• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Çıkma diyen eşi çocuk değil.odada çocukla yalnız kalmamak için beyefendi eşine dur çıkma diyor çocukla anne babanın olduğu odaya geçiyor.bence çok da doğru yapıyor valla helal olsun

Evet o kisim dun gece netlesti.
Dur gitme diyen eşiymis.

Adamin cocukla tek basina kalmama cabasi
Da cok normal degil.
Yani kari koca bir degisikler.

Ya daha once esini birileri yanlis anladi
Ve rahatsiz oldu.
Konu sahibi de asiri uzuldu ve bir daha yasanmamasi icin kendi capinda onlem almaya calisiyor ( ki zaten sorun bu onlem alacagim diye iyice hedef noktasi gosteriyor)

Yada iste bu kadar hassasiz ispat girisimleri
Geri tepti. Yani abarti anlatim = sacmalama
Olarak yer degistirdi.

Burada savunulan bazı yorumlara göre , o zaman dünya da çalışan insanda olmamalı.
Anne çalışıyor ise ; çocuğunu şartlara göre kreşe.. bakıcıya...anne ya da kayınvalideye vs..bırakmamalı . Yalnız kalacaklar çünkü.
Hatta babada çalışmamalı . Çünkü anne ile çocukta yalnız kalmamalı. (örneklerden yola çıkıyorsak aile içi ensest,tecavüzde anne baba örnekleride çok çünkü) hatta enişteden daha çok .

Acil bir işimiz ya da hastane vs durumumuzda hiç olmamalı . Çocuk kimseye bırakılmaz çünkü.

Ben bir çocuğun aile fertlerinden biri yalnız bırakılmama çabasını ... bu konuda özeni ... bu konu çevresinde baba ile defalarca konuşulmuş olmasını anlamadım , havada kalıyor o kısım .

O zaman sanki konu başlığı her şeyi özetliyor ?

Sapık mıyız biz ??? Bu nasıl zihniyet ???

Evet , ortada bu nasıl zihniyet denilecek sapkınlık doğuyor ama bu zihniyete hangi taraf sahip onu çözemedim .

Dur gitme diyen eşiymis.

Da cok normal degil.

Ve rahatsiz oldu.
Konu sahibi de asiri uzuldu ve bir daha yasanmamasi icin kendi capinda onlem almaya calisiyor ( ki zaten sorun bu onlem alacagim diye iyice hedef noktasi gosteriyor)

Olarak yer degistirdi.

Eğer konu sahibinin eşi gercekten de cocuklarla sıkı fıkı olan bir adamsa önceden baska bir pimpirikli anne bu tarz bir ima ya da rahatsiz olmayi söylemiş olabilir. Bu önlemler bana tuhaf gelmedi.

Kaldı ki ben ve sevgilim de ileride bu tarz durumlarda aynı hassasiyeti göstericez büyük ihtimalle. Çünkü pedofili haberleri çok sık karşımıza çıkıyor ve artık aileler fazla fazla dikkatli oldu bu konuda herkes diken üstünde..
Hatta gecen gün bir kafede otururken bi cocuk gördük cok kısa bir sort giydirmisti annesi neredeyse beziyle aynıydı yani. Ilk önce ayy ne güzel ne tatlı diye konustuk, sonra bianda ikimizin de aklına geldi ilerde bu kadar kısa giydirirsen kızımıza seninle büyük tartışırım dedi hatta sevgilim. Etrafta birsürü pedofili manyak varken olabildiğince dikkat edelim diyip ciddilesti. O andan sonra da biz o cocugun etrafindan gecip gidenlere annesinden daha cok dikkat etmeye basladık, kalkana kadar diken üstündeydik adeta..

Konu sahibi de yengeyle mesafeliymis zaten başından beri. Büyük ihtimalle hafif kırık oldugunu farketmistir. E bu hassasiyetleri de birlesince... ben abisiyle konuşmasını tuhaf bulmadım.

Konu Sahibi ve esinin bu konu hakkındaki 3 5 10 kere konuşmasını bence yanlış yorumluyorsunuz.

Bunun bir sebebi yengenin farklı hayat tarzı var dediği şey olabilir. Mesela, yenge enisteyle el sıkışmayan biridir. Olabilir, ama ailenin geri kalanı farklı ve saygı duymaya çalıştığı için kadın ile ilgili kararlarda nasıl davranacaklarini bilmedikleri için sık sık konuşuyor olabilir.

İkinci ihtimal kendi çocukları olma ihtimali yokmus, bizimkini kiskandilar, zarar verdiler, yada kendisini annesi zannetti yada babası zannetti denmesiniye bu hassasiyete sahip olabilirler.
3. Sü konu sahibi çok uzgundur yeğenine zarar verme ihtimali olmadığını anlatmak için buraya yzarken biraz abartmış olabilir, konunun bu yöne kayacagini hesap edemeden.

Dur gitme diyen eşiymis.

Da cok normal degil.

Ve rahatsiz oldu.

Olarak yer degistirdi.

