• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Mahremiyet eğitimini çok yanlış anlamış yengeniz!

Evet çocuklarımızı korumalıyız ama karşıdaki herkese sapık muamelesi yaparak değil.
Benim de kızlarım var, ben de endişe içerisindeyim şimdiden. Özellikle akraba erkek çocuklarına,yetişkin tanıdık tanımadık erkeklere karşı korumacıyım sanırım şimdiden. İleride hastalık derecesinde sakınsam bile kimseyi yüzüne karşı böyle aşağılamam, bu çok ayıp birşey.

Zaten çocuğun yanında konuşmak da ayrı bir manyaklık!

Ben olsam yüzüne bakmam o kadının.
Birkaç da kitap yollarım, okusun da öğrensin çocuğuna nasıl "kendini korumayı" öğreteceğini.

Konu sahibi kacmis bizde dagilalim bence zaten konu uyelerin birbiriyle kisisel fikir yaristirmasina ve kisisel yasanmisliklarin paylasilmasina inatlastirilmasina dondu
Dunya ve ulkemiz icin uzucu olarak gercek olsada Konu olarak korkarim ki fake di
Uyelik cok yeniymis bir onceki konuda biraz oylesine sorulmus acikcasi sacma gelen dinsel bir konu kabul edelim guzel gaza geldik :))

Dengeyi hiçbir konuda tutturamiyoruz biz aslında. Çocuklarımıza vücutlarının hassas bölgelerini öğretelim yabancılara karşı uyanık olsunlar filan derken işi öyle bir hale getiriyoruz ki herkese karşı güvensiz hatta kendi özgüvenlerini kaybetmiş birer insan haline getiriyoruz sonunda..
Çocukların beyni sünger gibidir.bir konuda eğitmek istediğinizde onu defalarca tekrarlamanız gerekmez. Özellikle bu tip konularda çok fazla etkilenmemesi için sanki basit ama aslında çok önemli olduğunu yüz ifademizle belirten bir şekilde anlatmamiz gerekiyor gibi düşünüyorum ben.
Sürekli korku içinde yaşayan ve paranoyak bir insan haline dönüşmesini istemiyorsak tabiki.
Hatta keşke her anne ve baba çocuk yetiştirirken çocuk psikojisi ve eğitimi ile ilgili kitaplar okusa ve bilgilense..Dünyaya bir insan kazandırıyoruz bu en önemli meslek aslında. Yeteri kadar önem vermiyoruz bu konuya maalesef..

Dün gece okudum bu konuyu,yorum yapmak istemedim gece. Şimdi tekrar baktım ister istemez zira çok rahatsızlık veren bir durum.
Benimde 4 yaşında bir evladım var. Öyle çok taciz,tecavüz vakası duyuyoruz ki biraz koruyucu kollayıcı olmaktan zarar gelmez fakat,kalkıpta kendin doğur ellet vs muhabbeti yapmak,hemde doğal yollarla çocuk sahibi olmayan birine gıyabındada olsa,çok çirkin.
Mahremiyet eğitimi konusuna hak veriyorum,çok doğal. Bende dönem dönem anlatıyorum kızıma mahremiyeti olması konusunu,istemediği birşeyi yapmaması gerektiğini,bana bile istemediğinde anne öpme demesi gerektiğini vs. Beni konu sahibiyle ilgili olarak rahatsız eden detay şu,çocuk mahremiyet eğitimi ile ilgili konuştuğunda,annesine ne oluyor der gibi bakmış olması. Orada haklısın halacım,doğru söylemiş annen,bende dikkat ederim demeliydi. Açiklama bekler gibi baktım demeniz beni rahatsız etti açıkçası. Kendimi koyuyorum yerinize konu sahibi,ben bunu yaşasam üzerime alınmam bu durumu,olması gereken bu derim,doğal karşılarım.tabiki elledin,ellettin vs muhabbetlerini kastetmiyorum burada,o açıklama bekler gibi baktım kısmına kadar bu söylediklerim gecerli. Zaten bence yengenizi kızdıran ve ateşleyende o olmuş gibi hissettim. Ha haklı çıkarmaz yengenizi bu söylediklerim ama durup dururkende delirmemiş gibi.
Bilemedim,bende çocuğum konusunda hassasım,karşmdaki annem dahi olsa yaptığım,yapacağım birşey konusunda rahatsız edici bir tavıra katlanamam.Taciz değil bahsettiğim,atıyorum tuvalet eğitimi konusunda da bana 1 yaşında öğrenir ben 9 aylıkken öğrettim diyen kayınvalideme ki severim kayınvalidemi ters çıkmışımdır,bu tip konuların sorgulanmaması gerektiği kanaatindeyim. Uygun görüp,anlayacağını düşünüp 3.5 yaşında ki çocuğuna mahremiyet eğitimi veriyorsa sizde desteklemeliydiniz konu sahibi üzerinize alınıp açıklama beklemek yerine. Sonuçta nasil bir devirde yaşadığımız malum.

