Şeffaf diş teli taktırıyorum

merhaba zbyd, size özel mesaj atamıyorum acaba doktorunuzun adını adresini bana mesaj atabilir misiniz? Çok memnun olurum.

Bende porselen dis teli taktiriyorum. Ama öncelikle üst çenem dar olduğu için RPE ile açılması gerekiyormuş.
Artık ilerleyen zamanlarda deneyimlerimi burada paylaşırım.
Herkese gecmis olsun :)

kızlar ben de şeffa kullanıyorum 10 aydır sorusu olana yardımcı olmak isterim.

Kızlar bende tel taktırcam eylül ayında inş..Dişlerimde çok problem yok alt ve üste 2200 tl ye taktırcam.Doktor 10 ay durcak dedi.Aklıma takılan birşey var.Çok fazla estetik kaygım yok ama metal ve şeffaf braket taktırma konusunda kararsız kaldım.Fiyat olarak tahminen ne kadar fark olur birde ben öğrenciyim şehir dışına çıkıcam o yüzden bir sorun çıksa öyle kolay kolay hemen gidip gelemem...İkisininde artılarını eksilerini yazarmısınız acaba

canım doktoruna söyledin mi şehir dışına gideceğini? çünkü ben 2 haftada bir gidiyorum kendi dişçime. farklı ilde zor olur. şeffaf braket yaklaşık 500 lira fark ediyor.

canım doktoruna söyledin mi şehir dışına gideceğini? çünkü ben 2 haftada bir gidiyorum kendi dişçime. farklı ilde zor olur. şeffaf braket yaklaşık 500 lira fark ediyor.

evet doktorun bilgisi var canım ama ayda bir gidicem ben kontrole..seninki çok sık değilmi ya genelde ayda bir gidiliyor diye biliyorum

Çay kahve gibi seylerden sararma yaptı mı?
şeffaf teller kırılgan oluyormuş, sende öyle bir durum oldu mu?
Bide senin seffaf tel kullananlara bir tavsiyen var mı?
Cok soru sordum galiba :)

canım şu kaygılarını çok iyi anlıyorum ben de taktırmadan önce hep bunları düşünüyordum. ilk başlarda çok titizdim. sigarayı bıraktım çay kahve içmedim onun yerine meyve çayı içiyordum ve özellikle açık renkli olanlarını (papatya çayı gibi) çikolata bile arada sırada yiyordum. 2 ay bile dayanamadım öyle bütün eski alışkanlıklarıma geri döndüm ve kesinlikle bir sararma olmuyor. braketin etrafına takılan lastikler ama çok çabuk sararıyor o konuda uyarayım 2 haftaya sarı oluyorlar hemen ama sonuçta o değişen bir şey zaten. braketlerde bir sararma olmuyor.

şeffaflar metale göre tabiki daha kırılgan oluyor. ama sonuçta o seni ilgilendirmez kırılırsa doktorun yenisini takıcak. sana tavsiyem rahat olman :)

bu şeffaf olanlarında çeşitleri oluyormuş galiba..ice braket filan :) sizinki nasıl bişey acaba? birde kırılınca doktor yenisini takıyor ya onun için ayrı bir ücret ödeniyormu

evet canım beyaz renkli braketlerin kalitelerine göre çeşitleri var. benimkisi ice dı. ortalama bir kalitesi var. şimdi hatırlamıyorum daha kalitesiz olan bir tür vardı doktor onu önermedi. porseleni de çok pahalı olur diye önermedi bunda karar kıldık. ki öyle sürekli kırılma gibi bir durumu yok. benim mesela hiç braketim değişmedi. sadece bir braketimin bir ucu kırıldı ama hala lastiği tutabildiği için sökmedik. brakete verilen ekstra fiyat da doktora göre değişir kızlar biraz ben 500 ödedim diye size de aynı fiyat gelicek değil. ama kırıldı braket değiştirildi diye sizden ekstra ücret alınmaz aşırı bir durum olmadığı sürece.

bu arada şunu da ekliyim dişlerin durumu, telin kalma süresi fiyatı çok etkilemiyor diye biliyorum ben. nasıl dolgunun fiks bir fiyatı varsa bu işte de braket yapıştıma başına 50 lira gibi fiks bir fiyat var. sökme de o civar bir fiyat sanırım. 28 dişten sökme takma derken fiks 2500 lira gibi bir fiyat çıkıyor ortaya. ben bu şekilde biliyorum tabii emin değilim.