Fazla ısrar şüphe doğurur derler nitekim

Madem bu kadar takık neden balkonda oturmuş. Salona yanına gelseymis.
Ben çok abartılı buldum.
Evet çocuklara vucutlarina o istemeden kimsenin dokunamayacaginj öğretmek gerekiyor ama böyle abartilmamali. Ve madem kadın çocuğunun etkilenmemesini istiyor. Bu konudaki tartışmasını sizinle kızının önünde yapması da yanlış. Çocuğun daha çok psikolojisini bozacak bence. Herkes kötü herkes bana her an her şeyi yapabilir gibi ... artık annesi ne diyerek sebep sunduysa onları gerceklesiyor görecek.
Balkonda eşinize kullandığı tabirden de sadece annelik evhami olmadigini düşündüm.
Belki geçmişte kendisi ya da kızı tacize uğramıştır bilemem ama yine de yanlış yapmış. .

gece bu konuyla yattım,sabah bu konuyla kalktım.çok canım sıkıldı,çok üzüldüm.

birbirine karşı güvensiz bireyler,küçücük çocuğa bile pis elleriyle uzananan sapık zihniyettekiler...nereye gidiyoruz diyorum.

çok eskide kalmış olabilirim ama kapısını bile kilitlemeden yatan bir toplumduk biz.aynı bahçe içinde,gecekondularda,değil dayı,hala, enişte,komşu çocuklarıyla gece yarılarına kadar saklambaç oynayan,kimsenin kimseye kötü gözle bakmadığı,kimsenin kimseyi de potansiyel tecavüzcü olarak görmediği,çok mutlu çocuklardık biz.büyükler bize sarılır öper,biz komşunun çocuğunu,torununu kucağımızdan indirmeden severdik.

geldiğimiz nokta, cidden çok üzücü.kimse çocuğunu kucaktan kucağa dolaştırsın, demiyorum.evet dikkat etmeliyiz.benim de bir torunum olursa,paranoyakça davranabilirim.ama nereye kadar...kimden nasıl koruyabiliriz?konu sahibi mi haklı,yenge mi karar veremedim.ilk defa bir konuda,kararsız kaldım.

Tam olarak hislerimi dile getirmissiniz, gece bu konuyu dusunerek yattim, sabah bu konuyu okuyarak uyandim.
Ben cok kalabalik bir ailede buyudum, halalar, amcalar, dayilar, teyzeler... biz bayramlarda babaanneme giderdik mesela, yere iki yatak atardik yanyana yatardik kuzenlerle, gule oynaya sabahi ederdik. Enistelerle guresirdik, hep birlikte denize girer suda oynardik. Cocukluguma dair butun detaylari hatirliyorum, bir tane bile aman şu da bana şöyle dokunmustu diyebilecegim an yok. Ama gerek burda gerek ozel hayatimda oyle taciz hikayeleri okuyorum ki... artik dogruyu yanlisi ayirt edemez haldeyim. Bir anne olarak sadece kafamda soru isareti yaratabilecek durumlari ortadan kaldirmaya, kendimce onlemler almaya calisiyorum elimden ancak bu kadari geliyor.
Ama babamdan, abimden, esimin abisinden, hatta esimden -bazilari babadan bile sakinmaktan sozetmis- suphelenerek yasayamam. Ölürüm o zaman, kendimden de suphelenip aman cocuga sarilmayayim seytana uyarim a kadar gider bu.
Sanki en iyisi biraz hislerle biraz mantikla hareket etmek, cok rahat olmak da cok supheci olmak da cocugun zararina gibi gorunuyor.

Yengesi biraz abartmış..Ama bu devirde de gerçekten dikkat etmek gerekiyor. Şahsen bir kız çocuğum var ve belki bu kadar sert tepki vermesemde görümcemi bir kuytuda uyarırdım. Hani kırmazdım ama kendisini sakınmayı ögretiyorum. Kimsenin dokunmaması gerektigini bilmesi lazim. Yanlıs anlama size özel değil vs diye açıklama yapardım.
Böyle sert bir tepki aile içinde kırıcı olmuş. Heleki kocasına bak kardesin boyle boyle yapmasın yok gtirmem falan gercekten bana çok abartı geldi.
Hani bir yanlışlık görse neyse. Ama basit birsey bu. Sahsen 2 tane kız yiğenim var ve ikiside eşimi cok seviyor. Gördüklari yerde sarılır öperler yeri gelir dizlerine yatar omzunada çıkar. Yani bu eşimi potansiyel sapık mı yapıyor. Hayır gayet iyi niyetli oynuyorlar.

Belkide karsidaki kisinin sevme seklini anlatmaliyiz çocuklara. Yani sevmek iki türlüdür. Biz anne baba kardesler seni iyi niyetli seviyoruz. Saćını severiz koluna dokunuruz bacaginida tutarız sırtınıda oksariz vs. Bunlar iyi sevgi. Birde kötü sevgiler var mesela kutuna dokunuyorsa göguslerini elliyorsa o seni kötü seviyordur hemen bana gel söyle tarzında...

Eğer konu sahibinin eşi gercekten de cocuklarla sıkı fıkı olan bir adamsa önceden baska bir pimpirikli anne bu tarz bir ima ya da rahatsiz olmayi söylemiş olabilir. Bu önlemler bana tuhaf gelmedi.

