2. dönem konumuz okulumuzdaki saygısız öğrenciler ve velileri...
Aslında benim öğrencilerim de değil, okulumuz henüz ilkokul-ortaokul olarak ayrılmadığı için (bina yapılıyor hala) 2. kademe ile beraberiz. İster istemez de duyuyorum, müdahil oluyorum...
Mahalle olarak zaten oldukça kötü bir yerde okul, öğrenciler serseri ailelerinin de onlardan farkı yok. Bıçak taşıyan çocuğu uyarsan okula baskına geliyorlar falan o derece psikopat veliler var. Çocuklar da geçen senelerde okul çıkışı toplanıp öğretmen sıkıştırmışlar, bu sene fazlaca taciz vakaları, kendini jiletlemelerle falan karşılaştık.
Benim derdim bu psikopatların geçen dönemden beri kafayı bana takmış olmaları. Bir grup azılı serseri sürekli mektup yolluyor, aşk sözleri, şiirler falan yazıyorlar; resimler yapıyorlar; aracı çocuklarla "bunu size biri gönderdi" diyerek getiriliyordu, almamaya başlayınca sınıftaki masama bırakılıyor. Nöbetçi olduğum zaman dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Son zamanlarda iyice sapıttılar, sınıf kapısını vurup kaçıyorlar (görmedim ama onlar olduğunu biliyorum), başka öğretmenlerin dersinden izin alıp benim dersime girmek istediklerini söylüyorlarmış. Beden derslerinde onlar oyun oynarken benim sınıfıma gelmek istediklerini söylüyorlarmış. Ben yüz bulmasınlar diye düşünerek ve biraz da psikopatlıklarından çekinerek hiç onlarla muhattab olmadım ama şikayet ettim sınıf öğretmenlerine. Biraz azarlamış sanırım bir süre durdular ama daha beter bir şekilde yeniden başladılar.
İdare ise bu durumu hiç ciddiye almıyor, ergenlikmiş normalmiş... Karşımdaki normal öğrenciler olsa anlarım ama bütün öğretmenler de beni onlarla ilgili uyarıyor aman iyi niyet gösterme diye. Ne yapayım yani idarenin yetemediği yerde ben mi müdahil olayım? Yoksa umursamazlığa mı vereyim?