• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sekiz Haftada Zayıflama Deneyimlerimiz

Merhaba Arkadaşlar,

Ben 1.50 boyunda 83 kiloyum.16 Eylülde 77 kilo olmayı hedefliyorum ama bir sorun var ben spor yapamıyorum.10 aylık olan oğlum günde 2 defa uyuyor o da sadece 1 saat ve ben o aralıklarda ya evde yapmam gereken işleri yapıyorum,ya kahvaltı ediyorum ve akşam yemeğini hazırlıyorum.Ya da böyle bilgisayar başında harcıyorum.Anlamadan geçiyor saatler...

Siz nasıl oluyor da hem bu siteye,hem işlerinize,hem egzersize zaman ayırabiliyorsunuz?

Günümün çoğunu oturarak geçirdiğim için popom şekil değiştirdi :( kaslarım salındı :(

ayy sorma onu da dışarıda yürüyüş yaparken sürüyordum, leslie ile evde yürürken hiç sürmüyorum biberiye yağıyla susam yağını karıştırıyorum ben canım.. yani bi defa çok alıp karıştırdım o baya gidiyor zaten :34:

Merhaba Arkadaşlar,

Ben 1.50 boyunda 83 kiloyum.16 Eylülde 77 kilo olmayı hedefliyorum ama bir sorun var ben spor yapamıyorum.10 aylık olan oğlum günde 2 defa uyuyor o da sadece 1 saat ve ben o aralıklarda ya evde yapmam gereken işleri yapıyorum,ya kahvaltı ediyorum ve akşam yemeğini hazırlıyorum.Ya da böyle bilgisayar başında harcıyorum.Anlamadan geçiyor saatler...

Siz nasıl oluyor da hem bu siteye,hem işlerinize,hem egzersize zaman ayırabiliyorsunuz?

Günümün çoğunu oturarak geçirdiğim için popom şekil değiştirdi :( kaslarım salındı :(

hoşgeldin arkadaşım, bebeği olanlar benim gibi vakti bol olanlara nazaran zor ayırıyor vakit tabii, ben öğrenciyim ama şimdi tatilde olunca yapayım dedim zaten yoksa okulla da zor.. bizimle beraber bir -iki arkadaş daha var bebeği olan.. ama sizin yavrunuz az uyuormuş gerçekten, vakit ayırmanız daha zor olur sanırım. Gerçi ağlayıp kucak istemiyorsa anakucağına falan yatırsanız belki sizi izler :)
artık anne olan arkadaşlardan sizin için yardım bekliyoruz :)
Allah bağışlasın bu arada :emir_bebek:

Merhaba,

Şu motive edici mp3leri nereden bulabilirim acaba ? Onlara çok ihtiyacım var çünkü benim cesaretim çok çabuk kırılıyor :( zaten gören herkes moralimi bozuyor.

Ha bir de ben bir ay önce "neden kilo veremiyorum,neden sürekli açlık hissediyorum,neden herkesin yediği kadarını yememe rağmen hızla kilo alıyorum.diyet yapınca neredeyse aç gezmeme rağmen kilo veremiyorumneden sürekli halsiz hissediyorum" bu sorularımın cevaplarını bulmak amacıyla tahlil yaptırmak üzere Devlet hastahensine gittiğimde oradaki doktor ailen obezse yapacak bişey yok böyle kalacaksın ,hep kilolu olacaksın boşuna kasma kendini dedi.Zaten olmayan moralimi 0'ın altına indirdi :(

Kesinlikle motivasyona ihtiyacım var,belki o mp3ler işe yarar...

Merhaba,

Şu motive edici mp3leri nereden bulabilirim acaba ? Onlara çok ihtiyacım var çünkü benim cesaretim çok çabuk kırılıyor :( zaten gören herkes moralimi bozuyor.

