• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Yengenin kendisinin ya da eşinin çocuğu dudaktan bile olsa öpmesinden şok olacağını sanmıyorum ama kimbilir. O daha çok başka insanlardan rahatsız gibi.
Gelişmiş ülkelerde çocuk sevmedeki mesafe çok daha hassas ve dikkat edilir. Misal bir arkadaşım bir avrupa ülkesinde türkiyede sıradan bir davranış olan sokaktaki sevimli çocuğa şirinlikler yapma eylemini gerçekleştirdiğinde annesinin şüpheli bakışları ile karşılaşmış. Ve annesi hemen çocuğu yanına çekmiş.
Biz bir tekne turundayken avrupalı bir çift çocuklarını göz hapsine almıştı. Çünkü etrafta bir grup tura yalnız gelen erkek vardı. Azıcık uzaklaşsalar hemen yanlarına çağırıyorlardı. Bizim erkekler de çocuklarla fotoğraf çektirip türlü şirinlikler yapma derdindeydi ve çift inanılmaz rahatsız olmuştu.
Oraya gidip yaşayan ve çocuk sevem konusunda türkiyedeki gibi rahat olmayan arkadaşlarımın anlattıklarına değinmeyeceğim bile.
Bir yabanci ogretmende olsa saten temas yasak artik onu kulturlerine sokmus gibiler.. Onu biliyorum ama bizim gozle bakilinca kim olursa olsun ister annesi babasi dudaktan opme bence hic normal degil... Onlarda artik dudaktan opme normal edinmisler..

Ya evet örnek yazarken öğretmenleri atlamışım nomu .

Eskiden eti senin kemiği benim diye anne babalarımızın emanet ettiği öğretmenler ...

Gözlem yapmak çok önemli . Sapık öğrt. yok mu var ? Sapık enişte ... baba ... anne ...

Bu paranoya ile fanusta yaşamalıyız o zaman .

Ya peki özel bölge dokunulmazlığını öğrettiğimiz çocuğa , güven duygusunu nasıl aşılayacağız değil mi ?

Şimdi konudaki yeğen halam benim bacaklarımı elliyor , annem ona kızdı ...halam kötü...annem beni korudu ...
böyle gördü olayı çocuk .

Bu çok mu sağlıklı ?

Kesinlikle sağlıksız.
İşte tepki bu yüzden yanlış.

Bir de bir şikayetim var o zaman anne ve babalar, çocuklarınıza eksik öğretiyorsunuz.

Resmen ben taciz ediliyorum.
Öğrencilerim bana olur olmaz sarılıyor.
Eee boylar ufak elleri kalçamda kalıyor mesela.
Hatta bir oğlum var özellikle bana bir şey anlatırken elleri göğsümde geziyor.

Şikayetçiyimmmm!!! Taciz ediliyorum..

Deme hakkım yok mu? :)

Hep büyük mü küçüğü taciz edermiş :)

Bu konuda hala ikilemdeyim su dogru bu dogru diyemem. Tek diyecegim yaklasimlar kesinlikle dogru degil.

Yalniz zarta zurta ders acilacagina, keske bu dokunmama olaylari onlarin anlayacagi sekilde ogretilse ya da bir pedagogdan yardim alinsa. Yenge kendince bir seyler ogretmis ama yanlis ogretmis . Bu cocugu herkese guvensiz ota m.ka bagiran bir birey olarak yetistirir.

