- Emoji Skoru
- 50.136
- Puanlar
- 598
- Konu Sahibi dreamtheater34
-
Zaten cocuklarin istemedikleri kisilerin opme, dokunma ya da sarilmalarina hayir diyebilmeleri de mahremiyet egitiminin bir parcasi aslinda. Yani cocuga sadece genital bolgesi mahremdir, oraya dokunulmaz olayini ogretmek degil. Cocugun kendisinin mahrem gordugu/dokunulmasini istemedigi ya da rahatsiz oldugu her yer onun mahremidir. Opulmesini istemiyorsa opulmemelidir. Mahremiyet egitiminin en onemli adimlarindan biri cocugun "hayir" diyebiliyor olmasidir.
Katiliyorum. Olay halaya, teyzeye, bilmem kime guvenmeme olayi degil; cocugun iyi niyetle kotu niyeti, istemedigi dokunuslari reddedebilmeyi ogrenmesi. Kalkip da amaan sen de diye biri cikip sizin olusturmaya calistiginiz algiyi yikabilecek turden birsey yapiyorsa onu uyarmaniz onu sapik gordugunuz anlamina gelmiyor yani. O yaptigi seyi kotu niyetle yapan kisilere cocuk karsi cikabilsin diye veriliyor bu egitim zaten, yoksa cocugum herkes sapiktir kimseye dokundurma demek icin degil. Bunu bir anlasak...Kesinlikle oyle,
Ama burda da gördüğümüz gibi cocuk kendisine dokunulmasini istemediyse ve annesi de cocugu desteklediyse, aman bacagina da mi dokunmayacagiz, aman elini de mi tutmayacagiz diye tepkiler yukseliyor.
Evet cok mu zor, cocuk atıyorum burnuna dokunulmasini istemiyorsa dokunmamak, kimse cocugun dokunmasini istemedigi yerlere dokunmazsa olmez ki.
Ama iste cocugumun ozeline girme o da bir birey diyince paranoyak, hasta vs vs ilan ediliyoruz, is donup dolasip babasina da guvenme, halasina da birakmaya geliyor.
Burda konu guvenme guvenmeme sevme sevmeme degil, cocugun ozeline saygi duyma ve onu makul seviyede koruma meselesi.
Neyse su an bazi uyelerin sirf muhalefet olsun diye bazi seyleri yazdiklarini ve aslinda bir gun sonra dönüp neler yazdiklarina baksalar ben ne demisim diyeceklerini dusunuyorum.
Kesinlikle oyle,
Ama burda da gördüğümüz gibi cocuk kendisine dokunulmasini istemediyse ve annesi de cocugu desteklediyse, aman bacagina da mi dokunmayacagiz, aman elini de mi tutmayacagiz diye tepkiler yukseliyor.
Evet cok mu zor, cocuk atıyorum burnuna dokunulmasini istemiyorsa dokunmamak, kimse cocugun dokunmasini istemedigi yerlere dokunmazsa olmez ki.
Ama iste cocugumun ozeline girme o da bir birey diyince paranoyak, hasta vs vs ilan ediliyoruz, is donup dolasip babasina da guvenme, halasina da birakmaya geliyor.
Burda konu guvenme guvenmeme sevme sevmeme degil, cocugun ozeline saygi duyma ve onu makul seviyede koruma meselesi.
Neyse su an bazi uyelerin sirf muhalefet olsun diye bazi seyleri yazdiklarini ve aslinda bir gun sonra dönüp neler yazdiklarina baksalar ben ne demisim diyeceklerini dusunuyorum.
Kesinlikle oyle,
hala ve kocasına sapık muamelesi yapılmış bu doğru değilHassasiyet normal, tepki abartılı..