Ha bir de ben bir ay önce "neden kilo veremiyorum,neden sürekli açlık hissediyorum,neden herkesin yediği kadarını yememe rağmen hızla kilo alıyorum.diyet yapınca neredeyse aç gezmeme rağmen kilo veremiyorumneden sürekli halsiz hissediyorum" bu sorularımın cevaplarını bulmak amacıyla tahlil yaptırmak üzere Devlet hastahensine gittiğimde oradaki doktor ailen obezse yapacak bişey yok böyle kalacaksın ,hep kilolu olacaksın boşuna kasma kendini dedi.Zaten olmayan moralimi 0'ın altına indirdi :(

doğrusu doktora hayran kaldım. insanlar sırf motive olarak neler başarıyor eli ayağı gözü olmayan insanlar neler başarıyor, bence sen doktorun söylediklerini zihninden temizle arkadaşım. nil_gün olan telkinler forumda var, onun sesli bölümleri de var, bence sana o daha iyi motive edici olur. aslında moralsizliğin dikkatimi çekti, başka bir telkin grubundan da ego güçlendirici, kendine güven, suçluluk duyguları gibi konularda telkinler var, onları da dinleyebilirsin ev içinde.. ne kadar dinleyebilirsen.. dur ben sana bi öm yazayım :)

hoşgeldin arkadaşım, bebeği olanlar benim gibi vakti bol olanlara nazaran zor ayırıyor vakit tabii, ben öğrenciyim ama şimdi tatilde olunca yapayım dedim zaten yoksa okulla da zor.. bizimle beraber bir -iki arkadaş daha var bebeği olan.. ama sizin yavrunuz az uyuormuş gerçekten, vakit ayırmanız daha zor olur sanırım. Gerçi ağlayıp kucak istemiyorsa anakucağına falan yatırsanız belki sizi izler :)
artık anne olan arkadaşlardan sizin için yardım bekliyoruz :)
Allah bağışlasın bu arada :emir_bebek:

Gerçekten benim durumumda olanların basit önerileri varsa çok mutlu olurum,şimdiden teşekkürler hepsine....Oğlum her zaman kucak istemese de hep etrafında olmamı istiyor,onunla oynamamı falan...Ebru Şallı ile plates yapmaya çalışırken oğlum emekleyerek üzerimden geçiyor ya da bacaklarıma yapışıyor oyun olsun diye :)

Evet okul döneminde çok olmasa da bize nazarn daha kolay oluyordu.Ben üniversite yıllarında habire 58-62 arasında gidip geliyordum ama o zamanlar hem sabahları 1 saat yürüyüşe çıkıyordum bir de gitmem gereken her yere yürüyerek gidiyordum ama o zamanlar iştahım da yerindeydi kim nereye çağırsa gidiyor onlara eşlik ediyordum,her gün mutlaka bir çikolata ya da çikolatalı bir tatlı götürüyordum.Son yıl yürüyüşü iyice arttırmıştım ve yemeyi de azaltmıştım bilinçli olarak değil ama iştahım kesilmiştiaşık olmuştum da ne uyku ne yemek gelmiyordu aklıma ona rağmen 55e zorla inmiştim.Memlekete dönüp işe başlayınce spora vakit ayıramaz olmuştum,günün çoğu masa başında geçiyordu ve akşamları yorgun argın döndüğüm için ne bulsam götürüyordum.Sonunda2007den 2009a kadar 56 kilodan 75 kiloya ulaştım :(

Aralık 2009da 70 kilo ile hamile kaldım,Eylül 2010da 88 kilo ile doğuma girdim.Şu anda 83 kiloda çakıldım kaldım :(

Çok malzeme gerektirmeyen maddi durumu asgari ücretle geçinen kişilere göre öneriler olursa sevinirim..

Sevgiler

Gerçekten benim durumumda olanların basit önerileri varsa çok mutlu olurum,şimdiden teşekkürler hepsine....Oğlum her zaman kucak istemese de hep etrafında olmamı istiyor,onunla oynamamı falan...Ebru Şallı ile plates yapmaya çalışırken oğlum emekleyerek üzerimden geçiyor ya da bacaklarıma yapışıyor oyun olsun diye :)

