiyorum, ne yaparsan yap.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz ne kadar eksik olursanız olun su süreçte büyük pay baba da.Kendi sorumluluklarından sizi suçlayarak kaçıyor aslında ve çözüm odaklı yaklaşmıyor .
Size ruhsal açıdan destek vermek yerime daha çok demoralize ediyor .
Anne ve evlilik başlı başına çok zor emek ister .
Yaşadığınız süreç zor .Kendinisi eksik etmeyin konu siz değilsiniz emin olun. Eşinizle iyi olmaya çalışmayın her şeye yetmeye çalışmayın sadece ruhunuzu besleyin .2 yaşa kadar kadar en zor süreci atlatmışsınız ,bir kac yılınız daha var o yüzden zamana bırakın çocuğunuza ve kendinize eziyet etmeyin..

Ben kizimin kriz anlarinda hep alip disari atiyorum kendimizi,ona da bana da iyi geliyor.Cocugun mutlu olmasi benim ince noktam.İsterse evi gotursun valla,kalkip yardim edecek koca ksiisi elimi bile surmem.

Hatalı siz değilsiniz ki tek başına da o evde yaşamıyorsunuz. Hem çocuk hem ev hem yemek zaten zor rahatsiz oluyorsa kendisi yapsın. Görevimiz değil yemek ev temizlemek. Bence konuşun siz kendinizi duzeltmeyin eşiniz size yardim etsin sonra kadınlar kendini saldı tabiki kadının işlerden gözünü açtığımı var çocuk bakmaktan. Siz başınızı vurmayın hatalı değilsiniz herşeye zaten tekbaşına nasıl yetilsin ki

Konunuzu iki gündür takip ediyorum.
Çok güzel öneriler geliyor yapılacak iş de zaten belli ama her ne kadar boşanma planı yapıyor gibi görünseniz de linç yememek için mış gibi yapıyor gibisiniz. Ta en baştan söylemişsiniz sonra onu başkasıyla evli görmeye dayanamam diye. Çocuğum babasız büyümesin falan hikaye geldi bana daha en başta siz kendi yerinize birinin gelmesi fikrine tahammül edemiyorsunuz. Zannediyorsunuz ki bu yontulmamış odun, sizden sonra gelene el pençe divan olacak.
Olsa bile size ne? Tüm bu çileyi çektikten sonra çocuğunuzun önünde sinir krizi geçirdikten, onun psikolojisini hayatını bilinç altını yakıp kül ettikten sonra ne anlamı var? Bütün hayatınızı elin kadını gelip Sefa sürmesin diye cefa çekerek mi geçireceksiniz?
Bu hayatı yaşayan kızınız tüm bu travmanın içinde yarın öbür gün aynı sizin yaptığınız gibi tam da babasına benzeyen bir hödüğe kapılacak belki de… Annenin kaderi kıza döngüsü devam edecek.
Çocuğunuz için lütfen tuhaf düşünceleri bir kenara bırakın ve o adamın kılının bile içinde olmadığı bir gelecek planlayın. O geleceği kurana dek de mutlaka destek alın. Bir yere gitmişsiniz sizin için yapılacak bir şey yok terapi alın demiş maddi imkanım yok diyorsunuz.
Maddi imkanı olmayanlar için ücretsiz terapi desteği sağlayan oluşumlar var, devlet ve belediye destekli kurumlar var internete yazın ve kendinize yakın birini bulup randevu almaya çalışın.
Umarım bir gün buraya başardım o pislikten kurtuldum da yazarsınız.
Sevgiler

Gittiğim yer Bakırköy'den randevu almamı söylemişti orası yönlendirebilir biz ücretsşz yerlere yönlendşrme yapamıyoruz demişti. Ben de Bakırköy'e bakacağım. Ben evlenmeden önce de gitmiştim evlendikten sonra da 1 kere gittim.linç edilmemek için değil kafam çok karışık. Sürekli düşünüyorum. Çok yorgunum.

Evi zaten toparlıyorum ama haftada 3 makine çamaşır yıkıyorum kızımla katlamaya vakşt bulamıyorum duruyor birikiyor bazen annem gelip katlıyor yardım ediyor. Kızım uyurken de diğer işlerimi hallediyorum yemek bulaşık vs. Ama sürekli bir laf sokmalar, anneme diyorki annensen bize 2 haftada bir gel en iyisi filan(çamaşır katlaması için)elinde telefon bıt bıt başka bildiğin yok diyor. Çocuğu sık sık parka götürüyoruz ama genelde eşimle gidiyor çünkü çocuk parktayken ben işlerimi halletmeye çalışıyorum. Bazen ben de götürüyorum.

Bazen abuk subuk düşüncelere kapılıyorum işte. Kızıma sık sık el yapımı oyun hamuru yapıyorum, onunla oynuyoruz genelde, birde ev işlerinde bana yardım etmeye çalışıyor hep, küçücük ama kalbi çok büyük. Anne men süpürcem, anne men silcem, anne bez der

Ayrılırsam çalışırım diye düşünüyordum hayat bana o kadar basit geliyordu hemen iş bulurum vs gibi. Ama öyle değilmiş.