Kaldı ki ben ve sevgilim de ileride bu tarz durumlarda aynı hassasiyeti göstericez büyük ihtimalle. Çünkü pedofili haberleri çok sık karşımıza çıkıyor ve artık aileler fazla fazla dikkatli oldu bu konuda herkes diken üstünde..
Hatta gecen gün bir kafede otururken bi cocuk gördük cok kısa bir sort giydirmisti annesi neredeyse beziyle aynıydı yani. Ilk önce ayy ne güzel ne tatlı diye konustuk, sonra bianda ikimizin de aklına geldi ilerde bu kadar kısa giydirirsen kızımıza seninle büyük tartışırım dedi hatta sevgilim. Etrafta birsürü pedofili manyak varken olabildiğince dikkat edelim diyip ciddilesti. O andan sonra da biz o cocugun etrafindan gecip gidenlere annesinden daha cok dikkat etmeye basladık, kalkana kadar diken üstündeydik adeta..

Konu sahibi de yengeyle mesafeliymis zaten başından beri. Büyük ihtimalle hafif kırık oldugunu farketmistir. E bu hassasiyetleri de birlesince... ben abisiyle konuşmasını tuhaf bulmadım.

Evet sadece konusmasi
Yada dikkat ediyorlar deniilince ne var bunda zaten olmasi gereken bu gibi bir sonuc cikiyor.

Fakat arkadaslar sanirim 16. Sayfada demislerdi
O yaziya bakinca durum sadece dikkat etme ve hassas yaklasma gibi gelmiyor bana.
Bilmiyorum belki okumussunuzdur
Buna ragmen boyle dusunuyorsunuzdur.
Olabilir.
Sonucta benim anladigim bu
sizin bu.

Sahsen kendi adima bazi arkadaslarin bazi arkadaslari -ti ye aldigi gibi uzman falan degilim bu konular da.

Kendimce yaziyorum, yorumluyorum.

Konu sahibi ve esinin tavirlarini normal
Bulmuyorum, dogru bulmuyorum
Hassaslik olduguna hic inanmiyorum.

Burada savunulan bazı yorumlara göre , o zaman dünya da çalışan insanda olmamalı.
Anne çalışıyor ise ; çocuğunu şartlara göre kreşe.. bakıcıya...anne ya da kayınvalideye vs..bırakmamalı . Yalnız kalacaklar çünkü.
Hatta babada çalışmamalı . Çünkü anne ile çocukta yalnız kalmamalı. (örneklerden yola çıkıyorsak aile içi ensest,tecavüzde anne baba örnekleride çok çünkü) hatta enişteden daha çok .

Acil bir işimiz ya da hastane vs durumumuzda hiç olmamalı . Çocuk kimseye bırakılmaz çünkü.

Ben bir çocuğun aile fertlerinden biri yalnız bırakılmama çabasını ... bu konuda özeni ... bu konu çevresinde baba ile defalarca konuşulmuş olmasını anlamadım , havada kalıyor o kısım .

O zaman sanki konu başlığı her şeyi özetliyor ?

Sapık mıyız biz ??? Bu nasıl zihniyet ???

Evet , ortada bu nasıl zihniyet denilecek sapkınlık doğuyor ama bu zihniyete hangi taraf sahip onu çözemedim .

burada degindiginiz güzel bi nokta var. Paranoyanin sınırı.
Onceden bu tarz seyler aklımıza gelmezdi. Vakalar cogaldikca insanlar tedirgin olmaya başladı. Ve bizden daha önce bozulan toplumlara dönüp baktığımızda bu paranoyanin orada daha yaygın olduğunu görürüz.
Yabancı arkadaşlarım var çocukları olan, onlarda böyle bir başkasının çocuğunu sevmek falan asla söz konusu değil. Konusacak bile bir şey yok ortada. En fazla saçı oksanabilir. O da biraz tanıyorsa :)

Şimdi biz her zamanki gibi sıkışmış ve arada kaldık.
Ne temiz kalan, iyi niyetli kisma haksızlık yapıp herkesi aynı degerlendirmek istiyoruz, ne de çocuğumuz zarar görsün istiyoruz.
Burada da olduğu gibi bir kısım nereye kadar? En yakında mi? Olur mu öyle sacmalık derken, bir kısım anne haklı djyebiliyor.
Bu bir geçiş süreci bence.

