• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehit

Vasfiyeteyzeniz

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
8.314
17.180
448
34
ya kızlar size bugün için çok önemli bişey sorucam.
Bu geçtiğimiz temmuzda ki darbe teşebbüsünde babamın çok yakın bi arkadaşı kardeşi şehit düştü. İşin kötüsü o yada bu sebepten (bu konuyu daha önce açmıştım tekrar konuya karıştırmaya gerek Yok konu kapanmasın) şu an mahkemeye kadar tutuklu tutuluyor. Babam her görüşte bize mutlaka şehit ailesiyle iletişimde olun destek olun dediler. Bizde de şehidin abisinin numarası vardı sürekli aradık. Hal hatır sorduk. Çocukları eşini falan sorduk. Ama tabi bu süreçte babamın durumundan dolayı da annemin şeker hastalığı biraz sıkıntı çıkardı çok da rahat bir durumda değildik.
Neyse gel gelelim geçen hafta öğrendik ki meğer şehidin abisiyle (ailesiyle) şehidin eşi ve çocukları görüşmüyormuş. Bizde bunu Öğrendik meğer arayıp konuştuğumuzdan kadının hiç haberi olmamış.
Ablamdan hemen bayanın numarasını almış bugün aradı. Kadın da hakkı olarak biraz sitemkar konuşmuş. Çok üzüldük gerçekten ve bugün ablam işten çıkınca hemen kadına ziyarete gidicez.
Sorum şu ki bişey alıp mı gitmeli. Çocuklara alışveriş yapsak mı dedik ama kadının durumu bizden çok çok çok çok daha iyi. Epey zengin bi aile biraz saçma olur dedik. Ama ne yapsak bilemedik. Çiçek mi yaptırsak yoksa elimiz boş mu gitsek. Hafta sonu da annem ablam gidecek tekrar bunu öğrendikten sonra kesinlikle kadını yalnız bırakmayız ama işte ilk seferde nasıl gitmeli.başından böyle bi şehit ailesi ziyaret geçmiş olan yada akıl verebilecek olan var mı ya.

Cocuklarin yaslarina uygun oyuncak hikaye kitabi gibi seyler alabilirsiniz. Evde 100 oyuncagida olsa yeni gelene sevinir cocuklar.
Aileye ne gider bilemeyecegim
Çocuklar biraz büyük ortaokul vE lise. Acaba olur mu yine de. Onu da babamdan duyduk Yani. Yaşları hakkında da emin değilim. Biz rahmetlinin ailesiyle pek görüşmedik babalar çok yakındı. Acaba ilkinde boş gidip çocukları iyice öğrenip ona göre bişey mi almalı. Yoksa kadına çiçek mi yaptırsak offff çok muallak bi durum ya

Çocuklar biraz büyük ortaokul vE lise. Acaba olur mu yine de. Onu da babamdan duyduk Yani. Yaşları hakkında da emin değilim. Biz rahmetlinin ailesiyle pek görüşmedik babalar çok yakındı. Acaba ilkinde boş gidip çocukları iyice öğrenip ona göre bişey mi almalı. Yoksa kadına çiçek mi yaptırsak offff çok muallak bi durum ya
İlk kez gideceğiniz eve eli boş gitmek olmaz.Çicek ve yaş pasta gibi birşey alın.Çiceği kadına,pastayı çocuklara almış olursunuz.

Orta okul duzeyi icin cok eglenceli kitaplar var. Kitapcilari gezerseniz bulursunuz mutlaka. Ama liseli bi cocuga olmaz heralde. Yaslar kucuk diye dusunmustum

allah rahmet eylesin, tüm şehitlerimize.
çok çok çok zengin olması, eliniz boş gideceğiniz anlamına gelmez, usulen gerekli..
ne götüreceğiniz konusuna gelince, tatlı yaptırabilirsiniz, meyve, çocuklar için kıyafette olabilir.

allah rahmet eylesin, tüm şehitlerimize.
çok çok çok zengin olması, eliniz boş gideceğiniz anlamına gelmez, usulen gerekli..
ne götüreceğiniz konusuna gelince, tatlı yaptırabilirsiniz, meyve, çocuklar için kıyafette olabilir.
Elimiz boş gidelim anlamına gelsin desem Zaten ne alayım diye sormam :) ne bileyim tatlı alsak bizde tatlı yiyecek hal mi kaldı gibi bi durum olur mu ki. İlk etapta çocuklara bişi alamayız çünki net olarak çocukların yaşını falan bilmiyoruz ya. İlk etapta gidişte bi çiçek yaptırsak yada bi saksı çiçeği orkide falan olur mu ki

1 kilo tatlı yada çikolata yaptırın.Çocuklar oyuncaklara çok sevinir.
Çocukların yaşları hakkında emin olamıyorum ya :/ acaba saksı çiçeği alsak orkide falan olur mu ki. Valla biz tutukluluk durumunda Boğaz'ımızdan tatlı pasta geçmiyor herhalde o yüzden onlara götürmek garip geldi bilmiyorum ama söyleyen çok oldu tatlıyı da düşünebiliriz

Kızlar çok teşekkür ederim. Orkide yaptırmaya karar verdim hem her kadın beğenir hemde bakımı çok kolay. Teşekkür ederim tekrar :KK200:

Çiçek yaspasta tarzi bir sey uygun olur.
Maddi destege ihtiyaci olsa tamam ama bu dönemde manevi destek ön planda olur.
Maksat yanlarinda oldugunu hissettirmeniz..

Doğuluyum ben kafkas türklerindenim. Oralarda bir kaybı olana insanlar kesme şeker götürür.
Anlamı da şudur "acı içtin kardeş bari bununla ağzın tatlansın, daha fazla acıyı bal eyleme"
Zamanında yoksulluğun getirmiş olduğu bir örf adet iken yaş pasta baklava bulunmazken, kesme şekeri seçmişler buzamana kadar da sürmüş
En iyisi çoğunluğun dediği gibi güzel bir tatlı yaptırın

Kadının iş yerine gidecekseniz eğer çiçek yeterli olur, belki pastaneden ufak çikolatada ekleyebilirsiniz yanına.
Eve gideceksenizde yine çiçek olur, ama çocuklarada ufak hediyeler olabilir, puzzle gibi, kitap gibi hem hoşlarına gidecek hem oyalayıcı..

Sanıyorum ki maddi desteğe ihtiyaçları yok. Eğer öyle ise götürecekleriniz değişebilir tabi.

Back
X