bu gençlik nereye gidiyor bir anlam veremiyorum ki ben.
özellikle erkek çocukları çok fenalar çok.
sizi gayet iyi anlıyorum çünkü bende öğretmen ailesinde büyüdüm ve büyüorum.kendimde öğretmenim ama hiç çalışmadım.
sürekli böyle konular konuşuluyor evde.hatta geçenlerde okula yeni atanmış genç bir erkeği büyük sınıf erkekleri toplaşmış ve dövmüşler.sebebide çok komik birşey.sınıf kızlarını genç öğretmenden kıskanıyorlarmış.
böyle birşey mi olur allah aşkına.eskiden öğretmenlerden herkes korkardı.öğretmenlik en kutsal meslek olarak biliniyordu ama günümüzde öğretmenliği böyle terbiyesiz öğrenciler ve o öğrencilerin velileri hiçe sayıyorlar ve onlara göre öğretmen bakıcı,okul ise yurt,kreş gibi birşeydir.
bazen şöyle sözlerde duyabiliyorum velilerden.
neymiş böyle terbiyesiz öğencileri öğretmenler terbiye etmeliymiş.peki bu durumda velinin kendi evlatları üzerindeki vazifeleri neler oluyor?
okula giden öğrencinin kendisi,tahsil veren öğretmen,terbiye veren yine öğretmen evde ders çalışmasınlar diye derslerini okulda yaptıran yine öğretmen ama veliler ne yapıyor hiç birşey.tabi bu sözlerimi bütün velilere ait etmiyorum.öyle güzel velilerimizde vardır ki herkesin ağzı açık kalır.çocuğuna önem verir,öğretmene önem verir,okula önem verir ama deminden beri konuştuğum gibi velilerde var ne yazık ki.ben yine söylüyorum sırf bu işin içindeyim diye herşeyi görüyorum ve biliyorum.
gittikce dahada zorlaşıyor herşey.
en acınacklı durumda kız çocuklarımızın böyle terbiyeden yoksun aklı fikri 18+ olan erkeklerle beraber tahsil alması.
düşünün bu erkekler korkmadan utanmadan koskoca öğretmene bile taciz ediyorlarsa o kız çocuklarına neler ediyorlardır kimbilir.
meğer ne kadar doluymuşum ben.
sizin yapacağınız tek şey uzak durmak.aksi takdirde sizi daha da rahatsız edeceklerdir.