Saygısız Lise Öğrencileri, Bebeğim ve Ücretsiz izin

demetanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
324
31
68
Diğer
Öğretmen arkadaşlar varsa beni daha iyi anlayacaktır. Günümüzde öğretmenlik yapmak çok zorlaştı. Özellikle de liselerde.

Ben bir lise öğretmeniyim. Öğrencilerin davranışlarından dolayı mesleğimden nefret eder oldum. Okuldan eve geldiğimde onların yaptıkları saygısız davranışların etkisinden kurtulamıyordum ve hep stresli oluyordum. Geçen yıl hamileyken de derslere girdim. Hamile olmanız bile umurlarında değil, sizi çileden çıkarıp bağırtıyorlar. Bebeğim doğunca okula dönemeyeceğimi anladım. Hem bebek, uykusuzluk vs... hem de okulun gerginliği...
Ev kredisinden dolayı ekonomik durumumuz çok kötü olduğu halde ücretsiz izin aldım.

Bugün okul başladı. Şu anda okulda öğretmenler kurulu toplantısı var ve ben evdeyim. Tüm borçlarımıza rağmen okula gitmediğim için, evde bebeğimle olduğum için huzurluyum. Aylıksız iznim bittiğinde oğlum inşallah 1.5 yaşında olacak. O zaman da Allah kerim...:26:

Bir öğretmen adayı ve liseyi yeni bitirmiş biri olarak sizi o kadar iyi anlıyorum ki.Anadolu lisesi olmasına rağmen o tarz öğrencilerden o kadar çok vardı ki okulumuzda.Allah sabır versin gerçekten çok zor lise öğrencileriyle uğraşmak.Biz bile rahatsız oluyorduk sınıftakilerin öğretmenlere yaptıklarından.O yüzden o tarz insanlarla hiç iletişim kurmadım sınıf arkadaşım olsalar bile.

Oğlunuza da Allah uzun ömür versin.Böylesi hakkınızda hayırlıdır belki de,zaten bebişi bırakıp gitmek istemiyorsunuzdur eminim :)

Ben de lisede öğretmenim gerçekten stres yaşamakta haklısınız öğrenciler çok arsız ve çok boş yetişiyolar artık. Ben meslek lisesinde çalışıyorum hiçbirinde üniversiteye yerleşme amacı yok çoğu okulu bile bitiremeden bırakıyorlar, hem kendime hem meslektaşlarıma hem de bu boş yetişen yeni nesile çok üzülüyorum gerçekten. Ben bekarım ailemle yaşıyorum okulda yaşadığım stres yüzünden evde sürekli gerginim hiç kimseye tahammül edemiyorum. Ama zamanla alıştığımı da görebiliyorum onları tanımaya çalışınca ve bazı şeyleri görmezden gelebilince daha rahat olunabiliyor. Artık amaçsız olmalarını kabul ettim ama bu sefer de mesleğimden zevk almamaya başladım
Siz şu an evinizi bebeğinizi düşünün inşallah seneye daha güzel öğrencilerle sorunsuz bir yıl geçirirsiniz.

Kızlar yanlış anlamayın ama öğretmenlik bir bayan için en ideal meslek diyorlar ya ben buna inanmıyorum özellikle lise öğretmenliği yapmak kabus gibi. Benim eşimde matematik öğretmeni ama okulda sert biridir bir gün bile eve gelip böyle bir şeyden şikayet ettiğini görmedim okulda diğer öğretmenlerden duymuştum sınıfında çıt çıkmazmış tabi eşim buna rağmen öğretmenliği sevmediği için istifa etti şu an avukatlık yapıyor ders olarak sadece özel öğrencileri oluyor. Demek istediğim öğretmenlik yapabilmek için çelik gibi sinirlerin olacak ve o otoriteyi sağlayabileceksin.

Ben hem meslek liselerinde, hem de anadolu lisesinde çalıştım. Bir fark yok, hep benzer sıkıntılar yaşanıyor. Meslek liseliler amaçsız, anadolu liseliler kibirli.

Erkek öğretmenlerden korkuyor öğrenciler, o yüzden onlar daha şanslı. Artık bayanlara uygun bir meslek değil öğretmenlik bence de....

Eğitim sistemimiz kimseyi eğitemiyor

Arkadaşım ben ilköğretim okulunda öğretmenim .Onlarında saygısızlıkta liselilerden aşağı kalır yanı yok.Eğitimcilerin işi günümüzde çok zor.Allah bizlere sabır versin başka ne diyeyim.Şunu unutmamak lazım eğitim önce ailede başlar.