Evet okul döneminde çok olmasa da bize nazarn daha kolay oluyordu.Ben üniversite yıllarında habire 58-62 arasında gidip geliyordum ama o zamanlar hem sabahları 1 saat yürüyüşe çıkıyordum bir de gitmem gereken her yere yürüyerek gidiyordum ama o zamanlar iştahım da yerindeydi kim nereye çağırsa gidiyor onlara eşlik ediyordum,her gün mutlaka bir çikolata ya da çikolatalı bir tatlı götürüyordum.Son yıl yürüyüşü iyice arttırmıştım ve yemeyi de azaltmıştım bilinçli olarak değil ama iştahım kesilmiştiaşık olmuştum da ne uyku ne yemek gelmiyordu aklıma ona rağmen 55e zorla inmiştim.Memlekete dönüp işe başlayınce spora vakit ayıramaz olmuştum,günün çoğu masa başında geçiyordu ve akşamları yorgun argın döndüğüm için ne bulsam götürüyordum.Sonunda2007den 2009a kadar 56 kilodan 75 kiloya ulaştım :(

Aralık 2009da 70 kilo ile hamile kaldım,Eylül 2010da 88 kilo ile doğuma girdim.Şu anda 83 kiloda çakıldım kaldım :(

Çok malzeme gerektirmeyen maddi durumu asgari ücretle geçinen kişilere göre öneriler olursa sevinirim..

Sevgiler

bak o zaman sen de leslie yürüyüşlerini yap, oğlun için de senin için de eğlenceli olur. mesela 1 mil olanlar var, onlar yarım saat zaten, bence onu yapabilirsin. zaten sıkıcı değil ve yerde yatmıyorsun falan, sürekli hafif tempo yürüyorsun vs. dediğim telkinleri de dinle, ama daha önce hiç telkin dinlememişsen ilk birkaç gün hafif mide bulantısı, baş ağrısı falan yapabilir çünkü bazı şeyleri reddeden bünyelerde bilinç direniyor telkinlere, sonra geçer ama. O yüzden kulaklıkla hafif seste dinleyebilirsin, oğlanın da midesini bozmayalım :)

1 mile leslie yürüyüşüne bir bak, seveceğinden eminim ;)

bu arada size bir tavsiyem var ben bir dönem rejim yapmıştım Üniversitede öğrenciyken pek sağlıklı değil belki ama işe yaramıştı 5 kilo vermiştim ama süresini hatrlamıyorum.

Sabah: 1-2 kibrit kutusu beyaz peynir,domates,salatalık,4 adet zeytin,şekersiz çay,1 dilim kepek kemeği ya dahaşlanmış yumurta
Öğlen : 1 simit,1 bardak ayran ya da su ( öğrencilik hali) ya da evde hazırladığım 2 dilim kepek ekmeği arasına beyaz peynir ve domates olan sandwich
Akşam : 1 tatlı kaşığı zeytin yağı,bol limonlu domates,salatalık,marul,maydonoz ve bir avuç haşlanmış kepekli makarnadan oluşan salatayı yiyordum öyle şişiriyordu ki acayip tok hissediyordum.

Aburcuburu tamamen kesmiştim ve her gün her yere hızlı tempoda yürüyordum.Hızla kilo kaybetmiştim ama ev arkadaşlarım beni öyle görmeye laşıkın olmadıkları için zorla yemekleri ağzıma tıkarak yeniden iştahımı açtılar aslında iyilik yapiym derken kötülük ettiler sayelerinde yeniden 60 görmüştüm ve uzun bir dönem o kilodan aşağı inememiştim.

şu anda yaşadığım yerdeki mahallede birtek market var o da evime uzak oğlum arabasında durmadığı için markete gidip alışveriş yapamıyorum her zaman zaten yapsam da kepekli makarna yok orada.Ankarada herşey mevcuttu,hey gidi gençlik hey

bak o zaman sen de leslie yürüyüşlerini yap, oğlun için de senin için de eğlenceli olur. mesela 1 mil olanlar var, onlar yarım saat zaten, bence onu yapabilirsin. zaten sıkıcı değil ve yerde yatmıyorsun falan, sürekli hafif tempo yürüyorsun vs. dediğim telkinleri de dinle, ama daha önce hiç telkin dinlememişsen ilk birkaç gün hafif mide bulantısı, baş ağrısı falan yapabilir çünkü bazı şeyleri reddeden bünyelerde bilinç direniyor telkinlere, sonra geçer ama. O yüzden kulaklıkla hafif seste dinleyebilirsin, oğlanın da midesini bozmayalım :)

1 mile leslie yürüyüşüne bir bak, seveceğinden eminim ;)

internete girip bunu mu yazacağım telkinler orada mı yani? dur bi bakiym..çok çok teşekkür ederim.Sahi nasıl gdiyor çabaların bu arada?

internete girip bunu mu yazacağım telkinler orada mı yani? dur bi bakiym..çok çok teşekkür ederim.Sahi nasıl gdiyor çabaların bu arada?

