- 5 Aralık 2013
- 3.356
- 9.176
- 358
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Aman diyim gevsemeyin beterin beterii var diye.. geliştirmeye devam edinÖyle valla ailem öyle diyor seninki ne güncelleme gelmiş diyorlarçok şükür halime gerçekten
AslaAman diyim gevsemeyin beterin beterii var diye.. geliştirmeye devam edin
Abla regl oluyorsun saklaman isteniyor,siyah poşete alelacele pedi koyanlar var yasaklı madde gibi.Evlenmek istemiyorum diyorsan ayıplı,kusurlusun.Evleniyorsun çocuğun yoksa kusurlusun,hemen çocuğun olursa başına mı vurdu oluyorsun,ne bu acele oluyor.Valla cesaretlerini toplayıp söyleseler, biraz dişli olabilseler ama maalesef bazı kadınların üzerinde hala toplum baskısı var, kadın dediğin alttan alan, erkeğin sözünden çıkmayan biri olmalı onların gözünde, itaat etmezse erkek boşarsa el aleme ne deriz, akrabalara nasıl açıklarız diye kadınların aileleri de baskı yapıyor kadınlara, evlenip de çekmeyen kadın mı var deyip susturuyorlar kadınları, çekmeyen var oysa, herkes çekmiyor çekmek zorunda da değiller.
İşte siz dik durmayı başaramayan, insanların sözlerinden etkilenen biri olsanız şu an çoktan eski eşle barışmak zorunda kalmıştınız bile, kadınları hemen ya annelikten vuruyorlar veya kadın erkeksiz olmaz, boşanmış kadına iyi gözle bakmaz diyorlar baskı yapıyorlar.Aynen oyle dusunuyorlar :)
Aslasırada 2 yaş sendromlu oğlum var. Elbet öğrenecekler nesilden nesile aktaracağız .
Aileden böyle yetisiyolar maalesef erkegi de kadini da ayni mantikla yetistiriliyor, kadin cefa ceker, hizmet eder, cevap vermez susar, erkege zaten sabahlar olmasin her şey mübah, her sey hakValla cesaretlerini toplayıp söyleseler, biraz dişli olabilseler ama maalesef bazı kadınların üzerinde hala toplum baskısı var, kadın dediğin alttan alan, erkeğin sözünden çıkmayan biri olmalı onların gözünde, itaat etmezse erkek boşarsa el aleme ne deriz, akrabalara nasıl açıklarız diye kadınların aileleri de baskı yapıyor kadınlara, evlenip de çekmeyen kadın mı var deyip susturuyorlar kadınları, çekmeyen var oysa, herkes çekmiyor çekmek zorunda da değiller.
Annelerinden geliyor özgüven nerden gelecek. Aslan oğlum, kaplan oğlum diye diye ne yaparsa yapsın sırtı sıvazlanacak şekilde yetiştiriliyorlarBen bu erkeklerin ozguveninin kaynagini vallahi billahi anlamıyorum.
Fit desen degiller,
Yakisikli desen degiller,
Gobek 3dk onceden gidecegi yere variyor,
Cinsellik desen 1.5dk,
Kültür desen yok,
Yetenek desen yok,
Huyu suyu iyi desen oda yok
Bu ozguven nereden geliyor da kendilerini hizmet edilmeye layık görüyorlar acaba
Kurt olarak gördükleride elma kurdu halbuki..İşte siz dik durmayı başaramayan, insanların sözlerinden etkilenen biri olsanız şu an çoktan eski eşle barışmak zorunda kalmıştınız bile, kadınları hemen ya annelikten vuruyorlar veya kadın erkeksiz olmaz, boşanmış kadına iyi gözle bakmaz diyorlar baskı yapıyorlar.
Kadın yalnız olursa Kurtlar mı kapar?
En kızdığım ne biliyor musunuz? Kadını aciz bir canlı gibi görmeleri, erkeksiz namusuna sahip çıkamaz, başında erkek olmazsa kandırırlar, erkek olmazsa akılcı davranamaz, seçemez, yapamaz, edemez
Ben kalk sen yap beğenmiyorsan dediğimde üstüme yürüdü şiddet uyguluyordu yani bazı erkeklere konuşmak bağırmakta fayda etmiyor hemen şiddete başvuruyordu bende korkumdan susuyordum o üstüme yürüdüğü zaman bu seferde niye susuyorsun konuşmuyorsun diye bağırıyorduValla az dişli olup Cat çat sende onu suçlayıcı cümlelerle saf dışı bırakacaksın yoksa daha çok tepene biner.
Aynı bu kültürden gelmiş biriyle evlendim ne olsa ben suçlu olurdum kavgada ben kapı desem o baca derdi haklı çıkardı.
