- Konu Sahibi nefertiti86
-
Ortodonti tedavime ankara da başladım...nişanım kınam düğünümde tellerim vardı:)telli!! duvaklı gelin :):)oldum şeffaf olduğu içinse hiç problem çekmedim kendimle barışığım gerci onunla da alakası var ben doktorlarımı çok seviyorum iyki onları bulmuşum diyorum:)
gecen 2011 ekimde bir yıl oldu ...
1 yıl 4 ay gecti işte ...zaten tahmini 15 -18 ay demişlerdi şimdi lastik kullanıyorum daha doğrusu kullanamıyorum kullansam çoktan çıkmıştı bakalım düzenli kullanırsam 3 aya cıkıcak inşallah...
kızlar ben de şeffa kullanıyorum 10 aydır sorusu olana yardımcı olmak isterim.
canım doktoruna söyledin mi şehir dışına gideceğini? çünkü ben 2 haftada bir gidiyorum kendi dişçime. farklı ilde zor olur. şeffaf braket yaklaşık 500 lira fark ediyor.
Çay kahve gibi seylerden sararma yaptı mı?
şeffaf teller kırılgan oluyormuş, sende öyle bir durum oldu mu?
Bide senin seffaf tel kullananlara bir tavsiyen var mı?
Cok soru sordum galiba :)
bu şeffaf olanlarında çeşitleri oluyormuş galiba..ice braket filan :) sizinki nasıl bişey acaba? birde kırılınca doktor yenisini takıyor ya onun için ayrı bir ücret ödeniyormucanım şu kaygılarını çok iyi anlıyorum ben de taktırmadan önce hep bunları düşünüyordum. ilk başlarda çok titizdim. sigarayı bıraktım çay kahve içmedim onun yerine meyve çayı içiyordum ve özellikle açık renkli olanlarını (papatya çayı gibi) çikolata bile arada sırada yiyordum. 2 ay bile dayanamadım öyle bütün eski alışkanlıklarıma geri döndüm ve kesinlikle bir sararma olmuyor. braketin etrafına takılan lastikler ama çok çabuk sararıyor o konuda uyarayım 2 haftaya sarı oluyorlar hemen ama sonuçta o değişen bir şey zaten. braketlerde bir sararma olmuyor.
şeffaflar metale göre tabiki daha kırılgan oluyor. ama sonuçta o seni ilgilendirmez kırılırsa doktorun yenisini takıcak. sana tavsiyem rahat olman :)
bu şeffaf olanlarında çeşitleri oluyormuş galiba..ice braket filan :) sizinki nasıl bişey acaba? birde kırılınca doktor yenisini takıyor ya onun için ayrı bir ücret ödeniyormu
belli bi ücret söyleyememki şimdi..dişlerinizin durumuna göre tel fiyatları değişiyor.ama metal braketlere göre 500 tl daha pahalı oluyormuşşeffaf tellerin ücreti nedir acaba:26:
canım şu kaygılarını çok iyi anlıyorum ben de taktırmadan önce hep bunları düşünüyordum. ilk başlarda çok titizdim. sigarayı bıraktım çay kahve içmedim onun yerine meyve çayı içiyordum ve özellikle açık renkli olanlarını (papatya çayı gibi) çikolata bile arada sırada yiyordum. 2 ay bile dayanamadım öyle bütün eski alışkanlıklarıma geri döndüm ve kesinlikle bir sararma olmuyor. braketin etrafına takılan lastikler ama çok çabuk sararıyor o konuda uyarayım 2 haftaya sarı oluyorlar hemen ama sonuçta o değişen bir şey zaten. braketlerde bir sararma olmuyor.
