- 6 Ekim 2024
- 353
- 1.262
- 28
- 38
- Konu Sahibi severedebiyat
-
Büyütmedim tabi ki sadece kırıldım böyle söyleyince.. Kimse anne Babamız yerini tutamaz bunu biliyorum. Bende isterim karşı taraf bana yatlar katlar yapsın ama yok diyorsa ne diyebilirim ki.. Elimdeki imkanlar dahilinde yaptırabilirim anca ben para altın VS gibi şeyler yüzünden iki tarafında kavga etmesini istemiyorum..Gitmek kalmak almak vermek artik kullandigimiz kelimeler degil evliliklerde ama eski insanlarda bunlar agiz aliskanligi ile soyleniyor sizi mal gibi falan görmüyordur. Oyle olsa evde almak istemez size. Buyutmemeniz daha iyi olue sonra uzulursunuz evler ayrilinca
Benim kayinvalidemgilde de hiç para yoktu bir sene içersinde oğullarının düğününe milyona yakın para harcadılarAltı üstü bi şaka, ne kadar abartmışsınız böyle.. Ayrıca erkek tarafından bu kadar emin olmayın derim.. Benim kayınvalidem para yok diye diye bana bir şey almazken aradan bi yıl geçmeden görümcemin her şeyini düzdü koydu..
Baban sana mı ev alacak altınlarınla yoksa kendine mi ...Ailem tvde Bi program izledi programda bir kaynana geline 4 5 tane bilezik takmış.. Ben nişanlanacağım ama bu kadar çok altın takacak gücü yok karşı tarafın. Bu yüzden enfazla 2 tane takabilirler.. Ailem bunu biliyor.. Babam dalga geçerek sen ucuza gittin kız gördün mü dedi.. Ben bunu duyunca canım sıkıldı yüzümü asınca bana dedi ki bizbizeyiz şakalaşamaycak mıyız kızım dedi. Ama ben bu konuda cidden hiç hoşlanmıyorum. Yani imkanları olsa fazlasını yaparlar yok zaten.. Bide babam bizim düğünden gelen altınların üzerine ekleyip ev yapmayı düşünüyordu.. Ben suratımı asıp söylediği şeyden memnun olmadığımı söyleyince o nasıl söz deyince.. Tamam dedi sana da hiç Bi şey söylenmiyor nme düğününr gelirim ne de ev yaparım felan dedi.. Zoruma gitti gerçekten belki Bi sinirle söylemiş olabilir ama ben ondan ev mev beklemiyorum artık zaten ucuza gittin diye dalga da geçti düğünüme sakince gelsin yeter.
Ucuza gitmek nedir Allah için mal mıyız biz ellerinde imkan olsa yapmazlar mı zaten..
Babanız ev alacaksa şimdi alsın bari de evlendikten sonra ortak ev olur o.Evin tüm borcunu kendi ödemeyecek düğünde gelen altınları da ekleyeceğiz ama desteği elbette olacak düğünde gelen toplam altınları da bizde koyacağız.. Onlara elbette destek vermeyecek babam sadece beni ve ilerideki eşimi düşücek kaynana tarafına neden yardım etsin ç. Ablam zamanında da destek çıkmıştı ev için hepsini vermesene Bi kısmını vermişti borcun..
SIze, bize yok para, işlerini gelince öyle bir oluyor ki :)Benim kayinvalidemgilde de hiç para yoktu bir sene içersinde oğullarının düğününe milyona yakın para harcadılar
3 5 tane bileziğin üstüne ev yapmak nasıl oluyor?Ailem tvde Bi program izledi programda bir kaynana geline 4 5 tane bilezik takmış.. Ben nişanlanacağım ama bu kadar çok altın takacak gücü yok karşı tarafın. Bu yüzden enfazla 2 tane takabilirler.. Ailem bunu biliyor.. Babam dalga geçerek sen ucuza gittin kız gördün mü dedi.. Ben bunu duyunca canım sıkıldı yüzümü asınca bana dedi ki bizbizeyiz şakalaşamaycak mıyız kızım dedi. Ama ben bu konuda cidden hiç hoşlanmıyorum. Yani imkanları olsa fazlasını yaparlar yok zaten.. Bide babam bizim düğünden gelen altınların üzerine ekleyip ev yapmayı düşünüyordu.. Ben suratımı asıp söylediği şeyden memnun olmadığımı söyleyince o nasıl söz deyince.. Tamam dedi sana da hiç Bi şey söylenmiyor nme düğününr gelirim ne de ev yaparım felan dedi.. Zoruma gitti gerçekten belki Bi sinirle söylemiş olabilir ama ben ondan ev mev beklemiyorum artık zaten ucuza gittin diye dalga da geçti düğünüme sakince gelsin yeter.
Ucuza gitmek nedir Allah için mal mıyız biz ellerinde imkan olsa yapmazlar mı zaten..
