• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Hala anlayamıyorum bir halaya bu laflar ediliyor ve bu kadını haklı görenler oluyor :110: ki konu sahibinin çocuğu olamıyacağını kesin biliyor bu kadın ve kendi doğursunda herkese elletsin gibi iğrenç bir laf ediyor :KK12:

Bide konu sahibi gelin hanım kapalımı belki kız çocuğu sonuçta başka bir erkekle yakın olsun istemiyordur var böyle insanlar çünkü etrafımda enişte el demek :KK51: hoş bu zamana kadar söylerdi heralde aman yok ya ben bilemiyorum hiç aklım almıyor :silah:

şu konuya yazmayacağım diyorum ama dayanamayacağım.
arkadaşlar alo kendinize bi gelin rahmi alınan kadına git evlatlık al denilmez
manavdan elma al demiyorsunuz kadın ne alacağını ne almayacağını bilir dimi?
kararını vermek size mi düştü o size git çocuğunu evlatlık ver diyor mu bi kendinize gelin.
ikincisi de tacize uğradığını anlatmayan ne kadar insan varsa iftiraya uğrayan da bi o kadar insan var bu konudan kesinlikle bunu anladım
sabah programlarından öğrendikleri bir de insanlardan nefret eden biriyse
her an herkes bu iftirayı atabilir
dünyada kendinden başka herkesi hatta belki kendini bile tacizci gören kişiler var
allah sadece burada karşılaştırmış olsun bu kişilerle

Her sayfayi okuyamadim, belki tavsiye eden olmuştur;
Arayın yengenizi, ben senin de uygun bulduğun bir Pedagog la birlikte gidip görüşmek istiyorum, yeğenime zarar vermiş olma fikri beni çok üzdü, gidelim anlatalım, nasıl davranacagimizi öğretsin deyin getirin

Olayın anlatınca bakalım ulu orta öyle çirkin bir üslupla uyarması, ellersin, ellettin vs demesi ne kadar doğruymus!

Bunun eğitimle falan alakası yok. Oğlum var bende tedirginim bu konudan, kimseyle yalnız bırakmam vs. Ama aklı keseceği yaşta onun yanında böyle çirkin ifadelerle öz be öz halasini da zan altında bırakmam. Bu nedir allah aşkına
Kimse kusura bakmasın tacize ugramis dahi olsa yapamaz. Bu onun bahanesi olamaz. Eğitim sadece bu değildir. Her seyin yolu yordami var. Bu şekilde giderse paranoyak, kendine güvensiz, pisirik, sinmiş bir çocuk yetistirmis olur.
dreamtheater34 dreamtheater34

Çocuğun yanında size söylediği elleme ile ilgili laflar o çocuğun tacize uğrama ihtimali kadar zararlı. Çok iğrenç konuşmuş. Annene ve ablana anlatmalıydın mevzuyu. Bu çocuğun bu kadar ayrıntı bilmesine gerek yok. Mahremi öğretmemiş cinselliği öğretmiş resmen ya bu ne. :o bir daha ne onlarla ne de yeğeninle görüş abine de üzülme kaypaklık yapmış o bakışlarla. orda sesini çıkarsaydı yengen gibi düşünmüyosa. Sustursaydı.

şu konuya yazmayacağım diyorum ama dayanamayacağım.
arkadaşlar alo kendinize bi gelin rahmi alınan kadına git evlatlık al denilmez
manavdan elma al demiyorsunuz kadın ne alacağını ne almayacağını bilir dimi?
kararını vermek size mi düştü o size git çocuğunu evlatlık ver diyor mu bi kendinize gelin.
ikincisi de tacize uğradığını anlatmayan ne kadar insan varsa iftiraya uğrayan da bi o kadar insan var bu konudan kesinlikle bunu anladım
sabah programlarından öğrendikleri bir de insanlardan nefret eden biriyse
her an herkes bu iftirayı atabilir
dünyada kendinden başka herkesi hatta belki kendini bile tacizci gören kişiler var
allah sadece burada karşılaştırmış olsun bu kişilerle

Konu sahibinin Rahmi mi alınmış. Çok geçmiş olsun. Konu Sahibi ve eşi için o çocuk sahip olamayacaklari çocuk yerine geçmiş demektir. Her yeni bilgi de olaya bakış açım 180 derece değişiyor yaa. Çok bunaltti bu konu

Yengenizin üslubu çok çirkin.

