Senden eşlik beklemiyorum artık, hiçbir şey yapmanı da istemiyorum, ne yaparsan yap.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani bu konuda boşanmaktan başka tavsiye veremem .
Kendimden örnek verecek olursam karşımda ki kim olursa olsun kocam babam başka bir erkek üstüme yürüse dayak yiyeceğimi de bilsem parçalarım o adamı . Şimdi günümüz de kadın cinayetleri çok fazla olduğu için kimseye bunu tasvip etmem eğer böyle bir durum varsa şak diye boşanma protokolünü eline vereceksiniz susmayacaksiniz.
Ben onun memleketindeydim hiç kimsen yoktu kaynanamlar duyuyordu bağırtıları gelmiyorlardı inanın o anda öldürüülmekten öyle korkuyordum ki susuyordum bi süre sonra bir kere kendimi tutamayıp tüm tabakları indirmişim korkudan zaten kavgalarsan sonra doktordan rapor alıp ailemin yanına gidiyordum bir yılın çoğu raporla geçtim zar zor

Valla maalesef hala pedi saklayarak alanlar, karnını gizlemek zorunda kalanlar, özellikle kız çocuğunun altını bebeğin babasının yanında değiştirmesini bile ayıplayanlar var.

Sizlerden en azından çoğunuzdan büyüğüm, benim zamanımdaki ayıpları devam ettirenleri görüyorum üzülüyorum, ben çocukken ayıp diye öğretilen her şeye kafa tuttum, bana saçma geliyor çünkü.

Kızım ortaokula gidiyordu, bir veli toplantısında regl gören kızların görmeyen kızları rencide ettiğini söylemek için söz aldığımda, ki olay artık akran zorbalığına dönmüştü velilerin kafası cık cıklayarak bana doğru döndü, erkek veliler varmış ayıpmış, onların da kızları burada öğrenci, insanın çocuğunun doğal döngüsü ayıp olur mu dedim diye erkek veliler toplantıdan çıktı😆

Kadın olmak utanılacak bir şey değil, biz kendimize değer vereceğiz, ayıp diye dayatılalara kafa tutacağız başka türlüsü bizi hep eziyor çünkü.
Doğrudur abla. Annemden de dinlerim bazen,ağzım açık kalıyor.Okullarda kız çocuklarına gelişim semineri yapar,ped dağıtırlardı. Kızlar sınıfa girerken saklamayı unutmayın derlerdi. Birkaç arkadaş elimizde sallaya sallaya girdik sınıfa,bakan erkeklere de okumak istersen vereyim dedik. Başları öne eğildi. Ve tüm sınıftaki kızlarla dalga geçtiler,biz hariç. Bunun milyon farklı örneği vardır. Sen dik durursan kimse yanaşamıyor. Yetiştirilme,mahalle baskısı,hurafeler ve o ağzına ıslak banyo terliği ile vurmak istediğim "el alem" yüzünden çaresiz kalan kadınlar,annesinin ağlaması ile uyuyan kız çocukları var. İçimiz dayanmıyor onlara işte...

Mesleğiniz varken hadi atama bekleyemediniz, çalışma hayatına bile girmeden evlenmişsiniz. Seçtiğiniz adamdan ne koca ne baba hatta insan bile olmaz. İlla ki evlenmeden önce kendini belli etmiştir siz gene yanlış karar vermişsiniz. Yetmemiş bir de çocuk yapmışsınız, başınıza vurmak gibi kendinize eziyet davranışları gösterdiğinize göre psikolojiniz iyi değilken çocuk büyütme yükü almışsınız. Bunca yanlış kararın üstüne bir de hala ya benden sonra evlenir de ona iyi davranırlarsa diye kişisel hırstan boşanmaya yanaşmıyorsunuz ki bebeğinizi psikolojisi bozuk bir anne ve vicdansız bit babayla psikolojik şifdetin sevgisizliğin kol gezdiği bir evde büyümeye mahkum ediyorsunuz. Evet sırf kişisel hırsınız kıskançlığınız yüzünden yapıyorsunuz bunu bebeğinize aman babasıyla ayrılmasın filan diye değil. Siz bir yetişkinsiniz seri halde yanlış karar alıp kendi hayatınızı karartabilirsiniz ama bir bebeğe bunu yapmanız olacak şey değil. Cidden içim acıdı annesine baka baka kendi kafasına vurarak ağlamayı öğrenen bir bebeğe

