Senden eşlik beklemiyorum artık, hiçbir şey yapmanı da istemiyorum, ne yaparsan yap.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızım anasından babasından ayrı büyümesin demişsiniz. Kızınız anasından aglayarak saç yolmayi öğreniyor. Siz ne yaptığınızın farkında mısınız?
Sizi anlıyorum, sadece şikayet edip dert yanıp o adamla evliliginize devam edeceksiniz hep yaptığınız gibi ama o çocuğa yazık ya. Acaba çocuğu annenize falan mı verseniz bu saçmalıklara şahit olarak büyümeye devam etmese?
Konu sahibi babası gibi birini bulup evlenmiş. Psikolojide var bu malesef. İlerde kendisi de malesef annesi hibi olacak babası gibi birini bulacak eğer farkımdalik olusmazsa. Yani ayrı olsa daha iyi cidden. Bir de konu sahibi de pismandır da okuyan bekarlara ders nitwliğinde işinizi elinize almadan sakin ola evlenmeyin evlenince kpss calisırım vs. De hikaye. Hatta evlenecegi kişiyi de keske işten sonra seçseler daha sağlıklı karar verirler. Karşıdakinin de gözü korkar ona göre tamam ya da devam der. Bilir evlenince ezemem ben bunu diye yani

Bir keresinde abimler ve ablamlarka gezmeye gitmiştik, o zaman da benim adetim yeni bitmişti ped takmamıştım yanıma da almamıştım. (kimyasal gebelik geçiriyormuşum) birden gezerken yine adet kanaması geldi hafif hafif yengemden peçete istedim lavaboya gidecektim. Bana yengemden abimlerin yanında peçete istedim diye edepsizsin dışarıda ne yapacağını bilmiyorsun demişti eve gelince.

Konu sahibi babası gibi birini bulup evlenmiş. Psikolojide var bu malesef. İlerde kendisi de malesef annesi hibi olacak babası gibi birini bulacak eğer farkımdalik olusmazsa. Yani ayrı olsa daha iyi cidden. Bir de konu sahibi de pismandır da okuyan bekarlara ders nitwliğinde işinizi elinize almadan sakin ola evlenmeyin evlenince kpss calisırım vs. De hikaye. Hatta evlenecegi kişiyi de keske işten sonra seçseler daha sağlıklı karar verirler. Karşıdakinin de gözü korkar ona göre tamam ya da devam der. Bilir evlenince ezemem ben bunu diye yani
Evet farkettim. Sanırım evlenmek için çok direnmiş, o yüzden kendin ettin kendin buldun gibi bir şeyler söylüyorlar. Yazık yani, ne diyeyim.

değer görmediğiniz yerde durdukça bunu daha çok yaşayacaksınız. değerinizi karşınızdaki kişi belirlemez ki anlattığınıza göre kendisi sevgisiz büyümüş ve adamdan önce baba ve eş olmuş birisi

Akşam göreve gittiği için bekçi olduğu için sahurdan sonra uyuyor, birde ramazan diye geç kalkıyor. Kendi yaptıpı en ufak birşeyi büyütür sanki herşeyiyle kendisi ilgileniyor gibi. Evde ev işlerine yardım ediyor ama ettiği yardımı da başa kakıyor. Karı gibi adamım diye söylenir. Eltimle kıyaslıyor(söylemese de farkındayım çünkü evlenmeden önce yengem çok iyi bir anne eşimin de öyle olmasını isterim gibisinden konuşmuştu) aramızda çıkan büyük bir kavgadan sonra eltim de bana daha fazla fedakarlık yapmalısın evlilik fedakarlık istiyor, onun istediği gibi davranmaya çalış işte ailene sık gidiyorsan 2 haftada bir git vs daha az git, rahatsız oluyor vs demişti ben eşime sorduğumda da rahatsız olmuyorum demişyi ama başka bir tartışmada zırt pırt ordayız demişti yani ikiyüzlğ davranıyor. 7 yaşındaki yeğeni bana "yenge kızını bizim yatağımızdan düşürmüşsün, niye başında beklemedin uyurken." siye bağırmıştı kaynanamın dolduruşu ile ve eltime kızın bana sesini yükseltti şlk defa dedim diye ben saygısız oldum, yeğenine saygısızlık yapmış oldum. Yengesi başörtülü ama Sütyeninin desenine kadar gösteren bir gömlek giydiğinde abla iç çamaşırın belli oluyor diye kşmae yokken uyardığım için ben saygısız oldum. Annesine anne gelirken haber verin sürekli sürpriz yapmayın dedim diye ben ailesini evden kovmuş oldum. Neler nelerrrr, doğdupundan beri kızımın altını 4 kere anca temizlemiştir, üzerine kıyafet bile giydiremez yemeğini bile yedirmez. Kızıma blw denediğim için kızım hep kendisi yer yemeğini aynı odada olduğu halde ben niye çocuk yemek yerken başında durmuyorum diye bana kızar.
Siz hiç sen niye şöyle yapmadın, sen niye böyle yapmadın demediniz? Diyor musunuz? Ne biçim babasın diyor musunuz? Onun sizi suçladığı gibi suçluyor musunuz?