Mahremiyet eğitimi tabi ki gerekli, biz de veriyoruz bunu çocuğumuza. Gerektiğinde tepki vermesini de istiyoruz ama böyle değil.

"Dream' cim biz çocuğa mahremiyet eğitimi veriyoruz. Birilerinin onun mahrem bölgelerine dokunmasının ne kadar kötü olduğunu anlattığımız bir dönemde sizin bunu yapmanız çocuğun kafasını karıştırır, birilerine yasak birilerine değil mi diye düşünüp kavram kargaşası yaşamaması için dikkatli olalım artık, biz de dikkatliyiz bu konuda" gibi bir üslup kullanmış olsa gayet olumlu ve anlaşılabilir olurdu. Ama düşmanca tavırları ve size sapıkmışsınız gibi davranması, üstelik bunu çocuğun yanında yapması çok çok çirkin. Yengenize mesafe koyun ama abinizin suçu yok bence. Olayı daha da çirkinleştirmemek için susmuş gibi geldi sadece

Bende onu diyorum
O an hosuna gitmeyen bir hareket olduysa
Esini cekersin canim dikkatli ol der gecersin.
Yenge daha hamileyken
Nasil davranacaklarinin muhasebesini yapmislar.
Konusmuslar bunlari yani.

3 kez gidip mesafe koyabiliriz bebeginize denilmis. Yetmemis bak varsa bisey lutfen soyleyin, esimle ilgili bir rahatsizlik olursa
Haberimiz olsun, bak ölümü görün soylemezsenize baglamislar resmen.

Valla ben olsam suphe etmeyecegim varsa da ederim.
Zorla kafalarina sokmus gibiler.

o konu cidden değişik, yani bu çocuk 3.5 yaşında, 3 senede 3 kere abiyle istersen söyle olsun istersen böyle yapalım muhabbeti yapılmış, neden yani, benim hiç aklıma gelmez bana biri sürekli bunları söylese de aklıma düşer açıkçası, esegin aklına karpuz kabuğu düşürmek denir ya..

İkinci sıkıntı da şu, abi rahatsız değilse bile demek ki yenge baştan beri rahatsızdı, o geceki durumda patlaması oldu

Valla konunun basinda ki yorumlarim duruyor
Yengeye cahil bile dedim yani.

Ama oyle seyler soyluyor ki
Bir noktadan aldi beni bambaska bir noktaya getirdi.

Esini belki bilmeyerek ama bu konuma sokan, suphe edilecek duruma getiren
Tamamen kendisi olmus.

Ben de öyleyim şu noktada, düşünemiyorum abime 3 kere durduk yere mesafe koyalım falan dediğimi

Yengeyle sorun yoktu demiş ama ya o potansiyel vardı ki varsa abiyi değil onu rahatlamak gerekirdi, ama sorun gerçekten yoksa neden yapıldı o konuşmalar

Eşim çocukla yalnız kalamaz değil kalmaz kendisi o ortamı yaratmaz minvalinde bişeyler yazdı konu sahibi, kimsenin soru soran bakışlaryıla uğraşamam demiş, daha önce oldu mu ki enisteye karşı bi itham bir soru soran bakış bir ima...

Olay kurgusu öyle gibi görünüyo resmin bütününde, daha önce bi rahatsızlık olmuş karşı taraftan, sonraki zamanlarda konu sahibi artık rahatsınız değil mi gibisine abisiyle o konuşmaları yapmış rahat degilseniz mesafe koyalım vs vs

Burdan şu durumda görünen o

yengen fesat,yengen sapik fikirli..
3.5 yas nedir yahu...
mahrem yerlerine dokunulmaz tabi ki ama bacakta bisey yok..
o zmn kimse cocugunu kucagina alip sevmesin..
bu sefer de benim cocugumu kimse sevmiyo diye dovunmesin
sacini basini yolasim geldi cirkefin...
ilk kez biyle bi tepki gordum...

gece bu konuyla yattım,sabah bu konuyla kalktım.çok canım sıkıldı,çok üzüldüm.

birbirine karşı güvensiz bireyler,küçücük çocuğa bile pis elleriyle uzananan sapık zihniyettekiler...nereye gidiyoruz diyorum.