Yurtisinda kreste cogu anne veya baba cocuklarin dudandan opupde vedalasiyorlar.Yengen gorse herhalde kalp den giderdi. Allah sanada bir bebis nasip ederse yarin bir gun sonucta kucana alacak,ozamanda sen lafini yediririsin. Cocugun bedeni ne ki bir sarildimi her tarafini kapliyon saten.. Ailede cocugunuza ne kadar ilgi veriliyor diye konu acilmisti.. Sevmek dert sevmemek bir dert.:deli:

Çocuk annesine babasina,teyzesine,halasina,dayisina,amcasina,guvenmeyecekte kime guvenecek.ististanalar için cocuklarimizin psikolejisine zarar vermiş olmazmiyiz.çok da abarti buldum bu konuyu

şu konuya yazmayacağım diyorum ama dayanamayacağım.
arkadaşlar alo kendinize bi gelin rahmi alınan kadına git evlatlık al denilmez
manavdan elma al demiyorsunuz kadın ne alacağını ne almayacağını bilir dimi?
kararını vermek size mi düştü o size git çocuğunu evlatlık ver diyor mu bi kendinize gelin.
ikincisi de tacize uğradığını anlatmayan ne kadar insan varsa iftiraya uğrayan da bi o kadar insan var bu konudan kesinlikle bunu anladım
sabah programlarından öğrendikleri bir de insanlardan nefret eden biriyse
her an herkes bu iftirayı atabilir
dünyada kendinden başka herkesi hatta belki kendini bile tacizci gören kişiler var
allah sadece burada karşılaştırmış olsun bu kişilerle
Rahmi alinan kadina
Ben asla cocuk sahibi olamayacam lafiba ben evlatlik alabilecegini soledim, cocugum oldugu halde dusunuyorum
Olmayan biride neden annesi sevgisi bekleyen bunca kimsesiz varken boyle bir yol gostermiyeyim
Yegenini kendi dogurmadigi halde nasilda seviyor
Hani bir cocugu sevmemiz icin illa kendimizmi doguracaz
Bundaki art niyet neee
Cocuk sahibi olmanin baska yollarida var

Yengeyse rahmi olmayan kadina git kendin dogur demiş bu buyuk bir celiski ve
Sacmalik
Konu sahibi zaten bunun uzerinde durmuyor bile, nedensee
Yani onun takindigi konu biz sapikmiyiz kocama pislik dedi
Rahminin alindigini sonradan ekledi
Kiii
Bence en onemli nokta buydu
Sabah programlarinda san ki bir tek orda cocuk tacizi islenir
Arada aksam haberlerinde internette haber okuyorsa yenge soyle basini kaldirdiginda hergun her yerde oluyor bu haberler
Ve bizim millet farkli bir utopyadan bahsedilir gibi bahsediyor
Cocuk istismari direk kendi basina gelmeden yok o program yok bu program diye hafife aliyor, ama her yerde var malesef,
Kimsede cocugunu alip eve kapatmiyacak sadece herkes, cocuga karsi davranisina dikkat edicek
Bur nebze onune gecilmesi icin.
BULASICI HASTALIKLARDA NASIL KAPALI ORTAMLARDA DURMAYIN OPUSMEYIN SARILMAYIN DIYORLAR YA BIZDE DIKKAT EDIYORUZ ONLEM ALIYORUZ
BUN TUR HASTALIKGIN BELIRTISIDE YOK BU TUR HASTA INSANLARDAN SAKINMALARA ICIN BIZDE ONLEM ALICAZ BU MUCUK MUCUK OPUSUP SARILMA HUYUMUZDAN
MINCIKLAMA HUYUMUZDAN VAZGECICEZ

1-Konu sahibi yengenin ailede bilinipte 3-4 defa konusmaya gidilecek kadar onemsendigi rahatsizlik ne psikolojikmi daha once bilinen bir taciz vakasi mi var 2.evlilik ilk esten iskence dayakmi var siz neden uc defa yengeniz rahatsiz olmasin diye abi ile konustunuz

2-Hep yengeye yuklendik ama yenge sizin esinizden neden bu kadar nefret ediyor (esinizin cocuga degilde yengeyemi bir terbiyesizligi oldu)kadin sapik gibi goruyor esinizi

3-Abi ne edepsizlik olursa olsun cirkef diyede olsa neden ses cikarmadi yazida gunlerdir kafami kurcaliyor demissiniz ama sonra abimle konustuk esimle konustuk abim beni aradi falan yok konu kapanmis sanki
4-Ya konunuz fake yediniz bizi yada sizin anlatmadiginiz seyler var diye dusunuyorum

gece bu konuyla yattım,sabah bu konuyla kalktım.çok canım sıkıldı,çok üzüldüm.

birbirine karşı güvensiz bireyler,küçücük çocuğa bile pis elleriyle uzananan sapık zihniyettekiler...nereye gidiyoruz diyorum.

çok eskide kalmış olabilirim ama kapısını bile kilitlemeden yatan bir toplumduk biz.aynı bahçe içinde,gecekondularda,değil dayı,hala, enişte,komşu çocuklarıyla gece yarılarına kadar saklambaç oynayan,kimsenin kimseye kötü gözle bakmadığı,kimsenin kimseyi de potansiyel tecavüzcü olarak görmediği,çok mutlu çocuklardık biz.büyükler bize sarılır öper,biz komşunun çocuğunu,torununu kucağımızdan indirmeden severdik.

geldiğimiz nokta, cidden çok üzücü.kimse çocuğunu kucaktan kucağa dolaştırsın, demiyorum.evet dikkat etmeliyiz.benim de bir torunum olursa,paranoyakça davranabilirim.ama nereye kadar...kimden nasıl koruyabiliriz?konu sahibi mi haklı,yenge mi karar veremedim.ilk defa bir konuda,kararsız kaldım.

Ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Kadın taciz tecavüzlerinde de aynı şey söyleniyor. Eskiden böyle değildi. Malesef 3 aşağı 5 yukarı eskiden de böyleydi ama bilinirlik yoktu, medya internet sayesinde olayların bu kadar yayılması bilinmesi yoktu. N.C. ler gene tecavüze uğruyordu ama insanlar bilmediğinden ayaklanıp kamu olayına çeviremiyordu.
Sizin mutlu çocukluğunuzun belki de 5 apartman ötesinde şiddete ya da tacize uğrayan bir çocuk vardı. Şu anda da eniştesi ile amcası ile gayet tatlı ilişkisi olan mutlu çocuklar var mı var. Ama eskiden de olduğu gibi tacize uğrayan çocuklar da var. Ne mutluluk ne taciz dünün ya da bugünün konusu değil.
Pedofili, ensest bunlar yeni çıkan kavramlar değil ki. Eskiden de abisinden hamile kalan çocuklar oluyordu ama belki doktora erişimi bugünkü gibi değildi. Şimdi doktor hemen polise haber veriyor ve 2 saat içinde internet haberlerinden tüm Türkiye olayı duyuyor. Eskiden o bebekler doğar giderdi mesele de aile arasında halledilirdi.
Emin olun eskiden de vardı. Benim bildiğim bir çok örnek de var.

Ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Kadın taciz tecavüzlerinde de aynı şey söyleniyor. Eskiden böyle değildi. Malesef 3 aşağı 5 yukarı eskiden de böyleydi ama bilinirlik yoktu, medya internet sayesinde olayların bu kadar yayılması bilinmesi yoktu. N.C. ler gene tecavüze uğruyordu ama insanlar bilmediğinden ayaklanıp kamu olayına çeviremiyordu.
Sizin mutlu çocukluğunuzun belki de 5 apartman ötesinde şiddete ya da tacize uğrayan bir çocuk vardı. Şu anda da eniştesi ile amcası ile gayet tatlı ilişkisi olan mutlu çocuklar var mı var. Ama eskiden de olduğu gibi tacize uğrayan çocuklar da var. Ne mutluluk ne taciz dünün ya da bugünün konusu değil.
Pedofili, ensest bunlar yeni çıkan kavramlar değil ki. Eskiden de abisinden hamile kalan çocuklar oluyordu ama belki doktora erişimi bugünkü gibi değildi. Şimdi doktor hemen polise haber veriyor ve 2 saat içinde internet haberlerinden tüm Türkiye olayı duyuyor. Eskiden o bebekler doğar giderdi mesele de aile arasında halledilirdi.
Emin olun eskiden de vardı. Benim bildiğim bir çok örnek de var.
Benzer bir cevap yazacaktım, yorumunuza katılıyorum.

O zamanlarda da vardı sadece dillendiril(e)miyordu.

Madem yenge hanımın küçükken tacize uğradığı düşünülüyor bu kadın nasıl kalkmış "kendi doğursun onu elletsin" diyebiliyor çok hassas olduğu düşünülüyor ya nasıl dili varıyor başka bir çocuk için bunu söylemeye,
Bu kadın bildiğin edepsiz Terbiyesiz
Benimde 4,5 yaşında bir kızım var tabii ki bende öğretiyorum bazı şeyleri ama bunu ulu orta kızımın yakın akrabalarına hakaret ederek yapmıyorum en başta gerek olmadıkça mahrem yerlerine dokunmuyorum evde sadece ikimiz olsakta tuvaletteyken kapısını kapatıyorum kendini sevdirmek istemeyince onu zorlamıyorum çıplak dolaşmaktan rahatsız oluyor, utanıyor, kimsenin yanında soydurmıyorum 4,5 yaşında da olsa odasının kapısı kapalıyken çalıp girebilirmiyim diyorum önce ben bunları yapıyorum, çocuğa papağan gibi oramı elleyemezsin buramı elleyemezsin dedirtmek kolay

