• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Merhabalar herkese,
Günlerdir aklıma takılan bir olayı artık anlatmalıydım.. Lütfen fikir verin bana..
Geçen hafta annemi ziyarete gittiğimde, abimler de bizi görmeye geldiler sağolsunlar bayadır görüşemediğimiz için. Abimin 3,5 yaşında da bir kızı var. İnsan hepsini ayrı ayrı özlüyor tabi..
Velhasıl; yemek yendi, çaylar içildi, oturuyoruz sohbet muhabbet. Ne güzel tüm ailem bir arada, seviniyorum. Babam bir odada, ablamın eşiyle muhabbette, annem ablamla mutfakta kendine meşgale bulmuş, eşimle abim ve eşi balkonda muhabbette, ben de yeğenimle salonda tabiri caizse oynaşıyorum. Özlemişim, mıncıklıyoruz birbirimizi, seviniyoruz oynuyoruz vs. Zaten hoşuna gidiyor oynanmak, ilgilenilmek.. Çocuk.. O sırada eşim balkon kapısından başını uzattı güldü "oh oh oynayın da bize de çay verin hanım hanııım" diye dalga geçti falan. Yeğenim de eşime o kadar düşkün ki size anlatamam. Onu görsün dünya duruyor. Xcim gel oyun oynayalım, Xcim onu yapalım, Xcim öyle, Xcim böyle. Adıyla hitap eder, ki bana da öyle, hala demiyor :) Onu gördü, ama balkona yollamıyorduk sigara içiyorlar diye, tutturdu "Xcim gel sen de burada otur beni oraya çıkarmıyorlar babam sigara içiyor orada". Eşim kıyamaz, "Tamam sultanım" dedi güldü hemen geldi sağolsun. Geldi koltuğa oturdu, hemen yanına kuruldu yeğenim. Başladı anlatmaya TV'deki çizgi filmi falan. "Bak bu kız bu çocuğun sınıf arkadaşı, adı şu" falan baya koyu muhabbetteler. O sırada abim de içeri geldi. Eşi de geldi ardından. Yeğenim TV'ye daldı vs derken eşimin kucağına doğru yattı, ayaklarını da bana doğru uzattı.
Ne olduysa ondan sonra oldu işte..
Yine bilmiş bilmiş bir şeyler anlatıyordu çizgi filmle ilgili, ben de "öyle miiiiii" dedim bacağını tuttum sıkar gibi. Hani sevmek için çocuğu hafif sıkıp sallarsınız ya. Sanırım anlamışsınızdır..
Ve yeğenim garip bir tepki verdi, bacağını çekti ani bir hareketle. "Ne oldu gıdıklandın mı?" dedim, ki biliyorum gıdıklanan bir çocuk değil. "Hayır, oralarıma dokunmamalısın" dedi. "Neden?" dedim. "Annem yasakladı" dedi. "Tamam B...cim" dedim kapadım konuyu.
Annesine döndüm. Hani açıklama bekler ya insan, ki tahmin ediyorum, çocuğuna mahrem yerlerini öğretmiş, herkesin dokunmaması gerektiğini, nerelerini mahrem olduğunu vs. Onları söylemesini falan bekledim ki içim rahatlasın, "Evet haklısın" diyeyim.
Bana dönüp, "Evet doğru söylüyor, kızımın bacağına öyle aklına esince dokunamazsın!" diye bağırdı.
"Efendim?" dedim. "Öyle bacağına, kalçasına, göğüslerine, bilmemneresine dokunamazsın benim çocuğumun" dedi tekrar. "Deminden beri balkondan sizi izliyorum, az önce oynarken her yerine dokundun kızımın, kendini de ellettin, gördüm" dedi.
İnanın hiç bir şey söyleyemedim. Hiç bir şey. Eşim, abim ve ben üçümüz de nutkumuz tutuldu kaldık.
Ve maalesef, daha bitmemişti..
"Ayrıca kocanın (eliyle eşimin kasık bölgesini işaret ederek) orasına yakın yatmasını da istemiyorum!" dedi.
Ki gerçekten yakın değildi, eşimin bacağında yatıyordu..
Sonra bir hışımla kalktı, yeğenimi kucağına aldı mutfağa ablamın yanına götürdü, sonra balkona çıktı sigara yaktı vs. Biz üçümüz abim, ben ve eşim biblo gibi kaldık salonda..
Ne kadar sonra bilmiyorum, abim kalktı, "Biz gidelim" gibi bir şey duydum sanırım, tam hatırlayamıyorum. Eşimle birbirimize bakakaldık. Eşim "Sakin ol" gibisinden bir hareket yaptı bana. Ki zaten kavga falan çıkarmam, o da biliyor, herkes biliyor. Yanlarına gidip konuşayım çözeyim dedim. Belki anneliktendir, yeğenim yeni okula başladı, belki onun tedirginliğidir vs diye alttan al dedim kendime. Tam balkona çıktım ki, balkonun köşesinde arkası dönüktü, karşısına abimi almış konuşuyordu.
Ve maalesef duydum konuştuklarının çoğunu.
"O kardeşine söyle, çocuğumu ellemesin, çok istiyorsa kendi yapsın bir tane millete elletsin, o pis herif(eşim) de uzak dursun benim kızımdan, dokunup durmasın, bir daha getirmem kardeşin falan dinlemem.." Duyduklarım bunlar.. sonra duramadım içeri girdim.. Ama tam girerken abimin bana o bakışı....

