• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygısız Lise Öğrencileri, Bebeğim ve Ücretsiz izin

Ben de ileride öğretmenlik düşünüyorum
Anadolu lisesinde okudum ama derslerde gırgır şamata hiiç eksik olmazdı
Tek korkulan öğretmen matematik öğretmenimizdi
Onun dışında özellikle bayan öğretmenler çok zorlanırdı
Bi anımı anlatayım bi arkadaşım başka bi arkadaşa kötü bi hareket yaparken hocaya yakalanmıştı
Hoca da şok olmuş bi şekilde sen napıosun dedi ve arkadaşım bunu yapıyorum diyerek aynısını hocaya yapmıştı
Ve bunu yapan arkadaş da öğretmen çocuğuydu
Öğretmenimiz sen de bi öğretmen çocuğusun diyip ağlayarak sınıfı terk etmişti
Buna benzer o kadar çok olay yaşanıo ki meslek liselerini hiç düşünemiyorum cidden meslek lisesi öğretmenlerinin işi çok zor

Öğretmenlere saygım sonsuzdu okulda tamam farklı düşünceleri savunduğumuz hocalarımla tartışmalar yaşadım ama hiçbi zaman saygımdan bişey kaybetmedim
Fakat okul yönetimi bazen disiplin adı altında saçmalayabiliyor ve bu da öğrencilerin agresifleşmesini sağlıyor
Anadolu lisesi olduğumuz için her semtten her ilçeden öğrenci arkadaşlar vardı ve okulumuz şehrin merkezinde değil bi sanayi sitesinin içindeydi
Her ilçeden otobüsler 90 dakikada birdi servissiz ulaşım imkansız gibi bişeydi
Servise para ödeyemeyen arkadaşlar otobüsle gelirlerdi okula ve 5 dakika geç kaldıkları an içeri alınmazlar,ya da yok yazılırlardı
Siyah çorabım sabah giyerken kaçtığı için çorap giyememiştim ve beni sabahın köründe sanayi sitesinin içinde okuldan dışarı çıkartıp buralarda çorap satan biyer bulup çorap almazsan okula giremezsin demişlerdi
Bence otorite bu şekilde kurulmaz,bu şekilde kurulan otorite de sağlam olmaz
Zaten kendini kanıtlamaya çalışan genç insanlardan bahsediyoruz
Bu şekilde davranılan öğrencide ne saygı kalır ne sevgi
Malesef öğretmenler de yönetime karşı gelemedikleri ve bizi görmezden geldikleri zaman uyarı aldıkları için en ufak şeyde şikayet ederlerdi bizi
Şikayet eden öğretmen de sevilmezdi açıkçası

Arda'yı Allah bağışlasın, çok tatlı bir bebek olduğuna eminim. Hiç canını sıkma canım, belki yakında başka bir okula atanır veya atama istebilirsin. :26:

allah yardımcınız olsun allah bebeğinize sağlık uzun ömürler versin öncelikle bir veli olarak yazıyorum bunları benim oğlum bir ilçede gitti liseye düz lisede başladı öyle bir disiplin vardı ki böyle bir okul henüz hiç görmedim ama iş önce öğrencide sonrada ailede biter ben devamlı okul ile irtibat halindeydim oğlum bana çok kızardı neden okula sık geliyosun dalga geçiyolar benle diye devamsızlık yaptığı bir gün telefonla haber verildi ben çıkıp tüm internet kafeleri dolaşıp oğlumu buldum ve okula teslim ettim müdürede ne yaparsanız yapın tüm cezayı haketti dedim oğlumun yanında 1 yıl orda okudu sonrasındada meslek lisesine geçti ordada çok sık giderdim bir liseyi düşünün ki veli olarak benden başka o sıklıkta gelen yok senede 1 yada 2 toplantı olur ona bile doğru dürüst gelmezlerdi okula ilk gittiğimde sorduğum ÖĞRETMENLERİNE KARŞI SAYGISIZLIĞI VARMI her seferinde aldığım cevap hayır olurdu oğlum liseyi bitirdi şu an üniversite 2. sınıfta hala lise öğretmenleri ile müdür dahil görüşür arada ziyaretlerine gider oğlumu çokta severler bazen oğlumun şikayeti olurdu bazı öğretmenlerden ama ne olursa olsun SAYGISIZLIK YAPMAYACAKSIN derdim oğlum haklı bile olsa onun yanında sen doğrusun sen iyisin demem. bunu demem oğlumun o öğretmene karşı olan saygısını yitirmesine sebep olurdu sorun varsa sessizce müdür yada diğer öğretmenlerle konuşur olayı hallederdim biraz uzunca yazdım ama dediğiniz gibi iş biraz ailede birazda öğrencinin içinde olmalı allah yardımcısı olsun hem öğretmenlerin hemde öğrencilerin (bazen öğrencilerinde ihtiyacı oluyo):61:

