• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

Hayır.
O psikolojiyle daha da büyük koruma kalkanı planlardım sanırım.
Dediğim gibi anne olmaya niyetim yok ama eğer ki bir bebem olsaydı kız ya da erkek farketmez büyük ihtimalle @pelin- yolundan giderdim.

abartılı koruyan kollayan anne modeli çocuğun ilerdeki hayatına olumsuzluk olarak geri döneceğini düşünüyorum
bunu abartmadan dengeyi sağlayabilen anne modeli idealdir

Çingeneye yetki vermişler, tutmuş ilk babasını vurmuş..

Hesabı olmuş bu da..

Mantık doğru da, seviye yok.

yengenizin tepkisi aşırı ben altında başka şeyler olduğunu düşünüyorum. ya kendisi bişey yaşadığı yada eşinizden kaynaklı bi sıkıntı var ortada. ben yerinizde olsam bu konuyu kesinlikle kapatmam irdelerim alır karşıma kadınla konuşurdum bi şekilde cevaba ulaşırım. yok sebepsiz sadece çirkefliği den böyle bişey yaptıysa eşime bana böyle iftiralarda ithamlarda bulunan kişiyle ne ölüme ne ölüne der yaptığının hatasını anlayıp kapıma gelene kadar konuşmazdım. merak ettiğim hadi siz ses çıkarmadınız böyle bir itham karşısında eşiniz nasıl ses çıkarmadı. Benim eşim olsa ağzına geleni söyler orayı terk ederdi.

abartılı koruyan kollayan anne modeli çocuğun ilerdeki hayatına olumsuzluk olarak geri döneceğini düşünüyorum
bunu abartmadan dengeyi sağlayabilen anne modeli idealdir
Ben doğru olduğumu savunmuyorum zaten.
Şükürler olsun hiç bir acı tecrübem olmadığı halde takıntılı olduğumu kabul ediyorum.
Gerçekten çok kötü bir zamandayız ve onlar çok savunmasızlar...

Ne kadar cahilce seviyesiz bi tepki yengeniz ne mezunu merak ettim cahilce tavirda son nokta he mazide bi yarasi vardır psikolojisi bozuktur o ayri...

Çocuğa mahremi ogreteyim derken saygıyı öğretmeyi es geciyo sanirim. Çocuğun gözü önünde yasanmasaymis keşke.
Ayrıca her zaman savunduğum bisey var. Bazen mahrem, ayıp, günah derken ters tepiyo durum. İdrak edemeyecek yaştaki çocuğa aşırı bi tutum olduğunda çocukta daha fazla merak oluyo. Belki gayet normal karşılayacağı bi bacağa dokunma durumunu çocuk sapıklık, elleme, oksama vs. olarak algiliyo. Tabiki mahremi öğretmek lazım ama anlayacak yasa geldiği zaman. Zaten bu yaştaki çocuk annesiz babasız bi yerde bulunmaz. Şu an anne babası onu sakinir yaşı gelince anlatılır konuşulur çocuk kendini sakinir.

benim kızım 6 yaşında bende anlayacagı dilden anlattım mesela abimizin yanında bile iç çamaşırını değiştirmem mahremiyet özel bölgesi kavramını anlasın diye ama hiç bir zaman amcalarının dayı larının sevmesindwn rahatsız olmadım kızımda dizlerine yatar dayıları saçlarıyla oynar yengeniz verdiği tepkiye versem eminim ne evime girerler ne de kızıma yaklaşırlar, böyle bir olay karşısında sizin kadar sakin kalmazlardı

Ben doğru olduğumu savunmuyorum zaten.
Şükürler olsun hiç bir acı tecrübem olmadığı halde takıntılı olduğumu kabul ediyorum.
Gerçekten çok kötü bir zamandayız ve onlar çok savunmasızlar...
evet gerçek olan bu
senin yada benim çocuğumun çok fazla korumaya ihtiyacı yok evi ona gelecek sağlayacak ortamı seven ailesi var bir çoğumuzun çocuklarının
asıl tehlikede olan sahipsiz parkta trafikte orda burada 3 ile 15 yaş arası çocuklar bunların potansiyel sapıklarla karşılaşma olasılığını düşününce ne kadar yersiz yere endişeleniyoruz
onlar bizim yani insanlığın çocukları ne kadarda duyarlıyız

Yengenin verdiği tepkiler bir yere kadar anlaşılabilir ama bir yerden sonra çığırından çıkmış resmen kadın...