Ve benim eşimin 5 tane yeğeni var, 4'ü kız, kız çocuklarına nasıl yaklaşacağını bilir, benim yeğenimi de kendininkilerden ayırmaz. Özellikle böyle konularda çok hassastır.
Ve biz yine bir şey diyemedik..
Çünkü daha önce hele ki böyle bir konuda hiç muhatap olmamıştım onunla.
7 yıldır evliler, ben onu abimle tanıştığı ilk günden beri tanıyorum ve ilk günden beri mesafem ve duruşum hiç değişmedi. Bir tek gün görümcelik yapmadım, zaten evim barkım uzak, zihniyetim uzak, aklım uzak her şeyim uzak..

Bakın şunu anlıyorum. "Anne psikolojisi"
Benim çocuğum yok, tamam. Kız çocuğudur, hassas olunmalıdır, tamam. Dikkat edilmelidir, tamam. Öğretilmelidir, tamam. Belki çocuğum yok diye anlamıyorumdur, tamam. Ama bu kadar kötü muameleyi hak edecek bir şey yapmadım ben. Benim eşim onun çocuğunu üzecek, incitecek tek hareket yapmadı bugüne kadar!

Çocuğu olan, özellikle kız çocuğu olan kadınlara sormak istiyorum: Bu kadar hassasiyet normal mi? Sizin eşinizin kız kardeşine bu kadar tepki verdiğiniz oldu mu? Ya da benim çocuğum olsa ben de mi böyle tepki veririm? Şimdi mi anlamıyorum yani???

Ve ben bunları ne ablama ne anneme anlatabildim. Çünkü ikisi de zamanında kendisiyle fazla yüz göz olup hem taviz verip hem tartıştıkları için yine bir sürü olay çıkar, yine bir sürü huzursuzluk olur. Büyük ihtimalle bu abim ben ve eşim arasında kalacak ailemizde.

Ben, eşim ve abimin o balkondaki bakışı arasında kalacak..

Abimin o bakışını asla unutamam sanırım. O çaresiz, "arsızla uğraşamayan" bakışı.. 46 yaşında, gözleri dolan, kendinden 15 yaş küçük kız kardeşinden bakışıyla özür dilemek zorunda hisseden bakışı..
Canım bu yavır belirli ölçüde normal iki kızım var bende sakınırım amcasıda olsa dayısıda olsa fakat yengen abartmış ve malesef böyle davranış piskolojisinin arkasında yaşanmışlıklar oluyo (taciz) gibi uygun bulduğunda konuşabilirsin senin adına böyle bir tepkiye maruz kaldığın için üzüldüm ama dediğim gibi tacizi yaşayan kadınlar (çocukluğunda)fazla korumacı anne haline geliyo :(

Gozardi edin cunku hakliyim
Verecek baska cevapta yok.
Bencede yeter

Bu işin sencesi/bencesi yok esasen,,madem anlamak size zor geliyor alın 3-5 çocuk gelişimi kitabı okuyun.
Bende onu diyorum iste sizcesi yok siz kendi kafanıza göre bir kalıp oluşturmussunuz öyle davranırsınız ama o çocuk gelişim kitaplarında eminim annesi babası istediği gibi mıncıklayabilir zorla öpebilir yazmıyor ya da halası asla dokunamaz.