Tepkisi ağır olabilir ama ben yengenizi haklı buldum.Zaten bizim milletten başka bu şekilde bi çocuk sevme adeti de yok.

Anne ve babalardan da sapık çıkıyor. Olmaz anne baba da dokunmamali. Diyorum ya kafese koyup findik fistikla beslemek en garanti yol.

Hele altini temizleme oh my dear!.. Eldivenler kullanilmali ya da temizlik robotu evet evet en garanti yol.
Komedyensiniz sanırım :) beni bi daha alıntılanmayın.

Bende onu diyorum iste sizcesi yok siz kendi kafanıza göre bir kalıp oluşturmussunuz öyle davranırsınız ama o çocuk gelişim kitaplarında eminim annesi babası istediği gibi mıncıklayabilir zorla öpebilir yazmıyor ya da halası asla dokunamaz.
Hanım arkadaşım önce oku sonra konuş eminimlerle yürümüyor o iş anlatabildim umarım ?
Anlatamadıysam da yorgunum kusura bakmayın.

Çok büyük terbiyesizlik yapılmış size.
Ama yengenizin akıl sağlığının yerinde olduğunu zannetmiyorum.
Büyük ihtimalle kızının yaşlarındayken tacize uğradı ve durumu aşamadı.

Arkadaşlar bir insanın mahrem yeri mahrem yeridir.
Bunu bu şekilde kabul ediyosanız aileden kim olursa olsun anne baba hala teyze, bunların da bu yerlere dokunmaması gerekir.Kurallar kişilere göre esnemez.

Sen çocuğuna bura mahrem yerin kimse dokunamaz diyip halasının dayısının teyzesinin dokummasına göz yumarsan çocuğuna yanlış mesaj vermiş olursun.Eee demek çok da önemli değil der.

Yengenin üslubu terbiyesizce olsa da savunduğu ve yapmaya çalıştığı şey tamamen doğru.

Arkadaşlar bir insanın mahrem yeri mahrem yeridir.
Bunu bu şekilde kabul ediyosanız aileden kim olursa olsun anne baba hala teyze, bunların da bu yerlere dokunmaması gerekir.Kurallar kişilere göre esnemez.

Sen çocuğuna bura mahrem yerin kimse dokunamaz diyip halasının dayısının teyzesinin dokummasına göz yumarsan çocuğuna yanlış mesaj vermiş olursun.Eee demek çok da önemli değil der.

Yengenin üslubu terbiyesizce olsa da savunduğu ve yapmaya çalıştığı şey tamamen doğru.
Bu yazdıklarınızı idrak etmek için kaç gelişim kitabı okumalı?
Anlamıyorum anlayamıyorum aksi şekilde düşünen kadınları şaka gibiler ne bekliyorlar ki gelen geçen sırf akraba diye her türlü emelini minicik çocuğun üzerinde sevmek bahanesiyle gerçekleştirmeli mi dahası buna göz mü yummalı anlamadım doğrusu.

Yeni doğan hali dahil çocuk-Bebek mıncıklanmaz kız veya erkek farketmiyor bütün kitapların genel olarak özü bu.

