Saygı da bir yere kadar.

Kayınvalidenin huyu bu demekki . Bence eşiniz de arkanızda madem ortaya daha büyük sıkıntılar çıkmadan , çirkinleşmeden araya mesafe koyma zamanı gelmiş demektir.
Bu mesafeyi koyamiyoruz iste aramicam diyorum onlar biktirip acana kadar ariyor agir konuscam artik cidden

Esiniz konusmuyor siz neden konusuyorsunuz?
Saka gibi konu , bunun saygiyla ne alakası var? Zevk mi aliyorsunuz kendinize aci çektirmekten?
Esimle olaylari cok baska olay cunku esim anneyle gorusmuyor bende babayi arayip anneyle konusmasam baba demicekmi anneyle neden konusmuyorsun die mesafe koyamioruz biz aramasak o ariyor acana kadar

Altınları sorduğunda lütfen "ohoo biz onları harcayalı çok odu" deyin apışıp kalsın :) ... aramayın kayınvalideyi,kendi evladına anne olamamış size mi olacak
Esim soyledi bunu harcadik bitti o para dedi annem kalkip haram zikkim olsun dedi bize

Karsidaki adam hicbisey yapmadigi halde senin anan baban napti diyorsa ikisini kiyaslamam normaldir

İyide burda bize anlatirken niye kiyasliyorsun? Annemler onu yapti, babam şunu verdi...
İsterse babaniz saray yapsin size, karşi tarafin size birseyler vermeye gönlü yok zaten ve vermek zorunda da değil. Onlardan beklentiye girdiğini gosterirsen her turlu lafi da duyarsin. 👍 Son yorumum.
Eşin gorusmuyorsa sen de gorusme duyma.

Yani siz atandiniz , eşiniz de çalışıyor geliri var
Bence onların size bir kuruş vermemesi vermelerinden daha hayırlı. Yani anladığım kadarıyla şöyle bir aile. Siz 250 bin liraya ev alırsınız, pesinata beş bin lira yardım ederler. Ama yüz sene yedi düvele 'biz ev aldik' diye yayarlar.
Di mi?
Böyle insanlar size bir şey yapmasin daha iyi.
Hiç yapmadıkları şeylere boşu boşuna canını sıkma.
Densiz densiz konuşmasına da şöyle bir çare bulabilirsin. Telefonu açtığın gibi sesi kis.
"Alo alo, anne, aloo" de, kapat sen ara. Bir fasıl daha "alooo alooo.telefonum bozuk heralde aloo" de.
Bunu istisnasız her aradıklarında yap. Bir daha seni aramazlar :)
Tamda oyleler tek kuruslarini istemedik ben universite okuyorum bi yandan babam heray kayinpederim yani benim hesabima 2 bin tl para atti 9 ay boyunca o paraya dokunmadik annem kalkip herkesin icinde ellerine bide biz parayi yolluyoruz dedi hic ses etmedim bankaya gittim parayi cektik geldik yolladiginiz paralar burda yollamayin dedikce yolladiniz ortalikta dicegnizi bildigimizden sakladik al paran diyip masaya koydum

Zaten diplerine giderseniz yekten mahvolursunuz. Olabildiğince mesafenizi koruyun. Çekilecek gibi değil.
Hic degil hic para konusunda ac gozlu kaynanam doymuyor kayinpeder sehirdisinda calisiyor heray 3 bin kaynanama 2 bin gorumceme yolluyor kira dertleri yok daire kendilerinin alt kattaki dukkanin 2 bin kirasinida annem aliyor oturdugu yerde param yok diyor bana bakmiyor tariklara ev almanin diyor tarik esim bu arada

Hic degil hic para konusunda ac gozlu kaynanam doymuyor kayinpeder sehirdisinda calisiyor heray 3 bin kaynanama 2 bin gorumceme yolluyor kira dertleri yok daire kendilerinin alt kattaki dukkanin 2 bin kirasinida annem aliyor oturdugu yerde param yok diyor bana bakmiyor tariklara ev almanin diyor tarik esim bu arada
E Allah gözünü doyursun madem, pes.