Düğünündeki takılara el koymuyor zaten, birinen altınların üstünü tamamlayıp konu sahibine ev yapacakmış.Ailen neden senin düğünden gelen altınlara el koyuyor, neden ailenize kendinizi kullandıriyorsunuz, bu kız çocuklarının anne babası tarafından istismar edilmesi , tabiri caizze kaz gibi yolunması bir bizim ülkemizde var galiba , baba seni mal olarak görmese düğündeki takılarına göz dikmezdi, susarsan ve izin verirsen bu böyle devam edecek , akıllı ol verme altınlarını...
Ailen neden senin düğünden gelen altınlara el koyuyor, neden ailenize kendinizi kullandıriyorsunuz, bu kız çocuklarının anne babası tarafından istismar edilmesi , tabiri caizze kaz gibi yolunması bir bizim ülkemizde var galiba , baba seni mal olarak görmese düğündeki takılarına göz dikmezdi, susarsan ve izin
Karşı taraf 2 tane bilezik takacak ve akrabalardan gelen altınları da üzeirne koyacaklar ortalama 400 bin civarı olacak yani bizim tarafta 2 tane bilezik takacağız.Babanız ev alacaksa şimdi alsın bari de evlendikten sonra ortak ev olur o.
Bu arada benimkilerin de gerçekten durumu yok aslında ama isteyince napip edip buluyorlarSIze, bize yok para, işlerini gelince öyle bir oluyor ki :)
Sonradan farkettim , yanlış olmasın diye yorumumu güncelledim, ailesi altınları ile kendisine ev alacaksa durum değişir...Düğünündeki takılara el koymuyor zaten, birinen altınların üstünü tamamlayıp konu sahibine ev yapacakmış.
3 5 tane bileziğin üstüne ev yapmak nasıl oluyor?
33 5 tane bileziğin üstüne ev yapmak nasıl oluyor?
Ortalama 800 bin 1 milyon tlik bir ev yani 400 binin üzerine 200 bin civarı koyacak devamını da kredi ile biz ödeyeceğiz3 5 tane bileziğin üstüne ev yapmak nasıl oluyor?
Ama içinize sinmemiş bence . Valla ben düğünde takılana kadar ne takılacak bilmiyordum. Babam da aile tanosması olduktan sonra bana ayrı yerde kimseden altın isteme diye uyarmıştı. Yani bizde bu mevzu hiç olmadı. Ama siz istiyorsanız ve içinize sinmemişse bu problem olur size benceKarşı taraf 2 tane bilezik takacak ve akrabalardan gelen altınları da üzeirne koyacaklar ortalama 400 bin civarı olacak yani bizim tarafta 2 tane bilezik takacağız.
Bunun espirisi hep döner ya sen hassas döneminde olabilir misin ? Ayrıca erkek tarafı iki bilezik takacak hadi 5 bilezik olsun baban üstünü tamamlayıp ev mi alacak ?Ailem tvde Bi program izledi programda bir kaynana geline 4 5 tane bilezik takmış.. Ben nişanlanacağım ama bu kadar çok altın takacak gücü yok karşı tarafın. Bu yüzden enfazla 2 tane takabilirler.. Ailem bunu biliyor.. Babam dalga geçerek sen ucuza gittin kız gördün mü dedi.. Ben bunu duyunca canım sıkıldı yüzümü asınca bana dedi ki bizbizeyiz şakalaşamaycak mıyız kızım dedi. Ama ben bu konuda cidden hiç hoşlanmıyorum. Yani imkanları olsa fazlasını yaparlar yok zaten.. Bide babam bizim düğünden gelen altınların üzerine ekleyip ev yapmayı düşünüyordu.. Ben suratımı asıp söylediği şeyden memnun olmadığımı söyleyince o nasıl söz deyince.. Tamam dedi sana da hiç Bi şey söylenmiyor nme düğününr gelirim ne de ev yaparım felan dedi.. Zoruma gitti gerçekten belki Bi sinirle söylemiş olabilir ama ben ondan ev mev beklemiyorum artık zaten ucuza gittin diye dalga da geçti düğünüme sakince gelsin yeter.
baban sana ev almış olmuyo ki böyle; ayrıca o paraya ev var mı bilmiyorumOrtalama 800 bin 1 milyon tlik bir ev yani 400 binin üzerine 200 bin civarı koyacak devamını da kredi ile biz ödeyeceğiz
Bize alacak lakin 1 artı 1 öyle çok lükse babamında gücü yetmez zaten Allah razı olsun bizim için çabalıyor onu görüyorum. Ama neden tehdit eder gibi yapmayacağım diyor bu beni üzüyor sadeceBaban sana mı ev alacak altınlarınla yoksa kendine mi ...
En kötü ev 1.5 milyon düğünde sana gelsin gelsin 300-400 gelsin 300-400 binle konusmaya utanırım ben, 2 bilezik dediğin de Gr kaç ? 10-20-30 ?Evin tüm borcunu kendi ödemeyecek düğünde gelen altınları da ekleyeceğiz ama desteği elbette olacak düğünde gelen toplam altınları da bizde koyacağız.. Onlara elbette destek vermeyecek babam sadece beni ve ilerideki eşimi düşücek kaynana tarafına neden yardım etsin ç. Ablam zamanında da destek çıkmıştı ev için hepsini vermesene Bi kısmını vermişti borcun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?