- 23 Temmuz 2014
- 6.470
- 17.653
- 448
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Okurken yumruğu geçirdim eşinize o nasıl bir yüzsüzlük ya. Utanıp özür dileyeceği halde camış gibi yatışını sorgulayacağı halde gelmiş tüm suçu üzerinize atıp gitmiş resmen ayı diyeceğim ayılar bile ailesine daha çok önem veriyor. Siz neden ezdiriyorsunuz ki kendinizi? O lafları edince karşılığını verin. Net olun. Sinir oldum gece gece ya. Çok mu aradınız bu eşleri? Çocuğunuz hariç hiçbir işini yapmak zorunda değilsiniz. Bence boşanmanız en sağlıklısı ettiği laflara bak.Ben çok yoruldum artık. 2 yaşında bir kızım var, 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyorum. Eşimi de buradaki üyeler anlattığım kadar biliyorlar. Eşim sahurdan bu saate kadar yattı, hep böyle. Kızım beni hiç rahat bırakmıyor, evde bir iş yapsam sürekli meme veya başka birşey isteyerek veya yapmaması gereken şeyleri yaparak, dokunmaması gereken şeylere dokunarak veya ağlayarak beni çok yoruyor ve işlerim hep yarım kalıyor veya yapamıyorum ve doldum biriktim açıkçası. Eşim de niye ağlıyor niye kızıyorsun vs diye bana kızıyor ve çocuğun bana yapıştığından herşeye yetişemediğimi gördüğü halde azıcık oturup kendşme zaman ayırmak istemem ona batıyor ve şu saatte kalktın bu saat oldu hala heryer aynı duruyor diye laf ediyor.
Kızım ağlarken ben ağladığımda yaptığım hareketleri yapmaya başladı. Psikolojik olarak o kadar yorgunum ki sinirlendiğimde kendi kafama vuruyorum kızımda aynısını yapıyor ağlarken. Eşimde bugün bunu görünce çocuğun olduğu kapıyı kapatıp, senden hiçvir şey beklemiyorum artık, ne bana eşlik yap ne bana yemek yap hiçbirşey istemiyorum, bundan sonra bana neden benimle konuşmuyorsun neden benimle ilgilenmiyorsun da deme artık. Kaçta kalktın kaç saat oldu hala birşey yapmamışsın. Bu zamana kadar hiç değişmesin hiçbirşey yapmadın, artık hiç yapma istemiyorum, istediğin gibi gez, istediğin yere git, ama bana karışma artık. " dedi. Çocuğu da alıp parka götürdü. Bu mübarek ayda canıma kıymak istiyorum artık gördüğüm bu muameleden dolayı, anlaşılmadığım için, değersiz görüldüğüm için deliriyorum artık. Sadece kızımı düşündüğüm için yapamıyorum. Kızım ben öldükten sonra bu ailenin elinde kalsın istemiyorum, anne niye beni bırakıp gittin diye bana kızsın istemiyorum. Ama çok yoruldum. Hiçbirşey yapamıyorum, ne ders çalışabiliyorum ne de doğru düzgün ev işlerimi halledebiliyorum. Kendimi eksik hissediyorum, benden ne ev hanımı, ne anne olmazmış hiçbir şey bana yakışmıyor, ben ne kötü bir insanmışım. Ne evladıma doğru düzgün annelil yapabiliyorum ne eşime karılık, ne kötüymüşüm ben böyle.
Niye eşinizi uyandirıp az çocuğa bak durmuyor demediniz. Eşe diliniz yok kafaniza vurarak öfke nobeti geçiriyorsunuz cocuk gırüyor durum vahim. Eşinize deyin az yardım et diye.Ben çok yoruldum artık. 2 yaşında bir kızım var, 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyorum. Eşimi de buradaki üyeler anlattığım kadar biliyorlar. Eşim sahurdan bu saate kadar yattı, hep böyle. Kızım beni hiç rahat bırakmıyor, evde bir iş yapsam sürekli meme veya başka birşey isteyerek veya yapmaması gereken şeyleri yaparak, dokunmaması gereken şeylere dokunarak veya ağlayarak beni çok yoruyor ve işlerim hep yarım kalıyor veya yapamıyorum ve doldum biriktim açıkçası. Eşim de niye ağlıyor niye kızıyorsun vs diye bana kızıyor ve çocuğun bana yapıştığından herşeye yetişemediğimi gördüğü halde azıcık oturup kendşme zaman ayırmak istemem ona batıyor ve şu saatte kalktın bu saat oldu hala heryer aynı duruyor diye laf ediyor.