Bazen hislerimizde yanilabiliriz, ama ne olursa olsun kendi ic huzurumuz icin de o hisleri hice saymamak lazim.
Onceki mesajlarimda da yazmistim, ev kalabaliksa kizimla yatiyorum diye, bikac uye abartili bulmus bunu, ama kendi yatagima yatip sabaha kadar huzursuz olacagima kizimla yatmamin ne sakincasi var ki? Cok sacma ya da gereksiz de olsa ne cocuga ne bana zararı olmayan bir onlem sadece. Ayni sekilde esimin amcasiyla sohbet ederken neden kucagina otursun ki kizim, hic sevmiyorum o goruntuyu, huzursuz oluyorum, neden psikolojim bozulsun.
Ama dedigim gibi anneannedeyken abim evde diye, gezmeye geldiklerinde kaynim evde diye huzursuz olamam, bununla yasayamam. Kaynim cocuk doktoru, kendi cocuklarini ve benim kizimi oturtur, harika oyunlar oynar, ben bundan suphelenirsem yapamam, nefes alamam. Sanki yanlis bisey olsa hissederim gibi geliyor. Kizim da cok acik bu konuda, mesela gecenlerde ilk defa okulda kaka yapmis, eve gelir gelmez ogretmeninin temizlemek icin ona nasil yardim ettigini, tuvalet mendili verdigini bunu yaparken poposunu gormus olabilecegini anlatti. Sanki yanlis bisey olsa anlatir gibi geliyor. Umarim yanilmiyorumdur...
Benimde guvendigim insanlar var
Bu ayri bisey
Ama genele guvenmiyorum
Ben kocama guvenirim
Ama baskasi guvenmez ona saygi duyarim
Kimseye birakmiyorum degil arada biraktigim oluyor ama kontrolumde gozetimimde oluyor
Yani mutlaka sorarim bugun ne yaptin nasil gecti diye
Bu arada benim kizim 8 yasinda baya ozguvenlidir
Oyle kimseden cekinme huyuda yoktur buda bir dip not. Yani korumaci annelerin cocuklari oyle cekingen falan olmuyor
Tam tersi cok disa donuktur
Ben disardan hep gozlemlerim
Ve soylerim dogruyu yanlisi geriside artik allaha emanet

Rahmim alındı = Çocuk sahibi olamayacağım.
Bence ya koruyucu aile olun yada evlatlık alın . Tabiki kendinizi hazır hissettiğinizde. Yengenizin tavrı çok yanlış ama hassasiyeti normal. Brnim 1,5 yaşında oğlum var kimse o şekilde sevemez izin vermiyorum ki erkek olmasına rağmen . Haberlerde öyle manyakça şeyler izliyoruz ki artık toplumca paranoyak olduk. Ama senin gibi iyi kalpli düzgün kadınların mutlaka çocuğu olmalı.lütfen evlatlık olayını düşün.

Kesinlikle sağlıksız.
İşte tepki bu yüzden yanlış.

Bir de bir şikayetim var o zaman anne ve babalar, çocuklarınıza eksik öğretiyorsunuz.

Resmen ben taciz ediliyorum.
Öğrencilerim bana olur olmaz sarılıyor.
Eee boylar ufak elleri kalçamda kalıyor mesela.
Hatta bir oğlum var özellikle bana bir şey anlatırken elleri göğsümde geziyor.

Şikayetçiyimmmm!!! Taciz ediliyorum..

Deme hakkım yok mu? :)

Hep büyük mü küçüğü taciz edermiş :)
Ti ye alinacak bir konu tebrikler
Tecavuz olaylarinda o beni tahrik etti diyen tecavuzculer gibi yaklasim
Bayildim.
Cokta guldum cocuk istismari denilince bunu hatirlayip gulucen.
Ne komik

Ti ye alinacak bir konu tebrikler

Yoo hiç ti ye almıyorum.
Ben de tacize uğruyorum çok açık.

Anne baba gözüyle hepimiz potansiyel sapığız ya hani.

Benim çocuğunun kapatamadığı fermuarını kapatmamı bile sapıklık sayacak veliler var.
Bu konuda onu gördük.

O zaman benim kalçama, göğüslerime ellenmesi de hesaba katılsın.
Çok ciddiyim.

Yoo hiç ti ye almıyorum.
Ben de tacize uğruyorum çok açık.

Anne baba gözüyle hepimiz potansiyel sapığız ya hani.

Benim çocuğunun kapatamadığı fermuarını kapatmamı bile sapıklık sayacak veliler var.
Bu konuda onu gördük.

O zaman benim kalçama, göğüslerime ellenmesi de hesaba katılsın.
Çok ciddiyim.
O beni tahrik etti ondan tecavuz ettim yada kendi istedi ondan yaptim diyen 12, 13, 14 yasindaki kiz tarafindan bastan cikarilan adamlara gidip anlatin
Onlar size yardimci olur dertleriniz benzer

O beni tahrik etti ondan tecavuz ettim yada kendi istedi ondan yaptim diyen 12, 13, 14 yasindaki kiz tarafindan bastan cikarilan adamlara gidip anlatin
Onlar size yardimci olur dertleriniz benzer

Çok saçma bir yorum olmuş.
50 kere okuyun yazdığınızı belki anlarsınız.
Anlama sıkıntınız olduğu çok açık zira.

Benim niyetim temiz Allah'tan özel bölgelerime dokunan her çocuk için kötü düşünmüyorum.

