Şeffaf diş teli taktırıyorum

İce bRaket taktiranlar yardım edin sararma yapıyor mu??? Memnun musunuz?

canım kusura bakma başlığa bakmamışım hiç. ben de ilk günlerde okula falan da listerine götürüyodum çay kahve çikolata sigara hepsine tövbe etmiştim 2 ay dayanabildim sadece. canım arkadaşın da sen de korkma bence. sararan braket değil etrafına takılan lastiklerdir muhtemelen. lastikleri değiştirdiğinde tekrar beyaz görünürse braket sararmıyor demektir. bende öyle oluyor canım. geçen noodle yedim. çok baharatlı bir yemekler lastiklerim saapsarı oldu hemen ertesi gün doktora koştum o bile şaşırdı ama lastikler değişince bir problem yok. şimdi sigara kahve çay allah ne verdiyse hepsini kullanıyorum yani. bir sıkıntın olmasın iyi fırçalarsan ara fırçanı kullanırsan bir problem olacağını düşünmüyorum. ama tabi ki sen bana güvenme yani. ben biraz da artık umursamıyorum.

İste benimde şimdi yeni ya, o telaş var :) bu arada bugün RPE ye başladık. Tükürüklerime hakim olamıyorum ne yutabiliyorum ne tukurebilyorum ya rezil bı durumdayım konuşmamı hic söylemiyorum zaten, pelteklerin efendisi oldum :))

ben 5 sene önce taktırdım 3 sene kaldı çok memnun kalmıştım haliyle fiyatı metal brakete göre daha fazla oluyor ama ben şeffaf braketleri daha çok seviyorum ve hiç kararsız kalmayın sağlam değil vs. benim küçük azı dişlerimde metal vardı fazla gözükmüyor diye onlar çıkıyordu ön dişlerimde olmalarına rağmen şeffaflar yerinden bile oynamıyordu

ben de 6 aydır kullanıyorum ve çok memnunum evet arada sararma oluyor ama onu da istersen doktor değiştiriyor şimdilik benim 1 kere değişti köri sosundan dolayı :) gelecek ay yeniden değişecek

canım nerde nekadara taktırdın

neresi buarsı fiyat iyiymiş

nerde yaptırıyosun acaba merak ettm fiyatı uygunmus

neresi buarsı fiyat iyiymiş

nerde yaptırıyosun acaba merak ettm fiyatı uygunmus

kızlar benim taktıracağım yer tanıdık.. o yüzden 2200 tl normalde 3000 di..ama ben başka bir yerle daha görüşmüştüm ordada 2600 filan dediler..eğer ankarada iseniz özelden msj atabilirim 2600lük yeri..ilk muayenede ücretsiz

tesekkur ederim canım istanbuldayım ben

Bende haftaya şeffaf taktırcam doktor izmirde ve 2600 euro istedi çok pahalı ama kabul ettim.Çünkü doktor içime çok sindi umarım pişman olmam.6000 tl bu iş için ciddi bir rakam çünkü.İlk muayne ücretsizdi bunun dışında da herhangi bir masraf çıkmayacağını temin etti.Tedavim yaklaşık 2-2.5 yıl sürecekmiş.HAYIRLISI...

Bende taktırdım bugun kızlar su an ıcın herhangı bır agrı acı vs. Yok.1 sene kalacak dedı doktor seffaf kendılerı bıde.

Bende taktırdım bugun kızlar su an ıcın herhangı bır agrı acı vs. Yok.1 sene kalacak dedı doktor seffaf kendılerı bıde.

Hayırlı olsun umarım çektiğimiz sıkıntılara değer.Benim 3 kasımda takılacak bu gidişimde doktor iç taraftan iki tane vida taktı bayram sonuna kadar 1 diş daha çektirmem lazım.Dilim hep yara oldu mavfoldum

tesekkur ederim cnm.Yalniz acil olarak sigarayi birakmam lazim on iki disimdeki braketler sarardi bile daha 1 haftayi bile doldurmadim.

tesekkur ederim cnm.Yalniz acil olarak sigarayi birakmam lazim on iki disimdeki braketler sarardi bile daha 1 haftayi bile doldurmadim.

En korktuğum şey benimde sararma.Dişimde 2 yıl kalacak en az.Ben de çok ahve çay tüketiyorum bırakmam gerekecek sanırım

bende şeffaf taktırdım bugün 6 gün arkadaşlar ilk önce üstlere taktılar ilkgün baya ağrı yaptı dayanamadım ağrı kesici aldım ama 3 günden sonra alıştım şimdi ağzımda yokmuş gibi 2 sene kalıcaklar hayırlısı olsun diyelim düşünenler ertelemesin bence

nerde taktırdın acaba bilgi verirmisin bende taktırcam ama bir türlü nereye gitsem karar veremedim offff .

ben de şeffaf taktırmıştım 1 yıl kaldı şimdi çıkarttım :) şeffaf candır bazı arkadaşlarım bile fark edememişti takıldığını :)

Selamlar;

Dişlerim epey ayrık özellikle önler, herkes şirin filan diyordu ama ben çok rahatsızdım. En sonunda 28 yaşında kocaman bir avukatken şeffaf tellerden taktırdım :)

Braket dediğimiz yani dişe yapıştırılan aparat metal olanlar kadar belli olmuyor, braketlerin içinden geçen ve dişleri asıl sıkıştıran telimse metal renk. telimi takan doktor çok yakın arkadaşım, kendisi metalden takalım daha kısa sürer tedavi dedi ben de kendisine güvendim. braketlerin içinden geçen telin beyaz olanı da var, bence o daha estetik ama doktoruma güvenmeyi tercih ettim.

ben tellerime çok iyi bakıyorum, çayı ve kahveyi kolayı tamamen bıraktım, dişleri sarartacak ketçap, soya sosu gibi şeyler yemiyorum. takıldığı ilk hafta öyle çok korkunç bir ağrı olmuyor ama sert şeyleri yiyemiyorsunuz ilk 1 hafta çorba yoğurt gibi yumuşak yiyecekler yiyebiliyorsunuz. esasında vücut için güzel detoks oluyor :) zaten sigara da içmiyorum zararlı alışkanlıkları bırakmak için iyi bir fırsat yani.

doktor ısırarak birşey yeme braketler kırılır dedi, yani öyle hart diye elma ısırmak, ceviz fındığı kıtır kıtır yemek yasak. henüz 1 hafta oldu, aşırı sızı geçti, yumuşak sebze yemeklerini yiyebiliyorum.

doktorum 8 ay yetecek dedi, çekilecek dişim yok, sadece birleşecekler sanıyorum ki 1 sene filan takmam gerekecek.

eğer dişlerden sıkıntı varsa bence en iyisi insanın kendi doğal dişi, lamine porselenler, protezler asla doğal durmuyor kendi dişiniz gibi. niyetiniz varsa hemen takın, zaman çok çabuk geçiyor. keşke ilk niyetlendiğimde taktırsaydım şimdiye çoktan biterdi tedavi.

ankarada olanlara doktorumu tavsiye edebilirim, adı Ortodontist Doktor Emre Çakır.

sevgiler :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…