Kızım ağlarken ben ağladığımda yaptığım hareketleri yapmaya başladı. Psikolojik olarak o kadar yorgunum ki sinirlendiğimde kendi kafama vuruyorum kızımda aynısını yapıyor ağlarken. Eşimde bugün bunu görünce çocuğun olduğu kapıyı kapatıp, senden hiçvir şey beklemiyorum artık, ne bana eşlik yap ne bana yemek yap hiçbirşey istemiyorum, bundan sonra bana neden benimle konuşmuyorsun neden benimle ilgilenmiyorsun da deme artık. Kaçta kalktın kaç saat oldu hala birşey yapmamışsın. Bu zamana kadar hiç değişmesin hiçbirşey yapmadın, artık hiç yapma istemiyorum, istediğin gibi gez, istediğin yere git, ama bana karışma artık. " dedi. Çocuğu da alıp parka götürdü. Bu mübarek ayda canıma kıymak istiyorum artık gördüğüm bu muameleden dolayı, anlaşılmadığım için, değersiz görüldüğüm için deliriyorum artık. Sadece kızımı düşündüğüm için yapamıyorum. Kızım ben öldükten sonra bu ailenin elinde kalsın istemiyorum, anne niye beni bırakıp gittin diye bana kızsın istemiyorum. Ama çok yoruldum. Hiçbirşey yapamıyorum, ne ders çalışabiliyorum ne de doğru düzgün ev işlerimi halledebiliyorum. Kendimi eksik hissediyorum, benden ne ev hanımı, ne anne olmazmış hiçbir şey bana yakışmıyor, ben ne kötü bir insanmışım. Ne evladıma doğru düzgün annelil yapabiliyorum ne eşime karılık, ne kötüymüşüm ben böyle.
Bosansan şu anki durumdan bin kat daha iyi olur kızın buna emin ol. Annesini üzgün stresli görüp ağlarken annesini taklit ediyor yavrum, nasıl bir psikolojide.... Bu saatten sonra sadece kızının ihtiyaçlarını karsila,yanında ol, sarıl op,ona yetecek kadar yemekler yap simdiye kadar kocanın donlarını yıkadın da ne oldu camış gibi yatmış embesil. çalışırken yayila yayila geze geze çalışıyor bir de eve gelip yaylaniyor ha tam bir öküzmüş kocan okuzlere hakaret gibi oluyor hayvancıklardan özür diliyorum.....kızıma kıyamıyorum annesi babası ayrı büyümesin
Bugün iftara yakın geldi damacanayı tekmeleyip gittikten sonra. Neyse iftardan hemen sonra mutfağa çay demlemişmiyim diye gitti baktı çay yok, ben de içeride yemek yiyorjm hala, ocağın üstündeki tencereleri sertçe tezgaha vura vura koymalar, dolap kapaklarını sertçe kapatmalar vs öyle kendşsi çay demledi. Hiçbir şey yapmadım. Kızımı banyo yaptıracaktım gitmiş çamaşırları katlıyor ama en sinir olduğum şeyi yaparak katlıuor, ben çamaşırlardan beden etiketlerinin sökülmesini istemiyorum, ona göre ayırıyorum, gitmiş kızımın kıyafetlerinin hepsinin etiketini kesmiş.Kendini hiç kötü hissetme
Eşin manipüle eden bir tembel demeye geldim
Sürekli sana kendini yetersiz hissettirerek her yükü senin sırtına atıyor sen de yapmak zorunda hissediyorsun
Benden sana tavsiye
Çocuğa bak , ilgilenmiyor mu hiç muhatap olma kocanla
Yemek yapma çocuğu doyur kendini doyur yeter
Öyle aman ramazan kocam oruç diye yorma kendini
Çok net değmez
Gitsin dışarda mı yiyor ne hali varsa görsün
Kendiso ne yapiyor peki sizden bunları beklerken. Cocugu sutten kesin. Krese verin işe girin ya da kütüphaneye gidip kpss calisin dershane de olur. Evde calişamazsınız o belli. Eşiniz tam gerizekalı duyarsız. Aksama kadar yatmiş utanmıyor da bir de size laf ediyor. Sizi ne hale getirmis siz dr bisanin madem olecek bişey yok abartmayınBenden sabah çocukla birlikte erken kalkmamı(geç yatıp geç kalkıyoruz uyku düzenini kuramadık sürekli bozuluyor) istiyor, üstüne kahvaltı edip ortalığı toplayıp çocukla parka çıkmamı hava almamzı, üstüne eve geri gelip çocuğu uyutup kendisinin kahvaltısını yemeğini evin geri kalan işlerini halletmemi sonra çocuk uyanınca çocuğu doyurup çocukşa oynauıp evi toparlayıp tekrar çocukla birlikte erkenden yatmamı her şeye yetişmemi bekliyor.