özelmesaj atmıştım, bi arama yap bakalım.

Beni hiç sorma yaa depresyondayım :14: az önce girdim yine depresyona, 12 gün oldu ben başlayalı ama benim bünyem o kadar inatçı ki bırakmıyor bir türlü kiloları :14: hayır kilo gitmese bile incelsem, incelme de yok :59: gerçi ben yemek yemeyi çok seviyorum, ağız açlığı desen had safhada, o sebeple akşamları yemesem bile gündüz öyle dikkat edemiyorum yediklerime hiç :59: öfff ne zor kilo vermek yaaa :84: kızkardeşim tereyağına varıncaya kadar hergün yiyeceği ne varsa yer ama sıyırsan yağ çıkaramazsın maşaallah kızdan.. :14:

bir dokun bin ah işit oldu, daha 5 dk önce çok sinirlendim de kendime kusura bakma artık :14:

Beni hiç sorma yaa depresyondayım :14: az önce girdim yine depresyona, 12 gün oldu ben başlayalı ama benim bünyem o kadar inatçı ki bırakmıyor bir türlü kiloları :14: hayır kilo gitmese bile incelsem, incelme de yok :59: gerçi ben yemek yemeyi çok seviyorum, ağız açlığı desen had safhada, o sebeple akşamları yemesem bile gündüz öyle dikkat edemiyorum yediklerime hiç :59: öfff ne zor kilo vermek yaaa :84: kızkardeşim tereyağına varıncaya kadar hergün yiyeceği ne varsa yer ama sıyırsan yağ çıkaramazsın maşaallah kızdan.. :14:

bir dokun bin ah işit oldu, daha 5 dk önce çok sinirlendim de kendime kusura bakma artık :14:

Araya karışıyorum kusura bakmayın ama canım bozma moralini ya :29: bak göreceksin tıkır tıkır gidecek o kilolar ,sen bünyem inatçı dedikçe psikolojik olarak da etkiliyorsun bünyeni :40: birazcık daha sabır bu arada gazlı içecek meyve suyu filan içmiyorsun değil mi?

Merhaba Arkadaşlar,

Canım öncelikle aramıza hoş geldin :71: Kendi adıma sorularına cevap vereyim benim üniv. bu sene bitti özel sektör düşünmediğim için çalışmıyorum yüksek lisans başlayana kadar evde boş boş takılıyorum anlayacağın vakit çok bende :), bizim leslie diye bahsettiğimiz egzersiz max. 68 dk sürüyor istersen 15dk lık ,40 dk lık bölümler de var ona göre istediğimi yapıyorum sende kendine uygun olanı seçip yapabilirsin:8:

Araya karışıyorum kusura bakmayın ama canım bozma moralini ya :29: bak göreceksin tıkır tıkır gidecek o kilolar ,sen bünyem inatçı dedikçe psikolojik olarak da etkiliyorsun bünyeni :40: birazcık daha sabır bu arada gazlı içecek meyve suyu filan içmiyorsun değil mi?

