Efsun Hanım merhaba ,
öncelikle aynı içerikli 3 konu açmanızı anlamlandıramadım.
Erkekleri anlamak zor ya okuyup bana yazar misiniz sizce ne demek istiyor bu ? bknz :http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=689162
kardesi mi etkiledi bi okur musunuz ? bknz: http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=689172
İlk açtığınız konu bu olduğu için bu konunuzdan cevap vereyim. "Erkekleri anlamak zor ya okuyup bana yazar misiniz sizce ne demek istiyor bu ? " demişsiniz. "kardesi mi etkiledi bi okur musunuz ?" demişsiniz.
Peki siz nasıl bir tepki beklediniz ? Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyun.
Veya şöyle yapalım. Karşınızdaki kişi ailesinin zoruyla yeni birileriyle tanışsa veya tanıştığını söylese ; hatta görücü olarak gitse ne düşünür ne hissederdiniz ?
diyorsunuz. Ne yapmasını istemiştiniz ? Görüştüğünüz kişi sizin için önemli ve değerli iken görücü kabul etmeniz ne kadar doğru bir davranış ?
Karşınızdaki kişi gayet beyefendi bir tavır sergilemiş. Sizi de kırmamak adına nazikçe artık sizinle görüşmeyi düşünmediğini belirtmiş. Sergilemiş olduğunuz eylemler bu sonucu doğurmuş.
Sağlıcakla kalın.
katılıyorum
bence adam sizinle henüz bir evliliği düşünmüyordu.
Siz böyle yaparak onun vicdanına dokundunuz
şöyle düşündü "evlilik çağında kız.. beni beklemesin, emin değilim duygularımdan" gibi şeyler düşündü
senden uzaklaşmak istedi.. birde bana çok yakın sevgi dolu bir birlikteliğiniz yok gibi geldi
daha oluşmamış bazı şeyler.. iyi biri olmanız yada onun iyibiri olması ailesinin uygun olması yeterli olmuyor..
hissetmek lazım kalbin hızlı çarpması lazım... anlattıklarınızdan anladığım sizi kıskanması gerekirken noluyoo demesi gerekirken
görücülerin gelmesine tepkisi bile olmamış. o nedenle bence siz ondan vazgecin.. yada akışına bırakın
Tepki olsun zaten siz zaten 4 kez görüşmüşsünüz bu da bişeyleri şekillendirmeye yeterli ya sevgili olursun ya arkadaş ya da hiç bişey . Bence onun düşünceleri farklı erkekler görüşmek ister sürekli gezmek ister hep yanyana olmak ister ve aranızda sevgi gibi bi bağlantı yok neden sana uzak bi şehir de sadık kalsın ki ? kendi yakınlarından varken neden uzak bi yerden biriyle çıksın ki ? Onun yaptığı şey sadece vakit geçirmek o kadar . O hayatını kafasnda şekillendirmiş ki sana da öyle yazmış yanlş anlaşılma değil bu içinde bi kıvılcım yanmış olsa sahiplenme duygusu olurdu iletişimi kesmezdi . Bence bırak ne yaparsa yapsın kısmetinse eğer ki sen bunu hiç bir şekilde engelleyemezsin zaten. En iyisi peşinden gitme derim.Sence bu bir tepki olamazmi? Benden onu tercih ettigimi duymak mi istiyor tekrar acaba ? degilse zaten gecmis olsun da kesip atmam Dogru olur mu ki sence?
Bir insan bu zamanda,eve görücü gelmesini nasıl kabul eder,hadi ettin,kalkıp bunu görüştüğü insana ne diye anlatır,bana görücü geldi diye.Daha da enteresanı,sadece netten,telefondan arkadaşlıkla ne kadar sağlıklı bir ilişki yaşamayı düşünüyorsun.
Görücü olduklarını nereden cıkardınız peki?
Bizede pek çok misafir gelir ogluyla kardeşiyle vs ama biz hiç böyle düşünmedik.
Bu durumda söylemeniz pek mantıklı olmamış.
Adı konmuş bişey gibi bahsetmişsiniz.
sen ciddi olduğunu söylüyosun ama ciddi düşünen insan bu görücü olayını nasıl normal karşılayabilir ki,cocukla görüşme durumum olabilir demişsin bunu bile normal karşılamış.
sen görücüleri fln anlatınca görüşmeye engel olamam diyince bekide senden umudu kesti,ama yinede insan demez mi sen benimle görüşüyosun o görücüleri de geldikleri gibi göndermen lazım diye.
tepkisiz kalmış bu da herşeyi anlatıyo zaten
bence ortada çok büyük bir aşk olmadığı ve esas oğlanımızın da su sıra kafasında evliliik düşüncesi olmadığı için madem bu kadar evlenmek isteyen var ben engel olmayayım diyerek aradan cekilmek istemiş.