Annelik iç güdüsü desem asla değil, yobazlık desem buda değil, kıskanıyor desem zannetmiyorum....

Ortada başka birsey var yengene batan birşey var çocuk burada kadının patlamasına bahane olmuş...

Ama abinden beklerdim doğrusu hadi eşini geçiyorum en azından "sen ne biçim konuşuyorsun o benim kardeşim ve benim çocugumun halası, sen benim çocuğumu halasından uzaklaştıramazsın" demeliydi...
Kadın edepsiz ama belliki ne olsa üste çıkmayı başarabilen cinsten...

konu sahıbın 16. sayfadakı yorumunu okudum az önce.
anlamadıgım şey neden abinle bu tarz konusmalar yaptıgın? hem çocuk eşinle yalnız kalsa ne olur
gercekten bazı seylerı anlamadım ben.
Ben konu sahibin mevzu eşine dönünce böyle olmayan şeyleri olmuş gibi açıkladığını inanıyorum. Yani o kadar hassasım ki bu konuda o yüzden abimle böyle bi konuşma yaptım demek istiyor. Aslında çok hassasım mesajı verirken insanlar da durup dururken neden bu mevzuları gündeme getirdiğini anlamaya çalışıyor. Çok inanmadım açıkçası. Sence @shapes

Konuda bariz kopukluk var . Kendimi konu sahibinin yerine koydum da ben abiyle konusmayi tercih ederdim. Yengesinin asiri korumaci tavri degil de uslubu hayli tartisilir. Arastirilmasi gerekiyor. Gerekirse gorusulmez ama bu konunun aciga cikmasi sart.

