• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygısız Lise Öğrencileri, Bebeğim ve Ücretsiz izin

bi değil bi kaç öğretmenden hemde, bunları duyduğuma inanın çok üzüldüm!
şu an lisans öğrencisiyim hala beni eğiten insanlara saygım sonsuzdur.
şimdiye kadar hiç saygısızlık yapmadım, yeri geldi fikrimi savundum düşüncelerimi paylaştım yanlış bulduklarımı tartıştım ama sınırı hiç aşmadım
sizin öğrencileriniz adına burda ben utandım
böyle saygısızlıklara maruz kalmış öğretmenlerden öğrencileri adına utanç duyuyor özür diliyorum, ellerinizden öpüyorum... :71:

konunuzu okuyunca lise öğretmenlerimi ve sınıfımı şöyle bir düşündüm:)bir matematik hocamız vardı yasemin hoca... çok kibar ve sakin bi kadındı.ama onu bile okadar delirtmişlerdiki sınıfta allahım ben niye bu kadar sabırlı bi insanım diye ağlamıştı.başka bi hocanın dersinde zorla gün yapmıştılar kısır börek kek falan getirip derste yemiştiler.adam gözleri dolu dolu susup oturmuştu bişey de yememişti yazık:)normalde de zaten dersini dinleyen yok herkes kendi aleminde ya müzik dinliyor ya konuşuyor ya dergi falan okuyor.yani bu kadar azgın bi sınıf bir kaç hocanın dersinde mum gbi oluyordu. o hocalar da yüzü asık bağıran çağıran insanlardı.yani bu liselilere iyi davranmak yaramıyor. bi yerden sonra tepenize çıkıyorlar. siz de sanırım bizim yasemin hoca gibisiniz:)tarzınız olmasa bile sert davranın gülmeyin ders dışında konuşanlara bağırın bence işe yarar.öğretmenlik kim ne derse desin rahat bir meslek kıymetini bilin keşke bende öğretmen olsaydım.ama ben büyük ihtimalle 2. tipteki öğretmenlerden olurdum:1:çünkü terbiyesizliğin saygısızlığın asla altında kalamam.biraz da yapı meselesi ama bir arkadaş yazmış yapım öyle değildir ama bende mecburen öyle davrandım diye sizde de işe yarayabilir belki:34:

Hiçbir tecrübesi olmayan çiçeği burnunda öğretmenim.
Sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum, lisedeyim.
İlköğretim istiyorum ama bir 10 yılımı alır herhalde.
Duyduklarım etkiliyor beni, beklentisiz başlıyorum mesleğe...

Hiçbir tecrübesi olmayan çiçeği burnunda öğretmenim.
Sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum, lisedeyim.
İlköğretim istiyorum ama bir 10 yılımı alır herhalde.
Duyduklarım etkiliyor beni, beklentisiz başlıyorum mesleğe...
bazı ilköğretim öğrencileri liselileri arattığından belki lisede daha mutlu olabilirsin. ben ilköğretimde de lisede de çalıştım. okuluna göre değişiyor. mesela çalıştığım lise çalıştığım başka bir ilköğretim okulundan çok daha iyiydi. o sebepten belli olmaz.

Arkadaşlarımmm çok şükür ben mutluyummm. şimdi hamişim duyan öğrencilerim kalkmayın su getirelimmi hocam eşyamızı taşıyalımmmı. Ayyy inşallah size benzerrr. Sürekli yorumlarr. Sizleri okudum ve üzüldümm ben galiba şanslıyım canlarımm. çookk şükürrrr.allah nazar etmesinn.

Öğretmen arkadaşlar varsa beni daha iyi anlayacaktır. Günümüzde öğretmenlik yapmak çok zorlaştı. Özellikle de liselerde.

Ben bir lise öğretmeniyim. Öğrencilerin davranışlarından dolayı mesleğimden nefret eder oldum. Okuldan eve geldiğimde onların yaptıkları saygısız davranışların etkisinden kurtulamıyordum ve hep stresli oluyordum. Geçen yıl hamileyken de derslere girdim. Hamile olmanız bile umurlarında değil, sizi çileden çıkarıp bağırtıyorlar. Bebeğim doğunca okula dönemeyeceğimi anladım. Hem bebek, uykusuzluk vs... hem de okulun gerginliği...
Ev kredisinden dolayı ekonomik durumumuz çok kötü olduğu halde ücretsiz izin aldım.

Bugün okul başladı. Şu anda okulda öğretmenler kurulu toplantısı var ve ben evdeyim. Tüm borçlarımıza rağmen okula gitmediğim için, evde bebeğimle olduğum için huzurluyum. Aylıksız iznim bittiğinde oğlum inşallah 1.5 yaşında olacak. O zaman da Allah kerim...:26:

Ben hem meslek liselerinde, hem de anadolu lisesinde çalıştım. Bir fark yok, hep benzer sıkıntılar yaşanıyor. Meslek liseliler amaçsız, anadolu liseliler kibirli.

