sen bunu hak ettin! bi bakın haksız mıyım kızlar

yok canım davranışlarının hala aynı olduğunu şuradan anladım: milli eğitime şikayet edilmiş bir çocuğu dövmekten yani tokat atmış lise öğrencisine o da gidip şikayet etmiş mebden uyarı almış.
bir de büyük oğlunu dövüp hakaret ediyormuş babası kızmış yapma diye,bunları da başka akrabalardan duydum.

Konumuzun okuyunca alt altında oturan komşum aklıma geldi.Kendiside 10 yaşındaki oğluna 6 yaşındaki kızımı emanet edip ise giderdi. Ben her gün o kızın aglamalarını duydukça için parçalanirdı.Ustelik televizyonda çalışan bir bayandi.Mecburmuydu bilmiyorum esiyle de ayrı değildi.Sizin anneniz mecbur kalmış ,ablaniza çok büyük sorumluluk vermiş.Anlattiklariniza bakılırsa ablanizin psikolojisi çok bozuk ,sizde kendinizce haklısınız fakat hayatta bazen mecbur kalarak yaşadığımız bazı zorluklar oluyor.Ablaniza kinlenmeyin kimbilir oda çocuk yaşta verilen sorumlulukla içinde ne travmalar yaşadı.Konusmanizda fayda var.

ha bir de dövdüğü büyük oğlu büyüyünce evden gideceğim bir daha yüzüne bakmayacağım eve gelmeyeceğim ne biçim annesin demiş bu cümleye herşeye rağmen üzüldüm ama o çocukta kendimi gördüm maalesef

Hakkatrn hastalıklı bir insan o zaman
Tedavi olması gerek
Ama artık eşinin ve çevresinin buna bi dur bi kendine gel demesi lazım yoksa yatacak yeri yok böyle birinin

İnsan israfıymış abla denilen mahlukat.

Bilmiyorum çocukken annem çok dövmüştür beni ama hiç ona kinlenmedim çok da seviyorum o yüzden muhtemelen o zamanlara şimdiki olduğu gibi gülüp geçerdim heralde

Hasta olduğuna şüphe yok. Küçükken babanız ( ölen birini kötü anmak istemem ama durumu anlamak adına) dövermiydi çocuklarını ya da anneniz şiddete meyilli miydi? yani çocukken şiddet gören çocuklar sorunların üstesinden bu şekilde geliyor yani şiddetle. Tedavi görmesi şart. Eniştenizle aranız nasıl bilemiyorum ama yiğenlerinizle sık sık görüşmesenizde geçmiş deneyimlerinizi düşünerek onları ve ruhsaldünyalarını korumalısınız. Sizin zaten yardım almanız şart. Kolayca unutabileceğinizkonular değil. Yiğenlerinize de ablanızdan korkmadan kol kanat germelisiniz. Sırf ablanızdan uzak duracaksınız diye ve anneleri ben bir şey yapamam demeyin ve gerekirse tüm aileyi ayaklandırın. Sanırım ben de sizin yerinizde olsam kan bağı taşısamda kardeşlikten silerdim. Affedebileceğime inandığım bir durum değil. umarım gelecek hayatınızı geçmişin kötü izlerini silmiş bir şekilde şekillendirirsiniz. iyi bayramlar

Insanlarla gecinemediginin farkinda degil mi?
Yani goturmeyin veya cabalamayin hic. Ama bu sekilde bir yere varamazsiniz
Gorusmeyin diyemem. Annenizi ariyorsunuz yine cikiyor karsiniza. Tum ortak tanidiklarla iliskinizi de keser misiniz bilmem.

Ben kendi sorunumun farkindayken durumunun farkinda olmayan ablami yuzustu birakmazdim. Ne olursa olsun ablam. Bunlari bozuk psikolojisi sebebiyle yapti. Keyfinden degil... ikna etmeye calisirdim. Annemden kardeslerimden ve esinden destek alarak...