Ben onun memleketindeydim hiç kimsen yoktu kaynanamlar duyuyordu bağırtıları gelmiyorlardı inanın o anda öldürüülmekten öyle korkuyordum ki susuyordum bi süre sonra bir kere kendimi tutamayıp tüm tabakları indirmişim korkudan zaten kavgalarsan sonra doktordan rapor alıp ailemin yanına gidiyordum bir yılın çoğu raporla geçtim zar zor
Yaşadığınız travmalar için çok üzüldüm neyse ki boşanmışsınız.
Bundan sonra çok güzel mutlu bir hayatınız olur inşallah 🙏

Evet maalesef. Görümcesi karnın çok sivri demiş diye karnını sarıyordu kadın. Sonra çocuk doğdu ki bacaklarında eğrilik vardı maalesef. Ameliyat falan oldu kızdı bir de çocuk. Sonra iletişim koptu...
Ayyy Yavrum benim yaa😔içim paramparça oldu.

Hayır 1 yılım dolmadan boşandım kurtuldum pislikten ama ilk aylarda anlamıştımda tayini beklemek zorundaydım mecbur işe gitmeliydim onun memleketindeydi iş yerim mecbur tayin dönemine kadar çekmek zorunda kaldım sonra hiç bir şey talep etmeden anlaşmalı boşadım şimdi mutluyum huzurluyum çok şükür travmaları atlatmaya çalışıyorum
Hiçbisey gecmiyorda onlarla yaşamayı öğreniyor insan.. yasanılanlar tecrübe diyip geçmeli. Hepimizin farklı travmaları var ama çok güçlüyüz evellallah💪🏻 kurtulmussunuz çok şükür..

Hayır 1 yılım dolmadan boşandım kurtuldum pislikten ama ilk aylarda anlamıştımda tayini beklemek zorundaydım mecbur işe gitmeliydim onun memleketindeydi iş yerim mecbur tayin dönemine kadar çekmek zorunda kaldım sonra hiç bir şey talep etmeden anlaşmalı boşadım şimdi mutluyum huzurluyum çok şükür travmaları atlatmaya çalışıyorum
Bu tarz şeyleri fark edip dile getirenler genelde memur kesim oluyor. Konu sahibi de öğretmen. Diğer kadınların sesi mi çıkmıyor? Ne konu okusam yüzde 70i memur kesim.

Aileden böyle yetisiyolar maalesef erkegi de kadini da ayni mantikla yetistiriliyor, kadin cefa ceker, hizmet eder, cevap vermez susar, erkege zaten sabahlar olmasin her şey mübah, her sey hak
Ama artık bu düzenin değişmesi lazım accessdenied, kadınlar değiştirmeli yanlış olduğunu görmeliler.
Aşk, sevgi tamam ama gözü kapalı da evlenilmez, ben bu adamı değiştiririm riskine girilmez, ki bir kısmı evlenmeden önce rol yapsa dahi aile yapısından az çok anlaşılıyor, bile bile evlenmemek gerekiyor.

Şu yaşa geldim, ki çok şükür seçimlerimden pişman olmadım, eşini de arkadaşını da seçerken seni baskılayanı değil seni ileri taşıyacak insanı seçeceksin, seni desteleyecek her koşulda yanında duracak, dengeli, karakterli insanla birlikte olacaksın yoksa mutsuz oluyorsun.

