• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygısız Öğrenciler

buradaki bayanların bir kısmı anne ve çocukları okula gidiyor. onlardanricam lütfen çocuklarınızı iyi eğitin ve öğretmenlerine, büyüklerine-küçüklerine ve çevreye saygılı olmayı öğretin unutmayınki bu görev öncelikle sizindir. öğretmenlerin esas görevi eğitim ondan sonra öğretimdir. özellikle büyük şehirlerdeki aileler çocuklarınızı özgürlük adı altında serseri yapmayın aile terbiyesi denilen muhteşem mekanizmayı kullanın ve karşınızdaki öğretmeni anlayın.

Ben biraz da bunu 8 yıl zorunlu eğitime bağlıyorum.
Eskiden okumada yüzü olmayan 5. sınıftan sonra kendi işine bakardı, bir mesleğe atılırdı yahut aylak aylak gezerdi. Bir ayrışma olurdu mutlaka.
Şimdi okuma dahi bilmeyen var 8. sınıfta, sınıfta bırakma diye bir şey de yok illa zorla gelecek.
Orada boş boş otursa da, sınıfı birbirine katsa da okuyacak.
Gereksiz bence

Son düzenleme:
Yalnız ergenlerin derdi asla bitmeyecek bu bir gerçek bu dert ta klasik yunan zamanındada varmış

Yalnız ergenlerin derdi asla bitmeyecek bu bir gerçek bu dert ta klasik yunan zamanındada varmış

60 larda 70 lerde 80 lerde 90 larda da bu sorunlar vardır ama 2000 li nesil felaket konumda bu sorunlar diğerleriyle kıyaslanmayacak boyutta sebebi ise toplum ve aile kavramını iyice yitirip yerini daha anlamını bilmediğimiz özgürlük ergen psikolojisi ve çocuklarda özgüven kavramın alması.

Ben biraz da bunu 8 yıl zorunlu eğitime bağlıyorum.
Eskiden okumada yüzü olmayan 5. sınıftan sonra kendi işine bakardı, bir mesleğe atılırdı yahut aylak aylak gezerdi. Bir ayrışma olurdu mutlaka.
Şimdi okuma dahi bilmeyen var 8. sınıfta, sınıfta bırakma diye bir şey de yok illa zorla gelecek.
Orada boş boş otursa da, sınıfı birbirine katsa da okuyacak.
Gereksiz bence

zorunlu eğitim süresi 12 yıl oldu maalesef. ve sınıfta kalma yok inanılmaz bir hatadır bu okuma yazma bilmeyen çocuk 5. sınıfta ve öğretmen onu mecburen sınıfta bırakamıyor. bu nasıl bir anlayış bırakın allahaşkına.

zorunlu eğitim süresi 12 yıl oldu maalesef. ve sınıfta kalma yok inanılmaz bir hatadır bu okuma yazma bilmeyen çocuk 5. sınıfta ve öğretmen onu mecburen sınıfta bırakamıyor. bu nasıl bir anlayış bırakın allahaşkına.

Yavaş yavaş çıkıyor işte :) 8 yıl olduktan sonra başladı bu sorunlar bence. Eğitimin 2. basamağında ciddi sorunlar oluştu ve devam ediyor...
4+4+4 de daha kötü oldu her şey, bununla ilgili bir rapor da vardı zaten daha geçenlerde okumuştum...

Kesinlikle, zorunlu eğitimin yararı uzun vadede anlaşılacak belki, ama kısa vadede o kadar çok soruna yol açıyor ki.

Tekrar sınıfları hele girilecek gibi değil.
Çocuğu yerine oturtamıyorum, sırıta sırıta sınıfta bir oraya bir buraya.
Dövmek yok, olsa da çıkışta beklerler zaten, not korkusu olsa tekrar olmaz, disiplin yok.
Gel de bul çözüm.

Tek çare mezun olmalarını beklemek oluyor bazen, ama yeni gelen de öyle.
Allah yardımcımız olsun.

2. dönem konumuz okulumuzdaki saygısız öğrenciler ve velileri...
Aslında benim öğrencilerim de değil, okulumuz henüz ilkokul-ortaokul olarak ayrılmadığı için (bina yapılıyor hala) 2. kademe ile beraberiz. İster istemez de duyuyorum, müdahil oluyorum...