sizi çok ii anlıyorum.bende ilköğretimde öğretmenim.öğrenciliğin en zor olduğu zaman öğrenciydik.öğretmenliğin en zor olduğu zaman öğretmen olduk.saygı sevgi yok bayan olunca öğrenciler kaale almıolar.birde ben doğu illerinden birinde çalışıorm kızdığında bile öğrenci seni partiye şikayet edicem dio.müdüre yollayınca müdür çay ısmarlıo öğrenciye çok zor öğretmen olmak...

keşke tüm aileler edirneli gibi çocuğuna sahip çıksa.

artık 1.sınıf okutan bile, yeni nesilden şikayetçi: öğretmen derse başlıyor ilk hafta. 1.sınıf çocuğu tahtaya gelip öğretmene -"şunun son kullanma tarihine baksana" diye kekini uzatıyor öğretmene(!) hiç çekinme yok.

okulda disiplin cezaları bir işe yaramıyor artık, kınama, uzaklaştırma nedir ki, kağıt üstünde herşey. öğrenci dalga geçiyor.

aşırı disiplin de kötü. öğrenciyi hiç anlamadan "5 dakika geciktin giremezsin, çorabın kaçmış giremezsin".

köklü bir değişim gerek ama yeni bakanımız işe, öğretmenin yaz tatilini kısaltarak başlıyor:(

benim de hiç umudum yok artık.
Özellikle yeni bakanla birlikte daha fazla sorunla karşılaşacağız gibi geliyor. Öğrenciyi düşünüyoruz diyorlar ama bu ülkedeki öğrenci veli profilinden bihaberler. herşey göstermelik yapılıyor zaten.

Yaz tatilinde okullar açık olacak ve öğrenciler okula ders çalışmaya gelecekmiş. Yahu benim çalıştığım yerde öğrenciler köyden geliyor binbir zorlukla. Yazın bu çocuklar okula gelebilir mi? Yazın bir kere işleri başından aşkın kimi tarlada çalışır kimi hayvanlara bakar kimi arıcılıkla uğraşır sürekli gezer. Bu bizim ülkemizin bir gerçeği. Şimdi bu çocuklar yazın okula nasıl gelsin? O gelmek istese bile ailesi gönderir mi? Bir hafta boyunca çalışkan bir öğrencim okula gelmedi aradık ailesini sorduk neden okula gelmiyor diye, annesi ben hastayım bulgur kaynatacak bizim kız,hayvanları sağacak,çocuklara bakacak... bir hafta daha gönderemem okula dedi :53: Bunun gibi bir sürü örnek var yaşadığım...

Okullarda bilgisayar odaları haftasonu bile çaık olacak öğrenciler istediği gibi kullancak bu sayede diyor bakan. Peki benim yaşadığım yerde velinin kızını asla ve asla ödev araştırmak için bile olsa göndermeyeceğini bilmiyor mu? Ya da gelenlerin de ödevlerle hiçbir ilgisi olmadığını asıl derdinin oyun oynamak olduğunu bilmiyor mu? Evet bilmiyor....