Zaman kötü anlıyorum da ebeveynler de herkese potansiyel sapık gözüyle bakmasalar ne iyi olur.
Şu konu olmazdı mesela.

Seviyorsunuz diye sapık muamelesi yapması bana çok tuhaf geldi.
Ben eşimin kızkardeşine böyle saygısızca muamele yapmazdım ki eşim de izin vermezdi zaten .
Bana böyle yapılsa omur boyu o kişinin yüzüne bakmam .

Merhabalar herkese,
Günlerdir aklıma takılan bir olayı artık anlatmalıydım.. Lütfen fikir verin bana..
Geçen hafta annemi ziyarete gittiğimde, abimler de bizi görmeye geldiler sağolsunlar bayadır görüşemediğimiz için. Abimin 3,5 yaşında da bir kızı var. İnsan hepsini ayrı ayrı özlüyor tabi..
Velhasıl; yemek yendi, çaylar içildi, oturuyoruz sohbet muhabbet. Ne güzel tüm ailem bir arada, seviniyorum. Babam bir odada, ablamın eşiyle muhabbette, annem ablamla mutfakta kendine meşgale bulmuş, eşimle abim ve eşi balkonda muhabbette, ben de yeğenimle salonda tabiri caizse oynaşıyorum. Özlemişim, mıncıklıyoruz birbirimizi, seviniyoruz oynuyoruz vs. Zaten hoşuna gidiyor oynanmak, ilgilenilmek.. Çocuk.. O sırada eşim balkon kapısından başını uzattı güldü "oh oh oynayın da bize de çay verin hanım hanııım" diye dalga geçti falan. Yeğenim de eşime o kadar düşkün ki size anlatamam. Onu görsün dünya duruyor. Xcim gel oyun oynayalım, Xcim onu yapalım, Xcim öyle, Xcim böyle. Adıyla hitap eder, ki bana da öyle, hala demiyor :) Onu gördü, ama balkona yollamıyorduk sigara içiyorlar diye, tutturdu "Xcim gel sen de burada otur beni oraya çıkarmıyorlar babam sigara içiyor orada". Eşim kıyamaz, "Tamam sultanım" dedi güldü hemen geldi sağolsun. Geldi koltuğa oturdu, hemen yanına kuruldu yeğenim. Başladı anlatmaya TV'deki çizgi filmi falan. "Bak bu kız bu çocuğun sınıf arkadaşı, adı şu" falan baya koyu muhabbetteler. O sırada abim de içeri geldi. Eşi de geldi ardından. Yeğenim TV'ye daldı vs derken eşimin kucağına doğru yattı, ayaklarını da bana doğru uzattı.
Ne olduysa ondan sonra oldu işte..
Yine bilmiş bilmiş bir şeyler anlatıyordu çizgi filmle ilgili, ben de "öyle miiiiii" dedim bacağını tuttum sıkar gibi. Hani sevmek için çocuğu hafif sıkıp sallarsınız ya. Sanırım anlamışsınızdır..
Ve yeğenim garip bir tepki verdi, bacağını çekti ani bir hareketle. "Ne oldu gıdıklandın mı?" dedim, ki biliyorum gıdıklanan bir çocuk değil. "Hayır, oralarıma dokunmamalısın" dedi. "Neden?" dedim. "Annem yasakladı" dedi. "Tamam B...cim" dedim kapadım konuyu.
Annesine döndüm. Hani açıklama bekler ya insan, ki tahmin ediyorum, çocuğuna mahrem yerlerini öğretmiş, herkesin dokunmaması gerektiğini, nerelerini mahrem olduğunu vs. Onları söylemesini falan bekledim ki içim rahatlasın, "Evet haklısın" diyeyim.
Bana dönüp, "Evet doğru söylüyor, kızımın bacağına öyle aklına esince dokunamazsın!" diye bağırdı.
"Efendim?" dedim. "Öyle bacağına, kalçasına, göğüslerine, bilmemneresine dokunamazsın benim çocuğumun" dedi tekrar. "Deminden beri balkondan sizi izliyorum, az önce oynarken her yerine dokundun kızımın, kendini de ellettin, gördüm" dedi.
İnanın hiç bir şey söyleyemedim. Hiç bir şey. Eşim, abim ve ben üçümüz de nutkumuz tutuldu kaldık.
Ve maalesef, daha bitmemişti..
"Ayrıca kocanın (eliyle eşimin kasık bölgesini işaret ederek) orasına yakın yatmasını da istemiyorum!" dedi.
Ki gerçekten yakın değildi, eşimin bacağında yatıyordu..
Sonra bir hışımla kalktı, yeğenimi kucağına aldı mutfağa ablamın yanına götürdü, sonra balkona çıktı sigara yaktı vs. Biz üçümüz abim, ben ve eşim biblo gibi kaldık salonda..
Ne kadar sonra bilmiyorum, abim kalktı, "Biz gidelim" gibi bir şey duydum sanırım, tam hatırlayamıyorum. Eşimle birbirimize bakakaldık. Eşim "Sakin ol" gibisinden bir hareket yaptı bana. Ki zaten kavga falan çıkarmam, o da biliyor, herkes biliyor. Yanlarına gidip konuşayım çözeyim dedim. Belki anneliktendir, yeğenim yeni okula başladı, belki onun tedirginliğidir vs diye alttan al dedim kendime. Tam balkona çıktım ki, balkonun köşesinde arkası dönüktü, karşısına abimi almış konuşuyordu.
Ve maalesef duydum konuştuklarının çoğunu.
"O kardeşine söyle, çocuğumu ellemesin, çok istiyorsa kendi yapsın bir tane millete elletsin, o pis herif(eşim) de uzak dursun benim kızımdan, dokunup durmasın, bir daha getirmem kardeşin falan dinlemem.." Duyduklarım bunlar.. sonra duramadım içeri girdim.. Ama tam girerken abimin bana o bakışı....

