Ortalık öyle bir hale geldi ki herkes herkesten şüphelenir oldu, kimsenin kimseye güveni yok. Belki de yetişkinlerin çocuklar konusunda biraz daha hassas olmasını gerektiren bir dönemin içinde yaşıyoruz. Michael Jackson mesela sırf çocukları çok seviyor, içinde büyümeyen bir çocuk var ve onlarla ilgilenmeyi, arkadaş olmayı, vakit geçirmeyi çok seviyor diye pedofili olmakla suçlanmıştı zamanında. Gerçi o çok zengin ve ünlüydü, çevresinde ondan faydalanmak isteyen çoktu ve hayatında iyi niyetli insan sayısı çok çok azdı. Düşmanları vardı ama 2 kez bununla suçlandı. İlki 90'ların başında oldu, çocuğun biri Michael bizi taciz etti vs dedi, o dönem de Michael'ın turnesi falan olduğu için suçlamayı yapan aile "para ver şikayeti geri çekelim" dediler ve Michael da hem hakkında kötü haberler çıkmasın hem de turne sırasında uğraşmayayım diye parayı verdi, iddialar püf diye uçtu gitti, yok oldu. Daha sonra buna benzer bir suçlama başına bir daha geldi. 2000'lerin başıydı 2003-2005 arası sanırım, bu kez onun evine gidip gelen (Neverland diye kocaman bir lunaparkı vardı onun, evi de oradaydı) iki tane çocuk böyle bir suçlamada bulundu Michael hakkında. Michael Jackson bu kez aileye para vermek yerine savaşmayı denedi, mahkemelere çıktı ve ortada delil olmadığı için mahkeme onun masum olduğuna karar verdi. Delil meselesi bir yana, bu iki erkek çocuğunun ifadeleri de çok çelişkiliydi. İkisi de mesela, Michael'ın vücudu hakkında birbirinden çok farklı betimlemeler yaptı. Çocukların ifadesinde ortak bir nokta yoktu. Ama netice itibariyle Michael çok çok yıprandı, dünyada onu halen daha çocuk tacizcisi, pedofili sanan insanlar var. Michael'ın bu çocuk sevgisi fazlalığını biraz abarttığı da bir gerçek bu arada yani çocuklar da onu çok seviyorlardı ve hiçbir yerde peşini bırakmıyorlardı. Adam evin içinde, bahçenin içinde nereye gitse peşinde 10-15 kişilik çocuk ordusu da giderdi falan.
Bu çocuk tacizi iddiaları sonrasında suçsuz olduğu kanıtlanan Michael Jacskon 2009'da öldükten bir süre sonra "beni taciz etti" diyen çocuklardan birisi 18 yaşına bastı ve gerçeği itiraf etti mesela. Ailem Michael'dan para almak için bana böyle yaptırdı, beni arkadaşımla beraber zorladılar, psikolojik tedavi gördük falan dedi. Bir süre sonra da o çocuğun babası vicdanen rahatsız oldu ve intihar etti. Masum bile olsak dikkat etmemiz gereken bir devrin içindeyiz ne yazık ki. Tabi hakkında binlerce saçma sapan, gerçek olmayan söylentilerin olduğu Michael Jackson'ı biraz tanısanız hayran olarak bile, karıncayı dahi incitmeyecek biri olduğunu görürdünüz. Zaten kendisinin de bir kızı iki oğlu var ve bu çocukları tek başına büyüttü. Çok da güzel yetiştirdi. Konuya yapacak fazla bir yorumum yok, yengenin tepkisi haddinden fazla ağır en azından çocuğun önünde yapmamalıydı ama şu ortamda belki de çocuklara yaklaşırken, onları severken biraz daha dikkatli olmalıyız. Ben o dönemler Michael'a da kızmıştım çocuklarla atlı karıncaya da binmeyiver ölmezsin yani ya da masal kitabı okuyacağım da uyutacağım diye ısrar etme, incilerin mi dökülürdü? Şimdi de benzer şeyi herkes için söylüyorum, çocuğu da dizine yatırmayıver, çok fazla dokunmayıver o zaman sen de, incilerin mi dökülür? Masum olabilirsiniz amenna ama her an başımıza ilginç işler açılabiliyor gördüğünüz gibi. Devir berbat, sonumuz hayır olsun. Saf sevgiye kimsenin inancı kalmamış ne yazık ki.