estagfirullah canım tabi ki katıl, yok gazlı içecek içmiyorum, farklı bir şey içmek istediğimde madensuyu içiyorum o da faydalı zaten.. ama suyu aksatır oldum biraz, 1-1.5 lt ancak içiyorum ve her ne kadar eskiye nazaran az yesem de hala fazla geliyor galiba yediğim.. :59:

aslında ben psikolojik olarak kendime güveniyorum, hırslandım ve veririm diyordum ama ne bileyim şaka gibi baskül aynı, ölçüler aynı, bugün leslie'yi yaparken neredeyse bırakıverecektim bi işe yaramıyorsun diye.. Felaket terlediğim doğru, hareketleri yaparken yüzümü gözümü siliyorum terden ama nereye gidiyor terler bilmem.. Bugün 5 dk egzersizini de yaptım hatta yetmedi biraz mekik çektim çok sinirliyim yaa :95:

ballı sirkeli su da mı ters tepti bilmem, balı minumuma indirip sirkeyi aynı tutacağım bakalım yarından itibaren. bırakmak yok çok inat ettim bu kez :95:

sağol dostum :29:
bi de size mahcub olmak var sonunda, o yüzden de bırakamıyorum, başladık bitirelim madem değil mi :77:
Eğer bayrama kadar hala aynı olursam ne bulursam yiyeceğim :60:

unlucky, canım sen sonuçların ne zaman yazılacağını sormuşsun, ben 3 ya da 4 Eylül diye düşünüyordum ama arefe gününe de çekebiliriz, bayramda çok fırsat olmayabilir, arefe günü yapalım biz sonuç işini ;)

bu arada senin için süppper bişey bulduuuumm, özeline gönderiyorum :32:

diğer anneler isterseniz size de gönderem :27:

günaydın kızlar :16:

BOY=1.69
KILO=78
Hedefim 8 kilo vermek.Dogum sonrasi kilolar iste.1yasinda bir bebisim var kusuruma bakmayin arkadaslar sizler kadar verimli olamaya bilirim sik sik giremiyorum internette.Bide türkcem bozuk simdiden özür.hepimize hayirli kilo vermeler :46::46::46:

aramıza hoşgeldin canım :16:

PrensesPeri; canım kesinlikle leslie yapmanı tavsiye ederim feci terletiyor :25: ayrıca yaptıktan sonra da bütün vücudumda pıt pıt yağ patlıyor sanki :32:

ben daha önce leslie yapmıştım.sonrada cardio yaptım asıl ondan nefes nefes kalıp zorlanmıstım.o zaman güzel yag yakmıstım ama şimdilerde bir türlü başlayamadım :17:

canım sen buraya gel bize seni motive ederiz :38: ayrıca o doktor ne kadar dengesiz biriymiş öyle.sen onun söylediğini unut.ailem obez bende böyleyim deyip bırakırsan alır başını gider.sen yeterki iste sabret emek harca mutlaka sonucunu alırsın :34:

bu arada size bir tavsiyem var ben bir dönem rejim yapmıştım Üniversitede öğrenciyken pek sağlıklı değil belki ama işe yaramıştı 5 kilo vermiştim ama süresini hatrlamıyorum.

Sabah: 1-2 kibrit kutusu beyaz peynir,domates,salatalık,4 adet zeytin,şekersiz çay,1 dilim kepek kemeği ya dahaşlanmış yumurta
Öğlen : 1 simit,1 bardak ayran ya da su ( öğrencilik hali) ya da evde hazırladığım 2 dilim kepek ekmeği arasına beyaz peynir ve domates olan sandwich
Akşam : 1 tatlı kaşığı zeytin yağı,bol limonlu domates,salatalık,marul,maydonoz ve bir avuç haşlanmış kepekli makarnadan oluşan salatayı yiyordum öyle şişiriyordu ki acayip tok hissediyordum.

Aburcuburu tamamen kesmiştim ve her gün her yere hızlı tempoda yürüyordum.Hızla kilo kaybetmiştim ama ev arkadaşlarım beni öyle görmeye laşıkın olmadıkları için zorla yemekleri ağzıma tıkarak yeniden iştahımı açtılar aslında iyilik yapiym derken kötülük ettiler sayelerinde yeniden 60 görmüştüm ve uzun bir dönem o kilodan aşağı inememiştim.