Ve benim eşimin 5 tane yeğeni var, 4'ü kız, kız çocuklarına nasıl yaklaşacağını bilir, benim yeğenimi de kendininkilerden ayırmaz. Özellikle böyle konularda çok hassastır.
Ve biz yine bir şey diyemedik..
Çünkü daha önce hele ki böyle bir konuda hiç muhatap olmamıştım onunla.
7 yıldır evliler, ben onu abimle tanıştığı ilk günden beri tanıyorum ve ilk günden beri mesafem ve duruşum hiç değişmedi. Bir tek gün görümcelik yapmadım, zaten evim barkım uzak, zihniyetim uzak, aklım uzak her şeyim uzak..

Bakın şunu anlıyorum. "Anne psikolojisi"
Benim çocuğum yok, tamam. Kız çocuğudur, hassas olunmalıdır, tamam. Dikkat edilmelidir, tamam. Öğretilmelidir, tamam. Belki çocuğum yok diye anlamıyorumdur, tamam. Ama bu kadar kötü muameleyi hak edecek bir şey yapmadım ben. Benim eşim onun çocuğunu üzecek, incitecek tek hareket yapmadı bugüne kadar!

Çocuğu olan, özellikle kız çocuğu olan kadınlara sormak istiyorum: Bu kadar hassasiyet normal mi? Sizin eşinizin kız kardeşine bu kadar tepki verdiğiniz oldu mu? Ya da benim çocuğum olsa ben de mi böyle tepki veririm? Şimdi mi anlamıyorum yani???

Ve ben bunları ne ablama ne anneme anlatabildim. Çünkü ikisi de zamanında kendisiyle fazla yüz göz olup hem taviz verip hem tartıştıkları için yine bir sürü olay çıkar, yine bir sürü huzursuzluk olur. Büyük ihtimalle bu abim ben ve eşim arasında kalacak ailemizde.

Ben, eşim ve abimin o balkondaki bakışı arasında kalacak..

Abimin o bakışını asla unutamam sanırım. O çaresiz, "arsızla uğraşamayan" bakışı.. 46 yaşında, gözleri dolan, kendinden 15 yaş küçük kız kardeşinden bakışıyla özür dilemek zorunda hisseden bakışı..
Bende bir halayım ve şaşkınlıkla okudum suan hamiş oldugum için yegenimi göremiyorum cok ilgilenemiyorum kız yegenim var ve eşime cok düşkün 2 yaşında hiç ayrılmaz süeekli gelip bizde kalır lavabosu yada altı değişecegi zaman öğrettim erkeklef bakmaz ayıp die bana gelir temizle die ne abimin ne yengemin aklına kızına bişi yapacagız die bi korku gelmedi şimdi benimde bi oğlum olucak ve sürekli kardeşin olucak diyoruz yegenime sende onunline bakamazsın ayıp olur oda erkek diyoruz uyarıp amlatıyoruz ama yakın cevremizdeki erkekleri öcü gibi göstermiyoruz.Yengenizin tavrı abartı olmuç biraz

Çok saçma bir yorum olmuş.
50 kere okuyun yazdığınızı belki anlarsınız.
Anlama sıkıntınız olduğu çok açık zira.