Ortalık öyle bir hale geldi ki herkes herkesten şüphelenir oldu, kimsenin kimseye güveni yok. Belki de yetişkinlerin çocuklar konusunda biraz daha hassas olmasını gerektiren bir dönemin içinde yaşıyoruz. Michael Jackson mesela sırf çocukları çok seviyor, içinde büyümeyen bir çocuk var ve onlarla ilgilenmeyi, arkadaş olmayı, vakit geçirmeyi çok seviyor diye pedofili olmakla suçlanmıştı zamanında. Gerçi o çok zengin ve ünlüydü, çevresinde ondan faydalanmak isteyen çoktu ve hayatında iyi niyetli insan sayısı çok çok azdı. Düşmanları vardı ama 2 kez bununla suçlandı. İlki 90'ların başında oldu, çocuğun biri Michael bizi taciz etti vs dedi, o dönem de Michael'ın turnesi falan olduğu için suçlamayı yapan aile "para ver şikayeti geri çekelim" dediler ve Michael da hem hakkında kötü haberler çıkmasın hem de turne sırasında uğraşmayayım diye parayı verdi, iddialar püf diye uçtu gitti, yok oldu. Daha sonra buna benzer bir suçlama başına bir daha geldi. 2000'lerin başıydı 2003-2005 arası sanırım, bu kez onun evine gidip gelen (Neverland diye kocaman bir lunaparkı vardı onun, evi de oradaydı) iki tane çocuk böyle bir suçlamada bulundu Michael hakkında. Michael Jackson bu kez aileye para vermek yerine savaşmayı denedi, mahkemelere çıktı ve ortada delil olmadığı için mahkeme onun masum olduğuna karar verdi. Delil meselesi bir yana, bu iki erkek çocuğunun ifadeleri de çok çelişkiliydi. İkisi de mesela, Michael'ın vücudu hakkında birbirinden çok farklı betimlemeler yaptı. Çocukların ifadesinde ortak bir nokta yoktu. Ama netice itibariyle Michael çok çok yıprandı, dünyada onu halen daha çocuk tacizcisi, pedofili sanan insanlar var. Michael'ın bu çocuk sevgisi fazlalığını biraz abarttığı da bir gerçek bu arada yani çocuklar da onu çok seviyorlardı ve hiçbir yerde peşini bırakmıyorlardı. Adam evin içinde, bahçenin içinde nereye gitse peşinde 10-15 kişilik çocuk ordusu da giderdi falan.

Bu çocuk tacizi iddiaları sonrasında suçsuz olduğu kanıtlanan Michael Jacskon 2009'da öldükten bir süre sonra "beni taciz etti" diyen çocuklardan birisi 18 yaşına bastı ve gerçeği itiraf etti mesela. Ailem Michael'dan para almak için bana böyle yaptırdı, beni arkadaşımla beraber zorladılar, psikolojik tedavi gördük falan dedi. Bir süre sonra da o çocuğun babası vicdanen rahatsız oldu ve intihar etti. Masum bile olsak dikkat etmemiz gereken bir devrin içindeyiz ne yazık ki. Tabi hakkında binlerce saçma sapan, gerçek olmayan söylentilerin olduğu Michael Jackson'ı biraz tanısanız hayran olarak bile, karıncayı dahi incitmeyecek biri olduğunu görürdünüz. Zaten kendisinin de bir kızı iki oğlu var ve bu çocukları tek başına büyüttü. Çok da güzel yetiştirdi. Konuya yapacak fazla bir yorumum yok, yengenin tepkisi haddinden fazla ağır en azından çocuğun önünde yapmamalıydı ama şu ortamda belki de çocuklara yaklaşırken, onları severken biraz daha dikkatli olmalıyız. Ben o dönemler Michael'a da kızmıştım çocuklarla atlı karıncaya da binmeyiver ölmezsin yani ya da masal kitabı okuyacağım da uyutacağım diye ısrar etme, incilerin mi dökülürdü? Şimdi de benzer şeyi herkes için söylüyorum, çocuğu da dizine yatırmayıver, çok fazla dokunmayıver o zaman sen de, incilerin mi dökülür? Masum olabilirsiniz amenna ama her an başımıza ilginç işler açılabiliyor gördüğünüz gibi. Devir berbat, sonumuz hayır olsun. Saf sevgiye kimsenin inancı kalmamış ne yazık ki.

hayır şimdi de sesi çıkamaz.. rızası vardı derler, mini giymişti, makyaj yapmıştı derler o da bir yerden sonra susup oturur.. tıpkı ülkemdeki tacize uğrayan bilmem kaç milyon insan gibi..

söyledikleri yanlış değil abartılı.. bir de ben her iki lafın başına "ama uzmanlar" diyen insanları otomatik olarak ciddiye alamıyorum fıstık.. hangi uzmanlar bu uzman? iki sene önce çocuklarla arkadaş olun deyip iki sene sonra onların arkadaşa değil aileye ihtiyacı var diyen uzmanlar mı?