Diyorum demez miyim, çok cevap yetiştiriyormuşum, işlerimi zamanında yapıyormuşum, kalkamam çocuğu uyut öyle yap dşyor. Baktı çocuk uyumuyor ağlıyor durmuyor duvarlara vuruyor ben uyutmaua zorluyorum,çocukla erken kalkıp işleri erkenden halletmiyprjm diye.Niye eşinizi uyandirıp az çocuğa bak durmuyor demediniz. Eşe diliniz yok kafaniza vurarak öfke nobeti geçiriyorsunuz cocuk gırüyor durum vahim. Eşinize deyin az yardım et diye.
Çok cevap veriyormuşum, herşeye bir cevabım varmış. Bir kere de alttan almalıymışım, hatamı kabul etmeliymişim, konuşalım diyorum düşüncelerimi sakşnce söylerken yine büyütüyor bana saydırıyor, annesş de aile arasında başkalarının dedikodusunu yaparken işte kadın dediğin alttan alır herşeye cevap vermez, kadın dediğin daha fazla fedakarlık yapar vs ama kendş yaptıda ne oldu kocası para bşle vermiyor da oğullarından para istiyor her ay.Okurken yumruğu geçirdim eşinize o nasıl bir yüzsüzlük ya. Utanıp özür dileyeceği halde camış gibi yatışını sorgulayacağı halde gelmiş tüm suçu üzerinize atıp gitmiş resmen ayı diyeceğim ayılar bile ailesine daha çok önem veriyor. Siz neden ezdiriyorsunuz ki kendinizi? O lafları edince karşılığını verin. Net olun. Sinir oldum gece gece ya. Çok mu aradınız bu eşleri? Çocuğunuz hariç hiçbir işini yapmak zorunda değilsiniz. Bence boşanmanız en sağlıklısı ettiği laflara bak.
Kızım anasından babasından ayrı büyümesin demişsiniz. Kızınız anasından aglayarak saç yolmayi öğreniyor. Siz ne yaptığınızın farkında mısınız?Tam akraba sayılmaz yani büyük büyük babaannesi ile akrabalık var ama çok yakın değil yani. Annesi ile babası da akraba değiller ama kayınpederim gibi huyları. Babam gibi olmak istemiyorum diye diye babasına benzedi gerçi aynı babası. Kayınpederim nasıl kvye değer vermiyorsa eşimde aynı. Bir gün havalara çıkarırsa bir gün yerden yere fırlatıyoe. Sosyal bir insan aslında hatta arkadaşlarının eşlerinden bile duyuyorum bazen abi şöyle yap böyle yap diyorlarmış iş arkadaşının eşi yakın arkadaşım.
Anlamıyor işte diyorum anlatıyorum, serhat yabancı gibi danışmanların paylaştıklsrını atıyorum ama anlamıyor.Adam damacana tepikliyor anlar mı ki
Çok cevap veriyormuşum, herşeye bir cevabım varmış. Bir kere de alttan almalıymışım, hatamı kabul etmeliymişim, konuşalım diyorum düşüncelerimi sakşnce söylerken yine büyütüyor bana saydırıyor, annesş de aile arasında başkalarının dedikodusunu yaparken işte kadın dediğin alttan alır herşeye cevap vermez, kadın dediğin daha fazla fedakarlık yapar vs ama kendş yaptıda ne oldu kocası para bşle vermiyor da oğullarından para istiyor her ay.
