Senden eşlik beklemiyorum artık, hiçbir şey yapmanı da istemiyorum, ne yaparsan yap.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abla regl oluyorsun saklaman isteniyor,siyah poşete alelacele pedi koyanlar var yasaklı madde gibi.Evlenmek istemiyorum diyorsan ayıplı,kusurlusun.Evleniyorsun çocuğun yoksa kusurlusun,hemen çocuğun olursa başına mı vurdu oluyorsun,ne bu acele oluyor.

Hamile olduğu için karnını saklayan kadınları duydum. Kadın çocuğunu eş ailesinin yanında sevemez denilirmiş eskiden(umarım sadece eskiden olarak kalmıştır)Lohusa oluyorsun tüm sülaleye hizmet bekleniyor. Boşanmak istiyorsun dul kadın diye sülalenin erkekleri "namus bekçiliği"yapmaya kalkıyor,iğrenç laflar sözler. İkinci evlilik düşünsen kuduruksun. Kadın olmak başlı başına suç belli zihniyette. Hep kadın kusurlu.

Bazı aileleri zaten hiççç anlamıyorum.Kocasının evinde ise namusumuza leke gelmedi. Ama dayak yese,aldatılsa bunun için ailesine gelse namus namus diye geri gönderen var,okuyoruz.

Sadece kabul etseler ki biz kadınız.Deprem yardımlarında bile ped desteği isteyen bir kadının tweetinin altına bir andaval "terbiyesizlik yapma böyle bir günde"yazabiliyor.Adet olmamız bile suç!Aklım almıyor.Anası adet olabildiği için dünyada,haberi yok.

Ailelerin,anne-babaların pipi gösterme törenleri ile başlayan şımartma nice kadının,çocuğun hayatını etkiliyor.
Bıktım ben artık ya
 
Aynen oyle dusunuyorlar :)
İşte siz dik durmayı başaramayan, insanların sözlerinden etkilenen biri olsanız şu an çoktan eski eşle barışmak zorunda kalmıştınız bile, kadınları hemen ya annelikten vuruyorlar veya kadın erkeksiz olmaz, boşanmış kadına iyi gözle bakmaz diyorlar baskı yapıyorlar.

Kadın yalnız olursa Kurtlar mı kapar?
En kızdığım ne biliyor musunuz? Kadını aciz bir canlı gibi görmeleri, erkeksiz namusuna sahip çıkamaz, başında erkek olmazsa kandırırlar, erkek olmazsa akılcı davranamaz, seçemez, yapamaz, edemez

 
Aileden böyle yetisiyolar maalesef erkegi de kadini da ayni mantikla yetistiriliyor, kadin cefa ceker, hizmet eder, cevap vermez susar, erkege zaten sabahlar olmasin her şey mübah, her sey hak
 
Annelerinden geliyor özgüven nerden gelecek. Aslan oğlum, kaplan oğlum diye diye ne yaparsa yapsın sırtı sıvazlanacak şekilde yetiştiriliyorlar
 
Kurt olarak gördükleride elma kurdu halbuki..
hepsini doguran yetiştirende kadın..
 
Ben kalk sen yap beğenmiyorsan dediğimde üstüme yürüdü şiddet uyguluyordu yani bazı erkeklere konuşmak bağırmakta fayda etmiyor hemen şiddete başvuruyordu bende korkumdan susuyordum o üstüme yürüdüğü zaman bu seferde niye susuyorsun konuşmuyorsun diye bağırıyordu
 
Sonuç? Evlimisiniz onunla
 
Yani bu konuda boşanmaktan başka tavsiye veremem .
Kendimden örnek verecek olursam karşımda ki kim olursa olsun kocam babam başka bir erkek üstüme yürüse dayak yiyeceğimi de bilsem parçalarım o adamı . Şimdi günümüz de kadın cinayetleri çok fazla olduğu için kimseye bunu tasvip etmem eğer böyle bir durum varsa şak diye boşanma protokolünü eline vereceksiniz susmayacaksiniz.
 
Namus da benim,şeref de benim. Kimsenin bekçiliğine,erkekliğini tatmin etmesine ihtiyacım yok. Ben de deliriyorum kadını aciz görenlere abla. Boşanma sürecindeki bir kadına kocası tehditler savuruyordu "seni yakacağım diye"(hatırladığım kadarıyla)kadın da "bensiz ocağın altını yakamazsın sen" cümlesiyle haberlere çıkmıştı.

O kadar doğru ki. Çakmak yaksan sıçrayıp kaçarlar sorsan hepsi ateş...
 

Herseye tamam. İstediklerini söylesinler umrumda bile degil. Herkes önce kendi kapisinin önünü süpürsün. Sonra kadinin namusu, aklina dil uzatsinlar. Ancak bu konusmalarin cocuk uzerinden dönmesi cok kırıcı oluyor. Her annenin zayif noktasi cocugu. Cocugun icin baris, cocugun icin katlan, cocugun babasiz buyumesin, cocugunu baska adamla ayni eve mi sokacaksin... cocuk daha iyi bir ortamda büyüsün, anneyi ayri babayi ayri iyi bilsin diye bosaniyoruz aslinda. Anlatamıyorum
 
Valla maalesef hala pedi saklayarak alanlar, karnını gizlemek zorunda kalanlar, özellikle kız çocuğunun altını bebeğin babasının yanında değiştirmesini bile ayıplayanlar var.

Sizlerden en azından çoğunuzdan büyüğüm, benim zamanımdaki ayıpları devam ettirenleri görüyorum üzülüyorum, ben çocukken ayıp diye öğretilen her şeye kafa tuttum, bana saçma geliyor çünkü.

Kızım ortaokula gidiyordu, bir veli toplantısında regl gören kızların görmeyen kızları rencide ettiğini söylemek için söz aldığımda, ki olay artık akran zorbalığına dönmüştü velilerin kafası cık cıklayarak bana doğru döndü, erkek veliler varmış ayıpmış, onların da kızları burada öğrenci, insanın çocuğunun doğal döngüsü ayıp olur mu dedim diye erkek veliler toplantıdan çıktı


Kadın olmak utanılacak bir şey değil, biz kendimize değer vereceğiz, ayıp diye dayatılalara kafa tutacağız başka türlüsü bizi hep eziyor çünkü.
 
Galiba bir yıl önce de boşanın demiştim yine boşanın diyorum.
Akraba evliliği yapmıştınız yanlış hatırlamıyorsam, sülalede akraba evliliği çok yaygınsa eşiniz bir akraba evliliği silsilesi ürünü gibi. İnsana özgü davranışlar sergilemiyor.
Boşanmayıp her zamanki gibi sadece içinizi dökmek istediyseniz de şöyle bir tavsiyem var: Eşinizi biraz insanlarla sosyallestirin, belli ki öküzlerle sosyallesiyor.
 
Sonuç? Evlimisiniz onunla
Hayır 1 yılım dolmadan boşandım kurtuldum pislikten ama ilk aylarda anlamıştımda tayini beklemek zorundaydım mecbur işe gitmeliydim onun memleketindeydi iş yerim mecbur tayin dönemine kadar çekmek zorunda kaldım sonra hiç bir şey talep etmeden anlaşmalı boşadım şimdi mutluyum huzurluyum çok şükür travmaları atlatmaya çalışıyorum
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…