Merhabalar herkese,
Günlerdir aklıma takılan bir olayı artık anlatmalıydım.. Lütfen fikir verin bana..
Geçen hafta annemi ziyarete gittiğimde, abimler de bizi görmeye geldiler sağolsunlar bayadır görüşemediğimiz için. Abimin 3,5 yaşında da bir kızı var. İnsan hepsini ayrı ayrı özlüyor tabi..
Velhasıl; yemek yendi, çaylar içildi, oturuyoruz sohbet muhabbet. Ne güzel tüm ailem bir arada, seviniyorum. Babam bir odada, ablamın eşiyle muhabbette, annem ablamla mutfakta kendine meşgale bulmuş, eşimle abim ve eşi balkonda muhabbette, ben de yeğenimle salonda tabiri caizse oynaşıyorum. Özlemişim, mıncıklıyoruz birbirimizi, seviniyoruz oynuyoruz vs. Zaten hoşuna gidiyor oynanmak, ilgilenilmek.. Çocuk.. O sırada eşim balkon kapısından başını uzattı güldü "oh oh oynayın da bize de çay verin hanım hanııım" diye dalga geçti falan. Yeğenim de eşime o kadar düşkün ki size anlatamam. Onu görsün dünya duruyor. Xcim gel oyun oynayalım, Xcim onu yapalım, Xcim öyle, Xcim böyle. Adıyla hitap eder, ki bana da öyle, hala demiyor :) Onu gördü, ama balkona yollamıyorduk sigara içiyorlar diye, tutturdu "Xcim gel sen de burada otur beni oraya çıkarmıyorlar babam sigara içiyor orada". Eşim kıyamaz, "Tamam sultanım" dedi güldü hemen geldi sağolsun. Geldi koltuğa oturdu, hemen yanına kuruldu yeğenim. Başladı anlatmaya TV'deki çizgi filmi falan. "Bak bu kız bu çocuğun sınıf arkadaşı, adı şu" falan baya koyu muhabbetteler. O sırada abim de içeri geldi. Eşi de geldi ardından. Yeğenim TV'ye daldı vs derken eşimin kucağına doğru yattı, ayaklarını da bana doğru uzattı.
Ne olduysa ondan sonra oldu işte..
Yine bilmiş bilmiş bir şeyler anlatıyordu çizgi filmle ilgili, ben de "öyle miiiiii" dedim bacağını tuttum sıkar gibi. Hani sevmek için çocuğu hafif sıkıp sallarsınız ya. Sanırım anlamışsınızdır..
Ve yeğenim garip bir tepki verdi, bacağını çekti ani bir hareketle. "Ne oldu gıdıklandın mı?" dedim, ki biliyorum gıdıklanan bir çocuk değil. "Hayır, oralarıma dokunmamalısın" dedi. "Neden?" dedim. "Annem yasakladı" dedi. "Tamam B...cim" dedim kapadım konuyu.
Annesine döndüm. Hani açıklama bekler ya insan, ki tahmin ediyorum, çocuğuna mahrem yerlerini öğretmiş, herkesin dokunmaması gerektiğini, nerelerini mahrem olduğunu vs. Onları söylemesini falan bekledim ki içim rahatlasın, "Evet haklısın" diyeyim.
Bana dönüp, "Evet doğru söylüyor, kızımın bacağına öyle aklına esince dokunamazsın!" diye bağırdı.
"Efendim?" dedim. "Öyle bacağına, kalçasına, göğüslerine, bilmemneresine dokunamazsın benim çocuğumun" dedi tekrar. "Deminden beri balkondan sizi izliyorum, az önce oynarken her yerine dokundun kızımın, kendini de ellettin, gördüm" dedi.
İnanın hiç bir şey söyleyemedim. Hiç bir şey. Eşim, abim ve ben üçümüz de nutkumuz tutuldu kaldık.
Ve maalesef, daha bitmemişti..
"Ayrıca kocanın (eliyle eşimin kasık bölgesini işaret ederek) orasına yakın yatmasını da istemiyorum!" dedi.
Ki gerçekten yakın değildi, eşimin bacağında yatıyordu..
Sonra bir hışımla kalktı, yeğenimi kucağına aldı mutfağa ablamın yanına götürdü, sonra balkona çıktı sigara yaktı vs. Biz üçümüz abim, ben ve eşim biblo gibi kaldık salonda..
Ne kadar sonra bilmiyorum, abim kalktı, "Biz gidelim" gibi bir şey duydum sanırım, tam hatırlayamıyorum. Eşimle birbirimize bakakaldık. Eşim "Sakin ol" gibisinden bir hareket yaptı bana. Ki zaten kavga falan çıkarmam, o da biliyor, herkes biliyor. Yanlarına gidip konuşayım çözeyim dedim. Belki anneliktendir, yeğenim yeni okula başladı, belki onun tedirginliğidir vs diye alttan al dedim kendime. Tam balkona çıktım ki, balkonun köşesinde arkası dönüktü, karşısına abimi almış konuşuyordu.
Ve maalesef duydum konuştuklarının çoğunu.
"O kardeşine söyle, çocuğumu ellemesin, çok istiyorsa kendi yapsın bir tane millete elletsin, o pis herif(eşim) de uzak dursun benim kızımdan, dokunup durmasın, bir daha getirmem kardeşin falan dinlemem.." Duyduklarım bunlar.. sonra duramadım içeri girdim.. Ama tam girerken abimin bana o bakışı....

Ve benim eşimin 5 tane yeğeni var, 4'ü kız, kız çocuklarına nasıl yaklaşacağını bilir, benim yeğenimi de kendininkilerden ayırmaz. Özellikle böyle konularda çok hassastır.
Ve biz yine bir şey diyemedik..
Çünkü daha önce hele ki böyle bir konuda hiç muhatap olmamıştım onunla.
7 yıldır evliler, ben onu abimle tanıştığı ilk günden beri tanıyorum ve ilk günden beri mesafem ve duruşum hiç değişmedi. Bir tek gün görümcelik yapmadım, zaten evim barkım uzak, zihniyetim uzak, aklım uzak her şeyim uzak..

Bakın şunu anlıyorum. "Anne psikolojisi"
Benim çocuğum yok, tamam. Kız çocuğudur, hassas olunmalıdır, tamam. Dikkat edilmelidir, tamam. Öğretilmelidir, tamam. Belki çocuğum yok diye anlamıyorumdur, tamam. Ama bu kadar kötü muameleyi hak edecek bir şey yapmadım ben. Benim eşim onun çocuğunu üzecek, incitecek tek hareket yapmadı bugüne kadar!

