- Emoji Skoru
- 50.136
- Puanlar
- 598
- Konu Sahibi dreamtheater34
Zaten cocuklarin istemedikleri kisilerin opme, dokunma ya da sarilmalarina hayir diyebilmeleri de mahremiyet egitiminin bir parcasi aslinda. Yani cocuga sadece genital bolgesi mahremdir, oraya dokunulmaz olayini ogretmek degil. Cocugun kendisinin mahrem gordugu/dokunulmasini istemedigi ya da rahatsiz oldugu her yer onun mahremidir. Opulmesini istemiyorsa opulmemelidir. Mahremiyet egitiminin en onemli adimlarindan biri cocugun "hayir" diyebiliyor olmasidir.
Kesinlikle oyle,
Ama burda da gördüğümüz gibi cocuk kendisine dokunulmasini istemediyse ve annesi de cocugu desteklediyse, aman bacagina da mi dokunmayacagiz, aman elini de mi tutmayacagiz diye tepkiler yukseliyor.
Evet cok mu zor, cocuk atıyorum burnuna dokunulmasini istemiyorsa dokunmamak, kimse cocugun dokunmasini istemedigi yerlere dokunmazsa olmez ki.
Ama iste cocugumun ozeline girme o da bir birey diyince paranoyak, hasta vs vs ilan ediliyoruz, is donup dolasip babasina da guvenme, halasina da birakmaya geliyor.
Burda konu guvenme guvenmeme sevme sevmeme degil, cocugun ozeline saygi duyma ve onu makul seviyede koruma meselesi.
Neyse su an bazi uyelerin sirf muhalefet olsun diye bazi seyleri yazdiklarini ve aslinda bir gun sonra dönüp neler yazdiklarina baksalar ben ne demisim diyeceklerini dusunuyorum.