Erkek öğretmenlerden korkuyor öğrenciler, o yüzden onlar daha şanslı. Artık bayanlara uygun bir meslek değil öğretmenlik bence de....

Eğitim sistemimiz kimseyi eğitemiyor:(

Arkadaşım ben ilköğretim okulunda öğretmenim .Onlarında saygısızlıkta liselilerden aşağı kalır yanı yok.Eğitimcilerin işi günümüzde çok zor.Allah bizlere sabır versin başka ne diyeyim.Şunu unutmamak lazım eğitim önce ailede başlar.

tüm söylenenlere katılıyorum ben de ilköğretimde öğretmenim saygısız terbiyeden yoksun ne amacı belli ne de nedeb o okulda olduğu bu sadece öğrencilerle ssınırlı değil veliler sanki köleleriymişsiniz gibi notlarınıza müdahele etme cüretinde bulunuyor çocuğundan habersiz ama aldığı not 5 olmalı illaki yapmazsan şikayet öğretmen değilim çobanım diyorum bazen çocuklara müdahele edemiyorsun notunu veremiyorsun kızamıyrosun psikolojileri bozuldu deyip rapor alıp miilieğitime şikayet ediyorlar
bu sene ben notumda inat ettim hiçbir sınava girmemiş ödev teslim etmemiş çocuklara 3 verdim her gün kaçveliyle tartıştım ama değiştirmedim peki meslektaşlarım ne yaptı ver notu eline mi yapışır dediler malesef hepsi olmasa da çoğunluğu oysa 5 hakkeden öğrencilere 5 veriyoruz da 1 hakkedene neden veremiyoruz 5 alanla bir tutuyoruz çokdoldum ben bu sene
okul açıldı mutlumuyum hayır hem de hiç çünkü değişmemiş olacak hiçbirşey
kararlıyım kim ne yaparsa notunu alır

yanlış politikalar yüzünden öğrenciler de, veliler de tepemize çıktı. Bir olay anlatayım:

Geçen kasım ya da aralıkta, henüz doğum iznine ayrılmamıştım. Okulda arkadaş fizik sınavı yaptı 10.sınıflara. Bir erkek öğrenci kopya çekerken yakalanmış, çekebildiği kadarıyla 20 puan almış. Hemen annesini babasını aramış. Anında damladı annesiyle babası, okul şehrin dışında olduğu halde.

-"yok efendim, biz oğlumuzu dersaneye gönderiyoruz, aynı zamanda özel ders aldırıyoruz. Nasıl 20 alır, olur mu öyle şey, o kadar parayı boşa mı verdik, yeniden sınava alacaksınız çocuğumuzu, en az 85 alırdı bu sınavdan....."

ne yapıp ettiler, bi müdürün odasına, bi rehberliğe derken çocuk yeniden sınava alındı haksız yere. tabi 85 değil 50 alabildi.

işte böyle artık okullar... :59:

bir de, evime yakın bir endüstri meslek lisesinde yaşanan bir olayı kısaca yazayım. ondan sonra kimileri "öğretmenlik birçok mesleğe göre güzel, öğretmenlik rahat, tam bayan mesleği" desinler:

2 erkek öğrenci, nöbetçi bayan öğretmene yaklaşıyor. bayan öğretmen etek giymiş. öğrencilerden biri eteğini arkasından aniden kaldırıyor, diğeri de hemen cep telefonuyla çekiyor.

söyleyecek kelime bulamıyorum bunun üstüne :59:

özellikle liseliler hoşgörüden , yumuşak tavırlardan anlamıyorlar.

hatırlıyorum ben liseye giderken korkulan hocanın dersinde çıt çıkmazdı kimse ağzını açamazdı.

çünkü sonunda ya azar ya dayak vardı.

ama öğrencilere anlayışla yaklaşan hocaların derslerinde gır gır şamata terbiyesizlik alır başını giderdi.

ee o zaman kim eğitecek bu çocukları? her öğretmen kaçarsa ne olur? tamam öğretmenler de insan ama o çocukları eğitebilmek de önemli değil mi? acaba otorite sağlanamıyor mu? okul yönetimi yeterli disiplini sağlamıyor mu? gerçekten çoğu okulda burda anlatıldığı gibi saygısız öğrenciler var ama bunları eğitebilmek, saygılı olmayı öğretmek çok mu zor?

ee o zaman kim eğitecek bu çocukları? her öğretmen kaçarsa ne olur? tamam öğretmenler de insan ama o çocukları eğitebilmek de önemli değil mi? acaba otorite sağlanamıyor mu? okul yönetimi yeterli disiplini sağlamıyor mu? gerçekten çoğu okulda burda anlatıldığı gibi saygısız öğrenciler var ama bunları eğitebilmek, saygılı olmayı öğretmek çok mu zor?