Ya gerçekten gazlamak için sormuyorum nasıl sessiz kalıyorsunuz ?Çok cevap veriyormuşum, herşeye bir cevabım varmış. Bir kere de alttan almalıymışım, hatamı kabul etmeliymişim, konuşalım diyorum düşüncelerimi sakşnce söylerken yine büyütüyor bana saydırıyor, annesş de aile arasında başkalarının dedikodusunu yaparken işte kadın dediğin alttan alır herşeye cevap vermez, kadın dediğin daha fazla fedakarlık yapar vs ama kendş yaptıda ne oldu kocası para bşle vermiyor da oğullarından para istiyor her ay.
Şu anki durum çocuğa iyi gelmiyor evdeki stresin farkinda o yüzden uyumakta direniyordur sadece çocuğu düşünün erken yatmaya zorlamayın psikologa goturun.. kocan senden çay doldurmani bekliyorsa az yesin hizmetçi tutsun camış. benimki 6 ya kadar çalışıp 7 gibi eve geliyor yemekten sonra ben çocuğumu uyuturken o çay demleyip doldurup getiriyor bazen akşam yemek olmayıp kahvaltıyla gecistiriyor bazen yemeği de yapıyor ona rağmen bazi şeyler icin söyleniyorum valla konuyu okuyunca eşime söylenirken haksızlık yapmışım diye düşündüm.Diyorum demez miyim, çok cevap yetiştiriyormuşum, işlerimi zamanında yapıyormuşum, kalkamam çocuğu uyut öyle yap dşyor. Baktı çocuk uyumuyor ağlıyor durmuyor duvarlara vuruyor ben uyutmaua zorluyorum,çocukla erken kalkıp işleri erkenden halletmiyprjm diye.
Senin kaçta kalktigina neden bukadar takık eşin. İki kere yazmissin. Senin uyuman bile adamın gözüne batıyor. Geç kalktığını düşündüğü için ev işini yetistiremedigini sanıyor heralde. Bı ton laf soylecegine işin ucundan tutsun. O çocuk sadece senin degilki. Sen neden kendini bukadar değersiz falan görüyorsun. Bırak boşver herşeye yetişme.Ben çok yoruldum artık. 2 yaşında bir kızım var, 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyorum. Eşimi de buradaki üyeler anlattığım kadar biliyorlar. Eşim sahurdan bu saate kadar yattı, hep böyle. Kızım beni hiç rahat bırakmıyor, evde bir iş yapsam sürekli meme veya başka birşey isteyerek veya yapmaması gereken şeyleri yaparak, dokunmaması gereken şeylere dokunarak veya ağlayarak beni çok yoruyor ve işlerim hep yarım kalıyor veya yapamıyorum ve doldum biriktim açıkçası. Eşim de niye ağlıyor niye kızıyorsun vs diye bana kızıyor ve çocuğun bana yapıştığından herşeye yetişemediğimi gördüğü halde azıcık oturup kendşme zaman ayırmak istemem ona batıyor ve şu saatte kalktın bu saat oldu hala heryer aynı duruyor diye laf ediyor.
Ya herkes çocuğu annesş babasıyla birlikte büyüsün ister ama şuan benim ayrılıp yeni bşr hayat kurma gücüm yokkkk. Herkese çok kolay geliyor siz çok güçlü olabilirsiniz ama bu yaşınıza kadar hep tabularla, baskılarla, sindirilerek ve korkutularak büyürseniz cesaret edemiyorsunuz işte. Babam arkamda değil. Ya kendi ablam bile hərşeyi büyütme, alttan al, çocuk uyurken işlerini hallet vs der ama kendi kocası yardımxı olmasa kıyametleri koparır, kendi kaynanası gurbette olup ailesinin yanına senelerdir gidemeyen var diye teselli edşyor diye demediğini bırakmıyor ama bana gelince alttan al. Yani arkamda olan kşmse yok. Kendşn ettin kendin buldun hesabı.Kızım anasından babasından ayrı büyümesin demişsiniz. Kızınız anasından aglayarak saç yolmayi öğreniyor. Siz ne yaptığınızın farkında mısınız?
Sizi anlıyorum, sadece şikayet edip dert yanıp o adamla evliliginize devam edeceksiniz hep yaptığınız gibi ama o çocuğa yazık ya. Acaba çocuğu annenize falan mı verseniz bu saçmalıklara şahit olarak büyümeye devam etmese?