Bence çocuklara dokunmadan önce onları öpmeden önce izin istenmeli yakınlık derecesi ne olursa olsun.
Sonuçta onlar bitki değil Arzu ve istekleri var yapışmamak Lazım ve söz konusu anne aslında haklıyken haksız duruma düşürmüş kendisini keşke size vermiş ve vermekte olduğu eğitimden söz etseydi sizde ona göre davranırdınız
Tepkisi yanlış olmuş ama tekrar ediyorum çocuklar oyuncak değil,,anne-baba harici mıncıklanmalarını,sürekli öpülmelerini,gıdıklanmalarını uygun bulmuyorum.

Anne ve babalardan da sapık çıkıyor. Olmaz anne baba da dokunmamali. Diyorum ya kafese koyup findik fistikla beslemek en garanti yol.

Hele altini temizleme oh my dear!.. Eldivenler kullanilmali ya da temizlik robotu evet evet en garanti yol.

Bi kac gun once arkadasim vardi esiyle beraber bizde onlarinda kizi var. Benin esimde cocuklara ölür oyle sever oyle oynarki onlarla tam giderlerken opturdu kendini bebege babasi hadi gidiyoruz filan diye cekti aldi kizi buz kestik o an. Yani hak veriyorum zaman kötü ama yanlis bisey olmadigini insan sezer bununki koruma degil baya bagnazlikti acidim bebisin gelecekteki haline. Bu tarz insanlar var ne yazikki milletin cocugunu sevmeye korkar olduk

Benim da başımdan benzer bir olay geçmişti. Teyzemin kızı, onun eşi ve küçük kızı ile teyzemin kızının kız kardeşi ve diğer teyzemin kızı arabada uzun yola çıktık. Kızları yolculuk esnasında koltukta sıkıştığı için birinin kucağına oturmak istiyordu. Teyzesi ve diğer teyzemin kızından istedi nolur kucağınıza oturuyum diye onlar izin vermediler. Ben de çok iyilik severim ya kucağıma aldım kızı. Sonra önde babası arkasını döndü baktı duruma kaşlarını çatti ve karısına bağırdı. Karısı da kızıni azarladi. İn çabuk diye. Kız oturmak istediğini söyleyince annesi yine azarlayarak teyzenin kucağına otur dedi. O an kendimi o kadar kötü hissettim ki. Sanki kızlarını taciz ettim. O gün çok kötüydü yetmezmiş gibi bir de kizin teyzesi sabah olunca sen niye x'i kucağına aldın ki dedi ama böyle küçümser bakışlarla. Ben onlarla o yolculuğa çıktığıma da oraya gittiğime de çok pişman oldum. Hadi tamam yanlış davranmış olabilirim ama kendimi sapık gibi hissetmeme neden oldular. Hala daha unutamam bunu.

Herşeyinde bi sınırı var.Gelininiz haddini aşmış.Sizin yerinizde olsam bundan sonra onunla görüşmezdim.