şeffaflar metale göre tabiki daha kırılgan oluyor. ama sonuçta o seni ilgilendirmez kırılırsa doktorun yenisini takıcak. sana tavsiyem rahat olman :)
çok teşekkür ederim canım bilgiler için..bakalım bende bir sorayım doktoruma şeffaf telleri çok fiyat farketmiyorsa bende ondan taktırırım ama eğer 500 tl ise metal taktırırım çünkü benim için çok önemli değil görüntüsü filan.evet canım beyaz renkli braketlerin kalitelerine göre çeşitleri var. benimkisi ice dı. ortalama bir kalitesi var. şimdi hatırlamıyorum daha kalitesiz olan bir tür vardı doktor onu önermedi. porseleni de çok pahalı olur diye önermedi bunda karar kıldık. ki öyle sürekli kırılma gibi bir durumu yok. benim mesela hiç braketim değişmedi. sadece bir braketimin bir ucu kırıldı ama hala lastiği tutabildiği için sökmedik. brakete verilen ekstra fiyat da doktora göre değişir kızlar biraz ben 500 ödedim diye size de aynı fiyat gelicek değil. ama kırıldı braket değiştirildi diye sizden ekstra ücret alınmaz aşırı bir durum olmadığı sürece.
bu arada şunu da ekliyim dişlerin durumu, telin kalma süresi fiyatı çok etkilemiyor diye biliyorum ben. nasıl dolgunun fiks bir fiyatı varsa bu işte de braket yapıştıma başına 50 lira gibi fiks bir fiyat var. sökme de o civar bir fiyat sanırım. 28 dişten sökme takma derken fiks 2500 lira gibi bir fiyat çıkıyor ortaya. ben bu şekilde biliyorum tabii emin değilim.
canım valla sen çok şanslısın çünkü hali hazırda ben de rpe taktım2 ay kadar kaldı ve ilk 1 hafta inanılmaz zor geçti. bütün dilim yara oldu çok acıdı her gün dondurma yiyodum acısını alsın diye kutu kutu eczanedeki bütün pomadları topladım diyebilirim. sana bu konuda protefix i önerebilirim. neyse allahtan kurtuldum ondan benim şimdi yamuk bir dişim vardı onu düz çevirme evresindeyiz. tahmin ediyorum 1 aya falan o düzelicek. sonrasında 6 ay daha tel kalır diye düşünüyorum sonra çıkar heralde. ilk günler çok evhamlanıyodum sürekli doktoruma ne zaman çıkıcak diyordum hep doktorumu yetersiz buluyordum hatta başka doktorlara gittim kontrol ettirmek için ama başka doktorların da bana söylediği şu oldu "doktoruna güven ve bu güvensizliğini ona sakın hissettirme". bakalım inşallah en kötü ihtimalle bu senenin sonunda çıkıcak zaten. alışıyor insan.
evet canım beyaz renkli braketlerin kalitelerine göre çeşitleri var. benimkisi ice dı. ortalama bir kalitesi var. şimdi hatırlamıyorum daha kalitesiz olan bir tür vardı doktor onu önermedi. porseleni de çok pahalı olur diye önermedi bunda karar kıldık. ki öyle sürekli kırılma gibi bir durumu yok. benim mesela hiç braketim değişmedi. sadece bir braketimin bir ucu kırıldı ama hala lastiği tutabildiği için sökmedik. brakete verilen ekstra fiyat da doktora göre değişir kızlar biraz ben 500 ödedim diye size de aynı fiyat gelicek değil. ama kırıldı braket değiştirildi diye sizden ekstra ücret alınmaz aşırı bir durum olmadığı sürece.
bu arada şunu da ekliyim dişlerin durumu, telin kalma süresi fiyatı çok etkilemiyor diye biliyorum ben. nasıl dolgunun fiks bir fiyatı varsa bu işte de braket yapıştıma başına 50 lira gibi fiks bir fiyat var. sökme de o civar bir fiyat sanırım. 28 dişten sökme takma derken fiks 2500 lira gibi bir fiyat çıkıyor ortaya. ben bu şekilde biliyorum tabii emin değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?