Merhabalar herkese,
Günlerdir aklıma takılan bir olayı artık anlatmalıydım.. Lütfen fikir verin bana..
Geçen hafta annemi ziyarete gittiğimde, abimler de bizi görmeye geldiler sağolsunlar bayadır görüşemediğimiz için. Abimin 3,5 yaşında da bir kızı var. İnsan hepsini ayrı ayrı özlüyor tabi..
Velhasıl; yemek yendi, çaylar içildi, oturuyoruz sohbet muhabbet. Ne güzel tüm ailem bir arada, seviniyorum. Babam bir odada, ablamın eşiyle muhabbette, annem ablamla mutfakta kendine meşgale bulmuş, eşimle abim ve eşi balkonda muhabbette, ben de yeğenimle salonda tabiri caizse oynaşıyorum. Özlemişim, mıncıklıyoruz birbirimizi, seviniyoruz oynuyoruz vs. Zaten hoşuna gidiyor oynanmak, ilgilenilmek.. Çocuk.. O sırada eşim balkon kapısından başını uzattı güldü "oh oh oynayın da bize de çay verin hanım hanııım" diye dalga geçti falan. Yeğenim de eşime o kadar düşkün ki size anlatamam. Onu görsün dünya duruyor. Xcim gel oyun oynayalım, Xcim onu yapalım, Xcim öyle, Xcim böyle. Adıyla hitap eder, ki bana da öyle, hala demiyor :) Onu gördü, ama balkona yollamıyorduk sigara içiyorlar diye, tutturdu "Xcim gel sen de burada otur beni oraya çıkarmıyorlar babam sigara içiyor orada". Eşim kıyamaz, "Tamam sultanım" dedi güldü hemen geldi sağolsun. Geldi koltuğa oturdu, hemen yanına kuruldu yeğenim. Başladı anlatmaya TV'deki çizgi filmi falan. "Bak bu kız bu çocuğun sınıf arkadaşı, adı şu" falan baya koyu muhabbetteler. O sırada abim de içeri geldi. Eşi de geldi ardından. Yeğenim TV'ye daldı vs derken eşimin kucağına doğru yattı, ayaklarını da bana doğru uzattı.
Ne olduysa ondan sonra oldu işte..
Yine bilmiş bilmiş bir şeyler anlatıyordu çizgi filmle ilgili, ben de "öyle miiiiii" dedim bacağını tuttum sıkar gibi. Hani sevmek için çocuğu hafif sıkıp sallarsınız ya. Sanırım anlamışsınızdır..
Ve yeğenim garip bir tepki verdi, bacağını çekti ani bir hareketle. "Ne oldu gıdıklandın mı?" dedim, ki biliyorum gıdıklanan bir çocuk değil. "Hayır, oralarıma dokunmamalısın" dedi. "Neden?" dedim. "Annem yasakladı" dedi. "Tamam B...cim" dedim kapadım konuyu.
Annesine döndüm. Hani açıklama bekler ya insan, ki tahmin ediyorum, çocuğuna mahrem yerlerini öğretmiş, herkesin dokunmaması gerektiğini, nerelerini mahrem olduğunu vs. Onları söylemesini falan bekledim ki içim rahatlasın, "Evet haklısın" diyeyim.
Bana dönüp, "Evet doğru söylüyor, kızımın bacağına öyle aklına esince dokunamazsın!" diye bağırdı.
"Efendim?" dedim. "Öyle bacağına, kalçasına, göğüslerine, bilmemneresine dokunamazsın benim çocuğumun" dedi tekrar. "Deminden beri balkondan sizi izliyorum, az önce oynarken her yerine dokundun kızımın, kendini de ellettin, gördüm" dedi.
İnanın hiç bir şey söyleyemedim. Hiç bir şey. Eşim, abim ve ben üçümüz de nutkumuz tutuldu kaldık.
Ve maalesef, daha bitmemişti..
"Ayrıca kocanın (eliyle eşimin kasık bölgesini işaret ederek) orasına yakın yatmasını da istemiyorum!" dedi.
Ki gerçekten yakın değildi, eşimin bacağında yatıyordu..
Sonra bir hışımla kalktı, yeğenimi kucağına aldı mutfağa ablamın yanına götürdü, sonra balkona çıktı sigara yaktı vs. Biz üçümüz abim, ben ve eşim biblo gibi kaldık salonda..
Ne kadar sonra bilmiyorum, abim kalktı, "Biz gidelim" gibi bir şey duydum sanırım, tam hatırlayamıyorum. Eşimle birbirimize bakakaldık. Eşim "Sakin ol" gibisinden bir hareket yaptı bana. Ki zaten kavga falan çıkarmam, o da biliyor, herkes biliyor. Yanlarına gidip konuşayım çözeyim dedim. Belki anneliktendir, yeğenim yeni okula başladı, belki onun tedirginliğidir vs diye alttan al dedim kendime. Tam balkona çıktım ki, balkonun köşesinde arkası dönüktü, karşısına abimi almış konuşuyordu.
Ve maalesef duydum konuştuklarının çoğunu.
"O kardeşine söyle, çocuğumu ellemesin, çok istiyorsa kendi yapsın bir tane millete elletsin, o pis herif(eşim) de uzak dursun benim kızımdan, dokunup durmasın, bir daha getirmem kardeşin falan dinlemem.." Duyduklarım bunlar.. sonra duramadım içeri girdim.. Ama tam girerken abimin bana o bakışı....

Ve benim eşimin 5 tane yeğeni var, 4'ü kız, kız çocuklarına nasıl yaklaşacağını bilir, benim yeğenimi de kendininkilerden ayırmaz. Özellikle böyle konularda çok hassastır.
Ve biz yine bir şey diyemedik..
Çünkü daha önce hele ki böyle bir konuda hiç muhatap olmamıştım onunla.
7 yıldır evliler, ben onu abimle tanıştığı ilk günden beri tanıyorum ve ilk günden beri mesafem ve duruşum hiç değişmedi. Bir tek gün görümcelik yapmadım, zaten evim barkım uzak, zihniyetim uzak, aklım uzak her şeyim uzak..