Benim niyetim temiz Allah'tan özel bölgelerime dokunan her çocuk için kötü düşünmüyorum.

Zaman kötü anlıyorum da ebeveynler de herkese potansiyel sapık gözüyle bakmasalar ne iyi olur.
Şu konu olmazdı mesela.
Anladim dizinize gelen cocuk sizi istismar ediyor olabilir:deli:
Bu yasanan cocuk istismari olaylarina farkli bir bakis acisi kazandiracak
Kendilerinin orasina burasina dokunan ne var bunda denilen ebebeynleri teyzeleri halalari falan ogretmistir belkide:işsiz:

Sok oldum sahseh ne bicim bir insanmış öyle yigenimi mıncıklayarak seviyor olmam beni sapıkmı yapıyor
Gelininizin söylediklerini okuyunca resmen kanım çekildi bu kadarmı paranoyak olduk biz

Benimde guvendigim insanlar var
Bu ayri bisey
Ama genele guvenmiyorum
Ben kocama guvenirim
Ama baskasi guvenmez ona saygi duyarim
Kimseye birakmiyorum degil arada biraktigim oluyor ama kontrolumde gozetimimde oluyor
Yani mutlaka sorarim bugun ne yaptin nasil gecti diye
Bu arada benim kizim 8 yasinda baya ozguvenlidir
Oyle kimseden cekinme huyuda yoktur buda bir dip not. Yani korumaci annelerin cocuklari oyle cekingen falan olmuyor
Tam tersi cok disa donuktur
Ben disardan hep gozlemlerim
Ve soylerim dogruyu yanlisi geriside artik allaha emanet

Benimki 4.5 yasinda, anneme, kizkardesime ve halasina birakiyorum.
Kizim bana cok guveniyor, yanlis bir sey de yapsa bunu aciklikla anlatiyor, en sevdigim ozelligi bu, umarim boyle devam eder.
Hosuna gitmeyen bir durum ya da davranis oldugunda hemen itiraz eder, cani cok tatlidir zaten biraz sert tutsan yaygarayi basar canim acidi diye.
Buna ragmen ornegin bir komsuya 10 dk dahi olsa birakmayi dusunmem bile, benim kizim o olayi yasadiktan sonra bana anlatsa da zamani geri alamayacagim için (sadece suclulari cezalandirabilir ve tekrarını engelleyebilirim ama ihmalim sonucu kizimin gördüğü zarari telafi edemem) hic riske girmemeyi tercih ediyorum.

Anladim dizinize gelen cocuk sizi istismar ediyor olabilir:deli:
Bu yasanan cocuk istismari olaylarina farkli bir bakis acisi kazandiracak
Kendilerinin orasina burasina dokunan ne var bunda denilen ebebeynleri teyzeleri halalari falan ogretmistir belkide:işsiz:

Bence hepimiz sapığız.
Yeğenimizi bile kucaklamayalım.
Aman kocalarımızın yanında da bırakmayalım çocuğu tek.
Kızını hamile bırakan baba yok mu?

Hatta çocuk yapmayalım bence en temizi.

Sizin gibiler yüzünden yakında kimsenin kimseye güveni kalmayacak zaten.
Kendine güvenilmeyen, her iyi niyetinden maraz doğduğunu gören insanlar iyi niyetini
bir kenara atıp canavarlaşacak..

Eee herkes haklı ne yaparsınız..

Nasipse bende bi kız annesi olacağım.
Hassasiyet normal ama tepki yanlış.
Ama ablanın içinde yaşadığını bilemezsin belki geçmişte yaşadığı tatsız bir durum olabilir ,bu da onu çok hassas yapmış olabilir.
Onu bunu bilmemde , sadece kız çocukları değil hem erkek hem kızlarımızı nasıl koruyacağız bende kara kara düşünmekteyim.hergün bir haber okuyoruz, Allah hepimizin evlatlarını korusun...