Seni böyle manipüle etmesine, sindirmesine izin verme, verme, VERMEE. calissan da calismasan da, anlasilmayi, yardim edilmeyi kabul gormeyi hak ediyorsun. Zikkim yesin sahurda bilmem neyde, az uyusun, calissin dahaa cok para kazanip usak tutsun kendine. O kim camis gibi yatip senin anneligini, insanligini sorgulayacak. Hadsize bak, sen evlendin, kendini kölelige adadin demek degil bu. Herkes 4 4lük annelik, ev hanimligi yapacacak degil biz bu dunyaya sadece baskalarinin hayatini kolaylastirmaya gelmedik. Kazik çakmayacagiz, aman 100 sene şuna hizmet icin yaşayayim kalan ömrümden 100 seneyi yer içer gezerim deme lüksümüz yok. Hepimizin sonu birkac metre toprak altı ve kurtlar, solucanlar. Kendine disardan bak, bu adami hayatindan cikarmak ve kendi istedigin gibi hayatini yasamak icin yollar aramaya bak.

Neden çekiyorsunuz peki böyle Bi adamı ?

Evli olmak, çocuk yetiştirmek bir ekip işidir. Her konuda aynısını yazıyorum, yüzüne karşı da söyledim; eşimi seviyorum ve onsuz kalmayı asla istemem ama destek yerine köstek olsa bir saniye taşımam sırtımda. Ona vereceğim enerjiyi çocuklarıma, kendime harcarım.

Eşinizle olan durumdan bağımsız naçizane bir şey söylemek istiyorum. Biraz hızlı hızlı okudum, anladığım kadarıyla edebiyat öğretmenisiniz ve evinizdeki şartlar da göz önünde bulunudurulunca biraz hayalperestçe bir nasılsa atanırım inancınız var gibi geldi bana. İnsanlar gündelik hayatlarını minimuma çekip günde 7-8 saat mesai yapar gibi disiplinli çalışarak ancak atanıyor, söz konusu bir de edebiyat. Çok mezun, az alım. Gk-gy, eğitim hele bir de derya deniz öabt. Kpss disipliniyle çalışmadığınız müddetçe atanmak çok ama çok zor. Atanamazsınız demiyorum ama sizinle, bu atanma yarışını böyle sürdürenler varken şansınız çok düşük. Ya gerçekten oturup kpss çalışacaksınız tüm yoğunluğunuzu vererek ya da şu anda çevrenizdeki veyahut ulaşımı kolay özel okullara başvuru yapacaksınız. Subat-mart ayları yeni öğretmen, sözleşme vs dönemidir. Çalışmak istiyorsanız değerlendirin.

Evet çok zor, bu sene 1800 kişi alınacakmış edebiyattan ama 2 senedir kpss girmedim. Şuan öğretmenlik değilse bile kpss girip katiplik gibi memurluklara başvurabilirim diye düşünüyorum.

Bortecineee ne yaptınız o günden beri iyi misiniz?
Lütfen işini gücünü gördüm falan demeyin
Daha iyiyim, işini gücünü görmedim. Kendi çamaşırlarını kendisi katladı hatta kızımın çamaşırlarını da kendisi katladı dolaba yerleştirdi ama benimkileri ellemedi. Sahur sırasında nedense sofra başında birden uykum geliyor sofrayı ve mutfağı toplayamadan ezandan önce oturarak uyuyakalıyorum o da sofrayı ve mutfağı toplamak zorunda kalıyor

Bir derin nefes al ve aklındakileri sil. Kocan totosunu devirip yatarken evin yemeğinin işinin hesabını sana soramaz. Kafanıza vurmak yerine aklınızı çalıştırıp kocanizi önce susturacaksiniz. Bu şekilde konuşmaya hakkı yok kesinlikle. Varsın ev dağınık olsun yemek olmasın alın çocuğunuzu atın bebek arabasina bir hava alın kahve için kendiniz için birşey yapın. Ukala kocanız yemek temizlik sorduğunda da ben bu kadar yapabiliyorum deyin. Hizmetçi değilsiniz ki siz. Sahurdan sonra uyurken herşeyi Alaeddinin cini yapacak değil herhalde o da tutsun bı işin ucundan. Kendinizi ezdirmeyin.

Arkadaşım çocuğun herşeyin farkında varacak yaşa gelmeden önce ayrıl bu okuzden. Çünkü normal değil evde beslenmez bu yazık bununla geçen zamana. Hemde seni kiskaniyordibe çekmek istiyor

Bence siz psikolojik destek alin.kendi kafaniza vurmaniz buna ihtiyaciniz oldugunu gosteriyor.ha esinizde yardim etmeli ama diyelim sorumsuz ve etmiyor,ozaman sanki bosanmista cocuga tek bakiyor gibi dusunun ondan birsey beklemeyin.isleri oldugu kadar yavas yavas yapin.cocugunuzu ihmal etmeyecek sekilde.eksik kalirda kocaniz hesap sorarsa bukadar yetisti deyin.ama boyle kendinize vurup psikolojiyi bozarsaniz cocukta psikolojik olarak sorunlu olur.misal yemek bir cesit olsun ama siz mutlu olun.

Beni böyle kıyaslarken bir gün artık dayanamadım en son kavgamızda git erken boşalma sorununu çöz sen önce dedim. Git aldat o zaman ne duruyorsun dedi bana
Bu kısma gelene kadar kasıla kasıla okudum. Acımasız olucam ama erkeklik gururu yerler bir olmuştur. İçimin yağları eridi Bu tarz sorunları yüzünden kendini yetersiz hissedip sizde öyle hissedin istıyo. O güzel canınızı sıkmayın

Ayy deli oldum laflara bak laflara
Kendi yatarken iyi ya o niye camış gibi yatmis
Mesleğin var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…