- Emoji Skoru
- 6.302
- Puanlar
- 78
- Konu Sahibi dreamtheater34
-
o zaman da çocuğuma uzaktan öpücük attın kaş göz yaptın der bu pis zihniyetler ben çok sinirlendim bu konuya.Artik yegenlere uzaktan öpucuk atma devri bu devir. :d
Komedyensiniz sanırım :) beni bi daha alıntılanmayın.Anne ve babalardan da sapık çıkıyor. Olmaz anne baba da dokunmamali. Diyorum ya kafese koyup findik fistikla beslemek en garanti yol.
Hele altini temizleme oh my dear!.. Eldivenler kullanilmali ya da temizlik robotu evet evet en garanti yol.
Hanım arkadaşım önce oku sonra konuş eminimlerle yürümüyor o iş anlatabildim umarım ?Bende onu diyorum iste sizcesi yok siz kendi kafanıza göre bir kalıp oluşturmussunuz öyle davranırsınız ama o çocuk gelişim kitaplarında eminim annesi babası istediği gibi mıncıklayabilir zorla öpebilir yazmıyor ya da halası asla dokunamaz.
Bu yazdıklarınızı idrak etmek için kaç gelişim kitabı okumalı?Arkadaşlar bir insanın mahrem yeri mahrem yeridir.
Bunu bu şekilde kabul ediyosanız aileden kim olursa olsun anne baba hala teyze, bunların da bu yerlere dokunmaması gerekir.Kurallar kişilere göre esnemez.
Sen çocuğuna bura mahrem yerin kimse dokunamaz diyip halasının dayısının teyzesinin dokummasına göz yumarsan çocuğuna yanlış mesaj vermiş olursun.Eee demek çok da önemli değil der.
Yengenin üslubu terbiyesizce olsa da savunduğu ve yapmaya çalıştığı şey tamamen doğru.
hayır şimdi de sesi çıkamaz.. rızası vardı derler, mini giymişti, makyaj yapmıştı derler o da bir yerden sonra susup oturur.. tıpkı ülkemdeki tacize uğrayan bilmem kaç milyon insan gibi..
söyledikleri yanlış değil abartılı.. bir de ben her iki lafın başına "ama uzmanlar" diyen insanları otomatik olarak ciddiye alamıyorum fıstık.. hangi uzmanlar bu uzman? iki sene önce çocuklarla arkadaş olun deyip iki sene sonra onların arkadaşa değil aileye ihtiyacı var diyen uzmanlar mı?
evet ne diyordum, söyledikleri abartılı.. her akrabayı potansiyel sapık olarak görüp halasının bile uzaktan öpücükle seveceği bir çocukluk evresinden bahsediyor, yanlış.. çocuklara sarılınması gerek fıstık, onlara mahrem yerleri hariç sevdiği insanların sarılması gerektiğini, sarılmanın ve dokunmanın güzel bir şey olduğunu öğretmek gerek.. kendisinden izinsiz vücut bütünlüğüne hatta kişisel alanına girilmemesi gerektiğini öğretmek gerek.. yoksa arkadaşın dediği gibi "bütün dünya sapık,en manyak önlemleri alarak çocukları koruyalım" değil.. o zaman ne oluyor biliyor musun? bu çocuklar büyüdüklerinde kendilerine her gülümseyeni yollu, her bakanı aşık sanıyorlar.. çünkü "nezaket" adı verdiğimiz gülümseme, tokalaşma hatta dostane sarılma onlar için sapıklık ve taciz oluyor..
Bu yazdıklarınızı idrak etmek için kaç gelişim kitabı okumalı?
Anlamıyorum anlayamıyorum aksi şekilde düşünen kadınları şaka gibiler ne bekliyorlar ki gelen geçen sırf akraba diye her türlü emelini minicik çocuğun üzerinde sevmek bahanesiyle gerçekleştirmeli mi dahası buna göz mü yummalı anlamadım doğrusu.
Yeni doğan hali dahil çocuk-Bebek mıncıklanmaz kız veya erkek farketmiyor bütün kitapların genel olarak özü bu.
İşte siz çok güzel bir örneksiniz zamanı geldiğinde okumaya başladığınızda şöyle diyeceksinizÇocuğum yok.Hiç çocuk gelişim kitabı da okumadım.Ama çocuğum olursa bi gün ben de böyle davranmayı düşünüyorum.Türk adet ve geleneklerinde çocuk böyle seviliyor insanlar bu yüzden yengeyi tuhaf buluyor ama beni hiiç bağlamaz valla.
Dipnot: çocuk mıncıklanmadan, sağı solu sıkılmadan da sevilebilir.Bir sarılma, yanağına bir öpücük kafidir bence.
Nette bu elbise ne renk vs diye şeyler oluyo ya kimisi mavi diyo kimisi beyaz, hepimiz farklı şeyler mi okuyoruz acaba diyorum, aynı konuya yorum yapıyoruz yahu
Kimse çocukları mıncır mıncır mıncıklayın demiyo milletin kucağına atın demiyo, ama burdaki annenin de bu işi hakkıyla yapmadığını kabul edin rica ederim çocuğunun yanında ettiği laflar çocuk icin cok mu normal, akabinde balkonda yaptığı konusma; çok istiyorsa kendisi yapsın millete elletsin lafı çocukları çok düşünen bir kafaya mı ait
O kadar ağır tepki verecek kişi daha önce şüphesi olmuş biri o gece o eve gitmezdi zaten sık görüşülmüyo hiç görüşmezdi
İşte siz çok güzel bir örneksiniz zamanı geldiğinde okumaya başladığınızda şöyle diyeceksiniz
"ben zaten böyle olması gerektiğini düşünüyordum"
bu böyle olmalı aklın yolu bu şekilde bir oluyor işte sağduyu mu desem ne desem valla tebrik ederim okuduğunu anlamayan zihniyetlerle dolu ortalık okumadan da oluyormuş demek ama siz vakti gelince yinede okuyun zira o kadar cahil anne-baba var ki üzülüyorum.
Benim gördüğüm kadarıyla hiçkimse kadının üslubunu,düşüncesini sunuş şeklini beğenmedi de onaylamadı da haklıylen haksız duruma düşmüş dedik/dediler ama olayı öyle anlamsız boyuta taşıyanlar olmuş ki görünce vay halimize demeden edemedim neymiş fındık-fıstık atalımmış kafese koyalımmış yani bi olay bu kadar çarptırılabilir.Nette bu elbise ne renk vs diye şeyler oluyo ya kimisi mavi diyo kimisi beyaz, hepimiz farklı şeyler mi okuyoruz acaba diyorum, aynı konuya yorum yapıyoruz yahu
Kimse çocukları mıncır mıncır mıncıklayın demiyo milletin kucağına atın demiyo, ama burdaki annenin de bu işi hakkıyla yapmadığını kabul edin rica ederim çocuğunun yanında ettiği laflar çocuk icin cok mu normal, akabinde balkonda yaptığı konusma; çok istiyorsa kendisi yapsın millete elletsin lafı çocukları çok düşünen bir kafaya mı ait
O kadar ağır tepki verecek kişi daha önce şüphesi olmuş biri o gece o eve gitmezdi zaten sık görüşülmüyo hiç görüşmezdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?