Merhabalar herkese,
Günlerdir aklıma takılan bir olayı artık anlatmalıydım.. Lütfen fikir verin bana..
Geçen hafta annemi ziyarete gittiğimde, abimler de bizi görmeye geldiler sağolsunlar bayadır görüşemediğimiz için. Abimin 3,5 yaşında da bir kızı var. İnsan hepsini ayrı ayrı özlüyor tabi..
Velhasıl; yemek yendi, çaylar içildi, oturuyoruz sohbet muhabbet. Ne güzel tüm ailem bir arada, seviniyorum. Babam bir odada, ablamın eşiyle muhabbette, annem ablamla mutfakta kendine meşgale bulmuş, eşimle abim ve eşi balkonda muhabbette, ben de yeğenimle salonda tabiri caizse oynaşıyorum. Özlemişim, mıncıklıyoruz birbirimizi, seviniyoruz oynuyoruz vs. Zaten hoşuna gidiyor oynanmak, ilgilenilmek.. Çocuk.. O sırada eşim balkon kapısından başını uzattı güldü "oh oh oynayın da bize de çay verin hanım hanııım" diye dalga geçti falan. Yeğenim de eşime o kadar düşkün ki size anlatamam. Onu görsün dünya duruyor. Xcim gel oyun oynayalım, Xcim onu yapalım, Xcim öyle, Xcim böyle. Adıyla hitap eder, ki bana da öyle, hala demiyor :) Onu gördü, ama balkona yollamıyorduk sigara içiyorlar diye, tutturdu "Xcim gel sen de burada otur beni oraya çıkarmıyorlar babam sigara içiyor orada". Eşim kıyamaz, "Tamam sultanım" dedi güldü hemen geldi sağolsun. Geldi koltuğa oturdu, hemen yanına kuruldu yeğenim. Başladı anlatmaya TV'deki çizgi filmi falan. "Bak bu kız bu çocuğun sınıf arkadaşı, adı şu" falan baya koyu muhabbetteler. O sırada abim de içeri geldi. Eşi de geldi ardından. Yeğenim TV'ye daldı vs derken eşimin kucağına doğru yattı, ayaklarını da bana doğru uzattı.
Ne olduysa ondan sonra oldu işte..
Yine bilmiş bilmiş bir şeyler anlatıyordu çizgi filmle ilgili, ben de "öyle miiiiii" dedim bacağını tuttum sıkar gibi. Hani sevmek için çocuğu hafif sıkıp sallarsınız ya. Sanırım anlamışsınızdır..
Ve yeğenim garip bir tepki verdi, bacağını çekti ani bir hareketle. "Ne oldu gıdıklandın mı?" dedim, ki biliyorum gıdıklanan bir çocuk değil. "Hayır, oralarıma dokunmamalısın" dedi. "Neden?" dedim. "Annem yasakladı" dedi. "Tamam B...cim" dedim kapadım konuyu.
Annesine döndüm. Hani açıklama bekler ya insan, ki tahmin ediyorum, çocuğuna mahrem yerlerini öğretmiş, herkesin dokunmaması gerektiğini, nerelerini mahrem olduğunu vs. Onları söylemesini falan bekledim ki içim rahatlasın, "Evet haklısın" diyeyim.
Bana dönüp, "Evet doğru söylüyor, kızımın bacağına öyle aklına esince dokunamazsın!" diye bağırdı.
"Efendim?" dedim. "Öyle bacağına, kalçasına, göğüslerine, bilmemneresine dokunamazsın benim çocuğumun" dedi tekrar. "Deminden beri balkondan sizi izliyorum, az önce oynarken her yerine dokundun kızımın, kendini de ellettin, gördüm" dedi.
İnanın hiç bir şey söyleyemedim. Hiç bir şey. Eşim, abim ve ben üçümüz de nutkumuz tutuldu kaldık.
Ve maalesef, daha bitmemişti..
"Ayrıca kocanın (eliyle eşimin kasık bölgesini işaret ederek) orasına yakın yatmasını da istemiyorum!" dedi.
Ki gerçekten yakın değildi, eşimin bacağında yatıyordu..
Sonra bir hışımla kalktı, yeğenimi kucağına aldı mutfağa ablamın yanına götürdü, sonra balkona çıktı sigara yaktı vs. Biz üçümüz abim, ben ve eşim biblo gibi kaldık salonda..
Ne kadar sonra bilmiyorum, abim kalktı, "Biz gidelim" gibi bir şey duydum sanırım, tam hatırlayamıyorum. Eşimle birbirimize bakakaldık. Eşim "Sakin ol" gibisinden bir hareket yaptı bana. Ki zaten kavga falan çıkarmam, o da biliyor, herkes biliyor. Yanlarına gidip konuşayım çözeyim dedim. Belki anneliktendir, yeğenim yeni okula başladı, belki onun tedirginliğidir vs diye alttan al dedim kendime. Tam balkona çıktım ki, balkonun köşesinde arkası dönüktü, karşısına abimi almış konuşuyordu.
Ve maalesef duydum konuştuklarının çoğunu.
"O kardeşine söyle, çocuğumu ellemesin, çok istiyorsa kendi yapsın bir tane millete elletsin, o pis herif(eşim) de uzak dursun benim kızımdan, dokunup durmasın, bir daha getirmem kardeşin falan dinlemem.." Duyduklarım bunlar.. sonra duramadım içeri girdim.. Ama tam girerken abimin bana o bakışı....