Bende üste çıka çıka taktikler uygulayarak annesinin 21 sene yapamadığını 5 sene de yaptım . Her insan da işe yarar mı bilmem ama şimdi gayet normal insan oldu gelişti şüküraile yapısı çok etkiliyor
Sonuç? Evlimisiniz onunlaBen kalk sen yap beğenmiyorsan dediğimde üstüme yürüdü şiddet uyguluyordu yani bazı erkeklere konuşmak bağırmakta fayda etmiyor hemen şiddete başvuruyordu bende korkumdan susuyordum o üstüme yürüdüğü zaman bu seferde niye susuyorsun konuşmuyorsun diye bağırıyordu
Yani bu konuda boşanmaktan başka tavsiye veremem .Ben kalk sen yap beğenmiyorsan dediğimde üstüme yürüdü şiddet uyguluyordu yani bazı erkeklere konuşmak bağırmakta fayda etmiyor hemen şiddete başvuruyordu bende korkumdan susuyordum o üstüme yürüdüğü zaman bu seferde niye susuyorsun konuşmuyorsun diye bağırıyordu
Artırıyorum. Hamile karnını saklamaya çalışırken çocuğun bacaklarına zarar veren kadınlar tanıyorum.Hamile olduğu için karnını saklayan kadınları duydum.
Namus da benim,şeref de benim. Kimsenin bekçiliğine,erkekliğini tatmin etmesine ihtiyacım yok. Ben de deliriyorum kadını aciz görenlere abla. Boşanma sürecindeki bir kadına kocası tehditler savuruyordu "seni yakacağım diye"(hatırladığım kadarıyla)kadın da "bensiz ocağın altını yakamazsın sen" cümlesiyle haberlere çıkmıştı.İşte siz dik durmayı başaramayan, insanların sözlerinden etkilenen biri olsanız şu an çoktan eski eşle barışmak zorunda kalmıştınız bile, kadınları hemen ya annelikten vuruyorlar veya kadın erkeksiz olmaz, boşanmış kadına iyi gözle bakmaz diyorlar baskı yapıyorlar.
En kızdığım ne biliyor musunuz? Kadını aciz bir canlı gibi görmeleri, erkeksiz namusuna sahip çıkamaz, başında erkek olmazsa kandırırlar, erkek olmazsa akılcı davranamaz, seçemez, yapamaz, edemez
Gerçekten mii? İnanamıyorum ya...Artırıyorum. Hamile karnını saklamaya çalışırken çocuğun bacaklarına zarar veren kadınlar tanıyorum.
İşte siz dik durmayı başaramayan, insanların sözlerinden etkilenen biri olsanız şu an çoktan eski eşle barışmak zorunda kalmıştınız bile, kadınları hemen ya annelikten vuruyorlar veya kadın erkeksiz olmaz, boşanmış kadına iyi gözle bakmaz diyorlar baskı yapıyorlar.
Valla maalesef hala pedi saklayarak alanlar, karnını gizlemek zorunda kalanlar, özellikle kız çocuğunun altını bebeğin babasının yanında değiştirmesini bile ayıplayanlar var.Abla regl oluyorsun saklaman isteniyor,siyah poşete alelacele pedi koyanlar var yasaklı madde gibi.Evlenmek istemiyorum diyorsan ayıplı,kusurlusun.Evleniyorsun çocuğun yoksa kusurlusun,hemen çocuğun olursa başına mı vurdu oluyorsun,ne bu acele oluyor.
Hamile olduğu için karnını saklayan kadınları duydum. Kadın çocuğunu eş ailesinin yanında sevemez denilirmiş eskiden(umarım sadece eskiden olarak kalmıştır)Lohusa oluyorsun tüm sülaleye hizmet bekleniyor. Boşanmak istiyorsun dul kadın diye sülalenin erkekleri "namus bekçiliği"yapmaya kalkıyor,iğrenç laflar sözler. İkinci evlilik düşünsen kuduruksun. Kadın olmak başlı başına suç belli zihniyette. Hep kadın kusurlu.
Bazı aileleri zaten hiççç anlamıyorum.Kocasının evinde ise namusumuza leke gelmedi. Ama dayak yese,aldatılsa bunun için ailesine gelse namus namus diye geri gönderen var,okuyoruz.
Sadece kabul etseler ki biz kadınız.Deprem yardımlarında bile ped desteği isteyen bir kadının tweetinin altına bir andaval "terbiyesizlik yapma böyle bir günde"yazabiliyor.Adet olmamız bile suç!Aklım almıyor.Anası adet olabildiği için dünyada,haberi yok.
Ailelerin,anne-babaların pipi gösterme törenleri ile başlayan şımartma nice kadının,çocuğun hayatını etkiliyor.
Bıktım ben artık ya
Evet maalesef. Görümcesi karnın çok sivri demiş diye karnını sarıyordu kadın. Sonra çocuk doğdu ki bacaklarında eğrilik vardı maalesef. Ameliyat falan oldu kızdı bir de çocuk. Sonra iletişim koptu...Gerçekten mii? İnanamıyorum ya...
Geldi cok şükürKız kedin geri geldi mi
Hayır 1 yılım dolmadan boşandım kurtuldum pislikten ama ilk aylarda anlamıştımda tayini beklemek zorundaydım mecbur işe gitmeliydim onun memleketindeydi iş yerim mecbur tayin dönemine kadar çekmek zorunda kaldım sonra hiç bir şey talep etmeden anlaşmalı boşadım şimdi mutluyum huzurluyum çok şükür travmaları atlatmaya çalışıyorumSonuç? Evlimisiniz onunla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?