Eşin görüşmüyorsa sen neden görüşüp canını sıkıyorsun ki. Arasınlar istedikleri kadar açma. Onlarda anlayacaklardır elbet. Kendi öz oğluna nasıl böyle davranıyorlar aklım almıyorlar. Kefenin cebi olsa hepsini yanında götürecekler nerdeyse.
Gotursun mumkunse o ote taraftanda elini uzatir buralara para olsun oma 😀

Kayınvalide parayla kafayı kırmış 🙈
Eşiniz ailesiyle görüşmezken siz görüşmeye devam ederseniz yakında siz de kırarsınız söyleyim.Ayrıca eşinizle aranızın açılması da olası.

Karı koca ne güzel çalışıyormuşsunuz. Beraber her şeyinizi yaparsınız.Yeter ki bu toksik aileden uzak durun. (Yukarıda bir arkadaş yazmış telefon bozuk gibi yapın alo alo diyip kapatın 1-2 kere bir daha aramazlar die ,bana mantıklı geldi:)
Zaten hep oyle yaptik bu zamana kadar numarami degiscem artik anlamiorlarda varya islerine gelmiyor canimdan bezdirdiler artik

Kizlar oncelikle hayirli aksamlar hayirli bayramlar simdiden
1.5 senelik evliyim kacarak evlendim kacmama ragmen benim ailem pesimden geldi nikahimda yer aldilar babam gelinlik bindalli herseyimizi aldi fotograf cekimi yaptirdi yarin icinde kalmasin diye alyanslarimiza kadar herseyimizi aldi esimin ailesi kalkip gelmediler bile babamlar araba kiralayip 8 saat yol geldi kayinpederim 40 dakika yolu gelemedi buna ragmen ses etmedik biz apart bir dairede kaliyoruz esyali bir ev simdi esya alip bos eve cikcaz kimseden bir destek istemiyoruz kendimiz birkim yaptik ettik vs kayinvalidem aradi 3 ay once size grlip kalcaz dedi bemde evimde misafir agirlicak yerim yok anne biliyorsun dedim bana bos eve cikip esya alsana dedi bunun icin para gerekiyor anne borca girmeden halletmek istiyoruz birikim yapiyoruz dedim bana kalkip sifir alacak degilsin ya 2.elden diz evini nolcak dedi benim kendi babam surekli esya alcaksaniz yatak odasi perde hali bize dusenleri biz alcaz diye surekli arar paran cebinde kalsin der kayinvalidem 2.el esya al sifira ne gerek var diyor kizim destek cikariz ederiz dicegi yerde kayinpederim para konuda destek cikcagini soyledi ev bile alcakti ama kaynanam ortaligi ayaga kaldirdi bosanma bile acti babama sirf bize ev parasi yollicak diye...Esim abisine cocuk icin sigarayi birakmam gerek yoksa olmicak felan demis abiside yeme icme kaynanama anlat beni arayip bide demez mi tup bebek felan derlerse bekleyin acele etmeyin 10 sene cocugu olmayan var 10 15 sene olmazsa bu yontemlere gidersiniz fuzuli 20 30 bin tl harcamayin bende kadina anneler gununde hediye yolluyorum felan o beni arayip bunlari soyluyor ne kadar salagim kadin bi hic yerine koymuyor ben goklere cikartiyorum esim ailesiyle gorusmuyor artik bende arayip gorusmek istemiyorum yeter gercekten maddi durumlari cok iyi ama evlatlarina zirnik yok kaynanam bize para yollancak diye akli cikiyor delirmek uzereyim bana aldigi altinlari hergun arayip soruyor naptiniz harcamayin dursun felanlar saygisizlik etmek istemiyorum ama kotu patlicam artik
Öf he de geç. Takma kafana. Herşeyi kafana takarsan çok işin var. Bak benim kaynanam kayınbabam beyz eşya olarak ocak ve buzdolabı aldı. Ç makinesi B Makinesi biz kız tarafı aldık. Ocağı en eski model den aldılar ucuza buzdolabını ben zorla iyisini aldırmıştım ama fırınlı ocak içime hiç sinmedi. Aileme çaktırmamaya çalışıyordum ama insan işte içinden geleni ister heyecan var içimizde kıpır kıpırız. Aldıkları ocak annemin 1997 yılında aldığı ve şuan hala kullandığı ocaktan bile alt model. Babam baktı üzülüyorum aldı beni hadi gidiyoruz dedi. Nerye baba dedim ocak almaya götürdü. Beğendiğimi aldı Allah razı olsun babamdan. Babam a benim çeyizime alınan ilk Ocağı da satar bunun taksidinin birazını karşılarız baba dedim bakarız sen üzülme dedi. Kaynanam bunu duymuş hemen kayınbabamla gelip ocağı arabaya atıp götürdüler evimden. Benim yok ben kullanıcam baban zaten sana almış yenisini dedi. Çok sinirlenmiştim eşim de alsınlar deyince iyice bozulmuştım. Sonra annem dedi ki kızım boşver herkes ettiğini çeker. Biz sana hediye olarak aldık karşılığını istemiyoruz sen mutlu ol bize yeter dedi. O kadar duygulandım ki. İnsanın annesi olması ne kadar güzel aileme bayılıyorum. Kaynanam evimden eşya alıp götürürken annem evindeki herşeyi bana vermeye çalışır kurban olayım yoluna :KK68: Ve artık hiçbir şeyi umursamıyorum. Evimin kilidini eşim ailesine vermişti aynı şehirdeyiz diye ne gerek varsa. Eşime söylemeden dış kapının kilidini de değiştirdim. Eşime çaktırmadan eski anahtarları anahtarlıktan çıkarıp yenisini taktım. Çünkü eşimin işi sebebi ile evde değilim. Sürekli bir göçebe hayatı yaşıyorum. Evime kaynanamgilben yokken daha önce girip çıkıyordu şimdi kilit değiştim giremiyor oh olsn.

