Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Kesinlikle oyle,
Ama burda da gördüğümüz gibi cocuk kendisine dokunulmasini istemediyse ve annesi de cocugu desteklediyse, aman bacagina da mi dokunmayacagiz, aman elini de mi tutmayacagiz diye tepkiler yukseliyor.
Evet cok mu zor, cocuk atıyorum burnuna dokunulmasini istemiyorsa dokunmamak, kimse cocugun dokunmasini istemedigi yerlere dokunmazsa olmez ki.
Ama iste cocugumun ozeline girme o da bir birey diyince paranoyak, hasta vs vs ilan ediliyoruz, is donup dolasip babasina da guvenme, halasina da birakmaya geliyor.
Burda konu guvenme guvenmeme sevme sevmeme degil, cocugun ozeline saygi duyma ve onu makul seviyede koruma meselesi.
Neyse su an bazi uyelerin sirf muhalefet olsun diye bazi seyleri yazdiklarini ve aslinda bir gun sonra dönüp neler yazdiklarina baksalar ben ne demisim diyeceklerini dusunuyorum.

Katiliyorum. Olay halaya, teyzeye, bilmem kime guvenmeme olayi degil; cocugun iyi niyetle kotu niyeti, istemedigi dokunuslari reddedebilmeyi ogrenmesi. Kalkip da amaan sen de diye biri cikip sizin olusturmaya calistiginiz algiyi yikabilecek turden birsey yapiyorsa onu uyarmaniz onu sapik gordugunuz anlamina gelmiyor yani. O yaptigi seyi kotu niyetle yapan kisilere cocuk karsi cikabilsin diye veriliyor bu egitim zaten, yoksa cocugum herkes sapiktir kimseye dokundurma demek icin degil. Bunu bir anlasak...

Aaa lütfen ama olur mu öyle şey.Ben çocuğu istediğim gibi severim onun veya ailesinin hoşlanmamasının ne önemi olabilir.Cık cık cık

Kızımı elledin kendini de ellettin demek sapına kadar sapık yerine koymaktır

Başka bi konu olsaydı tepkim farklı olabilirdi ama bu anne bariz dengesiz o lafları edip daha balkona sigaraya gidiyo madem ortalığı b.k ettin al.çocuğu git yaw

Ben son olarak şunu söylemek istiyorum. Bu tür konularda iki tarafı da dinlemeden yorum yapmak zaten yersiz oluyor.Yorumlar çok havada kalıyor.

Konunun bütününe baktığımızda zaten yengeyi anlamak imkansız, verilen bilgiler yengenin tutumunu açıklamıyor.Bi de ona sorsak kim bilir ne söyler.

Çocuk gidip eşinizin dizine yattığı için bi anda "pis herif" oluyor ve sanki çocuğun oraya yatmasının suçlusu eşinizmiş gibi bir tepki veriliyor.Siz de çıkıp diyemiyosunuz ki "hayırdır, bişey mi oldu, ben görmedim "pis herif" olacak ne yaptı?kendi çocuğun gelip yattı, itse miydi kucağından diyemiyosunuz.

Resmen cinsel tacizle suçlanıp soru bile soramıyosunuz uygun dille.Ben olsam böyle bi tepkiden sonra kocam naptı da öyle bi laf edildi diye düşünürüm.Bu soruyu sorarım ki kocamı da aklayabileyim.Eşinizden bu kadar nefret eden birinin sizinle görüşüyo olması da başka bi çelişki tabi.

pelin bunlarda haklısın

ama işte çocuklara da bu eğitim verilirken dozunu tutturmak lazım
yani kime ne kadar izin verilecek

sonıuçta çocuk halası ile karşılıklı birbirlerini ellerken rahatsız olmamış

ya da eniştenin kucağında

annesi tembih etmiş o da işte poposuna dokunulunca çekilmiş

ama anne adamın orasına da koymasın başını demiş mesela çocuğa bunu nasıl diyeceksin

en fazla sen de başkalarının mahrem yerlerine yaklaşma dersin

ayy ne bileyim bebekleri kucağında ayakta tutarlar da adamların şeylerine basar ya

onlara da vermemek lazım şeylerine bastırıyorlar ki babalar da dahil

Hassasiyet normal, tepki abartılı..
hala ve kocasına sapık muamelesi yapılmış bu doğru değil
evet anne bu konuda rahatsızlığını uygun bir dille getirmiş olsa yadırganmaz dı
doğru tespit

O ayakta tutulma sırasında adamın bacaklarına bastırılmıyor muydu ayol?

Kendi adima o kadar detaya girmedim, mahrem yer konusunda kulodumuzun ici ozeldir başkalarına gostermeyiz ve baskalarininkine bakmayiz, dokunmayiz vs vs dedim sadece.
Onun disinda kimseye seni herhangi bir seye zorlayamaz, seni tehdit de etse bana soylemelisin, biri sana bisey soyleyip bunu annene soyleme dediginde de bana soylemelisin gibi seyler tembih ettim. Ona babasinin ve benim cok guclu oldugumuzu, kimsenin bize zarar veremeyecegini de baska konularda satir aralarinda soyluyorum hep, cunku cocuklar genelde anne babalarina zarar vermekle tehdit ediliyormus.

