Sastim kaldim lütfen biri yorumlasin

Sizce kapanmış mı?
Hala bi şans versem mi diyo konu sahibi.
Eğer siz gercekten net olabilseydiniz ne kadar sinirli olursanız olun aklınızdan böyle bişey geçmezdi.
Ben de size şaştım vallahi.

o noktayı kaçırmışım canım..

doğru olanı yapmışsın ona da şunu söyledin mi peki işte ailem baskı yapıyor gelcekler ama ben istemedikçe kimsse bişey yapamaz seni nasıl sevdiğimi biliyorlar sen merak etme hiçbirşey olmayacak geldikleri gibi gidecekler tarzı şeyler söyledinmi canım

aramizda bi ilani ask filan yok henüz dolayisiyla söylemedm ama ben bakmam bile cocuga dedim ve halimden gayet memnunum dedim.

bıldıgın korkmus adam canım zaten ınternetden tanısmak fıkrı bana baslı basına cok sacma gelmıstır ama nasıbınde nerden gelecegı bılınmez ama benım dusuncem bu en az uzuntuyle bu durumu atlatman dılegıyle

Cocukla konusma durumum olursa engel olamayabilirim derken kendi evinizdeki konuşmadan mı yoksa dışarda bir yerde görüşüp konuşamadan mı bahsetmiştiniz ilk yazınızda. Üzgünüm siz erkek olsaydınız o da kadın ve o buraya işte internetten konuştuğm biri var, aile zoruyla birine görücü gidiyorlar ama o gittikleri kıza misafir gözüyle bakacakmış diye konu açsa, erkek olan sizi tefe koyardık. Çocuğu düşürdüğünüz konum çok gereksiz. Tabi en başta kabul etmiş ama sanırım ablası eniştesi durumun ne kadar saçma olduğu ile ilgili gözünü açmış. Ben kendisine kızamıyorum şahsen.

yani o görücüye meyilliyim gibi mi algilamis sizce? benim ona anlattigim suydu: eger görüstürürlerse durum icabi (ki olmadi öyle bisey) bundan haberin olsunistedim, benim icin kendisiyle durumumda bi degisiklik olamicani söyledim ve anlamisti da sonra hatta sürekli irtibattaydik ve bulustuk hersey normaldi.

inan onu bir an görücüyle kiyaslamadim bile.mantiken evet Dogru ama uyumlu oldugumuzu tahmin ediyordum ailecek de.

Sen tahmin ediyorsun öyle düşünüorsun ? onun ne düşündüğünü ve nasıl bir uyumlukta olduğunuzu telefondan ve uzaktan anlayamazsın ki ?
Bak o gelecek bile görmemiş ki arkasını dönmüş . Boş hayaller peşinde koşarsan yıkılırsın en iyisimi sen kendinden başkasına değer verme canım gelenleri de değerlendir derim.:KK34:

Buluşup görüştüğnüz biri var! Kaç yasındasınız ki size görücü geliyo ve karsı gelemiosunuz? Yada suan görüştügnüz kişiyi çokda önemsemediounuz ki gelsşn onuda bi görim diye düşündünüz alttan altan yoksa 15 yasındaki kız bile istemiosa istemiorum der kimse gelmez gitmez çocuck görüştgnüz kişi iyi bile dayanmış hiç saşırcak bişey yok böyle olcagnı tahmin etmeliydiniz

malesef bizim ailemizde öyle bi durum yok. zorla evlendirilmem ama gelmelerine engel olma gibi bi durumum olmaz, haci arkadasi aileye gelmeyin diyemeyiz dediler ki cok görücü geldi bize ben istemeden, ailemin tutumu su: gelen gelir cevap sana kalmis.

Efsun Hanım merhaba ,

öncelikle aynı içerikli 3 konu açmanızı anlamlandıramadım.

Erkekleri anlamak zor ya okuyup bana yazar misiniz sizce ne demek istiyor bu ? bknz :http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=689162

kardesi mi etkiledi bi okur musunuz ? bknz: http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=689172

İlk açtığınız konu bu olduğu için bu konunuzdan cevap vereyim. "Erkekleri anlamak zor ya okuyup bana yazar misiniz sizce ne demek istiyor bu ? " demişsiniz. "kardesi mi etkiledi bi okur musunuz ?" demişsiniz.

