Sastim kaldim lütfen biri yorumlasin

hayır tabii ki öyle demiyorum, yorumumda da belirtmişim, elbette senden hoşlanmıstır diye ama evlilik kararı öyle hoslanmayla 4 kez görüşmeyle verilebilecek bir karar değil.

sen görücü her gelen görücüyü adama anlatınca bakmıs ki bu kızı isteyen cok, e adamın su an evlilik planı var mı kafasında? hayır. hoşlanıyor tamam ama aranızdaki ilişki, körü körüne beni bekle diyebileceği boyutta olmadığı için kısmetlerine mani olmak istememiş.

sen basından görücü muhabbetlerini anlatmasaydın daha fazla zaman geçirecektniz ve adam kendinden emin olacaktı. ilişkinin en basından böyle evlilik mubhabbetleri yapmak maalesef adamların kaçmasına sebep oluyor

yani adami korkuttum diyosun. of ya. hic söylemeseydim en iyisiydi galiba. tesekkür ederim.

canım için rahat emiycekse telefonuna bak dediğim gibi mesajda at için rahatlasın bu kadar dert edinmene gerek yok bence yapabileceğini yap en azından..neye tepki verdiğini anlayamadım kafaya takan sensin onun umrunda değil ki tepki verdiğini bile farketmezki..

zaten su an zor dayaniyorum biraz daha sakinlesip bakicam... ama haklisin eger ki takmiyosa zaten bosuna kürek cekerim.

Adamın yaptığında şaşılacak bir şey yok ki ; ben bir şekilde birinin hayatındaysam ve o ben varken görücülerini ağırlıyorsa yolundan çekilirim, çünkü benim dışımda planları vardır karşımdakinin. Bir erkeğin pek de öyle hazmedebileceği bir şey değil, erkek değil kimse hazmedemez. Olayın bir yandan baskıcı, bir yandan da güven kırıcı bir yanı var. Normalini yapmış ve çok kibar davranmış.

görücüye karsi gelemedim ama evet zannediyorum cenemi tutmaliydim.
netten kizdan baska bir tanismisliga karsiydim ama bi bunalim animda kayit oldum ve hersey o Kadar olumlu olunca ya
kismetimse diye düsündüm iste. son derece Düzgündü davranislari ki yazisi yine saygili ama beni mi istemiyo yoksa tavir mi bu onu bilemedim.
Bak tatlım,lütfen ama lütfen şu düşünce yapısından kurtul "ya kısmetimse" ya hayatın bir koca bulup evlenmekle mi sınırlı.Veya tanıştığın insana neden hemen acaba kısmetimmi evlenmeliyim gözüyle bakıyorsun.Biriyle görüşürsün,ZAMAN GEÇİRİRSİN,huyuna,suyuna,iş hayatına,yaşam standartlarına,düşünce yapısına göre evlilikle ilgili ortak karar verirsin.Bir kaç aylık telefon muhabbetiyle,ne bir erkek bir kızla evlenme düşünür,ne de evde koca bekleyen kız modunda bana görücü geldi şu bu diyen birini ister.Yanlış anlama,ama düşünce yapını değiştir.Kısmet işi.Doğru düzgün karşında olan,yüzyüze görüştüğün biriyle görüş.Yok uzak,mesafe var.30 km nedir ki ya.

ama öyle olsa bana yaklasmaya calisirdi dimi ? normal arkadasca selamlarken sarilma disinda hic bir yakinligimiz olmadi güzel bakti sadece arada. yani geldiginda gidis dönüs 600 küsür km yol tepiyor ve evlilikten iliski olursa dan beklentilerimizi konustuk hep ciddi degilmi sence yine de ß

olabilir. belki de senin görücü meselen onu rahatsız etmiştir. ama sebep ne olursa olsun onunla muhatap olmaman daha iyi bence. inşallah her şey gönlünce olur.

Peki sence benim yaklasimim nasil olmali simdi ?

Sana kısaca bir şey anlatıcam ve sen ona göre karar ver bence.
Benim deli gibi aşık olduğum bir adam vardı. Sene 2007 tanıştık biz bununla. Ama o kadar özgüvenli o kadar centilmen ve o kadarları çokkii ben direk vuruldum tabi. Bir de gün geçtikçe aramızdaki ortak noktalar tesadüfler bağlantılar olduğunu görünüce hananda dedim. Bunları dile getiirorum ki bu tarz olaylar genelde bizim eveto kısmetim kavramına yaklaştıran ve aslında bazen yanıltan şeyler.