Mahalle olarak zaten oldukça kötü bir yerde okul, öğrenciler serseri ailelerinin de onlardan farkı yok. Bıçak taşıyan çocuğu uyarsan okula baskına geliyorlar falan o derece psikopat veliler var. Çocuklar da geçen senelerde okul çıkışı toplanıp öğretmen sıkıştırmışlar, bu sene fazlaca taciz vakaları, kendini jiletlemelerle falan karşılaştık.

Benim derdim bu psikopatların geçen dönemden beri kafayı bana takmış olmaları. Bir grup azılı serseri sürekli mektup yolluyor, aşk sözleri, şiirler falan yazıyorlar; resimler yapıyorlar; aracı çocuklarla "bunu size biri gönderdi" diyerek getiriliyordu, almamaya başlayınca sınıftaki masama bırakılıyor. Nöbetçi olduğum zaman dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Son zamanlarda iyice sapıttılar, sınıf kapısını vurup kaçıyorlar (görmedim ama onlar olduğunu biliyorum), başka öğretmenlerin dersinden izin alıp benim dersime girmek istediklerini söylüyorlarmış. Beden derslerinde onlar oyun oynarken benim sınıfıma gelmek istediklerini söylüyorlarmış. Ben yüz bulmasınlar diye düşünerek ve biraz da psikopatlıklarından çekinerek hiç onlarla muhattab olmadım ama şikayet ettim sınıf öğretmenlerine. Biraz azarlamış sanırım bir süre durdular ama daha beter bir şekilde yeniden başladılar.

İdare ise bu durumu hiç ciddiye almıyor, ergenlikmiş normalmiş... Karşımdaki normal öğrenciler olsa anlarım ama bütün öğretmenler de beni onlarla ilgili uyarıyor aman iyi niyet gösterme diye. Ne yapayım yani idarenin yetemediği yerde ben mi müdahil olayım? Yoksa umursamazlığa mı vereyim?

genc ogretmen olmanın zararları................. bende gecen sene aynı sekılde bır lısede yasadım... ama cocukları aldım aynı abla gbı konustum cocuklar ablanız yok mu yarın bıgun belkı esınız ogretmen olcak dedım. hatta bazılarının ailesnin muhafazakar oldgnu biliyordum dinden konustum... tavsiye verdim ve cidden yavas yavas etkili oldu.. tabi dersine girmediklerm hala asılıyordu... onlara da evladım diye konusuyorum her seferinde. cocugum ergensin anladık nedir bu dikkat cekme meraki dedim hatta birine arkadasları güldü. utandı baya... o zaman yasımın buyuk oldugunu anladı... siz korktugunuzu sakın belli etmeyin ccuklar cok fena hele kucuk gosterıyorsanız.....

Mudahil mi olayim derken? Tek basiniza ne yapabileceksiniz sanki? Idarenin kararina uymak disinda sansiniz yok

Ortaokul öğrencilerinden bahsediyoruz değil mi? En fazla 15 yaşında bu gençler yani, abarttığınızı düşünüyorum.

Velilerine ulaşın, çocuklarla ailelerinin yanında konuşun. Konu öğrencilerin size yazdığı aşk mektupları olmasın.

Bu yaştaki çocuklar için normal olsa da bilhassa ders sırasında kapının çalınıp kaçılmasının dersin işleyişini bozduğundan falan bahsedin. Konuşmayı öğrencinin geleceğine dair iyi dileklerinizle bitirin. İşe yarayacağını düşünüyorum.

Ayrıca bu yeni yetmeleri bu kadar ciddiye alıp ta kendilerini erkek gibi hissetmelerine müsade etmeyin.

Bir diğer alternatif;

Erkek bir öğretmen arkadaşınızdan yardım isteyin. Çekinmeyin durumu açıkça anlatın.

Selamlar...

Abartan ben değilim bu gençler. Aileleriyle toplantı düzenleme gibi bir durumum olamaz çünkü derslerine dahi girmiyorum. Tanımazlar, etmezler üstelik ben ilkokul öğretmeniyim oldukça garip olur tutup bunlara toplantı yapmak.
Yüzlerine karşı ciddiye almıyor gibi görünsm de düpedüz tacizdir yaptıkları ve bir şekilde önlerinin kesilmesi gerekir. Bugün önemsenmeyen 15'likler yarın daha büyük işlere bulaşabilirler...

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Back