Peki siz nasıl bir tepki beklediniz ? Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyun.

Veya şöyle yapalım. Karşınızdaki kişi ailesinin zoruyla yeni birileriyle tanışsa veya tanıştığını söylese ; hatta görücü olarak gitse ne düşünür ne hissederdiniz ?

ciddi olmasa neden gelsin her defasinda 300 km gelip gitsin ? cok ciddi konustuk hep ama aniden degisti ailesiyle görüsünce. yani ciddiydi simdi anlam veremiyorum bu davranisina

diyorsunuz. Ne yapmasını istemiştiniz ? Görüştüğünüz kişi sizin için önemli ve değerli iken görücü kabul etmeniz ne kadar doğru bir davranış ?

Karşınızdaki kişi gayet beyefendi bir tavır sergilemiş. Sizi de kırmamak adına nazikçe artık sizinle görüşmeyi düşünmediğini belirtmiş. Sergilemiş olduğunuz eylemler bu sonucu doğurmuş.

Sağlıcakla kalın.

Sen neye şaştın ki bu kadar?
Ben beyfendiye hak verdim.
Ne bu yani?
Kaç yaşındasın?
Bi kere gelirler oturmaya ki bunun adı direk görücü olmaz(!)
Daha sonra sen istemiyorum dersen gelmezler.
Engelleyemedim ne demek?
Görücüyü engelleyemiyosan yarın evlenmek istemiyorum da diyemezsin. Oldu bittii.

Yani yaptıgında ben su durumu gördüm ; ben senden emin değilim bi görüşeyim belki kafama yatar.
Bence sen merak etmişsin yoksa yetişkin biri bu konuda kendi kararını dile getirebilir.
Hadi diyelim anne/baba yaşlı çokk direttiler evlenmen için yaşında müsait e ozaman sen ben başkasıyla görüşüyorum diyebilirdin?
Küçük olmadıgını varsayıyorum.

İnternetten tanıştıgın birinin 3 ayda 'seni başkasına vericeklerse gelip ben isteyeyim.' Demesini mi bekledin acaba?
Ay bide rapor etmişsin herşeyi, çok can sıkıcı.
Gayet mantıklı ve makul bi insanmış karşındaki.
Gerekeni yapmış.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

insanlar haci arkadasiyiz diye geliyorlar iste, engel olamadigim yer burasi ama ogullari da geliyor. 30yasindayim ve gayet bilincliyim, ben ona gel beni istet demedim ki, sadece böyle bi durum var bizi etkilemez demek istedim biz yola aynen devam edelim dedim. gizlemem daha mi iyi olurdu ?

Eeeee ne yapmasını bekliyordun ?

Hadi görücüler bir geldiler ses çıkarmadı ,iki ses yok ... Çocukla bulaşabilirim ses yok !

Gelip birde söz tepsinizi mi tutsaydı adam ?

:KK9: katılıyorum
bence adam sizinle henüz bir evliliği düşünmüyordu.
Siz böyle yaparak onun vicdanına dokundunuz
şöyle düşündü "evlilik çağında kız.. beni beklemesin, emin değilim duygularımdan" gibi şeyler düşündü
senden uzaklaşmak istedi.. birde bana çok yakın sevgi dolu bir birlikteliğiniz yok gibi geldi
daha oluşmamış bazı şeyler.. iyi biri olmanız yada onun iyibiri olması ailesinin uygun olması yeterli olmuyor..
hissetmek lazım kalbin hızlı çarpması lazım... anlattıklarınızdan anladığım sizi kıskanması gerekirken noluyoo demesi gerekirken
görücülerin gelmesine tepkisi bile olmamış. o nedenle bence siz ondan vazgecin.. yada akışına bırakın

canım madem öyle görücüyü söylemiycektin.. yani görücüler ne oldu şimdi o iş ne durumda? eğer o defter kapandıysa mesaj at.."seni ciddiye aldığım için gelen görücüleri söylemek istedim yoksa önemsemez söylemezdim zaten istemediğim bir şeydi o konu kapandı" falan filan diye..sonradan elimden geleni yaptım demek için böyle yapabilirsin ama görücü konusu kapanmadıysa yapma tabi böyle bişey..

geldiler gittiler ve zannediyorum karar icin ararlar daha. ama olumsuz oldugunu dedim anneme. bunu bahane mi ediyor yksa senin dedigin gibi olumlu davranirsam Dogru mu olur onu da bilmiyorum. telefonuma bakiymmi ki ? tepki olarak bakmiyorum da.