evet ne diyordum, söyledikleri abartılı.. her akrabayı potansiyel sapık olarak görüp halasının bile uzaktan öpücükle seveceği bir çocukluk evresinden bahsediyor, yanlış.. çocuklara sarılınması gerek fıstık, onlara mahrem yerleri hariç sevdiği insanların sarılması gerektiğini, sarılmanın ve dokunmanın güzel bir şey olduğunu öğretmek gerek.. kendisinden izinsiz vücut bütünlüğüne hatta kişisel alanına girilmemesi gerektiğini öğretmek gerek.. yoksa arkadaşın dediği gibi "bütün dünya sapık,en manyak önlemleri alarak çocukları koruyalım" değil.. o zaman ne oluyor biliyor musun? bu çocuklar büyüdüklerinde kendilerine her gülümseyeni yollu, her bakanı aşık sanıyorlar.. çünkü "nezaket" adı verdiğimiz gülümseme, tokalaşma hatta dostane sarılma onlar için sapıklık ve taciz oluyor..

Yorumunu okurken lisede bir arkadaşın bize yaptığı sunum geldi aklıma, ders neydi hatırlamıyorum ama konu o kadar içime işlemişti ki...İngiltere ya da almanyaydı sanırım, çocuk esirgeme kurumunda ,ya da onlardaki adı her neyse, sebepsiz bebek ölümleri oluyormuş, o kadar artmış ki sosyal hizmet uzmanları gelip inceleme yapmışlar, hijyen iyi bakıcılar iyi yemekler güzel derken sebep bulamamışlar, incelemeyi toplantıya cevirmisler, kurumda çalışan herkes kurum müdürü incelemeye gelen uzmanlar beyin fırtınasına girişmiş ve vardıkları sonuç şu olmuş: biz çocukları bekliyoruz altlarını alıyoruz uyutuyoruz ama sevgi göstermiyoruz, hareketlerimiz sevgiden yoksun...sonra kurumda çocukların bakımını yapacak kişilerle işi sadece öpüp koklamak olan kişiler ayrılmış ve işe yaramis bu method, aklıma geldi yazayım dedim

Anne baba atmaca gibi olmalı ama asla bu şekilde değil

Bu yazdıklarınızı idrak etmek için kaç gelişim kitabı okumalı?
Anlamıyorum anlayamıyorum aksi şekilde düşünen kadınları şaka gibiler ne bekliyorlar ki gelen geçen sırf akraba diye her türlü emelini minicik çocuğun üzerinde sevmek bahanesiyle gerçekleştirmeli mi dahası buna göz mü yummalı anlamadım doğrusu.

Yeni doğan hali dahil çocuk-Bebek mıncıklanmaz kız veya erkek farketmiyor bütün kitapların genel olarak özü bu.

Çocuğum yok.Hiç çocuk gelişim kitabı da okumadım.Ama çocuğum olursa bi gün ben de böyle davranmayı düşünüyorum.Türk adet ve geleneklerinde çocuk böyle seviliyor insanlar bu yüzden yengeyi tuhaf buluyor ama beni hiiç bağlamaz valla.

Dipnot: çocuk mıncıklanmadan, sağı solu sıkılmadan da sevilebilir.Bir sarılma, yanağına bir öpücük kafidir bence.

Nette bu elbise ne renk vs diye şeyler oluyo ya kimisi mavi diyo kimisi beyaz, hepimiz farklı şeyler mi okuyoruz acaba diyorum, aynı konuya yorum yapıyoruz yahu

Kimse çocukları mıncır mıncır mıncıklayın demiyo milletin kucağına atın demiyo, ama burdaki annenin de bu işi hakkıyla yapmadığını kabul edin rica ederim çocuğunun yanında ettiği laflar çocuk icin cok mu normal, akabinde balkonda yaptığı konusma; çok istiyorsa kendisi yapsın millete elletsin lafı çocukları çok düşünen bir kafaya mı ait

O kadar ağır tepki verecek kişi daha önce şüphesi olmuş biri o gece o eve gitmezdi zaten sık görüşülmüyo hiç görüşmezdi

Çocuğum yok.Hiç çocuk gelişim kitabı da okumadım.Ama çocuğum olursa bi gün ben de böyle davranmayı düşünüyorum.Türk adet ve geleneklerinde çocuk böyle seviliyor insanlar bu yüzden yengeyi tuhaf buluyor ama beni hiiç bağlamaz valla.