Köyden gelen öğrencilerimin bir kısmının servisi olmadığı için mecburen yurtlarda kalıyorlar. Sanmayın ki burada devlet yurdu var. Devletin yurdu olmadığından öğrenciler çeşitli cemaatlerin yurtlarında kalıyorlar. Eee orada da başarılı öğrenciler ders çalışmak için teşvik edilirken geri kalana da buşalık yıkatma yurt temizliği tuvalet temizliği yaptırılıyor. Sürekli dini içerikli dersleri oluyormuş. Çoğu zaman ödev yapmadıkları bile oluyor bu dersler yüzünden. Madem öğrencileri çoook düşünüyorlar o zaman yurt yapın sayın bakanım. Öğrencileri birilerinin kucağına atmayın....

Veliden öğrenciyle ilgilenmesini istersin benim işim başımdan aşkın tarlaydı hayvandı derken ilgilenemiyorum sen ilgilen benim çocukla der :53: sınava hazırlanacak test kitabı alın derim para yok ki nasıl alalım der.... Daha bugün öğrencim geldi ek yerleştirmeyle bir yere kayıt yaptıracakmış parası yetişmemiş babasına söylemiş param yok bu sene bir iş bul çalış seneye gidersin demiş :53:

Bunun gibi bir sürü şey yazılıp söylenir aslında ama biz kendi kendimize konuşuruz sadece, yukardakilerin bizi duyduğu yok.

1985 de anadolu lisesine başlamıştım.o zaman orta-lise beraberdi.
hepimiz minicik çocukken lise öğrencilerine alışkın öğretmenlerine elindeydik.müdürden yardımcısına öğretmenden hademeye bize çok özel bir ilgi ve sevgi vardı.okulumuzun ilk öğrencileriydik.hatırlıyorum ilk günler müdür yardımcımız sayarak sınıfa alırdı bizi.çok otoriter öğretmenler vardı.yalnız otorite değil,öğüt ve nasihat içerirdi derslerin bir kısmı.eski çocuklar da bu kadar şımarık değillerdi tabi.genelde zengin,rahat büyüyen çocuklar vardı.özgüvenleri yüksek.bazı veliler çocuklarının peşinde çok koşar,öğretmenlerle görüşüp notlarını yükselttirirlermiş.öğretmenlerimiz alınmasın tabi bu yazdığım 1-2 öğretmenimiz de olduğunu duymuştuk.şimdiki kadar olmasa da rahat şımarık çocuklar içimizden sivrilirdi ve herkes tanırdı.genelimiz mazbut,terbiyeli çocuklardık.
müdürümüz asker gibi disiplinliydi bize karşı.öğretmenlerimizden bazıların da hem çok sever hem çok korkardık.müdürün öğrencilerden ajanları vardı,okulda ne olsa duyar.ders içinde idareden çağrılırdı o öğrenci.
herkes idareden korkardı.aile de genelde onların yanında olunca öğrenci uymak zorundaydı.
o dönemlerdeki arkadaşlarımın hepsi üniv. kazandı ve çok güzel mesleklerdeler.
ortaokul kısmının kaldırıldıktan sonraki dönemlerde gitmiştim.kantindeki öğrencileri görünce şaşırmıştım ve bunlarla aynı okulda mı okuduk demiştim içimden.
insanlar sınırlarını aşınca her şey mübah oluyor.
aileler çok cahil ve yozlaşmışlar.çocuklara bir şey söylemeye gerek yok.
vicdan olayı ortadan kalkmış.öğretmenine saygısızlık yapan çocuk onu üzdüğünü farkedemiyor ya da bu onu memnun ediyor.
arkadaşına kötü davranıyor ve seviniyor.
sevgili olayı özellikle görsel basında oldukça revaçta.
tüm okul dizilerinde dersten,başarıdan çok aşk meşk.
çocuklarımız kazara okuyorlar.kimsenin öle bir derdi yok.