Neyse biz bir süre ciddi bir şekilde birlikte olduk. Çok güzel geçen güzler romantizim, aşk, her yer bizim mükemmel uyumumuz kokuyor. (Bana göre belkide) Sonra bir gün geldi ki o mükemmel ilşkiye kara bulutlar çöktü. Tabi çöken birileri ya da birşeyler yok benim var sandığım sey aslında toz bulutu gibi dağıltı gitti hemde tam 24 saatte. Sebepsiz nedensiz bi haber ayrıldık birbirimizden sen başklarına layıksın yada geleceğin benden dha iyilerini hakkediyor cümle silsileleriyle.

Günler günleri kovalıyor derken ben tabi aşkım gözümü kör etmeyi bırak yüreği dağlamış şekilde virane geziyorum ortalıklarda. Aradan tam 6 yıl geçti. Nasıl geçti yapayalnız değil. Göz çok kişiler gördü tabi ama gönüle gel sor.

veeee dıdıdıdıdıdınnnnn 6 yıl sonra sanki bir şey olmamış o çekip gitmemiş ben arkasından yas tutup küfretmemiş gibi bir araya geldik. Evlenme planları yapıoruz aileleler tanıştı vs. Sonra noldu biliyo musun?

Tabi ki biliyosun o adam yine bir gün çekippp gitttii hemde öyle bir gitti ki noldugumu şaşırdım. Birimi vardı hayır sebepleri farklıydı. Ama o sebeplerle birini hayatından çıkarman bana göre anlamsızdı.

Neyse biz konumuza dönelim. Eğer bir gün bir adam gidiyorsa geldiğinde de gidiyor. Ve o sefer daha çok canın yansa da yaraların kabuk bağlamış görüyorsun. Bırak giden gittin. Sebebi ne olursa olsun!!!! O adam beni ilk tanıştığımızda bıraktı belki çocuktuk gençtik korktuk. Ya sonra noldu. Bahaneler aramayı türetmeyi seviyoruz biz kadınlar. Acabalar nedenler oyle olmasaydı böyleler falan falan..Bana belki diyeceksin yorum yapmak kolay diye. Sana sadece yaşadıklarımı anlattım.

Bence yeni kısmetlerin olabilir :KK66:)) ayrıca görücü usulü gelen adama da ısınmadıysan (tabi böyle bir şey var ki şuan bunalımdasın yakınlaşman olabilir) sakın bu benim kısmetim diye yaklaşma DUR AMAN DİYİM!!!!

Bence!! İnsan sonradan ne sevebiliyor ne ısınabiliyor.. Oluyorsa o an oluyor :KK54:

açıkçası ben senin yaptığını çok yadırgadım. görüştüğün,üstelik de evlilik yolunda gideceğine inandığın biri varken size görücü geliyor, sonuçta çocuk değilsin, istemiyorum diyebilirdin. hadi engel olamadın diyelim, ikinci kez gelmelerine nasıl razı oluyorsun. ve en felaketi de çocukla görüşebilirim demen olmuş. yani bu yenilir yutulur bişey değil karşı taraf için. buna rağmen adam çok nazik bir veda yapmış, taktir ettim.

karaktersızlık sutu bozukluk sen ne dersen de an az acıyla atlatmanı dılerım zaten ınternet ılıskısı cokda saglıklı bır dusunce degıldır hayırısı olsn

belki de hakkimda hayirlisi degil evet cok sagol

Adamın yaptığında şaşılacak bir şey yok ki ; ben bir şekilde birinin hayatındaysam ve o ben varken görücülerini ağırlıyorsa yolundan çekilirim, çünkü benim dışımda planları vardır karşımdakinin. Bir erkeğin pek de öyle hazmedebileceği bir şey değil, erkek değil kimse hazmedemez. Olayın bir yandan baskıcı, bir yandan da güven kırıcı bir yanı var. Normalini yapmış ve çok kibar davranmış.

iyi de ben ilk geldiklerinde anlattigimda dedim bak net bi durumumuz yok ama ben seninle tanisirken baskalariyla da tanismak istemem cünkü sen yapsan benimde hosuma gitmez bu bunun icin bilmesini istedim kimseyle tanistigim yok ki

E sen nispet yapar gibi habire "gorucu geldi, bak yine geldi, su kadar oturdu, engel olamayacagim" turunden laflar edersen, adam tabii ki sana mutluluklar dileyip hayatindan cikar. Baska ne yapsin? Gururlu adammis. Biraz da adama evlilik baskisi yapar gibi olmus yani, orasi da oyle. Ciddi dusunuyorsan ne gorucu kabul edersin, ne adama lafini edersin bana gore.

Zaten goruculerin arkasindan eee misafirlik nasilsi, soyleydi de boyleydi de diye sohbet etmeniz garip. Iliskiniz, muhabbetiniz bana biraz sakat geldi acikcasi.
Iliskiniz burdan bakinca ciddi gorunmedi bana. Internette birbirinizle biraz eglenip birakmissiniz gibi duruyor.

