bazı ilköğretim öğrencileri liselileri arattığından belki lisede daha mutlu olabilirsin. ben ilköğretimde de lisede de çalıştım. okuluna göre değişiyor. mesela çalıştığım lise çalıştığım başka bir ilköğretim okulundan çok daha iyiydi. o sebepten belli olmaz.Hiçbir tecrübesi olmayan çiçeği burnunda öğretmenim.
Sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum, lisedeyim.
İlköğretim istiyorum ama bir 10 yılımı alır herhalde.
Duyduklarım etkiliyor beni, beklentisiz başlıyorum mesleğe...
Öğretmen arkadaşlar varsa beni daha iyi anlayacaktır. Günümüzde öğretmenlik yapmak çok zorlaştı. Özellikle de liselerde.
Ben bir lise öğretmeniyim. Öğrencilerin davranışlarından dolayı mesleğimden nefret eder oldum. Okuldan eve geldiğimde onların yaptıkları saygısız davranışların etkisinden kurtulamıyordum ve hep stresli oluyordum. Geçen yıl hamileyken de derslere girdim. Hamile olmanız bile umurlarında değil, sizi çileden çıkarıp bağırtıyorlar. Bebeğim doğunca okula dönemeyeceğimi anladım. Hem bebek, uykusuzluk vs... hem de okulun gerginliği...
Ev kredisinden dolayı ekonomik durumumuz çok kötü olduğu halde ücretsiz izin aldım.
Bugün okul başladı. Şu anda okulda öğretmenler kurulu toplantısı var ve ben evdeyim. Tüm borçlarımıza rağmen okula gitmediğim için, evde bebeğimle olduğum için huzurluyum. Aylıksız iznim bittiğinde oğlum inşallah 1.5 yaşında olacak. O zaman da Allah kerim...:26:
Ben hem meslek liselerinde, hem de anadolu lisesinde çalıştım. Bir fark yok, hep benzer sıkıntılar yaşanıyor. Meslek liseliler amaçsız, anadolu liseliler kibirli.
Erkek öğretmenlerden korkuyor öğrenciler, o yüzden onlar daha şanslı. Artık bayanlara uygun bir meslek değil öğretmenlik bence de....
Eğitim sistemimiz kimseyi eğitemiyor
Arkadaşım ben ilköğretim okulunda öğretmenim .Onlarında saygısızlıkta liselilerden aşağı kalır yanı yok.Eğitimcilerin işi günümüzde çok zor.Allah bizlere sabır versin başka ne diyeyim.Şunu unutmamak lazım eğitim önce ailede başlar.
ee o zaman kim eğitecek bu çocukları? her öğretmen kaçarsa ne olur? tamam öğretmenler de insan ama o çocukları eğitebilmek de önemli değil mi? acaba otorite sağlanamıyor mu? okul yönetimi yeterli disiplini sağlamıyor mu? gerçekten çoğu okulda burda anlatıldığı gibi saygısız öğrenciler var ama bunları eğitebilmek, saygılı olmayı öğretmek çok mu zor?
ayy seni o kadar iyi anlıyorum ki canımliseye giderken ben de sınıf arkadaşlarımın bu davranışlarından çileden çıkardım. aileleri hiç mi bir şey öğretmez bu yaratıklara? ne saygı ne terbiye bir hiçler... ancak siz öğretmenlerin de fazla yumuşak davrandığını düşünüyorum. neden hadlerini bildirmiyorsunuz?? bir pisliğe hakkettiği gibi davranılmalı.. saygısız tavırlarında disipline gönderme yetkiniz yok mu??
bir de, evime yakın bir endüstri meslek lisesinde yaşanan bir olayı kısaca yazayım. ondan sonra kimileri "öğretmenlik birçok mesleğe göre güzel, öğretmenlik rahat, tam bayan mesleği" desinler:
2 erkek öğrenci, nöbetçi bayan öğretmene yaklaşıyor. bayan öğretmen etek giymiş. öğrencilerden biri eteğini arkasından aniden kaldırıyor, diğeri de hemen cep telefonuyla çekiyor.
söyleyecek kelime bulamıyorum bunun üstüne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?