Cok teşekkür tavsiyelerin için:) bayramdan sonra başlıyoruz artık tedaviye.
Birde bende üst cene darlığı var. Tellerden önce RPE ile genişletme yapılacak.
Tellerden degilde ondan baya korkuyorum :)
Senin tedavin ne durumda suan canım?
Cogu bitmiş :)

canım valla sen çok şanslısın çünkü hali hazırda ben de rpe taktım 2 ay kadar kaldı ve ilk 1 hafta inanılmaz zor geçti. bütün dilim yara oldu çok acıdı her gün dondurma yiyodum acısını alsın diye kutu kutu eczanedeki bütün pomadları topladım diyebilirim. sana bu konuda protefix i önerebilirim. neyse allahtan kurtuldum ondan benim şimdi yamuk bir dişim vardı onu düz çevirme evresindeyiz. tahmin ediyorum 1 aya falan o düzelicek. sonrasında 6 ay daha tel kalır diye düşünüyorum sonra çıkar heralde. ilk günler çok evhamlanıyodum sürekli doktoruma ne zaman çıkıcak diyordum hep doktorumu yetersiz buluyordum hatta başka doktorlara gittim kontrol ettirmek için ama başka doktorların da bana söylediği şu oldu "doktoruna güven ve bu güvensizliğini ona sakın hissettirme". bakalım inşallah en kötü ihtimalle bu senenin sonunda çıkıcak zaten. alışıyor insan.

çok teşekkür ederim canım bilgiler için..bakalım bende bir sorayım doktoruma şeffaf telleri çok fiyat farketmiyorsa bende ondan taktırırım ama eğer 500 tl ise metal taktırırım çünkü benim için çok önemli değil görüntüsü filan.
bu arada canım dişlerin durumu fiyatı şöyle etkiler bence; mesela benim dişlerim çok bozuk olmadığı için 10 ay kalcak dedi belki bu süre uzar ama en fazla 1 yıl olur..bi doktorun bi hastayla 1 yıl uğraşması ile 3 4 yıl uğraşması arasında fark olur tahmin edersinizki..her ay kontroller filan oluyor oluyor çünkü

Canım bütün evhamlarında haklisin :) neredeyse 2 yıl boyunca kendinden, hayatından ödün veriyosun ve sonucunun mükemmel olmasını istemek senin en doğal hakkın :)) başladık bi ise ama Allah sonumuzu hayır etsin
Ya canım benim bide en büyük korkum RPE ile tedavinin damagi açmaması.
Biliyosun bu tedavide yas cok önemli. Benim Yasım 22. Literatürde 24 yasına kadar açılır deniyormuş ama açılmama ihtimalide var. Ve eğer açılmazsa damak boyunca kemiği catlatip, açılmasını saglicaklar. Cok korkuyoruuuuuummm ya insAllah cerrahi işleme hic gerek kalmadan açılır

aa canım ben hiç bilmiyordum ben o apareyi damağı açmak için değil üst çenemi hareket ettirmek için kullandım. ve benim tedavimde ilk 2 ay hiç bir değişiklik olmadı o yüzden doktorum aparey takmıştı. onunla düzeldi.

Canım sen ice braketten memnun musun? Benim bi arkadasım 1 hafta önce porselen braket taktirdi, ne yerse hemen koşup dişlerini fircalamasina rağmen sararmaya başladı. Bende onu görünce tereddütte kaldım ice braket mı yaptırsam diye.
Genelde ice da sararma olmuyor diye duydum ama bide senin fikrini almak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…