5 yıllık öğretmen olarak sizi öyle iyi anlıyorum ki

Özelde de çalıştım devlette de ücretli öğretmenlik yaptım

Bu sene tam dershaneye başlayacakken vazgeçtim

Çünkü artık beynim kaldırmıyor öğrencileri

Öyle terbiyesiz ve öyle tembel ötesi çocuklar var ki

Hiçbir şekilde manevi doyum söz konusu olmuyordu

Bu yüzden sektör değiştirmeye karar verdim

Umarım bir daha öğretmenlik yapmak zorunda kalmam

Bol bol boz at onları.Psikopatmış gibi davran.Tek kişiyi almadan hepsini elden geçir.İkili tartışmalara girme.Birkaç tavsiye. Daha rahat edersin.

ee o zaman kim eğitecek bu çocukları? her öğretmen kaçarsa ne olur? tamam öğretmenler de insan ama o çocukları eğitebilmek de önemli değil mi? acaba otorite sağlanamıyor mu? okul yönetimi yeterli disiplini sağlamıyor mu? gerçekten çoğu okulda burda anlatıldığı gibi saygısız öğrenciler var ama bunları eğitebilmek, saygılı olmayı öğretmek çok mu zor?

Hiç kimse kusura bakmasın hiç kimsenin maazeretlerini haklı bulmuyorum.
Çok zorsa siz yapacaksınız . Gerekirse ders işlemeyecek uzun uzun konuşacaksınız .
Salla başı al maaşı istiyorsanız madem öğretmen neden oldunuz ? Zaten tatiller var öğretmenliğin yarım günleri var . Bu iş elbette zor olur ama karşılığınıda aldığınızı düşünüyorum.

Ne demiş Mustafa Kemal
Yani nesil sizlerin eseri olacaktır ...

Öğrencilere bakıp kendi başarısızlığınızı görün o halde ...

ee o zaman kim eğitecek bu çocukları? her öğretmen kaçarsa ne olur? tamam öğretmenler de insan ama o çocukları eğitebilmek de önemli değil mi? acaba otorite sağlanamıyor mu? okul yönetimi yeterli disiplini sağlamıyor mu? gerçekten çoğu okulda burda anlatıldığı gibi saygısız öğrenciler var ama bunları eğitebilmek, saygılı olmayı öğretmek çok mu zor?

Hiç kimse kusura bakmasın hiç kimsenin maazeretlerini haklı bulmuyorum.
Çok zorsa siz yapacaksınız . Gerekirse ders işlemeyecek uzun uzun konuşacaksınız .
Salla başı al maaşı istiyorsanız madem öğretmen neden oldunuz ? Zaten tatiller var öğretmenliğin yarım günleri var . Bu iş elbette zor olur ama karşılığınıda aldığınızı düşünüyorum.

Ne demiş Mustafa Kemal
Yani nesil sizlerin eseri olacaktır ...

Öğrencilere bakıp kendi başarısızlığınızı görün o halde ...

Bol bol boz at onları.Psikopatmış gibi davran.Tek kişiyi almadan hepsini elden geçir.İkili tartışmalara girme.Birkaç tavsiye. Daha rahat edersin.

Aha işte öğretmen ... Siz böyle olun . sizler EKSİK olduğunuz için üniversite için öğrenciler yok özel ders yok dershane yırtınsın .

Bozup atmak ha .. Asalak bir nesil yetiştirmek yani.
Kınıyorum .

Son düzenleme:
Ben öğretmenim ,demedim ki... :PP İstediğin kadar kına.Sen de o kendini bilmez öğrencilerden misin yoksa,bilmeden hiddetlendiğine göre... :D

Ben öğretmenim ,demedim ki... :PP İstediğin kadar kına.Sen de o kendini bilmez öğrencilerden misin yoksa,bilmeden hiddetlendiğine göre... :D

Öğretmen değilsin madem neyin iyi neyin kötü olduğunuda bilemezsin bu insanlar psikoloji dersi alıyorlar .Senin boz at tavsiyene ihtiyacı olur mu bilemedim.

Kendimi biliyorum ama öğretmenleride biliyorum. Çok şükür hiç bir öğretmenime özellikle yaptığım saygısızlığım yoktur.

Bilmeden değil yani öğrenci gözünden öğretmenin eksiklikleride olabiliyor yaanii:)

O zaman psikoloji eğitimi alan öğretmenlere laf atma. :D Otur derslerine çalış,hadi bakayım. :))

O zaman psikoloji eğitimi alan öğretmenlere laf atma. :D Otur derslerine çalış,hadi bakayım. :))

Öğretmen olmamanızada çok sevindim bu arada .. :):):) .

