• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygısız Lise Öğrencileri, Bebeğim ve Ücretsiz izin

Ben de henüz öğrenciyim ama öğretmen aday adayıyım diyebilirim.
Öğretmen lisesindeyim,öğretmenlik yazacağım büyük ihtimalle.
Günümüzde öğretmenlik çok daha zorlaştı.Çünkü artık zıvanadan çıkmış öğrencileri adam mı edeceksin,ders anlatıp bir şeyler öğretmeye mi çalışacakasın yoksa öğrencinin psikolojisi bozulmasın diye dadı gibi mi davranncaksın.Gerçekten çok zor...
Öğrenciye bi laf söylemeye kalksan hemen psikolojisi bozuluyor,siz beni anlamıyorsunuz ergenlik dönemindeyim deyip çıkıyor işin içinden.
Bazı arkadaşlarım var inanın öyle naz yapıyorlar ki öğretmenler onlara bebek gibi muamele ediyor.Bahaneler de hep aynı :Psikolojik sorunlarım var.
Öğretmen lisesi,meslek lisesi hiç farketmiyor.Her okulda var böyle öğrenciler.Ailelerinden eğitim görmemiş,hep şımartılmış ve dünyanın kendi etraflarında döndüğünü sanan tipler...
Öğretmen sert görünse arkasından bin tane laf edip ııy bu hocayla dersler geçmez derler.Biraz yumuşak olup gülse,iyice cıvıtırlar,dersi kaynatmak için binbir plan kurarlar.
Bence en iyisi en başından disiplinli olmak.Şahsen öğretmen olduğum günleri görürsem ilk zamanlarda sert görünmeyi planlıyorum -ki öyle bir yapım vardır,disiplini severim.
Benim dersimde ben konuşurken öğrenci susmalı,o sınıfın başında ben varsam kontrol bende olmalı.Öğrenci canının istediği gibi hareket edemez.
Bu konuda biraz eski kafalı olmak gerektiğini düşünüyorum.Aman öğrenci korkmasın,aman öğrencinin psikolojisi bozulmasın diyecek olursak bu işin sonu gelmez.
Öğrenci öğrenciliğini bilmeli.Öğretmenler hep iyi niyetli davranıp -en azından benim gördüğüm öğretmenler- öğrencinin sicilinde iz kalmasın diye disipline vermekten çekiniyorlar ama bence hak edene gereği yapılmalı.Öğrencinin psikolojisi var da öğretmenin yok mu yani...
Allah bütün öğretmenlere sabır versin,yeni neslin hali hiç iç açıcı değil maalesef:50: Atatürk bütün ümidini gençliğe bağlamış ama şimdi kemiklerini sızlatıyoruz:43:

canım benim.sana sarılasım geldi.ben bir lise öğretmeniyim.insanlara sevgiyle yaklaşan bir öğretmenim.bazen bu da çözüm olmuyor.ama senin gibi aklı selim,bilinçli ve olgun davranan,duyarlı gençlerin var olduğunu görmek bana güç veriyor.senin empati kabiliyetin ileride de çok işine yarayacaktır.sevgilerimle..

Eğer kızlarınızı öğretmen olması yönünde teşvik edecekseniz. Aman diyeyim okul öncesi ve ilk kademe (sınıf öğretmenliği) dışında sakın olmasın. Hele büyük şehirlerde asla. Okulların yüzde 70 inde öğretmenlik kabus gibi. 10 yıldır öğretmenim, o iyi diye bilinen rahat okullara hala gidemedim. Ve benim ders yaptığım sınıflar sessiz olur, siz düşünün artık. 10 yıldır gülmeyi unuttum galiba. Şimdiki aklım olsaydı asla lise öğretmeni olmazdım. Bugün 65 kişilik bir sınıfımda ders yaptım. Allahım o 65 kişinin içindeki sadece 13 kişilik bir grup var okuma heveslisi olan. Diğerlerinin amacı sadece lise diploması almak. Ne defter var ne kitap.

Back