Ayrica tek soru isareti koymaniz yeterli. Bu kadar siddetli yazmaniza gerek yok bence. Ablanizla da mi bu sekilde iletisim kuruyorsunuz?

Bilmiyorum çocukken annem çok dövmüştür beni ama hiç ona kinlenmedim çok da seviyorum o yüzden muhtemelen o zamanlara şimdiki olduğu gibi gülüp geçerdim heralde
ya rica ederim konuyu dikkatli okuyun normal anne kız arasında terlik atılma gibi mesela olan durumlardan değil..
soba demiriyle dövülmekten bahsediyorum,elektrikli süpürgenin sapıyla sıkıştırılmaktan bahsediyorum,seni ve diğer benden 2 yaş büyük olan ablamı ikinizi de öldürürüm kaza süsü veririm diyordu bunlar yaşanmamıştır sizde

Asla, asla ve asla affetmezdim. Sönmezdi içimin yangını. Onu affetsem, afettiğim için bu sefer kendimi affetmezdim. Çocukluk ve psikoloji önemli şeyler. Bunu kimsenin elinden almaya ve bozmaya hakkı yok. Yaptıkları yüzünden bir gün cezasını elbette bulur.

neyse kızlar yazan yazmayan herkese teşekkür ederim.

çocukluğumu mahveden insanın bir bayram günümü daha üzgün geçirmeme neden olmasına izin vermeyeceğim.

evet onunla hayat boyu sürecek bi mesafe olacak aramızda ama bunu ben istemedim.karşılaşınca merhaba merhaba bu kadar,nedenini sorarsa o zaman açarım nedenlerini(biliyor zaten de işine gelmiyor)

mutlu,pozitif bi hayat benim de hakkım,geçmişimden gelen kötü anılarımı temizleyeceğim gerekirse yardım alacağım.

Allah yiğenlerimin yardımcısı olsun babaları artık korusun onları,beni koruyacak bi babam yoktu mekanı cennet olsun.

bundan sonra herşey çoook güzel olur inşallah, sizleri seviyorum

Siz lisedeyken, o evlenip gittiğinde nasıl görüşmeleriniz oldu? Evlendikten itibaren mi görüşmemeye başladınız? Hayır çünkü hiç aramıyorsun diye sorması eğer o tarihten itibaren ayrılmışsanız çok çok saçma.
Demekki çok zarar görmüşsünüz, siz aramayın ama aynı ortamda denk gelirseniz asgari düzeyde sokakta bir insanla nasıl konuşuyorsanız öyle konuşun çünkü o ortamda bulunan sevdiklerinize saygıdan yapın bunu, huzur için

Ablanız bayramda annenizin Ysnında,peki siz nerdesiniz ?

Şu an o kadar sinirliyim ki zaten,alırdım elime demirden dikenli bi kazık üzerine de dolardım elektrikli kabloyu prize takıp o kadının uygun bi yerine s...kardım

ben 13 ,o 23 yaşındayken o evlendi yani kurtuldum ondan yıllarca aramadım zaten sadece annemin evinde karşılaşırız denk gelirse ,o anneme çok sık geliyor kayınvalidesiyle ve görümcesiyle arası bozukmuş .
ben onu hiç aramam yıllarca aramadım zaten niye aramıyorsun demesine de çok şaşırdım.

Herkes yasattigini yasar. Bütün kırgınlıklarını allah duyuyor,görüyor,biliyor... ileride çok vicdan azabı çeker belki de şuan çekiyordur. Boşverin. Allah'a dua edin. Takmayın bu kadar. Yeni bir hayat kurun kendinize. Gezin dolaşın. Geçmiş gecmiste;büyüklük sizde kalsın. Araniza mesafe koymaya devam edin ama kus kalmayın. Kardeşe anaya babaya her ne olursa olsun kus kalinmaz. Iyi bayramlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…