Tabularla, baskılarla, sindirilerek, korkutularak hatta dayak yiyerek buyumedigimizi nereden biliyorsunuz? Arkanızda kimsenin olmasına gerek yok. Siz kendi arkanızda durun yeter.
Siz kendinize ne yaptığınızın bile farkında değilsiniz ki. O onu diyor bu bunu diyor, kocam şöyle yapıyor, böyle diyor. Eee? Sonuç nedir? Oturup ağlıyorum, saçlarımı yoluyorum? Açmayın kapıyı kocanıza? Verin böyle car car cevabını? O konuşurken, saydırırken susmayın? Önüne yemek koymayın? Donlarını yıkamaya devam etmeyin? Yüzüne bakmayın?
Allah aşkına bir sene önce de aynı şeylerden şikayet ediyordunuz, bu bir senede ne yaptınız mesela o kocadan ayrilmaniza ya da ayaklarınızın üzerinde durmanıza yarayacak?
Ne diyelim peki? Ablanızın dediklerini mi? Huyuna suyuna git mi? Dayan yapacak bir şey yok mu? Ah evet caresizsin mi diyelim? Kocana saydırırsak mı rahatliyorsun? Nedir yani yapmak istediğin?
Yav dediklerinizi zaten yapıyorum. Cevap veriyorum alttan da almıyorum. Cevap vermediğimi kim söyledi ki, kendimi ezdşrmemek için her türlü cevabımı veriyorum yani. Ona yemek yapmıyorhm ama kendime yapıyorum sonuöta kendime de mi yapmayayım, ben burda dertleşmeye gelmişim derdimi paylaşmaya evet kocama saydırılınca rahatlıyorum, ben de mi bir tuhaflık var yoksa eşiö beni manipüle mi etmeye çalışıyor onu görmek istiyorum. Belki burdan güç alıyorum moral buluyorum. Eşimle konuşmaktan her şeyi ama her şeyi içimde kalıp söylemediklerimi de söylersem belki anlar düzelir diye düşündüğüm ne varsa söyledim ama düzelmedi. 1 yıl içerisinde ne yaptım, en azından önceden boşanmayı aklımdan bile geçirmezken şimdi bana 2021 yılında attığı tokatın fotoğraflı belgesini mailimde ve galerimde saklıyorum delil olsun diye. Çalışmayı düşünmezken bebeğim kreş yaşına gelsin birazcık daha büyüsünnde rahat rahat ders çalışıp atanırım da ayaklarımın üzerinde dururum diye düşünmeye başladım en azından. Bunları düşünmek tasarlamak da birşey. Benim burda söyleyemediğim o kadar çok şey varki çocukluğumdan kalıp benim şuankş yaşamımı şekillendiren. Anlatamam. En yakın arkadaşlarıma bile anlatamadım ben. Burda bile yazmaya çekiniyorum. İnsanın ailesinden saklamaması gerekirken ben bana kızacaklsr diye yaşadığım her şeyi saklamak zorunda kaldım, hep korkularla büyüdüm.

Eşiniz sizi aldatıyor bu psikolojik baskı bu yüzden.

Tüm yük sizde olunca tabiki kafayı yersiniz.

Kızınız da sizin mutsuzluğunuzdan mutsuz.

Umarım kendinizi toparlayıp bu ayıya yol verirsiniz.

Bir de yengeci imiş ıyyyy hiç çekilmez.

Kıyas yapmak istesen sen de kıyas yaparsın sen de milletin kocasıyla kıyasla ozaman 😒

Bu evlilik düzelmez sakın 2. Cocuğu yapmayın ders çalışıyormuşsunuz ağırlık verin atanıp basın tekmeyi
Ne alaka diyeceksiniz konu sahibi ama ben de aynı şeyi düşündüm okurken. Aldatılıyor olabilir misiniz? Adam ben istediğimi yapacağım bundan sonra bana karışmayacaksın, sebebi de sensin demeye getirmiş. İğrençliklerine kulp buluyor yani.
Üzüldüm sizin adınıza, manyak kocanızdan bağımsız olarak şunu söylemek istiyorum, bu yaşlar çok zor. Ama geçiyor. Bir kaç seneye biraz daha rahat olacaksınız. Lütfen başka çocuk yapmayın, kendinize yazık edersiniz. Kendinize zarar vermeyi düşünüyorsanız hemen profesyonel yardım almalısınız.

