• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygısız Öğrenciler

öğretmeni eleştirmek çok kolay,
ama yaşananlara çözüm bulmak zor.
geçen hafta 8. sınıfların dersinde bir arkadaşım öğrenciyi masturbasyon yaparken yakalamış,
dersin ortasında, arka sırada:26::26:
tepki bile verememiş
ne tepki verilir bilmiyorum,
dışardan atıp tutanlar bunlara da yorum getirsinler bakalım:45:

geçen hafta 8. sınıfların dersinde bir arkadaşım öğrenciyi masturbasyon yaparken yakalamış,
tepki bile verememiş

Aaaaa yok artık :53:

Arkadaşlara katılıyorum görmezden gelmeye devam edin. Ancak sizinle muhattap olurlarsa uyarın.
Bir erkek akrabanızın sizi okula bırakıp, çıkışlarda alması da etkili olabilir.
Umarım geçer bu sıkıntınız en kısa zamanda.
Şu idarecileri de gerçekten anlamıyorum.O kadar toleranslı davranıyorlar ki her koşulda, her durumda öğrencinin yanındalar; her daim onlar haklılar.
Ve öğrenciler de bunu hissediyor,öğretmenlere karşı daha da saygısız davranmaya başlıyor zamanla.
Bu sene bizim okulumuzda da bazı öğrenciler şahsımıza hakaret etmeye başladı.
Ki emin olun o kadar kıymetli, öğrencinin kıyafetini, yerini, yurdunu bile düşünen öğretmen arkadaşlarım var ki.
Bir öğretmen olarak gelecek nesilden çok korkuyorum, düzeltmeye gücümüz yetmiyor destek olmayınca.

Her mesleğin zorlukları var ,
tezgahtarın kaprisli müşterisiyle,
temizlikçi kadının evin titiz ve iş beğenmez hanımıyla,
muhasebecinin hiç izin vermez patronuyla siz bu mesleği seçerken yaşayacağınız sorunlardan haberdar olup ona göre mesleği seçseydiniz ,ama yani !

zor zor çok iyi anlıyorum:31:
ben fen lisesinde staj yaptıgım için rahattım hiç böyle olaylar görmedim ama arkadaşlar anlatırdı neler neler. staj hocasına sarkan kız öğrenciler mi dersin, saygısızlık mı dersin:ssz:

millet çocugunu gönderiyor dışarıya ne hali varsa görsün diye onların uğraşmadıgı ilgilenmediği çocukla okul ilgilenmek zorunda kalıyor.
veliler hem cocukla ilgsiz hem de bir şikayet olunca aslan kesiliyorlar. oysa cocukla alakası yok adamın normalde..

zor ya cok zor.:31:

Öğretmensek biz de insanız.

Öğrencinin psikopatı olmuyor mu yani ? Bıçaklayan mı ararsın,taciz eden mi...Sanki olmayan şey,görüyoruz işte tvde...

Psikopattan başka ne denir yani anlamadım cidden.

Ben aslında ilkokul öğretmeniyim, henüz küçük oluyor benimkiler böyle sorunlar hiç yaşamıyorum. Öğrenciler mektup gönderse bile hayranlıktan ve sevgiden başka bir şey içermiyor ama bu 2. kademe derslerine girmediğim halde beni yedi bitirdi.
Neler varmış yahu gözümüzün önünde. Geçen nöbetimde çocuğun biri almış eline çiviyi ve ne idüğü belirsiz mürekkepleri kendi koluna dövme yapıyor güya. Bir yandan kanlar akıyor bir yandan boyalar, Allahımmm dedim sana geliyorum...En sıradan olaylardan biri bu yani okulda...

tepki bile verememiş

Çevremden biliyorum.Kadınlar kendi çocuklarını bile zor çekiyorlar,okula gitsin de gezmeye gideyim modundalar.

En az 20-25 öğrenciyle uğraşmak çok kolay bir şey sanki.

Ben aslında ilkokul öğretmeniyim, henüz küçük oluyor benimkiler böyle sorunlar hiç yaşamıyorum. Öğrenciler mektup gönderse bile hayranlıktan ve sevgiden başka bir şey içermiyor ama bu 2. kademe derslerine girmediğim halde beni yedi bitirdi.
Neler varmış yahu gözümüzün önünde. Geçen nöbetimde çocuğun biri almış eline çiviyi ve ne idüğü belirsiz mürekkepleri kendi koluna dövme yapıyor güya. Bir yandan kanlar akıyor bir yandan boyalar, Allahımmm dedim sana geliyorum...En sıradan olaylardan biri bu yani okulda...

offf cok zor yaa :50::50:

yaşamayan anlamaz gerçekten insan eğitmekten daha zor bir şey yok
Allah kolaylık versin ne diyim.

Aslında ilk dönem başladı bu olay. Ben hiç muhattab olmadım zaten sınıf öğretmenleri konuştu, bir süre azaldı ve bitti derken geldi bahar ayları gevşer gönül yaylarına döndü olay. Öğretmenlerden biri dedi ki, bak bu sınıf senin hatırına dersimi dinledi, dinlerseniz Koalina öğretmeni getiririm diğer ders dedim, gel de bi 5 dakika görün:53::53:
Ben de konuşmayı düşünmüyorum bu sefer dikkat çektiklerini düşünecek ve daha beter olacaklar...