Ahh tavuk suyu bende istiyorum ama bir yandan da kızıma kıyamıyorum annesi babası ayrı büyümesin ve belki de yanlış düşünüyorum üvey anne elinde büyümesin istiyorum. Ayrılsam direk oğluna bulur birini arar yani kaynanam eminim. Ve ben yaşadığım çektiğim onca çileden sonra bana davranmadığı yapmadığı iyilikleri başka kadına yapmasını kendime yediremem.

hala ya benden sonra evlenir de ona iyi davranırlarsa diye kişisel hırstan boşanmaya yanaşmıyorsunuz ki bebeğinizi psikolojisi bozuk bir anne ve vicdansız bit babayla psikolojik şifdetin sevgisizliğin kol gezdiği bir evde büyümeye mahkum ediyorsunuz. Evet sırf kişisel hırsınız kıskançlığınız yüzünden yapıyorsunuz bunu bebeğinize aman babasıyla ayrılmasın filan diye deği
%100 katılıyorum.Hırs bu.
Konu sahibi kim ne yapsın sizin tüm gün yatan,erken boşalma sorunu olan kocanızı.Kayınvalideniz kaç tane bulursa bulsun,onlar da kaçar gider.Tek bir iyi özelliği yok ki kocanızın.

Bu tarz şeyleri fark edip dile getirenler genelde memur kesim oluyor. Konu sahibi de öğretmen. Diğer kadınların sesi mi çıkmıyor? Ne konu okusam yüzde 70i memur kesim.
Benim ailem arkamda olmasaydı yine boşanacaktım hatta rest çektim sizi de silerim arkamda olmazsanız dedim ama benim dayanağım maaşımdı Allah bu durumda olan kadınlarımıza yardım etsin benim maaşım olmasa kadın sığınma evine giderdim iş bulur direnirdim hatta eminim böyle bir adamdan oldu da çocuk yapsaydım yine boşanırdım öküz herif kurban olsun çocuğa hepsi

Ama artık bu düzenin değişmesi lazım accessdenied, kadınlar değiştirmeli yanlış olduğunu görmeliler.
Aşk, sevgi tamam ama gözü kapalı da evlenilmez, ben bu adamı değiştiririm riskine girilmez, ki bir kısmı evlenmeden önce rol yapsa dahi aile yapısından az çok anlaşılıyor, bile bile evlenmemek gerekiyor.

Şu yaşa geldim, ki çok şükür seçimlerimden pişman olmadım, eşini de arkadaşını da seçerken seni baskılayanı değil seni ileri taşıyacak insanı seçeceksin, seni desteleyecek her koşulda yanında duracak, dengeli, karakterli insanla birlikte olacaksın yoksa mutsuz oluyorsun.
Valla ben belki denk geliyosundur, su forumda her fırsatta ve denk geldiginde yaziyorum anne olanlara, ogullarinizi simartmayin, kizlarinizi gommeyin diye, biseyler degismeli evet ama sanki kadinlar erkek cocuk dogurunca format yiyolar ardindan kafayi yiyolar, pasama kurban olsun cümle alem diye bir titreme geliyo bunlara

Valla ben belki denk geliyosundur, su forumda her fırsatta ve denk geldiginde yaziyorum anne olanlara, ogullarinizi simartmayin, kizlarinizi gommeyin diye, biseyler degismeli evet ama sanki kadinlar erkek cocuk dogurunca format yiyolar ardindan kafayi yiyolar, pasama kurban olsun cümle alem diye bir titreme geliyo bunlara
Zaten öyle yetişmiş erkek çocuklarını,leride bir kadının mutlu etme ihtimali nedir ki?Sıfır.