Diyorum demez miyim, çok cevap yetiştiriyormuşum, işlerimi zamanında yapıyormuşum, kalkamam çocuğu uyut öyle yap dşyor. Baktı çocuk uyumuyor ağlıyor durmuyor duvarlara vuruyor ben uyutmaua zorluyorum,çocukla erken kalkıp işleri erkenden halletmiyprjm diye.
Ah be hanımefendi. Siz niye çocuk yaptınız bu adamdan. Resmen muhtaç olmuşsunuz ona

Yav dediklerinizi zaten yapıyorum. Cevap veriyorum alttan da almıyorum. Cevap vermediğimi kim söyledi ki, kendimi ezdşrmemek için her türlü cevabımı veriyorum yani. Ona yemek yapmıyorhm ama kendime yapıyorum sonuöta kendime de mi yapmayayım, ben burda dertleşmeye gelmişim derdimi paylaşmaya evet kocama saydırılınca rahatlıyorum, ben de mi bir tuhaflık var yoksa eşiö beni manipüle mi etmeye çalışıyor onu görmek istiyorum. Belki burdan güç alıyorum moral buluyorum. Eşimle konuşmaktan her şeyi ama her şeyi içimde kalıp söylemediklerimi de söylersem belki anlar düzelir diye düşündüğüm ne varsa söyledim ama düzelmedi. 1 yıl içerisinde ne yaptım, en azından önceden boşanmayı aklımdan bile geçirmezken şimdi bana 2021 yılında attığı tokatın fotoğraflı belgesini mailimde ve galerimde saklıyorum delil olsun diye. Çalışmayı düşünmezken bebeğim kreş yaşına gelsin birazcık daha büyüsünnde rahat rahat ders çalışıp atanırım da ayaklarımın üzerinde dururum diye düşünmeye başladım en azından. Bunları düşünmek tasarlamak da birşey. Benim burda söyleyemediğim o kadar çok şey varki çocukluğumdan kalıp benim şuankş yaşamımı şekillendiren. Anlatamam. En yakın arkadaşlarıma bile anlatamadım ben. Burda bile yazmaya çekiniyorum. İnsanın ailesinden saklamaması gerekirken ben bana kızacaklsr diye yaşadığım her şeyi saklamak zorunda kaldım, hep korkularla büyüdüm.
Korkularla büyüyen tek kişi değilsiniz. Bu konuda psikolojik destek almanızı öneririm. Buraya yazmaktan cekindiklerinizi doktora anlatabilirsiniz.
Kocanızın hödük olduğunu daha önce de söyledik, hep söyledik. Umarım bir gün boşanırsınız.

Evet farkettim. Sanırım evlenmek için çok direnmiş, o yüzden kendin ettin kendin buldun gibi bir şeyler söylüyorlar. Yazık yani, ne diyeyim.
Aslında evlənmək için direnmedim. Babamlar hemen kabul ettiler. Sen seçtin kendi seçtiğinle evlendin kendin ettin kendin buldun. Yani kendileri bulsaydı arkamda duracaklardı ya ben buldum diye durmuyorlar hesabı. Yani babamın da ne dediği belli değil, o gece yanlarına gitseydim konuşmaya boşanırlardı demiş. Eee gelseydin de kızının arkasında yanında dursaydın da gözleri korksaydı.

Ne alaka diyeceksiniz konu sahibi ama ben de aynı şeyi düşündüm okurken. Aldatılıyor olabilir misiniz? Adam ben istediğimi yapacağım bundan sonra bana karışmayacaksın, sebebi de sensin demeye getirmiş. İğrençliklerine kulp buluyor yani.
Üzüldüm sizin adınıza, manyak kocanızdan bağımsız olarak şunu söylemek istiyorum, bu yaşlar çok zor. Ama geçiyor. Bir kaç seneye biraz daha rahat olacaksınız. Lütfen başka çocuk yapmayın, kendinize yazık edersiniz. Kendinize zarar vermeyi düşünüyorsanız hemen profesyonel yardım almalısınız.
Bazen böyle anlık geliyor ama sonradan diyorum kızım var onu nasıl bırakırım diye daha önce psikiyatriye gittim ilaca gerek yok, sadece terapiye ihtiyacınız var, kendinizi gayet açık bir şekilde çok güzel ifade ediyorsunuz, sizde bir sorun göremiyorum. Eşli olarak terapi almanız gerek dedi.