Nasıl terbiyesiz öğretmenmiş öyle o?
bence de bunlar öyle laftan filan anlamaz. Amaç zaten dikkat çekmek. Olumlu olmuş, olumsuz olmuş umurlarında olmaz.
Siz görmezden gelin bence. Öyle insan yerine koymayan bir tavırla.

Ama idareyi de rahat bırakmayın. Sen şikayet etmezsen ileride çıkacak bi sorunda hesap sormaya filan kalkarlar.

Her mesleğin zorlukları var ,
tezgahtarın kaprisli müşterisiyle,
temizlikçi kadının evin titiz ve iş beğenmez hanımıyla,
muhasebecinin hiç izin vermez patronuyla siz bu mesleği seçerken yaşayacağınız sorunlardan haberdar olup ona göre mesleği seçseydiniz ,ama yani !

Öğretmensek ailelerin bir kenara attığı çocukların tacizlerini de çekmek durumunda değiliz. Bu durumlar bu meslekte beklenen şeyler değildir zaten.
Neyiz biz bakıcı mı, güvenlik görevlisi mi, temizlikçi mi, psikolog mu, doktor mu?
Her şeye de öğretmen müdahale etmeli veya çekmeli gibi düşünmek ne kadar ilginç.
Üstelik ben ilkokul öğretmeni olduğum halde binadaki 2. kademe öğrencileri tarafından rahatsız ediliyorum.
Sizin anlayışınızla baktığımızda zaten baş edebileceğim şekilde ilkokul öğretmenliğini seçmişim, diğer öğrenciler benim sorumluluk alanıma girmez.

Umursamayın,hiç muhattap olmayın
onlarla bir kelime bile etmeyin belki vazgeçerler..
eğer vazgeçmezlerse konuşmayı deneyin.
onlarla biyerde tesadüfen yanlız bile
kalmayın mazallah çökerler adama

Yalnız ne zaman bir öğretmen gelip derdini anlatsa hep aynı muhabbet dönüyor.

Birazdan tatile,az çalışmaya(!) döner olay.:27:

Dedem anlatır eskiden öğretmenlerini gördüklerinde 2 mahalle öteden kaçıyorlarmış. Biz diyor sokak bekçisini gördüğümüzde ödümüz kopardı. Şimdi tam tersi oldu,ahlaksız saygısız, vizyonu olmayan bir gençlik var. Erkeği kızı aynı. Allah akıl fikir versin hepsine. Kolaylıklar sizede. Yumuşak yüzünüzü göstermeyin bence.

Şimdi nerde o saygı...Doğudayım buradaki çocuklar saygı açısından büyük şehirdekilere göre bir nebze daha iyi derdik.
Ama artık burda da bozuluyor bir şeyler...
Hakaretler, saygısız tavırlar her geçen gün artıyor.
Okula giderken görüyorum, yüzüme baka baka sigara içiyor... Umursadığı yok!

ya hu kadın bu mesleği seçti diye şikayette mi etmesin, zorlugu da mı dile getirmesin. çare de mi aramasın
hep sevgi pıtırcıgı diye mi gezsin ortalıkta.

bu nedir ya hemen bir eleştirme bir karşı gelme? soruyor ne yapayım diye ne bu tepki ya hu??

tepki bile verememiş

Bizde de eli bir yerlerinde gezen öğrenciler var. Bilerek yapıyorlar. idareye gönderiyorsun aynı tas aynı hamam.

Çevremden biliyorum.Kadınlar kendi çocuklarını bile zor çekiyorlar,okula gitsin de gezmeye gideyim modundalar.

En az 20-25 öğrenciyle uğraşmak çok kolay bir şey sanki.

Benim sınıf mevcudum 40, kendileri yetmiyor bir de küçük kardeşlerini gönderiyorlar:52: Yok hastaneye gitmiş de kardeşi ortada kalmış, yok abisinin/ablasının arkasından çok ağlamış evde durmamış..

yok ama ben o velileri şimdi anlamaya başladım :27:
öğretmenliği seçtiysen çekeceksin arkadaş
ne bu şikayet.:ssz:

Umursamayın,hiç muhattap olmayın
onlarla bir kelime bile etmeyin belki vazgeçerler..
eğer vazgeçmezlerse konuşmayı deneyin.
onlarla biyerde tesadüfen yanlız bile
kalmayın mazallah çökerler adama

Aynı şeyi bugün şikayet ettiğim bir kaç öğretmen arkadaş da söyledi.
Bir an ben de çocukların 4'ünü toplayıp konuşayım mı diyordum ki "saçmalama, başına bela mı alacaksın, onlarla sakın yalnız kalma" gibi şeyler söylediler:30:

Aslında bi abla gibi gűzelce karşına alıp konuşsan,
Senin aslında onların iyiliğini istediğini bilseler,
Belki yaptıklarından utanıp sana iyi davranabilirler?
Baksanıza şikayet ettikten sonra azıtmışlar,
Belki tam tersi davranmak gerekir,
Her őğrencinin mutlaka sevdiği bir őgretmen vardır,
Belki bu siz olabilirsiniz ?

yanlız bir öğretmen öğrencilere nasıl psikopatlar der ya ..
ne kadar kötü öğrenci olursa olsun psikopatlar hiç yakışıyor mu ?

kusura bakmayın ama başına gelmeyen bilmez! bu ülkede öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmenler var ne diyecekler bu çocuğa tabii ki hasta ve tedavi olmak zorunda.psikopatlık psikolojik bir rahatsızlıktır ve tedavi olmalıdır

Back