çok eskide kalmış olabilirim ama kapısını bile kilitlemeden yatan bir toplumduk biz.aynı bahçe içinde,gecekondularda,değil dayı,hala, enişte,komşu çocuklarıyla gece yarılarına kadar saklambaç oynayan,kimsenin kimseye kötü gözle bakmadığı,kimsenin kimseyi de potansiyel tecavüzcü olarak görmediği,çok mutlu çocuklardık biz.büyükler bize sarılır öper,biz komşunun çocuğunu,torununu kucağımızdan indirmeden severdik.

geldiğimiz nokta, cidden çok üzücü.kimse çocuğunu kucaktan kucağa dolaştırsın, demiyorum.evet dikkat etmeliyiz.benim de bir torunum olursa,paranoyakça davranabilirim.ama nereye kadar...kimden nasıl koruyabiliriz?konu sahibi mi haklı,yenge mi karar veremedim.ilk defa bir konuda,kararsız kaldım.

Ben konu sahibin mevzu eşine dönünce böyle olmayan şeyleri olmuş gibi açıkladığını inanıyorum. Yani o kadar hassasım ki bu konuda o yüzden abimle böyle bi konuşma yaptım demek istiyor. Aslında çok hassasım mesajı verirken insanlar da durup dururken neden bu mevzuları gündeme getirdiğini anlamaya çalışıyor. Çok inanmadım açıkçası. Sence shapee shapee

Ben kafami karistirdiktan sonra
Kendisine
Ya ne kadar hassas oldugunuzu kanitlamak
Adina iyice batiriyosun
Yada sen esine guvenmiyorsun ve
Bu konuda ekstra caba gostererek
Dikkat cekip insanlari tedirdin ediyorsun
Diye belirttim.

Ikisinden biri.

o konu cidden değişik, yani bu çocuk 3.5 yaşında, 3 senede 3 kere abiyle istersen söyle olsun istersen böyle yapalım muhabbeti yapılmış, neden yani, benim hiç aklıma gelmez bana biri sürekli bunları söylese de aklıma düşer açıkçası, esegin aklına karpuz kabuğu düşürmek denir ya..

İkinci sıkıntı da şu, abi rahatsız değilse bile demek ki yenge baştan beri rahatsızdı, o geceki durumda patlaması oldu

Sende mi leylaa :)

Karistin dil mi. Yani karismamak mumkun degil. Konu sahibine ayy ne hassas kadin
Ne kadar dusunceli diyemiyorum.
Hassaslik benim acimdan asla boyle bisey degil.
Reel de boyle birsey yasasam
Bir arkadasim da olabilir bu kim oldugu onemli degil
Yasini doldurmamis cocugumla ilgili
Boyle bir yaklasimda bulunsalar
Tedirgin ve rahatsiz olurum.
Kendilerinden korkuyolar gibi gelir.

Cok ilginc buluyorum.
Konunun basinda farkli, sonunda farkli
Telden caldigim tek konu bu oldu sanirim.

gece bu konuyla yattım,sabah bu konuyla kalktım.çok canım sıkıldı,çok üzüldüm.

birbirine karşı güvensiz bireyler,küçücük çocuğa bile pis elleriyle uzananan sapık zihniyettekiler...nereye gidiyoruz diyorum.

çok eskide kalmış olabilirim ama kapısını bile kilitlemeden yatan bir toplumduk biz.aynı bahçe içinde,gecekondularda,değil dayı,hala, enişte,komşu çocuklarıyla gece yarılarına kadar saklambaç oynayan,kimsenin kimseye kötü gözle bakmadığı,kimsenin kimseyi de potansiyel tecavüzcü olarak görmediği,çok mutlu çocuklardık biz.büyükler bize sarılır öper,biz komşunun çocuğunu,torununu kucağımızdan indirmeden severdik.

geldiğimiz nokta, cidden çok üzücü.kimse çocuğunu kucaktan kucağa dolaştırsın, demiyorum.evet dikkat etmeliyiz.benim de bir torunum olursa,paranoyakça davranabilirim.ama nereye kadar...kimden nasıl koruyabiliriz?konu sahibi mi haklı,yenge mi karar veremedim.ilk defa bir konuda,kararsız kaldım.