Maddi imkanım yok. İstanbulda yaşıyorum. Ailem yakında oturuyor ama arkamda değil. Annem işe girerken iyi düşün bana güvenme diyor. Babam desen tam eşimin kafasından anneme karşı eşimden beter annemi insan içinde rencide eder dalga geçer vs annem de kızar eder ama iki güzel sözüne de tav olur. Babam eşimden beter. Sinirlendiğinde ne dediğini hiç bilmez. Abarttıkça abartır. Her yerde yine ben kötü olacağım. He eşiöle her gün tartışmıyoruz tabi. Ara ara böyle patlamalar oluyor ama çocuğun yanında tartışmamaya gayret ediyoruz ve kızım böyle yorgunluğumun tavan yaptığı zamanlar böyle kendime vurmama şahit oluyor. Ama çabuk sinirleniyorum yapna etme diye yüksek sesle uyarıyorum dolmaya başlayınca yorulunca. O zaman da eşimle tartışıyoruz, çocuk uyuyunca.Söylenecek ve sorulacak çok şey var aslında ama bunca yazılanların üstüne benim tek bir sorum var.
Neden boşanmıyorsunuz da size böyle muamelede bulunan biriyle evli kalmaya devam ediyorsunuz?
Çocuğunuzun çok sağlıksız bir ortamda büyüdüğünün farkıdasınızdır diye düşünüyorum.
Ezdirmemek için cevap veriyorum işte dediklerini yapıyorum ama hep sen haklısın zaten diyor eşim sana laf söylenmiyor diyor.Ya gerçekten gazlamak için sormuyorum nasıl sessiz kalıyorsunuz ?
Vereceğim cevap aynen şu olur ' erkek dediğinde çok konuşmaz ama sen vır vır tepemdesin yemegin suyun çayın önüne geliyor otur mabadının üstüne her işime karışma'
Kaynanaya gelince ' kadın dediğin' diye başladığı her söz sinir bozucu Allah aşkına kendinizi ezdirmeyin .
Diyorum demez miyim, çok cevap yetiştiriyormuşum, işlerimi zamanında yapıyormuşum, kalkamam çocuğu uyut öyle yap dşyor. Baktı çocuk uyumuyor ağlıyor durmuyor duvarlara vuruyor ben uyutmaua zorluyorum,çocukla erken kalkıp işleri erkenden halletmiyprjm diye.
Kızım anasından babasından ayrı büyümesin demişsiniz. Kızınız anasından aglayarak saç yolmayi öğreniyor. Siz ne yaptığınızın farkında mısınız?
Sizi anlıyorum, sadece şikayet edip dert yanıp o adamla evliliginize devam edeceksiniz hep yaptığınız gibi ama o çocuğa yazık ya. Acaba çocuğu annenize falan mı verseniz bu saçmalıklara şahit olarak büyümeye devam etmese?
Anneme versem bu evdekilerden çok farklı birşey yaşayacağını sanmıyırum. Eşimle babamın düşüncələri çok benziyor.Kızım anasından babasından ayrı büyümesin demişsiniz. Kızınız anasından aglayarak saç yolmayi öğreniyor. Siz ne yaptığınızın farkında mısınız?
Tabularla, baskılarla, sindirilerek, korkutularak hatta dayak yiyerek buyumedigimizi nereden biliyorsunuz? Arkanızda kimsenin olmasına gerek yok. Siz kendi arkanızda durun yeter.Ya herkes çocuğu annesş babasıyla birlikte büyüsün ister ama şuan benim ayrılıp yeni bşr hayat kurma gücüm yokkkk. Herkese çok kolay geliyor siz çok güçlü olabilirsiniz ama bu yaşınıza kadar hep tabularla, baskılarla, sindirilerek ve korkutularak büyürseniz cesaret edemiyorsunuz işte. Babam arkamda değil. Ya kendi ablam bile hərşeyi büyütme, alttan al, çocuk uyurken işlerini hallet vs der ama kendi kocası yardımxı olmasa kıyametleri koparır, kendi kaynanası gurbette olup ailesinin yanına senelerdir gidemeyen var diye teselli edşyor diye demediğini bırakmıyor ama bana gelince alttan al. Yani arkamda olan kşmse yok. Kendşn ettin kendin buldun hesabı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?