Bir insan bu zamanda,eve görücü gelmesini nasıl kabul eder,hadi ettin,kalkıp bunu görüştüğü insana ne diye anlatır,bana görücü geldi diye.Daha da enteresanı,sadece netten,telefondan arkadaşlıkla ne kadar sağlıklı bir ilişki yaşamayı düşünüyorsun.

insanlar haci arkadasiyiz diye geliyorlar iste, engel olamadigim yer burasi ama ogullari da geliyor. 30yasindayim ve gayet bilincliyim, ben ona gel beni istet demedim ki, sadece böyle bi durum var bizi etkilemez demek istedim biz yola aynen devam edelim dedim. gizlemem daha mi iyi olurdu ?
Görücü olduklarını nereden cıkardınız peki?
Bizede pek çok misafir gelir ogluyla kardeşiyle vs ama biz hiç böyle düşünmedik.
Bu durumda söylemeniz pek mantıklı olmamış.
Adı konmuş bişey gibi bahsetmişsiniz.

sen ciddi olduğunu söylüyosun ama ciddi düşünen insan bu görücü olayını nasıl normal karşılayabilir ki,cocukla görüşme durumum olabilir demişsin bunu bile normal karşılamış.
sen görücüleri fln anlatınca görüşmeye engel olamam diyince bekide senden umudu kesti,ama yinede insan demez mi sen benimle görüşüyosun o görücüleri de geldikleri gibi göndermen lazım diye.
tepkisiz kalmış bu da herşeyi anlatıyo zaten

Bence sen de ondan henuz emin degilmissin ki goruculeri kabul etmissin.
Ayrica bu taktik hic ise yaramaz.
O emin olsa zaten adim atardi diger turlusu zorlamaya girer.
Bunu da erkekler kaldıramaz.

Benim ilk elti adayim da aynisini yapmisti.
Kayinbiraderimi gorucu geliyor laf soz oluyor diye zorlamisti.
1 hafta nisanli kalip ayrildilar.
Zorla guzellik olmuyor iste....

benim malesef görücüleri Kabul etmeme gibi bir olanagim yoktu. Taktik hic degildi ki o an ailesiyle gelse daha tanimadan ben ona da evet diyecek durumda degildim. tanimaya calisiyordum sadece yanlis anlamissin

bıldıgın korkmus adam canım zaten ınternetden tanısmak fıkrı bana baslı basına cok sacma gelmıstır ama nasıbınde nerden gelecegı bılınmez ama benım dusuncem bu en az uzuntuyle bu durumu atlatman dılegıyle

tesekkür ederim ama korkacak ne yaptim bilemedim

Sen tahmin ediyorsun öyle düşünüorsun ? onun ne düşündüğünü ve nasıl bir uyumlukta olduğunuzu telefondan ve uzaktan anlayamazsın ki ?
Bak o gelecek bile görmemiş ki arkasını dönmüş . Boş hayaller peşinde koşarsan yıkılırsın en iyisimi sen kendinden başkasına değer verme canım gelenleri de değerlendir derim.:KK34:

Sence bu bir tepki olamazmi? Benden onu tercih ettigimi duymak mi istiyor tekrar acaba ? degilse zaten gecmis olsun da kesip atmam Dogru olur mu ki sence?

bence ortada çok büyük bir aşk olmadığı ve esas oğlanımızın da su sıra kafasında evliliik düşüncesi olmadığı için madem bu kadar evlenmek isteyen var ben engel olmayayım diyerek aradan cekilmek istemiş.

senden hoslanıyordur elbette ama bu bir an evvel evlenmek isteyecek boyutta değilmiş demek ki, o nedenle aslında mantıklı olanı yapmıs. baskalarını reddetmene sebep olup bu vebalin altına girmeyi istememiş.

X