Geleceğin öğretmen adaylarından biriyim.İnşallah ben de sizin gibi bir öğretmen olurum.Konu hakkında bir bilgim yok.Sadece bir konuyu paylaşmak istedim.Ben de meslek lisesindeyim.Meslek liselerinde genelde iki tabaka var.Biri bahsettiginiz amacsız takım.İşi gücü boş boş takılmak maksat kuru kalablık dedigimiz taraf.Diğeri en azından hayattını kurtarmak için çalışanlar.Ben biraz mecburiyetten meslek lisesindeyim.Kazandıgım Anadolu Lisesi ççok uzaktaydı.Yurt yok servis yüksek ücretliydi.Adapte süreci çok zor oldu.Alışmak çok zor.Hep çevremdekileri düzgün insanlardan seçmeye çalıştım.Başardım da galiba.Son senem ve hiç bir zaman kendimi o amaçsız kişiliklerle takılmak zorunda hissetmedim.Bu konuda şanslıyım sanırım.
Bir de Anadolu liseleri daha elit kalıyor meslek liselilere göre.En azından okul önlerinde ipsiz sapsız serseriler bulunmuyor.

Cevrenize bakin bir. Coluk cocugu milletin tepesine bile cikip tepinse, "aman cocuktur, yapar" diyen ve cocuklarini egitmeyen, bos bos yetistiren ebeveynlerle dolu. bu liseliler de onlarin cocuklari iste. Herkes cocuk yapar, ama herkes cocuk egitemez. Ben butun bu saygisizliklarin aileden verilmemis egitimden kaynaklandigini dusunuyorum. Daha bebekken baslayacaksin ogretmeye, yetistirmeye. Ama nerdee... Her istedigini yapip, herseyine goz yummakla iyi ebeveyn olunmuyormus demek.
Sizleri anliyorum, simdilerde ogretmenlik cok zor. Ustune yuruyeni, tehdit edeni, ogretmeni doveni bile var ogrencilerin.

Herkes bundan ders alip cocugunu duzgun yetistirmeli.

bencede yeni nesil çok boş..
Amaçları ya kız tavlamak, yada erkekler tarafından beğenilmek.
Acayip acayip giyinişler, saç tarzlerı.
Ellerinde telefon, yada sigara...
Kimsede amaç yok.
şu sunavdan da iyi alayım düşüncesi yok.
Ben kendimi yırtardım okulda 80 civarı aldığımda bile üzülürdüm.
üni de de öyle oldum. En düşük notum 82 idi.
Oda hukuktu.
çok zorlanmıştım.
şuan lise arkadaşlarımın 3/2 si ya evli yada çalışıyor.
Okuyanları ise aöf.
Hiçbi zamanda kazanma gibi bir hırslaır olmadı.
Koskoca 11.ci sınıflarda 8 kişi kazanmıstık
ne kadar vahim bir durum dimi...

canım ben de sekiz yıllık öğretmenim. ilköğretimdeyim gerçi ama ilköğretim öğrencileri de liselileri aratmıyor terbiyesizlikte.gördüklerimi anlatsam kitap olur. ama ne yazık ki bu devir böyle bir devir. insana ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin diyorlar resmen. okulda yaşanan sorunlar ister istemez eve de tanışınıyor. ama en iyisi kafaya takmamaya çalışmak. ya da elinden geliyorsa okulunu değiştirmek. öğrencilerin nispeten daha terbiyeli olduğu okullar var. yeni eğitim öğretim yılın hayırlı olur inşallah.

Ben çalıştım bir süre dershnede sbs grubuydu benim öğrencilerim . Yer yer cinnet geçirdiğim oldu ama küçük oldukları için kafalarındaki ''Öğretmen'' profiline karşı gelemiyorlar. Lise çok farklı . Ezmeye çalışılıyor başka . Bende liseyi bitireli 3.sene olacak hocaların ağlayarak çıktıklarını bilirim .
Ama malesef şartlar ... Ders saatinizi en aza indirip kaan sürece etüd merkezinde çalışmayı düşünmez misinz yada dershnede

ayy seni o kadar iyi anlıyorum ki canım liseye giderken ben de sınıf arkadaşlarımın bu davranışlarından çileden çıkardım. aileleri hiç mi bir şey öğretmez bu yaratıklara? ne saygı ne terbiye bir hiçler... ancak siz öğretmenlerin de fazla yumuşak davrandığını düşünüyorum. neden hadlerini bildirmiyorsunuz?? bir pisliğe hakkettiği gibi davranılmalı.. saygısız tavırlarında disipline gönderme yetkiniz yok mu??