Bakın şunu anlıyorum. "Anne psikolojisi"
Benim çocuğum yok, tamam. Kız çocuğudur, hassas olunmalıdır, tamam. Dikkat edilmelidir, tamam. Öğretilmelidir, tamam. Belki çocuğum yok diye anlamıyorumdur, tamam. Ama bu kadar kötü muameleyi hak edecek bir şey yapmadım ben. Benim eşim onun çocuğunu üzecek, incitecek tek hareket yapmadı bugüne kadar!

Çocuğu olan, özellikle kız çocuğu olan kadınlara sormak istiyorum: Bu kadar hassasiyet normal mi? Sizin eşinizin kız kardeşine bu kadar tepki verdiğiniz oldu mu? Ya da benim çocuğum olsa ben de mi böyle tepki veririm? Şimdi mi anlamıyorum yani???

Ve ben bunları ne ablama ne anneme anlatabildim. Çünkü ikisi de zamanında kendisiyle fazla yüz göz olup hem taviz verip hem tartıştıkları için yine bir sürü olay çıkar, yine bir sürü huzursuzluk olur. Büyük ihtimalle bu abim ben ve eşim arasında kalacak ailemizde.

Ben, eşim ve abimin o balkondaki bakışı arasında kalacak..

Abimin o bakışını asla unutamam sanırım. O çaresiz, "arsızla uğraşamayan" bakışı.. 46 yaşında, gözleri dolan, kendinden 15 yaş küçük kız kardeşinden bakışıyla özür dilemek zorunda hisseden bakışı..
Kiz

Merhabalar herkese,
Günlerdir aklıma takılan bir olayı artık anlatmalıydım.. Lütfen fikir verin bana..
Geçen hafta annemi ziyarete gittiğimde, abimler de bizi görmeye geldiler sağolsunlar bayadır görüşemediğimiz için. Abimin 3,5 yaşında da bir kızı var. İnsan hepsini ayrı ayrı özlüyor tabi..
Velhasıl; yemek yendi, çaylar içildi, oturuyoruz sohbet muhabbet. Ne güzel tüm ailem bir arada, seviniyorum. Babam bir odada, ablamın eşiyle muhabbette, annem ablamla mutfakta kendine meşgale bulmuş, eşimle abim ve eşi balkonda muhabbette, ben de yeğenimle salonda tabiri caizse oynaşıyorum. Özlemişim, mıncıklıyoruz birbirimizi, seviniyoruz oynuyoruz vs. Zaten hoşuna gidiyor oynanmak, ilgilenilmek.. Çocuk.. O sırada eşim balkon kapısından başını uzattı güldü "oh oh oynayın da bize de çay verin hanım hanııım" diye dalga geçti falan. Yeğenim de eşime o kadar düşkün ki size anlatamam. Onu görsün dünya duruyor. Xcim gel oyun oynayalım, Xcim onu yapalım, Xcim öyle, Xcim böyle. Adıyla hitap eder, ki bana da öyle, hala demiyor :) Onu gördü, ama balkona yollamıyorduk sigara içiyorlar diye, tutturdu "Xcim gel sen de burada otur beni oraya çıkarmıyorlar babam sigara içiyor orada". Eşim kıyamaz, "Tamam sultanım" dedi güldü hemen geldi sağolsun. Geldi koltuğa oturdu, hemen yanına kuruldu yeğenim. Başladı anlatmaya TV'deki çizgi filmi falan. "Bak bu kız bu çocuğun sınıf arkadaşı, adı şu" falan baya koyu muhabbetteler. O sırada abim de içeri geldi. Eşi de geldi ardından. Yeğenim TV'ye daldı vs derken eşimin kucağına doğru yattı, ayaklarını da bana doğru uzattı.
Ne olduysa ondan sonra oldu işte..
Yine bilmiş bilmiş bir şeyler anlatıyordu çizgi filmle ilgili, ben de "öyle miiiiii" dedim bacağını tuttum sıkar gibi. Hani sevmek için çocuğu hafif sıkıp sallarsınız ya. Sanırım anlamışsınızdır..
Ve yeğenim garip bir tepki verdi, bacağını çekti ani bir hareketle. "Ne oldu gıdıklandın mı?" dedim, ki biliyorum gıdıklanan bir çocuk değil. "Hayır, oralarıma dokunmamalısın" dedi. "Neden?" dedim. "Annem yasakladı" dedi. "Tamam B...cim" dedim kapadım konuyu.
Annesine döndüm. Hani açıklama bekler ya insan, ki tahmin ediyorum, çocuğuna mahrem yerlerini öğretmiş, herkesin dokunmaması gerektiğini, nerelerini mahrem olduğunu vs. Onları söylemesini falan bekledim ki içim rahatlasın, "Evet haklısın" diyeyim.
Bana dönüp, "Evet doğru söylüyor, kızımın bacağına öyle aklına esince dokunamazsın!" diye bağırdı.
"Efendim?" dedim. "Öyle bacağına, kalçasına, göğüslerine, bilmemneresine dokunamazsın benim çocuğumun" dedi tekrar. "Deminden beri balkondan sizi izliyorum, az önce oynarken her yerine dokundun kızımın, kendini de ellettin, gördüm" dedi.
İnanın hiç bir şey söyleyemedim. Hiç bir şey. Eşim, abim ve ben üçümüz de nutkumuz tutuldu kaldık.
Ve maalesef, daha bitmemişti..
"Ayrıca kocanın (eliyle eşimin kasık bölgesini işaret ederek) orasına yakın yatmasını da istemiyorum!" dedi.
Ki gerçekten yakın değildi, eşimin bacağında yatıyordu..
Sonra bir hışımla kalktı, yeğenimi kucağına aldı mutfağa ablamın yanına götürdü, sonra balkona çıktı sigara yaktı vs. Biz üçümüz abim, ben ve eşim biblo gibi kaldık salonda..
Ne kadar sonra bilmiyorum, abim kalktı, "Biz gidelim" gibi bir şey duydum sanırım, tam hatırlayamıyorum. Eşimle birbirimize bakakaldık. Eşim "Sakin ol" gibisinden bir hareket yaptı bana. Ki zaten kavga falan çıkarmam, o da biliyor, herkes biliyor. Yanlarına gidip konuşayım çözeyim dedim. Belki anneliktendir, yeğenim yeni okula başladı, belki onun tedirginliğidir vs diye alttan al dedim kendime. Tam balkona çıktım ki, balkonun köşesinde arkası dönüktü, karşısına abimi almış konuşuyordu.
Ve maalesef duydum konuştuklarının çoğunu.
"O kardeşine söyle, çocuğumu ellemesin, çok istiyorsa kendi yapsın bir tane millete elletsin, o pis herif(eşim) de uzak dursun benim kızımdan, dokunup durmasın, bir daha getirmem kardeşin falan dinlemem.." Duyduklarım bunlar.. sonra duramadım içeri girdim.. Ama tam girerken abimin bana o bakışı....