Ve benim eşimin 5 tane yeğeni var, 4'ü kız, kız çocuklarına nasıl yaklaşacağını bilir, benim yeğenimi de kendininkilerden ayırmaz. Özellikle böyle konularda çok hassastır.
Ve biz yine bir şey diyemedik..
Çünkü daha önce hele ki böyle bir konuda hiç muhatap olmamıştım onunla.
7 yıldır evliler, ben onu abimle tanıştığı ilk günden beri tanıyorum ve ilk günden beri mesafem ve duruşum hiç değişmedi. Bir tek gün görümcelik yapmadım, zaten evim barkım uzak, zihniyetim uzak, aklım uzak her şeyim uzak..

Bakın şunu anlıyorum. "Anne psikolojisi"
Benim çocuğum yok, tamam. Kız çocuğudur, hassas olunmalıdır, tamam. Dikkat edilmelidir, tamam. Öğretilmelidir, tamam. Belki çocuğum yok diye anlamıyorumdur, tamam. Ama bu kadar kötü muameleyi hak edecek bir şey yapmadım ben. Benim eşim onun çocuğunu üzecek, incitecek tek hareket yapmadı bugüne kadar!

Çocuğu olan, özellikle kız çocuğu olan kadınlara sormak istiyorum: Bu kadar hassasiyet normal mi? Sizin eşinizin kız kardeşine bu kadar tepki verdiğiniz oldu mu? Ya da benim çocuğum olsa ben de mi böyle tepki veririm? Şimdi mi anlamıyorum yani???

Ve ben bunları ne ablama ne anneme anlatabildim. Çünkü ikisi de zamanında kendisiyle fazla yüz göz olup hem taviz verip hem tartıştıkları için yine bir sürü olay çıkar, yine bir sürü huzursuzluk olur. Büyük ihtimalle bu abim ben ve eşim arasında kalacak ailemizde.

Ben, eşim ve abimin o balkondaki bakışı arasında kalacak..

Abimin o bakışını asla unutamam sanırım. O çaresiz, "arsızla uğraşamayan" bakışı.. 46 yaşında, gözleri dolan, kendinden 15 yaş küçük kız kardeşinden bakışıyla özür dilemek zorunda hisseden bakışı..
Muhtemelen yengen kizina mahrem eğitimi vermeye calisiyor, ama çok fazla ileri gitmiş abartmis mevzuyu. Çocuğa her dokunana bu şekilde tepki verirse ne etrafında kirip dökmediği insan kalir ne de kizina mehrem eğitimini verebilir, kaş yapayim derken göz cikarmak onunkisi.
Mahrem eğitimi çok hassas konu, bu konuda bu kadar ileri gidimemeli bu kadar üzerine dusulmemeli diye düşünüyorum. Yoksa çocukta ilerde koluna bile dokunulduğunda yanlis anlayip karsisindakine sapik muamelesi yapar. İlerde takinti haline getirip psikolojisi bozulup uzman desteği almak zorunda bile kalabilir. Anne çok yanlış davranıyor mahrem eğitimi öyle verilmez.