senden hoslanıyordur elbette ama bu bir an evvel evlenmek isteyecek boyutta değilmiş demek ki, o nedenle aslında mantıklı olanı yapmıs. baskalarını reddetmene sebep olup bu vebalin altına girmeyi istememiş.
siz aslında gelen görücülerden rahatsız olduğunuzu süreklı huzursuzluk yaşadığınızı ona da hissettirmek istemişsiniz.. ben seviyorum senii seni istiyorum demişsinizde o anlamamış malesef...gözüne soktunda o da rahatsız oldu kaçtı gibi kabul etmiyorum..aslında o senin verdiğin kadar değer vermedii en azından ileriyi çok fazla düşünmedi..tepki veripte elini taşın altına koymakta istemedi kısa yoldan kaçtı anlıcağın..
aynen öyle yani acik oldum sadece ama istemedigimi de biliyordu. bunu bahane mi bildi diye düsünüyorum yada bende bisey mi duymak istiyor ?
tesekkür ederim ama korkacak ne yaptim bilemedim
yani beni hic istememis zaten diyorsun ?
geldiler gittiler ve zannediyorum karar icin ararlar daha. ama olumsuz oldugunu dedim anneme. bunu bahane mi ediyor yksa senin dedigin gibi olumlu davranirsam Dogru mu olur onu da bilmiyorum. telefonuma bakiymmi ki ? tepki olarak bakmiyorum da.
Sence bu bir tepki olamazmi? Benden onu tercih ettigimi duymak mi istiyor tekrar acaba ? degilse zaten gecmis olsun da kesip atmam Dogru olur mu ki sence?
yani o görücüye meyilliyim gibi mi algilamis sizce? benim ona anlattigim suydu: eger görüstürürlerse durum icabi (ki olmadi öyle bisey) bundan haberin olsunistedim, benim icin kendisiyle durumumda bi degisiklik olamicani söyledim ve anlamisti da sonra hatta sürekli irtibattaydik ve bulustuk hersey normaldi.
Tepki olsun zaten siz zaten 4 kez görüşmüşsünüz bu da bişeyleri şekillendirmeye yeterli ya sevgili olursun ya arkadaş ya da hiç bişey . Bence onun düşünceleri farklı erkekler görüşmek ister sürekli gezmek ister hep yanyana olmak ister ve aranızda sevgi gibi bi bağlantı yok neden sana uzak bi şehir de sadık kalsın ki ? kendi yakınlarından varken neden uzak bi yerden biriyle çıksın ki ? Onun yaptığı şey sadece vakit geçirmek o kadar . O hayatını kafasnda şekillendirmiş ki sana da öyle yazmış yanlş anlaşılma değil bu içinde bi kıvılcım yanmış olsa sahiplenme duygusu olurdu iletişimi kesmezdi . Bence bırak ne yaparsa yapsın kısmetinse eğer ki sen bunu hiç bir şekilde engelleyemezsin zaten. En iyisi peşinden gitme derim.
zannetmiyorum bişi duymak istediğini..zaten sen huzursuz olduğunu belli ederek söylenecek herşeyi söylemişsin..zamanını iyi geçirdiği güzel bir kadın vardı karşısında sadece.ilgisi varmıydı evet ama ciddiyetsızmiş
Bence en başta sana niyetini en azından evlilik değil ama gerçekten seni yanında istediğini hissettirebilirdi. Evet belki erkek olarak düşünmek gerekirse karşı taraf sürekli birileri gelicek öyle böyle olucak diyor ve sanki hiç engel olmuyor gibi gözükse de senin ailen ile olan bağlantılarının nasıl olucağını ve ne derece de engel olabileceğini bilmediği için çok ani ve hırslı karar vermiş gibi gözüküyor.
Tuhaf bu insanlar; ne istedikleri belli ne istemedikleri..
Keşke sana attığı o mesaja hiç cevap bile vermesyedin. O dert etseydi ne düşünüyor acaba diye.
Ama sen epey takılmış gibisin bu çocuğa. Yoksa sorgulamazdın bu kadar niye böyle davrandı diye. Bence hiçbir şekilde online falan görmesin seni. Uzak dur. Silip atan o, döneceği varsa da o koşsun senin peşinden biraz. Zaten ince hesaplar yapıp kafanı yormanın bir manasıda yok. Herşey olucağına varır bir şekilde.
Bu görücü çocukla da görüş bence. Belki daha fazla bile ısınırsın belli mi olur. Hem ailelerin tanışması güzel. Ailesi insanın kişiliği hakkında çok şey söyler. Tek başına izole tanıdığın bir insan ise, kendi gerçekliğini senden saklayabilir.