Kotu bir sey oldugunu dusunmuyorum.
Ben bunu ilkez burda anlatiyorum
Bende yasadi, 3 yasimla ilgili tek hatirladigim anidir diyebilirim.
Son 4, yasinda 5, 8, 9 yaslarindada yasadim
Ayni kisi degil 4 kisi tarafindan bunu tamamen bastirdim
Suanda onlarla sık sık gorusuyoruz nemi yapiyorum hicbirsey
Disardan yorum yapanlar simdi diyecekler kiii
Bir kere yapildi iki kere neden anlatmadiniz, bilmiyorum. Daha dogrusu hatirlayamiyorum
Kendimi zorluyorum. Ama olmuyor
Heralde en basta cok kucuksun anlamiyorsun biraz daha buyuyunce aradaki tuafligi farkediyorsun
Ama soyleyemiyorsun
Hatta karsindaki insana bile har diyemiyorsun sadece ondan onlardan kaciyordum bunu hatirliyorum
Hayir diyemiyoruz cunku her öpene sarilana evet demek ogretiliyor
Bi yerden sonraya kadar aradaki farki cocuk bile zamanla anliyor
Oyletecavuzcu coskun filmleri gibi degil
Bunlar sizi cok seven hoplatan ziplatan kucagindan indirmeye kiyamayan cocuk asigi amcalar
Cevre bunu kabulenip normalestirmis
Cocuk nasil anormaligi farketsin ki

Sizin icin cok uzuldum :( ah keske ne siz ne de dunyanin herhangi bir yerindeki herhangi bir cocuk bunlari hic yasamamis olsa... ama maalesef yasaniyor bunlar. Simdiki çocuklar daha acik bu konuda, daha kolay iletisim kurabiliyorlar ebeveynleriyle, o yuzden daha cok duyuyoruz bu olaylari.
Ama bizim kusak cok bastirmis, burda bir taciz konusu acilinca yuzlerce kadin dökülüyor, ben de bunu yaşamıştım diye, ama cogu ya soyleyememis ya da soyleyip ciddiye alinmamis. Zamanla daha bilincli oluyoruz ama simdi de korkaklikla suclaniyoruz. Ki bence asil korkak olan bizim annelerimizdi, dayim taciz etti diyince sus kiz dayin oyle sey yapmaz diyen annelerdi korkak olanlar. Cunku goze alamiyorlardi ailelerini karsilarina almayi, eslerine durumu anlatmayi, en onemlisi kizlarinin 'adinin cikmasini' evet maalesef kucucuk cocugun tacize ya da tecavuze ugradi diye adinin cikacagindan korkacak kadar cahil ve korkakti bizim annelerimiz. Biz degiliz.
Gecenlerde okudugumuz bir haber vardi, dede 4 yasindaki torununa tecavuz ediyor, anne hukuk mucadelesi baslatiyor, dusunmesi bile nefesini kesiyor insanin, canin yavruna zarar veren kisi canin baban... eskiden susuyormus insanlar iste, baskasinin ayibindan utaniyormus. O yüzden bir 20 yil once bunlari yasayip susanlari anliyorum, ama bu donemde, bizim kusak anne olmusken, hala kör sagir olmalarini anlayamiyorum.

Benim da başımdan benzer bir olay geçmişti. Teyzemin kızı, onun eşi ve küçük kızı ile teyzemin kızının kız kardeşi ve diğer teyzemin kızı arabada uzun yola çıktık. Kızları yolculuk esnasında koltukta sıkıştığı için birinin kucağına oturmak istiyordu. Teyzesi ve diğer teyzemin kızından istedi nolur kucağınıza oturuyum diye onlar izin vermediler. Ben de çok iyilik severim ya kucağıma aldım kızı. Sonra önde babası arkasını döndü baktı duruma kaşlarını çatti ve karısına bağırdı. Karısı da kızıni azarladi. İn çabuk diye. Kız oturmak istediğini söyleyince annesi yine azarlayarak teyzenin kucağına otur dedi. O an kendimi o kadar kötü hissettim ki. Sanki kızlarını taciz ettim. O gün çok kötüydü yetmezmiş gibi bir de kizin teyzesi sabah olunca sen niye x'i kucağına aldın ki dedi ama böyle küçümser bakışlarla. Ben onlarla o yolculuğa çıktığıma da oraya gittiğime de çok pişman oldum. Hadi tamam yanlış davranmış olabilirim ama kendimi sapık gibi hissetmeme neden oldular. Hala daha unutamam bunu.

Kendinizi kötü hissetmeyin sizde bir kötülük yok.
İnsanlar şüphenin b.kunu çıkardı çok afedersiniz.