Benimki 4.5 yasinda, anneme, kizkardesime ve halasina birakiyorum.
Kizim bana cok guveniyor, yanlis bir sey de yapsa bunu aciklikla anlatiyor, en sevdigim ozelligi bu, umarim boyle devam eder.
Hosuna gitmeyen bir durum ya da davranis oldugunda hemen itiraz eder, cani cok tatlidir zaten biraz sert tutsan yaygarayi basar canim acidi diye.
Buna ragmen ornegin bir komsuya 10 dk dahi olsa birakmayi dusunmem bile, benim kizim o olayi yasadiktan sonra bana anlatsa da zamani geri alamayacagim için (sadece suclulari cezalandirabilir ve tekrarını engelleyebilirim ama ihmalim sonucu kizimin gördüğü zarari telafi edemem) hic riske girmemeyi tercih ediyorum.
Kotu bir sey oldugunu dusunmuyorum.
Ben bunu ilkez burda anlatiyorum
Bende yasadi, 3 yasimla ilgili tek hatirladigim anidir diyebilirim.
Son 4, yasinda 5, 8, 9 yaslarindada yasadim
Ayni kisi degil 4 kisi tarafindan bunu tamamen bastirdim
Suanda onlarla sık sık gorusuyoruz nemi yapiyorum hicbirsey
Disardan yorum yapanlar simdi diyecekler kiii
Bir kere yapildi iki kere neden anlatmadiniz, bilmiyorum. Daha dogrusu hatirlayamiyorum
Kendimi zorluyorum. Ama olmuyor
Heralde en basta cok kucuksun anlamiyorsun biraz daha buyuyunce aradaki tuafligi farkediyorsun
Ama soyleyemiyorsun
Hatta karsindaki insana bile har diyemiyorsun sadece ondan onlardan kaciyordum bunu hatirliyorum
Hayir diyemiyoruz cunku her öpene sarilana evet demek ogretiliyor
Bi yerden sonraya kadar aradaki farki cocuk bile zamanla anliyor
Oyletecavuzcu coskun filmleri gibi degil
Bunlar sizi cok seven hoplatan ziplatan kucagindan indirmeye kiyamayan cocuk asigi amcalar
Cevre bunu kabulenip normalestirmis
Cocuk nasil anormaligi farketsin ki

Tüm yorumları okuyamadım, malesef okuduklarımın bir kısmını kendi saçmalığında boğulmuş olarak değerlendiriyorum. Her şeyde olduğu gibi mahremiyet eğitimi ve çocuğunu koruma düşüncesi de bu ülkede beceriksizce hatta en kötü en yanlış haliyle anlaşılıyor.

Herkese sapık olabilir gözüyle bakan anne ya da babanın kendisi karşıdaki kişinin niyetini anlayacak kapasitede değildir, onun verdiği eğitimin ne yararı olabilir. Verdiği zarardan sözetmiyorum bile. Lütfen çocuğunuza hayata karşı kendini koruyabilmeyi öğretmeden önce kişilerin davranışlarını ve niyetlerini anlayabilecek şekilde kendinizi eğitin. Duygusal zekanızı geliştirin, empati yeteneğinizi de. Başınızdan kötü şeyler geçmiş olabilir bu sizi saldırgan ya da her şeyde kötü niyet arayan biri değil duyarlı ve hızlı anlayan durumu doğru anlamlandıran biri yapmalı. Yok öyle değilse bununla başedememiş iyileşememişsiniz demektir yardım alın.

Çocuğunuza özel alan eğitimi verin (Bakın özel bölge demiyorum bu yeterli bir şey değil) ve bulunduğunuz ortamlarda iyi gözlemci olun yeter kafese koymanıza gerek yok. Izleyin ve çocuğunuzun kendini koruyacak yaşa geline kadar iyi takipçisi olun. Ne ailenize ne çevrenize hayatı zehir etmeyin. Risklerin farkında olmak akıllıca davranmak kocanı yeğeninden uzak tut saçmalığından da korur insanı.

Çok uzattım ama son olarak çoğunluk ben de kız çocuğu annesiyim korktum vs diye söze başlamış. Hepimiz biliyoruz istismarın cinsiyet ayrımı yapmadığını, bu bana kolektif bilinç altımızın hala namus ve korunmayı kız çocuğuna endeksli olduğunu gösteriyor ve hastalıklı düşüncelerimizin kanıtı bence. SON 6 YILDA KARŞILAŞTIĞIM 30 ÜZERINDE VAKA VAR IKISI KIZ ÇOCUĞU DIĞERLERI ERKEK ÇOCUK. 3 VAKA TECAVÜZLE SONUÇLANMIŞ 2 VAKA YINE ERKEK ÇOCUK. Bileşenleri anlatmaya gerek yok bu tecavüz vakaları çocuğunu korumayan değil karşıdakinin niyetlerini anlamayı başaramayan ailelerin çocukları.

Back