Kendi kişisel nedenlerim yüzünden liseyi bıraktım.
Okuduğum lise o zamanlar meslek düz birlikte okutuluyordu(şimdi sadece meslek oldu sanırım :44:) hayatımda gördüğüm en kötü okuldu .
Ben her zaman sanslı bir öğrenci oldum başarılı olmama rağmen hep en iyi sınıflara düştüm ama okul öyle böyle değil
Uyuşturucu kullanan mı dersiniz , devamsızlıktan dönem ortasında kalanlar mı , ortalıkta dolanan serseri tipler mi , ne ararsanız vardı.
Oğlanlar serserilik için kızlarda sevgilileri için devamsızlığın sınırını zorluyordu.Müdürler falan başa çıkamadığından çoklarını idare ediyorlardı.
Okul çıkışlarında müdür yardımcılar ellerinde sopa beklerlerdi ,kavga olmasın diye , yinede engel olmazlardı
Ben okuduğum 1 sene içerisinde çok olay gördüm. sınıfımızdan bir çocuk öğle tatilinden sonra okula sarhoş geldi.
Zaten müdür yardımcıları çok sertti , düşünün kadın olanı bile erkek gibiydi
Ne kadar otorite kurmaya çalışsalar da yapabilecekleri birşey yoktu öğrencileri idare etmekten başka

Son düzenleme:
Devir ne kadar değişmiş. Biz lisedeyken konuşan arkadaşlarımızı kendimiz susturduk. Mum gibiydik, öğretmenizden birşey daha öğreneceğiz diye gözünün içinde bakardık, tembeller bile öyleydi. Valla 75 aldığım zaman oturp ağlardım. Bana o not 1 ( 5 üzerinden) gibi gelirdi.

Şimdiki durum kesinlikle aile terbiyesi eksikliği. Bundna sonra gelecek nesil bence daha da şımarık olacak çünkü bakıyorum özellikle anneler çocuklarını Tanrısallaştırmış.

Biz kavga edince annelerimiz önce bize bağırırdı. Yada öğretmen okula çağırınca öğretmenden değil kendi çocuğundan hesap sorardı ne yaptın da öğretmenini kızdırdın diye şimdi ise veliler neredeyse öğretmeni dövecek..

Dershaneye geçme durumunuz yok mu veya fen veya anadolu lisesine geçemezmisiniz. Ordaki çocuklar amaçları olan çalışkan çocuklardır ne bileyim belki daha akıllı, uslu olurlar.

Son düzenleme:
offf, bizim sınıfta da vardı öyle gerizekalı dengesiz tipler. hocaları ağlatıp sonra bununla gurur duyup dalga geçerlerdi.

ben kız meslekteyim. çok sakin ve yumuşak bi öğretmen olmama rağmen sınıfta saygısızlık yapmıyorlar. ama bizimkilerin dertleri başka işte. erkek arkadaş, cep telefonu...bir de süs hayat bu üçünden ibaret onlar için

mesleği,düz lisesi, anadolusu farketmiyor ben öğretmen lisesi mezunuym sırf okuldaki bayan hocaların durumunu gördüğüm için lise mat yerine ilkmat yazmıştım tercih yaparken, şimdi iyi ki lise yazmamışım çevremin gazına gelip de diye şükrediyorum ama artık ilköğretimler de liseleri aratmaz oldu da yine bi derece de olsa lisede öğretmenlik yapmaktan iyi diye düşünüyorum. bir de semtten semte, ilçeden ilçeye, okuldan okula bile öğrenci profilleri değişiyor hocam. umarım biraz daha saygı çerçevesinde eğitim öğretim yapabileceğiniz bir okula atanırsınız.

Lise öğrencileri ...ben lisede görev yapmıştım geçen yıl. İlk atamamdı üstelik. Benden yapılı duruyorlardı. Gayet de saygısız terbiyesizler dilleri pabuç gibi. Aslında onları da anlıyorum ergenler kendilerini ispatlamaya çalışıyorlar. Onlara üç yıllık öğretmen olduğumu söyledim ve hiç yüz vermedim gülmedim selam vermedim sert davrandım aşağıladım, ufacık bir hatalarında hemen tutanaklar tuttum. Kötü öğretmen oldum beni sevmediler...ama dersimi ciddiye aldılar, bir saygısızlık da görmedim. Normalde karakterime tersti bunlar ama rol yaptım işte bazen öyle surat asarken gülesim gelirdi. kafam çok rahat oldu tavsiye ederim.

bebeğinden daha değerli değil maddiyat. ben de i.öğretimdeyim yine saygısız hepsi.. ama liseye göre daha masumlar tabi..
çpl de 1 sene çalıştım öğrenciler kabus gibiydi..
Allah kolaylık versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…