sen bunu hak ettin! bi bakın haksız mıyım kızlar

elizz0006

Gülümse hayata...
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2014
647
918
öncelikle mübarek kurban bayramınızı kutlarım kızlar...gelelim sabah sabah hem de böyle bir günde canımı sıkan konuya...
biz 4 kadeşiz ama ben 3 olmasını dilerdim ve çevrem de hep beni 3 kardeş sanıyor çünkü hafızamdan silmek isteyip bir türlü silemediğim 1 ablam ve yaptıkları var.
ben çok küçükken henüz ilkokula başlamadan babam vefat etti mekanı cennet olsun.annem de hep çalışmak zorunda kaldı bizi okutmak için ve ben,2 yaş büyük ablam en büyük ablamla evde kalmak zorundaydık en büyükle aramda 10 yaş var..
Allahın her günü dövdü beni,ağıza alınmayacak küfürler ederdi,soba demiriyle döverdi,arkadaşlarımın yanında döverdi,diğer ablalarıma da fiziksel şiddet uygulardı ama en çok benim gücüm yetmediği için ben etkilenirdim.annenize söylemeyin o yarın yine gidecek yine elime düşersiniz,canınızı çıkarırım derdi.
içine kapanık hep ağlayan eve girmek istemeyen bir çocuktum.inanın yaptığı işkenceleri daha yazamıyorum yine gözlerim doldu,her gün o küçücük ellerimi açar ölmesi için dua ederdim.
neyse bu evlendi, ben liseye geçtikten sonra,yani tüm çocukluğumu mahvettikten sonra...
bi de öğretmen üstüne üstlük ve milli eğitime şikayet edildiğini duydum ,öğrencisine şiddet uyguladığı için...(hiç şaşırmadım)
şimdi iki çocuğu var onların teyzesiyim çok seviyorum ama annelerinin yüzünü görmek istemiyorum,onu ablalıktan reddettim,çocuklar büyüyünce karşılaşırsak anlatırım nedenlerini...
sabah annemi aradım bayramını kutlamak için bu çıktı telefona,annemi ver dedim hiç beni aramıyorsun dedi cevap vermedim annemi ver dedim bir de hangi yüzle konuşuyorsa..
şimdi kızlar içimden atamıyorum yaptıklarını,28ime geldim uzakta bi şehirde çalışıyorum ama üstünden bin yıl geçse de çok büyük bir öfke var ona karşı,siz olsanız ne yapardınız bi akıl verin...
unutup,geçmişte kalmış diyemiyorum,aklıma çocukluğum geldiğinde hala ağlıyorum.
siz konuşur muydunuz,ya o aklıma gelince çok kötü oluyorum.

ha bu arada diğer 3 kız kardeş çok iyiyiz çok şükür,annem bile onu sevmiyor çünkü anneme bile afedersiniz ama vurmaya tekme atmaya çalışırdı biz küçükken,hiç kimse sevmiyor onu akrabalardan,ağzı çok bozuk ,nasıl öğretmenlik yapıyor aklım hayalim almıyor,yazık annem evladı bulunmuş bir kere sabrediyor ama hiç görüşmek istemiyor.

Biraz acımasız olacak belki ama benim en güzel yaşlarımı çürüten birini asla affetmezdim. Midem bulanırdı yüzüne baktığımda. Bazı insanlar var kan bağı yok fakat daha insanlar bir başka yabancıya.. ki kaldı ki bir öz ablanın bunu yapması iğrenç. Yada hastaysa bilemiyorum tabi ki,o zaman da tedavi olsaymış keşke. Sizi mutsuz eden insanlarla konuşmayın zaten, hem bu sebepsiz bir küslükte değil. Tabi en doğrusunu size vicdanınız söyler yine de.

Konuşmamaya devam et. Ablana olan öfken yüzünden yeğenlerinden mahrum kalıyorsun belki ama senin psikolojin de çok önemli. Yapacak bişey yok. Böyle acımasız gaddar insanlar pırıl pırıl evlatlara sahip oluyor da ona üzülüyorum.

çok sağolun kızlar ,hem babasız kalmak 3 yaşında,hem de böyle bi insanla aynı evde kalmak ruhumda çok derin yaralar açtı,kabuk bağladı belki ama kanamaya çok müsait...

Ben olsam hayatta affetmezdim. Ölene kadar nefret ederdim. Zaten kinci bir insanım. Affetmek zorunda da değilsiniz neden böyle düşünüyorsunuz? Yaptıkları yenilir yutulur cinsten bir şey değil. Hasta ruhlu. Konuşmayın görüşmeyin size daha fazla zarar vermesin.

Ablan tam bi sadistmiş ama şu an sana bi zarar vermiyorsa, geçmişi unutmak zor olsa da bari bayramdan bayrama görüş ne olacak ki..

Sizin acinizidan bakinca siz haklisiniz..
Tam bilmiyorum ama muhtemelen ergenlikte babayi kaybedip evin sorumlulugu kardesler vesaire yuk ona kalmis. Psikolojisinin bozulmasi normal.
Bu ne yasla ne meslekle duzelecek bir sey degil. Terapi gormeli. Ben ne olursa olsun ablama destek olur onu seanslara gotururdum. Abla bu. Atsam atilmaz satsan satilmaz. Iyiligi icin cabalardim.
Onun da yasadiklari zor ve aci. Yoksa kimse annesine vurmaya kalkismaz.
Kendi yasadiklarinizi unutmak icin siz de destek alin.

ben zaten kendi ruhumu onarmak için çok çabalıyorum ve karşımdaki 38 yaşında evli barklı ve psikolojik sıkıntısını kabul etmeyen bir insan,kendi sıkıntısını kabul etmeyen bir insanı nasıl psikoloğa götüreyim???

Ben olsam çok çok resmi olurdum, zerre muhabbete girmezdim ama karşılarşırsak selam verir belki ha hatır sorardım başka hiçbirşey konuşmazdım. Soru sorarsa da cevap vermezdim. Ama muhtemelen benim de içim yumuşamazdı ona karşı.

Psikolojik sorunları mı var acaba ablanızın?
Yaşadıklarınızı yaşadam suratına dahi tükürmem! Travma yaşamışsınız çocukluğunuzda tabi ki bunları unutmak kolay değil. Bence hiç görüşmeyin en azından bir özür dilemesi gerekir. Belki hatasını anlar özür diler.

Canım ablanla bunca yıl hiç görüşmediniz mi bu konuyu? Tamam açtırmıyor konuyu diyorsun, eşi de tanımaz mı karısını. ama aradan 25 yıl geçmiş. Yani hiç mi açılmaz.
Beni hiç aramıyorsun deyince
Abla sen bende ne yaralar açtığının farkında olmadıkça senle bir abla kardeş ilişkisi kırmam imkansız.
Bir gün gerçekten başbaşa bir yerlere gidip oturup konuşmanızı tavsiye ederim. Niye böyle yaptın yerine
Abla ben çok küçüktüm, senin için zordu, biliyorum ama sen bana eziyet ettin. Şimdi bhnlar içimden çıkmıyor. Yani o yılları senle konuşarak senle barışmak istiyorum. Ama baba dürüst ol. Yaptıklarını kabul etmezsen bu işi çözemeyiz.sen kabul etmesen de bu yasandı.
Bence ablanda iletişim eksikliğinde ve emin ol o da pişmandır.

Ben olsam görüşmezdim heralde. Her gördüğümde aklıma kötü şeyler gelecekse gormemeyi tercih ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…