Bıraksaydın ne halleri varsa görsünler.
O zamanda ne düşüncesiz, soğuk şey insan bir önerir diyen çıkar.
Millette insanlık bırakmadılar be ayıptır!

Yapıtığınızın neresi yanlış ya resmen insanı kendinden şüphe ettiriyorlar ne çirkin.

bu konudan şu anlaşılmış oldu. ülkedeki olaylar milletin psikolojisini feci bozmuş. insanlar bebeğini kimse sevmesin kıvamına gelmiş. aman sevmeyin kimsenin çocuğunu bebeğini. sinirlerim bozuldu sabah sabah. annesi bebeği sev diye kucağıma bile verse sevmem o çocuğu asla. millet birbirini potansiyel sapık görür olmuş. boşverin millet sevmeyin kimseyi. cidden bu halkın psikolojisi gitmiş

Kendinizi kötü hissetmeyin sizde bir kötülük yok.
İnsanlar şüphenin b.kunu çıkardı çok afedersiniz.

Bıraksaydın ne halleri varsa görsünler.
O zamanda ne düşüncesiz, soğuk şey insan bir önerir diyen çıkar.
Millette insanlık bırakmadılar be ayıptır!
Zaten o çocukla konuşmaya da çekindim hala çekinirim 4 yıl oldu. Gerçekten kendimden şüphelendim. O yolculuk zulüm gibi geçti bana. Yetmezmiş gibi bir de sabahında uyarı aldım.

Yapıtığınızın neresi yanlış ya resmen insanı kendinden şüphe ettiriyorlar ne çirkin.
Aynen kendimden şüphe ettim kendimi sapık sandım ve yanlışsa bile öyle davranılmasina kirilmiştim. Keşke daha düzgün davransalardi. Yani beni orda kale bile almadılar.

Yengenin tavrı korkunç. Fakat konu sahibinin agabisi ile olan konuşmasına anlam veremedim.
Ne demek istemezsen çocukla yalnız kalmayız?ne demek odada üçümüz varken ben çıkınca eşimde çıkıyor??neden bu kadar tedirginsiniz?

Aynen kendimden şüphe ettim kendimi sapık sandım ve yanlışsa bile öyle davranılmasina kirilmiştim. Keşke daha düzgün davransalardi. Yani beni orda kale bile almadılar.
Ya kesinlikle ben böyle davranışları daha yanlış ve sapıkça buluyorum.Bir insan da iyi bir gözlemle anlaşılır bence niyeti. Ayrıca hayret yani bu tavırdaki biri teyzesine nasıl güveniyor.

Çocukların orasını burasını sıkarak sevme, şapur şupur öperek sevgimizi gösterme durumu sadece bizim millete has bir durum. Dede, anneanne, teyze, hala kim olursa olsun çocukların mıncıklayarak sevilmesine ben de karşıyım. O onun dedesi, halası, şusu busu diye müsaade edildiğinde maalesef ki çocuk bu şekilde sevilmeyi normal olarak algılıyor, tanımadığı insanların da bu şekilde sevmesine müsaade ediyor. Kötü niyetli kişiler tarafından istismar edildiğinde de maalesef ki anlamıyor. Örneklerini günümüzde de çok görüyoruz, aramızda da çocukken sevildiğini sanıp aslında istismara uğradığını sonradan anlayan ve bu travmayı hala yaşayan arkadaşlarımız da var. Şu mıncıklayarak sevme huyumuzdan vazgeçsek bir kimse kimseyi yanlış anlamayacak, kırılmayacak.