Vurman erkek analari hxhxhxhxh kacayim şurdan

Doğrudur abla. Annemden de dinlerim bazen,ağzım açık kalıyor.Okullarda kız çocuklarına gelişim semineri yapar,ped dağıtırlardı. Kızlar sınıfa girerken saklamayı unutmayın derlerdi. Birkaç arkadaş elimizde sallaya sallaya girdik sınıfa,bakan erkeklere de okumak istersen vereyim dedik. Başları öne eğildi. Ve tüm sınıftaki kızlarla dalga geçtiler,biz hariç. Bunun milyon farklı örneği vardır. Sen dik durursan kimse yanaşamıyor. Yetiştirilme,mahalle baskısı,hurafeler ve o ağzına ıslak banyo terliği ile vurmak istediğim "el alem" yüzünden çaresiz kalan kadınlar,annesinin ağlaması ile uyuyan kız çocukları var. İçimiz dayanmıyor onlara işte...
Ben ilk regl olduğumda orta 1 öğrencisiydim, bunu konusu ne zaman açılsa yazdım KK’da, annem ayıplarla büyütülmüş, öyle görmüş öyle öğrenmiş, regl olduğum ilk gün okuldayım daha çocuğum ne yapacağımı bilmiyorum çünkü annem anlatmadı, okulda benden 2 yaş büyük kızlardan öğrendim onlar götürdü beni tuvalete.

O günden sonra bende ayıp mayıp kalmadı, pedlerde birkaç sene sonra çıktı tabii o zamanlar zincir marketler yok, mahalle bakkalları var, valla gidiyordum yüksek rafta oluyordu pedler, rafa boyum yetmiyor boy 1,5 metre raflar 2 metre😂bana 2 paket kanatlı ver uçacağım diyordum çok gülüyordu, belki özellikle üst raflara koyuyordu kadınlar alırken zorlansın kendisine de malzeme çıksın diye ama bana işlemez öyle şeyler, kendi kendimi tiye alıp elin bakkalına malzeme bırakmam, annem benimle öğrendi her şeyin ayıp sayılmayacağını ama yine de utanırlardı ped alırken o yüzden evdeki tüm kadınların ped alma işi bendeydi, bakkalımız yaşıyorsa Allah uzun ömür versin, beni ne zaman görse ne çılgın kızdın sen der dururdu :))

Benim ailem arkamda olmasaydı yine boşanacaktım hatta rest çektim sizi de silerim arkamda olmazsanız dedim ama benim dayanağım maaşımdı Allah bu durumda olan kadınlarımıza yardım etsin benim maaşım olmasa kadın sığınma evine giderdim iş bulur direnirdim hatta eminim böyle bir adamdan oldu da çocuk yapsaydım yine boşanırdım öküz herif kurban olsun çocuğa hepsi
O yüzden hepsi hemen çocuk yapmaya çalışıyor. Benim eski nişanlım da hemen çocuk yapalım diyordu. Ben 2.yılımda çocuk düşünürüm dediğinde de pazarlık yapıyordu benle. Çocuğu garanti görüyorlar.

O yüzden hepsi hemen çocuk yapmaya çalışıyor. Benim eski nişanlım da hemen çocuk yapalım diyordu. Ben 2.yılımda çocuk düşünürüm dediğinde de pazarlık yapıyordu benle. Çocuğu garanti görüyorlar.
Aynen kendisi de çocuk istiyordu ama ben ilk aylarda anlamıştım hatta arada istemiyorum diyince bana hakaret ediyordu sen annelik yapamazsın diyordu ki üste çıkıp güya kendimi suçlayacaktım yer mi kadınlar kulübünü hatim etmiş ben :)))çok istediğim halde bu adamı baba yapmamalıyım dedim çocuğa yazık edecektim onun günahı beydi de kendi bencilliğimden böyle kötü ortama çocuk getirecektim ben onu dünyaya getirmeyerek çok büyük iyilik yaptığımı düşünüyorum :) varsın dünyada mutsuz olacağına hayallerimde mutlu olsun :)

Ahh tavuk suyu bende istiyorum ama bir yandan da kızıma kıyamıyorum annesi babası ayrı büyümesin ve belki de yanlış düşünüyorum üvey anne elinde büyümesin istiyorum. Ayrılsam direk oğluna bulur birini arar yani kaynanam eminim. Ve ben yaşadığım çektiğim onca çileden sonra bana davranmadığı yapmadığı iyilikleri başka kadına yapmasını kendime yediremem.
Benim ilk eşim boşandıktan 3 ay sonra evlendi. Şu an İsviçre’de yaşıyor. Zerre umrumda değil ne yaptığı. Beni mutlu edemedi kimle ne yaşıyor beni ilgilendirmiyor. Ben kendi hayatıma odaklandım.
Sizin çocuğunuz var. Asgari düzeyde iletişiminizi devam ettirmek zorundasınız. Çocuğunuz evet bir ailede büyüse daha iyi ama birbirini seven, değer veren bir anne-babayla büyümesi onun için önemli. Sizin mutsuz olduğunuz bir ortamda çocuğunuzun aksi bir tavırda yetişmesi mümkün değil.