Hunter bende üç aşağı beş yukarı benzer hislerle okudum konuyu .

Artık çok çirkin şeyler duyuyoruzla , eee ölelim mi herkese ve özellikle sevip güvendiğimiz aile fertlerine de sapık gözüyle mi bakalım arasında gidip geldim .

Ama bu konu özelinde ince detaylar var bence .

-Olay bir kere fazla büyümüş , çocuğun yanında bir cümle ile anne konuyu kapatıp, yaa halası kızımla özel bölgeleri konuştuk biz diyebilir halaya bir göz kırpabilirdi mesela.
Ardından bolca çıktıkları sigara içme molasında , konuyu anlatabilir halaya... şimdi ben ona özel bölgelerin var / insanlar sana kafasına estiği gibi dokunamaz , yine de bunu yapan olursa bana haber dedim ... daha küçük kim bu insanlar ayrımını yapamıyor ... eee dedemde mi halamda mı ? komşu Ayşe teyzemde miiiii ? diye kafası karışıyor . O yüzden öyle tepki verdi sana bacağına dokununca , bu dönem kişiler ve dokunmanın şekli kafasında oturana kadar böyle ... diyebilirdi mesela .

-Dememiş demediği gibi , bir sıkıntısı var gibi "pis adam" gibi çok kötü bir sıfat kullanmış. Bir insan bir insanın "pis adam" olduğunu niye düşünür ?

-Hele konu sahibinin 2-3 kez bu konuyu abisi ile konuşması ... özellikle yalnız bırakmamak için enişte/yeğeni dikkat etmeleri ? Aşırı ince düşünce mi başka bir şey mi çözemedim ?

Yengeniz iyi bi anne. Ama bi birey olrak cok sacma bi kadin. Dengesizlik daniskasi. Abiniz adina uzuldum. Benim yengemde biraz pinpirikli bi annedir. Birden acaba bizde boyle oluruz ilerde dedim. Ama insallah olmaz. Hadi sizin esinizle bi kiz cocugu sinirlarini anliyorum. Ama siz halasisiniz. Ne yapabilirsinizki kendi oz yigeninize?

Sende mi leylaa :)

Karistin dil mi. Yani karismamak mumkun degil. Konu sahibine ayy ne hassas kadin
Ne kadar dusunceli diyemiyorum.
Hassaslik benim acimdan asla boyle bisey degil.
Reel de boyle birsey yasasam
Bir arkadasim da olabilir bu kim oldugu onemli degil
Yasini doldurmamis cocugumla ilgili
Boyle bir yaklasimda bulunsalar
Tedirgin ve rahatsiz olurum.
Kendilerinden korkuyolar gibi gelir.

Cok ilginc buluyorum.
Konunun basinda farkli, sonunda farkli
Telden caldigim tek konu bu oldu sanirim.

bu konu da arada kalan tek kişi siz değilsiniz.hepimiz de,acabalar oluştu.konu sahibinin sonraki açıklamasını,kendilerini anlatmaya çalışırken ki, abartması olarak düşünüyorum.aksi takdirde,yenge çocuğunu korumak için 3 yaşını beklemezdi.ağabeyin sessiz kalması,yani kızına karşı,enişteden bir tehlike görüp,çıkıp balkonda sigara içmesi de ayrı bir muamma.

ben de oluşan genel kanıya göre,yenge,kızını haladan ve enişteden kıskanıyordu.yani onların çocuğu olmayacak,çok severlerse,kızım da onlara çok bağlanır,beni sevmez diye düşünmüş olabilir.böyle insanların da var olduklarını düşünerek,karasızlığın dibine vurdum bu konuda.

Abiniz sizi olaydan sonra özür dileme mahiyetinde aradımi mesela???

Back