Bu konu ozeline gelince, cocuga yaklasim zaten cok yanlis, hala, cocugun yapma dedigi durumda durmayi bilmeli, ayrica cocuk gercekten tacize ugramissa bile bunun hesabi cocugun yaninda sorulmamali. Cocuk penceresinden bakinca zaten tacize ugramis kadar bir tramva yasamistir o aksam Yenge de abi de bastan sona hatali.
Onceki mesajlarimda da yazmistim, gorumcem bana ya da esime gelip durup duruken, isterseniz kizinla araniza mesafe koyalim, rahatsiz oluyorsaniz esim oynamasin derse oooo noluyor ben neyi kacirdim derim ve feci sekilde iskillenirim. Muhtemelen iliskimi de keserim. Bunlar hem gorusmeye devam etmis hem cocugun yaninda gereksiz bir yaygara koparmislar.
Diyorum ya gecen yil benim staj ve ders donemimde haftada en az 1 bazen 3 gun halasi bakti kizima. Tuvaletini yaptiginda poposunu da temizledi, kustugunda banyosunu da yaptirdi. Normal bir durumda hangi yenge çocuğunu halasindan sakinir ki zaten, bu konuda baska bir seyler var, yenge ayri tuhaf hala ayri...

Son düzenleme:
Bu konu çetrefilli çünkü net bilgi yok .

Tuhaf diyaloglar var .

Normalde bu kadar karmaşık mı ? Bizim için az çocuk için epey ?

4-5 yaşında bu eğitimi veriyoruz diyelim ortalama .

Kreşe giden çocuk .. wc , giyinme vs. kimden yardım alıyor orda ?

Hiç mi ailenizden birinde kalmıyor çocuk 3-5 saat ... çalışan anneler ne yapıyor ?

4 yaşında oyuna dalıp çişini kaçıran çocuğunuzu halası teyzesi ninesi hiç mi sokmadı banyoya ? Özellikle çalışan annelerin çocukları ???

Bende bu öğretme sürecinden geçtim .

Çocukta soru bitmez .

Özel bölgeleri anlattın ... kimse dokunamaz dedin ? eee sen babam der ?

Cinsel temasın boyutunu tam teşekküllü anlatamazsın o yaşta çocuğa ... Bir bakmışsın sırtı terledi diye havlu koyacak anneanneden de kaçar .

O yüzden çevresine , güvendiği sevdiği insanlara yabancılaşmasın diye ... yabancılar ... tanımadığın / az tanıdığımız kişiler diye anlatırsın .

Dedemde mi derse ? Dedende evet . Dedende senin özel bölgelerine dokunamaz . Ama seni öper , sever dersin .

Bu dersin edersin lerim yazılı bir kural değil. Benim doğrularım .

Ve bu konu özelindeki fikrim değil .

Çünkü bu konuda "pis herif" , ellemek elletmek gibi çok çirkin sözler var .

Aile içi bu sözler ya bir şey bir şüphe var ona dayanarak söylenir ya annede bir sorun vardır .

O pis herif çeksin ellerini kızımdan başka türlü söylenmez !

Çelişki yok, akrabalar ve görüşmek durumundalar

Benim oğlum 2.5 yaşında kese gidiyor tam gün, annemle aynı apartmandayız ama o baksın istemedim gelişimi için kreşi uygun buldum, 3 5 kere göz göze geldiğim kadın orda çocuğumun altını değiştiriyo, çalışan biçok annede durum bu

Bu konuya olan guvenim tamamen gitti.
Cunku kasitli olarak
az bilgi ile tartismaya acik halde
Birakilmis yani artik ortada.
Konu sahibi son 40 sayfadir yazmamis sanirim.
E 100. Sayfada gelip 1 sayfa aciklama yapsa nolur yapmasa nolur.
Hee kendince son yazdiklari uzerinden de bir 100 sayfa daha yazsinlar diye dusunebilecek kadar vicdansizsa orasini bilemicem :d

Önemli mi degil
Oyle yada boyle
Ele alinmasi iyi oldu.

Evet toplumsal cinnetimizi görmüş olduk

mesajınızdan sonra konu sahibinin rumuzunu googleda arattım
kadınlar kulübü çoklu üyelik bilgisi çıktı.
sahiden de burda insanları birbirine düşürüp arkadan kıs kıs gülüyorsa helal olsun

mesajınızdan sonra konu sahibinin rumuzunu googleda arattım
kadınlar kulübü çoklu üyelik bilgisi çıktı.
sahiden de burda insanları birbirine düşürüp arkadan kıs kıs gülüyorsa helal olsun

Evet ama bunu okuma yetkiniz yok diyo ben de baktım şimdi

Bende baktım daha önce de başkasının yatak odasında namaz kılmakla ilgili konusu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…