Ben ilk regl olduğumda orta 1 öğrencisiydim, bunu konusu ne zaman açılsa yazdım KK’da, annem ayıplarla büyütülmüş, öyle görmüş öyle öğrenmiş, regl olduğum ilk gün okuldayım daha çocuğum ne yapacağımı bilmiyorum çünkü annem anlatmadı, okulda benden 2 yaş büyük kızlardan öğrendim onlar götürdü beni tuvalete.

O günden sonra bende ayıp mayıp kalmadı, pedlerde birkaç sene sonra çıktı tabii o zamanlar zincir marketler yok, mahalle bakkalları var, valla gidiyordum yüksek rafta oluyordu pedler, rafa boyum yetmiyor boy 1,5 metre raflar 2 metre😂bana 2 paket kanatlı ver uçacağım diyordum çok gülüyordu, belki özellikle üst raflara koyuyordu kadınlar alırken zorlansın kendisine de malzeme çıksın diye ama bana işlemez öyle şeyler, kendi kendimi tiye alıp elin bakkalına malzeme bırakmam, annem benimle öğrendi her şeyin ayıp sayılmayacağını ama yine de utanırlardı ped alırken o yüzden evdeki tüm kadınların ped alma işi bendeydi, yaşıyorsa Allah uzun ömür versin, beni ne zaman görse ne çılgın kızdın sen der dururdu :))
Hala var ped almaya utananlar.2 sene önce markette pedler indirime girmiş ben de 10 -15 paket almıştım.Araba ve sepet almadığımdan hepsi kollarımda döke saça kasaya gidiyorum.Tabi giderken bazısı yere düşüyor..Erkek market çalışanı arkamdan topluyor.Kasaya ulaştıktan sonra yığına bakarak bunlar uzun süre gider heralde,ne yapacaksınız bu kadarını dedi yüzünde gevşek bir gülümsemeyle.Size ne ya size ne?Hesap mı vereceğim her aldığım şey için dedim sesimi yükselterek.Bir kayboluşu vardı ortadan.Hiç pişman değilim.

Aynen kendisi de çocuk istiyordu ama ben ilk aylarda anlamıştım hatta arada istemiyorum diyince bana hakaret ediyordu sen annelik yapamazsın diyordu ki üste çıkıp güya kendimi suçlayacaktım yer mi kadınlar kulübünü hatim etmiş ben :)))çok istediğim halde bu adamı baba yapmamalıyım dedim çocuğa yazık edecektim onun günahı beydi de kendi bencilliğimden böyle kötü ortama çocuk getirecektim ben onu dünyaya getirmeyerek çok büyük iyilik yaptığımı düşünüyorum :) varsın dünyada mutsuz olacağına hayallerimde mutlu olsun :)
Halen arada yokluyor mu? Haber veriyor mu bir yerlerden?

Hala var ped almaya utananlar.2 sene önce markette pedler indirime girmiş ben de 10 -15 paket almıştım.Araba ve sepet almadığımdan hepsi kollarımda döke saça kasaya gidiyorum.Tabi giderken bazısı yere düşüyor..Erkek market çalışanı arkamdan topluyor.Kasaya ulaştıktan sonra yığına bakarak bunlar uzun süre gider heralde,ne yapacaksınız bu kadarını dedi yüzünde gevşek bir gülümsemeyle.Size ne ya size ne?Hesap mı vereceğim her aldığım şey için dedim sesimi yükselterek.Bir kayboluşu vardı ortadan.Hiç pişman değilim.
Duvarlara ses yalıtımı yapacağım deseydiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X