İyi günler .

Konu sahibi hanımefendi .

Kim ne derse desin eğitim sisteminin bozuk olduğunu biliyorsunuz . Sizde bir öğretmen olarak her öğrencinizi evladınızın yerine koymalısınız .. Sanıyorum çocuğunuzun okulda bozulup atılmasını yada öğretmenlerine asi çıkışlar yapmasını istemezsiniz.
Yada sözde bir eğitim ile okul bitirmesini .
Bunlarıda düşünürsünüz umarım .

-de bağlacının yazımını ve noktalama işaretlerini çalışmakla başla ama ... :D Öğretmenlerini derste dinlemediğin belli.12 yıl aynı şeyi anlatıyorlar çünkü... :)))))))

-de bağlacının yazımını ve noktalama işaretlerini çalışmakla başla ama ... :D Öğretmenlerini derste dinlemediğin belli.12 yıl aynı şeyi anlatıyorlar çünkü... :)))))))

Tavsiyeniz için teşekkürler . Kendimi size açıklamayacağım . Muhatap olmazsanız çok sevinicem .

Dediklerimi anlaması gereken kişiler anlarsa yeterli olucak bana .

ben de lise edebiyat öğretmeniyim. nasıl öğrencilerle karşılaştığınızı az çok tahmin edebiliyorum. allah öncelikle, bize ve yetişecek bütün öğrencilere sabır versin.
burayı ağız dalaşı yapmak için kullanmayalım lütfen. arkadaşımız bir derdini paylaşmış. öğrencilerin saygısızlığı öyle okulda öğretmenin eğitmesiyle düzelecek bir şey değildir. eğitim okulda başlamaz çünkü. çocuk ilk eğitimini ailede alır. televizyondaki saçma sapan programların, 'çocuklarınıza özgüven aşılayın' çağrılarına karşılık, aileler çocuklarına HER ŞEYİ yapma hakkı tanıdığı için, çocuklar yetişirken ailelerince taktir edildikleri için, saygısız yetişiyorlar.
bu durumun okulda psikoloji derlerini almakla da hiçbir ilgisi yok. buradaki bütün öğretmen arkadaşlara soruyorum: üniversitede aldığımız psikoloji ve eğitim dersleriyle, okuldaki öğrenciler arasında bir bağlantı var mı?
maalesef çocukları eğitmekten önce keşke ailelere eğitim verebilsek. saygıyı öğretebilsek. büyümenin etek kısaltmakla, sevgili bulmakla, arkadaşlara efelenmekle, kavga etmekle, dikkat çekmekle olmadığını bir de bizim gözümüzden onlara anlatabilsek keşke. benim görevde 2. yılım. kadrolu değilim. ücretli çalışıyorum. öğrenci bana kalkıp da 'kadrosuz öğretmen mi olur ?!!!' diyebiliyorsa bunun sorumlusu öğretmenler değildir.
üzerine basa basa söylüyorum. EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR. konuyu açan arkadaşıma da sonuna kadar katılıyorum düşüncelerinde. ücretli izin alıp, bebeğinize bakmakla en iyisini yapıyorsunuz. çünkü siz iyi olmazsanız ne eşiniz ne de bebeğiniz asla iyi olamaz. ve çocuklarımız düzgün yetişmezse, bizden sonraki öğretmenler de aynı derdi çekerler. allah para konusunda da yardımcınız olur inşallah.

(ayrıca, tatilleri var bilmem ne diyenlere de iki çift sözüm var: öğretmenlik kutsaldır sözü, tatiller ve yarım günler için söylenmiş bir söz değildir. insanlar hayatlarından fedakarlık edip öğretmenlik yaparken, ve aldığımız paranın yeri geldiğinde çocuğu öğrencilerimize harcarken, emeğinizin karşılığını alıyorsunuz, yakınmayın filan gibi sözler söylemek gerçekten de bilinçsizce konuşmalardır. eminim yalnızca 1 gün bile öğretmen olarak 30 tane 16-17 yaşlarındaki öğrencilerle ders yapsaydınız, o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlardınız.) SAYGILAR...

Back