Ben de ileride öğretmenlik düşünüyorum
Anadolu lisesinde okudum ama derslerde gırgır şamata hiiç eksik olmazdı
Tek korkulan öğretmen matematik öğretmenimizdi
Onun dışında özellikle bayan öğretmenler çok zorlanırdı
Bi anımı anlatayım bi arkadaşım başka bi arkadaşa kötü bi hareket yaparken hocaya yakalanmıştı
Hoca da şok olmuş bi şekilde sen napıosun dedi ve arkadaşım bunu yapıyorum diyerek aynısını hocaya yapmıştı
Ve bunu yapan arkadaş da öğretmen çocuğuydu
Öğretmenimiz sen de bi öğretmen çocuğusun diyip ağlayarak sınıfı terk etmişti
Buna benzer o kadar çok olay yaşanıo ki meslek liselerini hiç düşünemiyorum cidden meslek lisesi öğretmenlerinin işi çok zor
Öğretmenlere saygım sonsuzdu okulda tamam farklı düşünceleri savunduğumuz hocalarımla tartışmalar yaşadım ama hiçbi zaman saygımdan bişey kaybetmedim
Fakat okul yönetimi bazen disiplin adı altında saçmalayabiliyor ve bu da öğrencilerin agresifleşmesini sağlıyor
Anadolu lisesi olduğumuz için her semtten her ilçeden öğrenci arkadaşlar vardı ve okulumuz şehrin merkezinde değil bi sanayi sitesinin içindeydi
Her ilçeden otobüsler 90 dakikada birdi servissiz ulaşım imkansız gibi bişeydi
Servise para ödeyemeyen arkadaşlar otobüsle gelirlerdi okula ve 5 dakika geç kaldıkları an içeri alınmazlar,ya da yok yazılırlardı
Siyah çorabım sabah giyerken kaçtığı için çorap giyememiştim ve beni sabahın köründe sanayi sitesinin içinde okuldan dışarı çıkartıp buralarda çorap satan biyer bulup çorap almazsan okula giremezsin demişlerdi
Bence otorite bu şekilde kurulmaz,bu şekilde kurulan otorite de sağlam olmaz
Zaten kendini kanıtlamaya çalışan genç insanlardan bahsediyoruz
Bu şekilde davranılan öğrencide ne saygı kalır ne sevgi
Malesef öğretmenler de yönetime karşı gelemedikleri ve bizi görmezden geldikleri zaman uyarı aldıkları için en ufak şeyde şikayet ederlerdi bizi
Şikayet eden öğretmen de sevilmezdi açıkçası
Anadolu lisesinde okudum ama derslerde gırgır şamata hiiç eksik olmazdı
Tek korkulan öğretmen matematik öğretmenimizdi
Onun dışında özellikle bayan öğretmenler çok zorlanırdı
Bi anımı anlatayım bi arkadaşım başka bi arkadaşa kötü bi hareket yaparken hocaya yakalanmıştı
Hoca da şok olmuş bi şekilde sen napıosun dedi ve arkadaşım bunu yapıyorum diyerek aynısını hocaya yapmıştı
Ve bunu yapan arkadaş da öğretmen çocuğuydu
Öğretmenimiz sen de bi öğretmen çocuğusun diyip ağlayarak sınıfı terk etmişti
Buna benzer o kadar çok olay yaşanıo ki meslek liselerini hiç düşünemiyorum cidden meslek lisesi öğretmenlerinin işi çok zor
Öğretmenlere saygım sonsuzdu okulda tamam farklı düşünceleri savunduğumuz hocalarımla tartışmalar yaşadım ama hiçbi zaman saygımdan bişey kaybetmedim
Fakat okul yönetimi bazen disiplin adı altında saçmalayabiliyor ve bu da öğrencilerin agresifleşmesini sağlıyor
Anadolu lisesi olduğumuz için her semtten her ilçeden öğrenci arkadaşlar vardı ve okulumuz şehrin merkezinde değil bi sanayi sitesinin içindeydi
Her ilçeden otobüsler 90 dakikada birdi servissiz ulaşım imkansız gibi bişeydi
Servise para ödeyemeyen arkadaşlar otobüsle gelirlerdi okula ve 5 dakika geç kaldıkları an içeri alınmazlar,ya da yok yazılırlardı
Siyah çorabım sabah giyerken kaçtığı için çorap giyememiştim ve beni sabahın köründe sanayi sitesinin içinde okuldan dışarı çıkartıp buralarda çorap satan biyer bulup çorap almazsan okula giremezsin demişlerdi
Bence otorite bu şekilde kurulmaz,bu şekilde kurulan otorite de sağlam olmaz
Zaten kendini kanıtlamaya çalışan genç insanlardan bahsediyoruz
Bu şekilde davranılan öğrencide ne saygı kalır ne sevgi
Malesef öğretmenler de yönetime karşı gelemedikleri ve bizi görmezden geldikleri zaman uyarı aldıkları için en ufak şeyde şikayet ederlerdi bizi
Şikayet eden öğretmen de sevilmezdi açıkçası