Dipnot: çocuk mıncıklanmadan, sağı solu sıkılmadan da sevilebilir.Bir sarılma, yanağına bir öpücük kafidir bence.
İşte siz çok güzel bir örneksiniz zamanı geldiğinde okumaya başladığınızda şöyle diyeceksiniz
"ben zaten böyle olması gerektiğini düşünüyordum"
bu böyle olmalı aklın yolu bu şekilde bir oluyor işte sağduyu mu desem ne desem valla tebrik ederim okuduğunu anlamayan zihniyetlerle dolu ortalık okumadan da oluyormuş demek ama siz vakti gelince yinede okuyun zira o kadar cahil anne-baba var ki üzülüyorum.

Nette bu elbise ne renk vs diye şeyler oluyo ya kimisi mavi diyo kimisi beyaz, hepimiz farklı şeyler mi okuyoruz acaba diyorum, aynı konuya yorum yapıyoruz yahu

Kimse çocukları mıncır mıncır mıncıklayın demiyo milletin kucağına atın demiyo, ama burdaki annenin de bu işi hakkıyla yapmadığını kabul edin rica ederim çocuğunun yanında ettiği laflar çocuk icin cok mu normal, akabinde balkonda yaptığı konusma; çok istiyorsa kendisi yapsın millete elletsin lafı çocukları çok düşünen bir kafaya mı ait

O kadar ağır tepki verecek kişi daha önce şüphesi olmuş biri o gece o eve gitmezdi zaten sık görüşülmüyo hiç görüşmezdi

Ya kimse sarilmayacak ya da elden ele atacaksin :)

Yoruldum yahu..

Millet ruh hastası olmuş gelmiş bir de hararetle savunuyor. Her sevgi gösterisini mıncıklamak sanan, her sevgi göstereni tacizci diye yaftalayanlar var yuh artık yavaş gelin. Geçmişten gelen travmanız varsa atlatamıyorsanız gidin tedavi olun burada millete şarlamayın.

Gözümün önünde çocuğunu koynundan indirmeyip yapışık gezen herkesi kötü niyetli sanan herşeyin en iyisini bilen (!) anayım ben ana triplerinde dolaşan kadın tipleri canlandı.

Çok sevdiğim canımdan parça yeğenlerim var anneleri pencereden bakıp kafasında kurup kurup böyle terbiyesizlik etselerdi al çocuğunu yallah der yollardım. Neyse ki kafaları normal çalışıyor allah hepsinden razı olsun.

Çocuğa mahremiyet eğitiminin verilmesi çok doğru bir davranış ama önce anne normal olacak bi. Taciz farklı sevmek farklı, çarpık algılı annelerin fark edemediğini çocuklar fark ediyor gerçi, benim yeğenim hoşlanmadığı birine yaklaşmıyor dahası gider misin diyor.

İşte siz çok güzel bir örneksiniz zamanı geldiğinde okumaya başladığınızda şöyle diyeceksiniz
"ben zaten böyle olması gerektiğini düşünüyordum"
bu böyle olmalı aklın yolu bu şekilde bir oluyor işte sağduyu mu desem ne desem valla tebrik ederim okuduğunu anlamayan zihniyetlerle dolu ortalık okumadan da oluyormuş demek ama siz vakti gelince yinede okuyun zira o kadar cahil anne-baba var ki üzülüyorum.

Benden de sana bir tavsiye herşeyi kitabına göre yapıcam diye uğraşma zira o kitaplarda farklı farklı, uyku eğitimi en keskin örnektir misal, kimi ağlat der kimi bırak odaya çık der kimi 2 yaşına kadar koynunda uyur der, der de der, içgüdülerini de dinlemek seni cahil yapmaz

Benim gördüğüm kadarıyla hiçkimse kadının üslubunu,düşüncesini sunuş şeklini beğenmedi de onaylamadı da haklıylen haksız duruma düşmüş dedik/dediler ama olayı öyle anlamsız boyuta taşıyanlar olmuş ki görünce vay halimize demeden edemedim neymiş fındık-fıstık atalımmış kafese koyalımmış yani bi olay bu kadar çarptırılabilir.

Back