Siz hiç sen niye şöyle yapmadın, sen niye böyle yapmadın demediniz? Diyor musunuz? Ne biçim babasın diyor musunuz? Onun sizi suçladığı gibi suçluyor musunuz?
Suçluyorum tabiki, diyorum sen bmyle yaptığın için eve ailene alışamadım benimseyemedim diye, bana benimseyemedin vs diyorsun sebebi sizsiniz sensin diyorum. Her şeye karışıyorsun, hangi erkek senin gibi ev işlerine bu kadar karışıyor laf ediyor vs çok biliyorsan kendin yap o zaman kendin bak çocuğa, daha bezini değiştiremiyorsun çocuğun bana laf ediyorsun diyorum. Ben ne babalar gördim altını temizler yemeğini yedirir sen hangisini yapıyorsun? Diye. Tmm sen haklısın hep sen haklısın zaten diyor.

Kendinizi üzmeyin. Benim iki kızım var , biri 9 biri 4 yaşında ve evi hala b** götürüyor. Hiç umrumda değil! Rahatsız olan yapsın bu kadar basit. Siz çocuğunuzla ilgilenin, gün gelecek çocuklar büyüyecek, ev tertemiz olacak ama geçen zamanın telafisi olmayacak.
Ayrılın ayrılmayın diyemem fakat madem eşiniz benden bişey ilgi alaka bekleme deyip güya motivasyon oluşturmaya çalışıyor, sizde zihninizde amaaan deyip, çok da umrumdaydı deyip yapmanız gereken şeye odaklanın: evladınıza sevgi ve şefkat vermek.
Zaten siz de onu takmayınca , kaçan kovalanır da olabilir.
Bende zamanında ona benzer sözler duydum, üzüldüm, ama şuan yani eşim böyle triplenince ( çok nadir ) kafamda aman çok da tın deyince kendi geri geliyor, etki etmediğini fark edince.
Annelik zor, ama bugünler de geçecek, keyifli vakitler de geçireceksiniz kızınızla.
3 yaşına gelince yarım gün devlet anaokuluna verebilirsiniz, biraz kendinize vakit ayırmanız mümkün olur böylece
Ben de ilgilenmeye çalışıyorum ama bu sosyal medyada sürekli etkinlik yapan anneleri görünce moralim bozuluyor ben mi eksiğim, niye süreklş etkinlik yapmıyorum kızımla diye, eltşm de mesrla kızları ile etkinlik yapıp video çekip atıyor. Eşimde onlarj gördüğü için sürekli etkinlik yapıyorlar heralde bizimki yapmıyor etmiyor VS diye düşünüyor galiba, ama bana hərgün etkinlik yapmak çocuğa geri zekalı muamelesi yapıyormuşum gibi hissettiriyor. 🙄 Yarım gün devlet okuluna verebiliyor muyuz gerçekten, veriliyorsa mutlaka veririm, çünkü şuanda bile arkadaş istiyor ve canı sıkılıyor, sürekli birine gitmek veya dışarı çıkmak istiyor. Konuşuyor da şuraya gidelim diye.

Aslında babama benzediğini düşünmüyordum ilk tanıştığımız zamanlar böyle değildi. Yengesi hakkında övmesi tuhaf gelmişti ama önemsememiştim. Keşke biraz daha düşünseymişim. 2 günde 1 buluşurduk, diyorum kendi kendime keşke zıet pırt görüşmeseymişim sınırlarımı baştan çizseymişim ama iradesi zayıf bir insanım, ailemden koşullu sevgi gördüğüm için ailemin bana karşı davranış ve tutumlarından dolayı böyle olduğumu düşünüyorum. Babama benziyor huyları ama babam gibi de insan içinde yerden yere vurmaz, dalga geçmez, ama babam annemle insan içinde dalga geçerdi. 😔

Güya bundan sonra bana hiçbşr şey yapma senden birşey istemiyorum, yemek vs hiçbşr şey istemiyorum filan demişti. Sahuru hazırladım, gelmiş benden önxe sofraya oturmuş, birde sofrayı topluyorum elimden balı vs tabakları aldı yemeye devam edecekmiş. Balon gibi birden şişio birden sönüyor.

Güya bundan sonra bana hiçbşr şey yapma senden birşey istemiyorum, yemek vs hiçbşr şey istemiyorum filan demişti. Sahuru hazırladım, gelmiş benden önxe sofraya oturmuş, birde sofrayı topluyorum elimden balı vs tabakları aldı yemeye devam edecekmiş. Balon gibi birden şişio birden sönüyor.
Adam bu haddi kendinde bulmuş söylemiş. Kendine bunu neden yaptın?

Yapma demiş işte herif. Niye yapıyorsun ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X