O ayakta tutulma sırasında adamın bacaklarına bastırılmıyor muydu ayol?pelin bunlarda haklısın
ama işte çocuklara da bu eğitim verilirken dozunu tutturmak lazım
yani kime ne kadar izin verilecek
sonıuçta çocuk halası ile karşılıklı birbirlerini ellerken rahatsız olmamış
ya da eniştenin kucağında
annesi tembih etmiş o da işte poposuna dokunulunca çekilmiş
ama anne adamın orasına da koymasın başını demiş mesela çocuğa bunu nasıl diyeceksin
en fazla sen de başkalarının mahrem yerlerine yaklaşma dersin
ayy ne bileyim bebekleri kucağında ayakta tutarlar da adamların şeylerine basar ya
onlara da vermemek lazım şeylerine bastırıyorlar ki babalar da dahil
pelin bunlarda haklısın
ama işte çocuklara da bu eğitim verilirken dozunu tutturmak lazım
yani kime ne kadar izin verilecek
sonıuçta çocuk halası ile karşılıklı birbirlerini ellerken rahatsız olmamış
ya da eniştenin kucağında
annesi tembih etmiş o da işte poposuna dokunulunca çekilmiş
ama anne adamın orasına da koymasın başını demiş mesela çocuğa bunu nasıl diyeceksin
en fazla sen de başkalarının mahrem yerlerine yaklaşma dersin
ayy ne bileyim bebekleri kucağında ayakta tutarlar da adamların şeylerine basar ya
onlara da vermemek lazım şeylerine bastırıyorlar ki babalar da dahil
Çelişki yok, akrabalar ve görüşmek durumundalarBen son olarak şunu söylemek istiyorum. Bu tür konularda iki tarafı da dinlemeden yorum yapmak zaten yersiz oluyor.Yorumlar çok havada kalıyor.
Konunun bütününe baktığımızda zaten yengeyi anlamak imkansız, verilen bilgiler yengenin tutumunu açıklamıyor.Bi de ona sorsak kim bilir ne söyler.
Çocuk gidip eşinizin dizine yattığı için bi anda "pis herif" oluyor ve sanki çocuğun oraya yatmasının suçlusu eşinizmiş gibi bir tepki veriliyor.Siz de çıkıp diyemiyosunuz ki "hayırdır, bişey mi oldu, ben görmedim "pis herif" olacak ne yaptı?kendi çocuğun gelip yattı, itse miydi kucağından diyemiyosunuz.
Resmen cinsel tacizle suçlanıp soru bile soramıyosunuz uygun dille.Ben olsam böyle bi tepkiden sonra kocam naptı da öyle bi laf edildi diye düşünürüm.Bu soruyu sorarım ki kocamı da aklayabileyim.Eşinizden bu kadar nefret eden birinin sizinle görüşüyo olması da başka bi çelişki tabi.
Bu konuya olan guvenim tamamen gitti.
Cunku kasitli olarak
az bilgi ile tartismaya acik halde
Birakilmis yani artik ortada.
Konu sahibi son 40 sayfadir yazmamis sanirim.
E 100. Sayfada gelip 1 sayfa aciklama yapsa nolur yapmasa nolur.
Hee kendince son yazdiklari uzerinden de bir 100 sayfa daha yazsinlar diye dusunebilecek kadar vicdansizsa orasini bilemicem :d
He onemli mi degil
Oyle yada boyle
Ele alinmasi iyi oldu.
Bu konuya olan guvenim tamamen gitti.
Cunku kasitli olarak
az bilgi ile tartismaya acik halde
Birakilmis yani artik ortada.
Konu sahibi son 40 sayfadir yazmamis sanirim.
E 100. Sayfada gelip 1 sayfa aciklama yapsa nolur yapmasa nolur.
Hee kendince son yazdiklari uzerinden de bir 100 sayfa daha yazsinlar diye dusunebilecek kadar vicdansizsa orasini bilemicem :d
He onemli mi degil
Oyle yada boyle
Ele alinmasi iyi oldu.
mesajınızdan sonra konu sahibinin rumuzunu googleda arattım
kadınlar kulübü çoklu üyelik bilgisi çıktı.
sahiden de burda insanları birbirine düşürüp arkadan kıs kıs gülüyorsa helal olsun
mesajınızdan sonra konu sahibinin rumuzunu googleda arattım
kadınlar kulübü çoklu üyelik bilgisi çıktı.
sahiden de burda insanları birbirine düşürüp arkadan kıs kıs gülüyorsa helal olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?