Konu sahibi, çocuğun tepkisi gayet normal. Siz ve yengeniz mesele haline getirmişsiniz. Siz mesele haline getirmişsiniz çünkü çocuk öyle tepki verdiğinde "Efendim, anlamadım" deyip çocuğun yanında kafanızı annesine çevirip açıklama yapmasını beklemişsiniz, bir nevi konuyu tartışmaya açmışsınız. Annesi neden çocuğun yanında öyle sert tepki verdi diye kızıyoruz ama siz de keşke çocuğun yanında anneden açıklama beklemeseydiniz. Çocuk öyle tepki verdiğinde siz de "Halacığım haklısın, aferin sana" şeklinde bir cümleyle çocuğun tavrını destekleseydiniz de mesele haline gelmeseydi. Yenge de aşırı tepkileriyle mesele haline getirmiş. Çocuğun yanında sanki siz güvenilmez insanlarmışsınız gibi kullandığı suçlayıcı ithamlarla büyük terbiyesizlik etmiş. Çocuğun bilinçaltında hala güvenilmez algısı yaratmış resmen. Evet, bu konuda bilinçli olması güzel bir şey ama maalesef ki üslubu, tavrı çok ağır ve çirkin olmuş. Yenge de abartmayıp "Evet, halası kızıma özel bölgelerine kimse dokunmaması gerektiğini anlattım, öğrenmiş değil mi" deyip gülerek geçebilirdi. Nedir bu bir şey var gibi olay yaratmalar.

Burda esasında başkasının kucağına oturmayı normalleştirmiş bir çocuk var, bunu aşmaya çalışan bir baba gördüm. Muhtemelen baba anneyi daha önce bu konuda çocuğu eğitmesi için uyarmıştır. Siz annenin kendinde gördüğü kusuru yükleyip kurtulmak istediği kişisiniz. Sonra size çıkışması da zaten bunu gösteriyor. Bu şekilde kendi hatalarını başkalarını suçlayarak aklamak isteyen az gelişmiş kişilerle mesafeli olmanız sizin hayrınıza olmuş boşverin düşünmeyin artık.

Çocuğu öpmek ya da sarılmak gibi tensel temaslar için istenen izin onu bu tür davranışların normal ve herkesçe yapılabilecek şeyler olarak kodlamasını engeller. Kucağa alınma vs için de öyle. 3-5 yaş arasında karşı cinse ilgi uyanıyor evet oidipus&elektra kompleksinin bir görünümü, bu nedenle bu yaşlarda daha duyarlı olmak gerek ama karşıdakini azarlayıp sapık muamelesi yaparak değil. Çocuğunuzu eğiterek her davranışı normal görmesini engelleyerek korursunuz aman herkes sapık olabilir cocuğumu fanusa koyayım eşimle bile yalnız bırakmayayım diyerek değil. Doğru dokunma nedir yanlış dokunma nedir bilsin olay yarılanmış olur. Bizim jenerasyonun başına bu tür olayların daha sık gelmesinin sebebi her yakınlaşmayı normal sanmamızdı.

Ve böyle olunca kişilerin niyetlerini anlama yetimiz fazla gelişmedi, normal dokunma nedir ne değildir bilmiyorduk sadece içsel olarak huzursuz olduğumuzda bilinçsiz olarak uzaklaştı bazılarımız çoğumuz bu kadar şanslı olmadı. Önemli olan bu travmaları sağlıklı şekilde atlatmak. Size ve hayatınıza herkesten kötülük bekleyecek ya da kişilerle yakınlık kuramayacak kadar zarar veriyorsa bir sorun var.

çocuklarını koruma konusunda psikopatlaşmış, oğlu bugün okula gitmeyeceğim diye ağlasa "lan!? taciz mi ediliyor yoksa" diye psikopata bağlayan, yolda bebeğinin kafasını okşayan adamı dövmekten beter eden, bununla yetinmeyip psikiyatriste gidip baya baya tedavi gören bir anne olarak yazıyorum; buradaki bir kaç üyenin ciddi derecede tedaviye ihtiyacı var..