Annem dediğin kaynanan mı ? karışık olmuş hep

Öf he de geç. Takma kafana. Herşeyi kafana takarsan çok işin var. Bak benim kaynanam kayınbabam beyz eşya olarak ocak ve buzdolabı aldı. Ç makinesi B Makinesi biz kız tarafı aldık. Ocağı en eski model den aldılar ucuza buzdolabını ben zorla iyisini aldırmıştım ama fırınlı ocak içime hiç sinmedi. Aileme çaktırmamaya çalışıyordum ama insan işte içinden geleni ister heyecan var içimizde kıpır kıpırız. Aldıkları ocak annemin 1997 yılında aldığı ve şuan hala kullandığı ocaktan bile alt model. Babam baktı üzülüyorum aldı beni hadi gidiyoruz dedi. Nerye baba dedim ocak almaya götürdü. Beğendiğimi aldı Allah razı olsun babamdan. Babam a benim çeyizime alınan ilk Ocağı da satar bunun taksidinin birazını karşılarız baba dedim bakarız sen üzülme dedi. Kaynanam bunu duymuş hemen kayınbabamla gelip ocağı arabaya atıp götürdüler evimden. Benim yok ben kullanıcam baban zaten sana almış yenisini dedi. Çok sinirlenmiştim eşim de alsınlar deyince iyice bozulmuştım. Sonra annem dedi ki kızım boşver herkes ettiğini çeker. Biz sana hediye olarak aldık karşılığını istemiyoruz sen mutlu ol bize yeter dedi. O kadar duygulandım ki. İnsanın annesi olması ne kadar güzel aileme bayılıyorum. Kaynanam evimden eşya alıp götürürken annem evindeki herşeyi bana vermeye çalışır kurban olayım yoluna :KK68: Ve artık hiçbir şeyi umursamıyorum. Evimin kilidini eşim ailesine vermişti aynı şehirdeyiz diye ne gerek varsa. Eşime söylemeden dış kapının kilidini de değiştirdim. Eşime çaktırmadan eski anahtarları anahtarlıktan çıkarıp yenisini taktım. Çünkü eşimin işi sebebi ile evde değilim. Sürekli bir göçebe hayatı yaşıyorum. Evime kaynanamgilben yokken daha önce girip çıkıyordu şimdi kilit değiştim giremiyor oh olsn.
En iyisini yapmissiniz beni anliyorsunuzdur yuksek ihtimalle

En iyisini yapmissiniz beni anliyorsunuzdur yuksek ihtimalle
Anlıyorum. Ama sen canını sıktığınla kalırsın kayınvalidene birşey anlatma hal hatır sor geç. Kalayım derse yer yok filan de geç. Takma kafana. O seni umursamazken sen neden onun için canını sıkasın ki. Herkes herşeyi söyler boşver. Bir kulağından girsin diğerinden çıksın

Back