Bence siz kendinizi onun yerine koyun napardiniz ben olsam ilk basta ipleri koparmistim
sizin icin eve girip cikan birileri var surekli ve her seferinde haber veriyosunuz o kiside haliyle gundeminizde oldugunu dusunmustur bence hic sasirmayin dua edin kotu seyler solememis

kötü şeyler söylemeye hakkı yok bence. neticede böyle şeyler kızın elinde değildir.misafir gelir gider. ne kızı vermeli ne dünürcüyü küstürmeli der büyüklerimiz kesinlikle doğru. kaç yaşında adamın eniştesinin vesairesinin yanında mesaj yazamamas ıda ne demektir. gereksiz triplere girmiş erkek arkadaşınız. madem ciddi seviyor alacak ailesini gelecek istemeye hepsi bu kadar.böyle kaçmakta olmaz bu işler bence

kötü şeyler söylemeye hakkı yok bence. neticede böyle şeyler kızın elinde değildir.misafir gelir gider. ne kızı vermeli ne dünürcüyü küstürmeli der büyüklerimiz kesinlikle doğru. kaç yaşında adamın eniştesinin vesairesinin yanında mesaj yazamamas ıda ne demektir. gereksiz triplere girmiş erkek arkadaşınız. madem ciddi seviyor alacak ailesini gelecek istemeye hepsi bu kadar.böyle kaçmakta olmaz bu işler bence

Onun mesaj yazamamasi ayri bi sacmalik zaten ortaokul cocuklari gibi ama benm anlatmak istedigim sizin erkek arkadasiniz olsa we annesi arada bi kiz getirse bunu begendim sana die naparsiniz yani bunu kim kaldirabilir aa annesi begensin bulsun nolcakki mi dicrksiniz olcak sey deil ozellikle bi erkek bunu hic kaldiramaz ben kadin halimle yolarim walla

Onun mesaj yazamamasi ayri bi sacmalik zaten ortaokul cocuklari gibi ama benm anlatmak istedigim sizin erkek arkadasiniz olsa we annesi arada bi kiz getirse bunu begendim sana die naparsiniz yani bunu kim kaldirabilir aa annesi begensin bulsun nolcakki mi dicrksiniz olcak sey deil ozellikle bi erkek bunu hic kaldiramaz ben kadin halimle yolarim walla

neticede gelmiş ki arkadaşta niyetini belli etmiş.nişanlanmadan önce bizede geliyordu görücüler nazik dille reddettim. bunu nişanlımda biliyordu ayrıca. tabiki istenilen bi olay değil her iki taraf içinde. ama niyet belliyse gerginlik yaratıp saçma sapan işlere girişmeye gerek yok bence :KK66:

İlişkinizin bir adı yoksa , sizin için "görüştüğünüz çocuksa" zaten, görücülerden bahsetme gereği duymanız son derece gereksiz.
Yani bahsetme amacınız; "haberi olsun" dan ziyade , "biraz kıskansın" sanki ...
Hayır, eğer bu kişi "görüştüğünüz çocuk" tan öte bir şeyse zaten, eve görücüleri kabul etmek son derece yanlış.
Ben olsaydım, evi yıkardım, yine de onları eve istemezdim.
Ha "bakalım bu daha iyidir" belkiyse niyetim, kabul etsem bile, diğer "görüştüğüm çocuğa" söylemezdim.
Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmak denilen de bir şey var sonuçta değil mi ?
İnşallah pirinçten olmazsınız o zaman.
Adam yine seviyeli davranmış da, size "güzelsin şöyle iyisin" filan demiş.
En iyisini yapmış aradan çekilmek ile.
Neyse bu kadar üzülmeyin alt tarafı 4 kere görüştüğünüz bir çocuk için. :KK34:

Son düzenleme:
neticede gelmiş ki arkadaşta niyetini belli etmiş.nişanlanmadan önce bizede geliyordu görücüler nazik dille reddettim. bunu nişanlımda biliyordu ayrıca. tabiki istenilen bi olay değil her iki taraf içinde. ama niyet belliyse gerginlik yaratıp saçma sapan işlere girişmeye gerek yok bence :KK66:
Tabiki gelio reddediosun eve almamalisin ben kimseyi eve almadim herkesin yasantisi farklidir elbette ama bu arkadasinki abarti olmus neyse yapcak bise yok bana ters bu hayirlisi herkes icin

Bence cok efendi bir çocukmuş çok mantıklı ve kibar cevap vermiş
ama sizi yadırgadım
birisiyle konuşur mesajlaşırken nasıl görücü kabul edersiniz
hem ondan hem ondan hesabı yapmışsınız
bana göre yüzde yüz hatalısınız

X