çünkü kendi içlerinde çelişiyorlar.. bir tanesi konu sahibine "kocanıza nasıl güveniyorsunuz, siz kendinizi bilirsiniz kocanızdan emin olamazsınız" derken, obsesiflik derecesinde taciz saplantılı diğer üye "bir tek babasına güvenirim çocuğumu" yazıyor.. sanırım siz ülkedeki baba tacizinin oranını bilmiyorsunuz, bu derece takıntılı biri olarak çocukları babalarına nasıl bırakabiliyorsunuz? hatta ben de o çocukları size güvenmiyorum zira anne tacizi de level atlamış durumda ülkede.. sevgili kk kadınları, tedavi olun.. biri 5 yaşında, diğeri 1 yaşında 2 yeğenim var.. ısırırım da, mıncırırım da, gıdıklarım da.. daha iki gün önce bir avm de güvenlik görevlisi "ne tatlı maşallah" deyip yanına yaklaşınca "lütfen uzaklaşır mısınız" dedi 5 yaşında olan.. yani benim onu mıncırmam başkalarının da mıncırabileceği anlamına gelmemiş demek ki verilen eğitim sonucunda.. korumacılık ile saplantı arasındaki ince çizgi kaçmış çoğu üyede..

alıntılanmasın diye özellikle nick vermedim, ama tedavi olun.. aksi halde otobüste biri yer verdiğinde "ay bana sarkıyor" diyen bir nesil geliyor haberiniz olsun..

çocuklarını koruma konusunda psikopatlaşmış, oğlu bugün okula gitmeyeceğim diye ağlasa "lan!? taciz mi ediliyor yoksa" diye psikopata bağlayan, yolda bebeğinin kafasını okşayan adamı dövmekten beter eden, bununla yetinmeyip psikiyatriste gidip baya baya tedavi gören bir anne olarak yazıyorum; buradaki bir kaç üyenin ciddi derecede tedaviye ihtiyacı var..

çünkü kendi içlerinde çelişiyorlar.. bir tanesi konu sahibine "kocanıza nasıl güveniyorsunuz, siz kendinizi bilirsiniz kocanızdan emin olamazsınız" derken, obsesiflik derecesinde taciz saplantılı diğer üye "bir tek babasına güvenirim çocuğumu" yazıyor.. sanırım siz ülkedeki baba tacizinin oranını bilmiyorsunuz, bu derece takıntılı biri olarak çocukları babalarına nasıl bırakabiliyorsunuz? hatta ben de o çocukları size güvenmiyorum zira anne tacizi de level atlamış durumda ülkede.. sevgili kk kadınları, tedavi olun.. biri 5 yaşında, diğeri 1 yaşında 2 yeğenim var.. ısırırım da, mıncırırım da, gıdıklarım da.. daha iki gün önce bir avm de güvenlik görevlisi "ne tatlı maşallah" deyip yanına yaklaşınca "lütfen uzaklaşır mısınız" dedi 5 yaşında olan.. yani benim onu mıncırmam başkalarının da mıncırabileceği anlamına gelmemiş demek ki verilen eğitim sonucunda.. korumacılık ile saplantı arasındaki ince çizgi kaçmış çoğu üyede..

alıntılanmasın diye özellikle nick vermedim, ama tedavi olun.. aksi halde otobüste biri yer verdiğinde "ay bana sarkıyor" diyen bir nesil geliyor haberiniz olsun..

Ama alıntılayacağım ben :D

Bir şekilde bunu bir mantığa oturtmaları lazım ki bu konuda bu kocalarına güvenmek oluyor.

Ben güvendiklerini de düşünmüyorum ancak bunu mantıklı bulmak, kendi içlerini rahatlatmak zorundalar. Başka türlü çocuğu kocaya bırakma şansları da yok :p

Ayrıca iki lafı bir araya getiremeyen, terimlerin anlamlarını bilmeden kullanan ve onu da geçtim terimleri doğru yazmayı beceremeyen, Türkçe konuşamayan insanların, uzmanların halen yöntemleri tartışmakta/geliştirmekte olduğu konularda kendilerinden bu kadar emin konuşmalarını ne yapacağız? :KK73:

Peki teorilerin işlerine yarayan kısımlarını alıp, bir değerlendirme genel anlamıyla nasıl yapılır üzerine detaylı bir şekilde düşünen avukat/psikolog/hakim/öğretmenler varken bu vasıflardan hiçbirine sahip olmadan başka bir insanın suçlu olduğu kanısına kesin olarak varma yetisi 999. seviye üstünlüğünde olanları ne yapacağız?

Ben ikilemde kaldım şahsen :süslü:

Back