inanın çok zor... saygı 15 yaşından sonra öğretilebilecek bir kavram değil bireye ailede kazanılır... malesef ki ebeveynler çocugun her dediğini yapmayı çocugunu sevmek olarak algılıyorlar ve sonuç ortada... ben lisede çalışmıyorum, ilköğretmdeym ama durum farklı değil... o kdr problemli çocuklar varki.... bağırıp çağırıyrsunuz anlamıyor, kazanmaya çalışıyorusunuz banamısın demıyor... atam kmlere emanet etmiş bu vatanı, çok yazık...:19:

Kiz kardesimde 16 yasinda lise son sinif ogrencisi.
Yurt disinda oldugum icin sadece yazlari gorusebiliyoruz. Kardesimle aramizda 11 yas var.
Bu sene onun hal ve hareketlerini daha uzun sure gozlemleme firsati buldum. Cok mukemmel bi ailem var.
Nerde nasil davranmasini bilen sevgisinide otoritesinide yerli yerinde kullanan ebeveynlere sahibim. En azindan benim zamanimda oylelerdi.
Kizkardesim ozguven adi altinda tum sinirlari ihlal etmis durumda .. Ne annemin nede babamin ona karsi guc yetiremediklerini gordukce cok uzuldum..
Elinde surekli cep telefonu ya tv karsisinda yada kendi odasina.. Annem surekli ogretmenleriyle iletisim icersinde.. Bir gun rehber ogretmenine kardesimle nasil yeniden iletisim kurabilecegini sormus ve sorunlardan bahsetmis, rehber ogretmenleri inanin okulda en sakin en zararsiz ogrencimiz sizin kiziniz gerisini siz dusunun demis ..
Onun icin ozel okullara, dershanelere odenen paralara hic acimiyorum, tek uzuldugum hic bir gayesi olmayan, amacsiz, saygisiz, sevgisiz, bosvermis bir nesil yetisiyor..
Hayat amaci olmayan bosvermis bir nesil ..

bu yeni nesil kendi çocukları olunca nasıl birer anne baba olacak çok merak ediyorum.

günümüzde bazı anne babalar çocuklarına "herşeyi yapmak serbest" diyor, başkalarına saygıyı öğretmiyor. çok benciller.

geçenlerde belediye otobüsündeydim bebeğimle. bebeğim uyuyordu. yanıma çocuklu bir aile oturdu. 2 yaşlarındaki çocukları avazı çıktığı kadar bağırıyordu. ben bebeğim korkacak diye düşünürken babası " istediğin kadar bağırmak hakkın senin" dedi. :47:

geçen yıl da, sınıfta dersteyim. yere bir bere düşmüş. gelen basıyor, giden basıyor, kimse kaldırıp bu kimin demiyor. ben söyledim artık.-"alın onu yerden" diye. ne deseler beğenirsiniz! -"bizim değil hocam". dediler. yani kendinin değilse ne olursa olsun, kendinden başkası önemli değil.

ben de ilköğretimde öğretmenim.lisede öğretmenlik yapan arkadaşlarımın liseye geçmemem gerektiği önerisi üzerine ilköğretimde öğretmenliğe devam ediyorum.ilköğretim liseye göre bir nebze de olsa daha iyi bence.çünkü kızınca korkuyorlar en azından.gene de işimiz zor arkadaşlar.gazetede öğretmen tatillerinin bir ay olacağını okudum.bu meslek sabır mesleği.iki ay yaz tatilinde bir senenin yorgunluğunu anca atabiliyoruz.bundan sonra işimiz daha da zorlaşıcak sanırım.Allah yardımcımız olsun...

ayy seni o kadar iyi anlıyorum ki canım:31: liseye giderken ben de sınıf arkadaşlarımın bu davranışlarından çileden çıkardım. aileleri hiç mi bir şey öğretmez bu yaratıklara? ne saygı ne terbiye bir hiçler... ancak siz öğretmenlerin de fazla yumuşak davrandığını düşünüyorum. neden hadlerini bildirmiyorsunuz?? bir pisliğe hakkettiği gibi davranılmalı.. saygısız tavırlarında disipline gönderme yetkiniz yok mu??

malesef bildirmiyor degılız bıldıremıyoruzzz...çünkü yeni sistem hep öğrencıden yana..anında veli kapıda idarede derkenn olay buyuyor ve öğretmen haksız oluyorr...

bir de, evime yakın bir endüstri meslek lisesinde yaşanan bir olayı kısaca yazayım. ondan sonra kimileri "öğretmenlik birçok mesleğe göre güzel, öğretmenlik rahat, tam bayan mesleği" desinler:

2 erkek öğrenci, nöbetçi bayan öğretmene yaklaşıyor. bayan öğretmen etek giymiş. öğrencilerden biri eteğini arkasından aniden kaldırıyor, diğeri de hemen cep telefonuyla çekiyor.

söyleyecek kelime bulamıyorum bunun üstüne :59:

bende bulamıyorum...yazık kii çok yazıkk..

Back