Ve benim eşimin 5 tane yeğeni var, 4'ü kız, kız çocuklarına nasıl yaklaşacağını bilir, benim yeğenimi de kendininkilerden ayırmaz. Özellikle böyle konularda çok hassastır.
Ve biz yine bir şey diyemedik..
Çünkü daha önce hele ki böyle bir konuda hiç muhatap olmamıştım onunla.
7 yıldır evliler, ben onu abimle tanıştığı ilk günden beri tanıyorum ve ilk günden beri mesafem ve duruşum hiç değişmedi. Bir tek gün görümcelik yapmadım, zaten evim barkım uzak, zihniyetim uzak, aklım uzak her şeyim uzak..

Bakın şunu anlıyorum. "Anne psikolojisi"
Benim çocuğum yok, tamam. Kız çocuğudur, hassas olunmalıdır, tamam. Dikkat edilmelidir, tamam. Öğretilmelidir, tamam. Belki çocuğum yok diye anlamıyorumdur, tamam. Ama bu kadar kötü muameleyi hak edecek bir şey yapmadım ben. Benim eşim onun çocuğunu üzecek, incitecek tek hareket yapmadı bugüne kadar!

Çocuğu olan, özellikle kız çocuğu olan kadınlara sormak istiyorum: Bu kadar hassasiyet normal mi? Sizin eşinizin kız kardeşine bu kadar tepki verdiğiniz oldu mu? Ya da benim çocuğum olsa ben de mi böyle tepki veririm? Şimdi mi anlamıyorum yani???

Ve ben bunları ne ablama ne anneme anlatabildim. Çünkü ikisi de zamanında kendisiyle fazla yüz göz olup hem taviz verip hem tartıştıkları için yine bir sürü olay çıkar, yine bir sürü huzursuzluk olur. Büyük ihtimalle bu abim ben ve eşim arasında kalacak ailemizde.

Ben, eşim ve abimin o balkondaki bakışı arasında kalacak..

Abimin o bakışını asla unutamam sanırım. O çaresiz, "arsızla uğraşamayan" bakışı.. 46 yaşında, gözleri dolan, kendinden 15 yaş küçük kız kardeşinden bakışıyla özür dilemek zorunda hisseden bakışı..
ohaaa kadının içi fesat be slak yuh be ben olsam dalarım kadına sapık olan sapık düsünceleri olan o.

Benzer bir cevap yazacaktım, yorumunuza katılıyorum.

O zamanlarda da vardı sadece dillendiril(e)miyordu.

Ben dünden beri yorum yapmak istemiyorum. Çünkü konu çok hassas bir konu. Her şeyi tüm açıklığı ile bilemeyiz. Bilemeden de o haklı bu haklı diyemeyiz. Yani ne desek bir tarafın günahını alma durumu var ve ortada çok çok hassas bir konu var.
Bir tarafım bir kadın durduk yerde biri için pis adam çocuğumdan uzak dursun der mi diyor. Sonra bir tarafım kkda ne paranoyakça düşünceler var belki cidden ortada bir şey yok diyor sonra bir tarafım o zaman konu sahibi neden bin kere bir durum olursa söyle demiş diyor sonra biri belki kadın el sıkmayan muhafazakar biridir önlem için sormuştur diyince belki öyledir diyor. Belki acaba öyle mi lerle yorum yapılacak bir konu değil ki. Konu çok çok hassas.

Son düzenleme:
Back