şu anda yaşadığım yerdeki mahallede birtek market var o da evime uzak oğlum arabasında durmadığı için markete gidip alışveriş yapamıyorum her zaman zaten yapsam da kepekli makarna yok orada.Ankarada herşey mevcuttu,hey gidi gençlik hey

ben hiç kepekli makarna yemem.ne yemek varsa yerim.kızartma hamur işi yapmamya dikkat ederim.birde saatli yerim.ana öğün ve ara öğün saatlerim belliidir.bunlara dikkat ettikten sonra gerisi geliyor.çok kasma kendini değilse çabuk vazgeçersin :34:

Merhaba Arkadaşlar,

Hoşgeldin,
sana bir öneride bulunmak istedim. Benim hamileliğim düşük tehlikesinden dolayı çok hareketsiz geçtiğinden doğumdan sonra bol bol hareket etmeye o kadar hevesliydim ki..Vücut uzun süre hareketsiz kalınca çılgına dönüyo, özlüyor herhalde :1: Doğumdan sonraki 1 yıl boyunca ki bu süre zarfında çalışıyordum da..evde oğlumu emzirdikten sonra pusetine koyup yüzü beni görecek şekilde ayarlayıp; açıyordum sevdiğim müzikleri dans ediyordum 25-30 dk. Bebeklerin psikolojisi öyledir ya ben mutlu olduğumdan o da karşıdan bana gülücükler saçardı, gözlerimi ondan hiç ayırmazdım. çok alışmıştı bir süre sonra her gün aynı saatlerde kafasını sallıyordu gülerek :) iyice ısındıktan sonra da 5dk. alt bacaklarımı koltuğa koyup mekik çekerek göbek sıkılaştırıyordum birkaç dakika, en son bir kaç esneme hareketi, sonra yine kucak :) bunları eşimin gelmesinden önce yapıyordum akşamüstü.işim bittikten bir süre sonra eşim geldiği için hemen duşumu alıyordum.Bir de birlikte uzun yürüyüşlere çıkabilirsiniz :) Umarım yardımcı olabilmişimdir :54:

Kızlar bu arada ben bir kaç gündür pek ilgilenemedim çünki regl oldum ve çok halsizdim.yediklerime de hiç dikkat etmedim ama geri almadım verdiğim iki kiloyu.Lesli'yi yapıyordum ben de ama tek başına çok yetersiz gibi.Kardiyo egzersizleriyle ilgili bir araştırma yaptım bu arada 30 dk. dan sonra yağ yakmaya başlıyormuş vücut. ve kalp atış hızınızın belli bir seviyede olması gerekiyor bu arada.Neyse, spor ne güzel şey.. :69:

günaydın kızlar nasılsınız_?_
bende durumlar aynı pazar günü tekrar tartılıp kiloalarımızı yazcaz sanırım ama hiç bie kıpırtama yok tartının ibresinde bende sinir oldum 59a çakıldı kaldı sanmıyorum pazar gününe 58 olabilecegimi sinir oldum ya:47:

Merhaba Arkadaşlar,

hoşgeldin canım aramıza

kayıtcım smorgcum prensespericim ewremmcim çok teşekkür ederim canlarım.. bu 4. yıl dönümümdü inşallah dediğiniz gibi nice yıllar kutlarım.. 3 yıl boyunca eşimle sürekli iletişim problmleri yaşadık ben hiç düşünmediğim bir zamanda erkenden evlendiğim için evliliği kabullenedim falan gibi nedenlerle çok şükür herşey yoluna girdi :)))))))))) inşallah 5. yıl dönümümde 56 58 kilo arasında geçirririm...

kızlar bu arada bende ramazan gelmeden kayınvalidemi göreyim dedim.. geldim... gıdım gıdım yiyiorum ama bu seferde kadıncağız üzülüyo bende bağ bahçe geziyorum hepsini otu toprağı elliyorum sürekli :))) burası yayla olduğundan bişeylerde olmamış toplasam ama enerji yakıyorum genede :))))

kayıııııtttttt şu kadar insanı kilo vermeye motive ediyosun sonraaa depresyondyımmı diyosun.. bunun bir çok etkeni var bazen vucut kendini korumaya alıyo, sonra birden veriyosun falan.. kendine gel gülüm ya.. elimi belime her götürüşümde sen geliyosun aklıma valla..iyiki denk gelmişim diyorum sonra daha çok motive ediyorum kendimiiiii seviyorum siziii

Back