Çocuğu olan, özellikle kız çocuğu olan kadınlara sormak istiyorum: Bu kadar hassasiyet normal mi? Sizin eşinizin kız kardeşine bu kadar tepki verdiğiniz oldu mu? Ya da benim çocuğum olsa ben de mi böyle tepki veririm? Şimdi mi anlamıyorum yani???

Ve ben bunları ne ablama ne anneme anlatabildim. Çünkü ikisi de zamanında kendisiyle fazla yüz göz olup hem taviz verip hem tartıştıkları için yine bir sürü olay çıkar, yine bir sürü huzursuzluk olur. Büyük ihtimalle bu abim ben ve eşim arasında kalacak ailemizde.

Ben, eşim ve abimin o balkondaki bakışı arasında kalacak..

Abimin o bakışını asla unutamam sanırım. O çaresiz, "arsızla uğraşamayan" bakışı.. 46 yaşında, gözleri dolan, kendinden 15 yaş küçük kız kardeşinden bakışıyla özür dilemek zorunda hisseden bakışı..
Diger sayfalari okuyamadim ama sizin yazdiginiz gorunce aklima daha once sahit oldugum bir durum geldi.. uzaktan bir akrabamiz cocukkken taciza ugramis kucuken... tabi ben bilmiyordum benden buyuk biriydi. Evlenmis cocuklari olmus sonra, ama cocuklarinin etrafindakilere karsi verdigi tepkiler sizin yengenizi hatirlatti bana...gecmisten gelen kotu tecrubeleri olan insanlarin verdigi tepkiler normalden daha yogun ve serttir....duz bir mantikla bazen aciklanamaz...yerinizde olsam ben de cok kotu olurdum, cok uzucu gercekten...

Açıklama mesajı iyice konuyu batırdı..
Daha yaşına girmeden, yok eşim mesafe koysun falan.. Sapık olan burada kim acaba?

Benim filancam gelecek aayy blueasscığımm çocuğunla istersen eşimi başbaşa bırakmiyim diyecek, fesatmısın sen deyip hayatımdan çıkarırım o insanı..

Ehehe ben anlayışlı halayım mesajı verebilmek için yaptığınız açıklama işin boyutunu çirkinleştirdi..

Konu sahibi yengesinin yanlış anlama ihtimalini önlemek için, bu olayın öncesinde, abisiyle bi kaç kez eşinin ve yeğeninin ilişkisi hakkında konuştuğunu ve "rahatsız olduğun bi şey varsa abi bizi uyar " şeklinde konuştuğunu söylüyor. Sadece merak ediyorum; yengenizin eşinizin çocukla olan diyaloğunu yanlış anlama ihtimali olduğunu nasıl anladınız? Yani yengem eşimin davranışlarını yanlış anlamasın diye önceden abimle konuştum bu durumu diyosunuz, tamam, eyvallah. Yengenizin hangi davranışı size eşinizin kıza olan davranışlarını yanlış anlama potansiyeli olan bir kadın olduğunu düşündürdü ki böyle bi konuşma yapmak zorunda hissettiniz? Neden olaydan önce kendinizi aklamaya çalışır gibi bi tutum içine girdiniz? gerçekten merak ediyorum. Anne, teyze ya da hala değilim. ama açıkcası kardeşlerimin çocukları olsa; eşleri yanlış anlar diye düşünerek kardeşlerimle böyle bi konuşma yapmam, ve o çocukları eşimle yalnız bırakmamanın peşini kovalamam diye düşünüyorum. Yani aklıma bile gelmez, kardeşlerimin eşlerinin yanlış anlayabilecekleri bile aklıma gelmez. Siz nasıl oldu da kadının yanlış anlayabileceğini öngördünüz?

Ben konu sahibin mevzu eşine dönünce böyle olmayan şeyleri olmuş gibi açıkladığını inanıyorum. Yani o kadar hassasım ki bu konuda o yüzden abimle böyle bi konuşma yaptım demek istiyor. Aslında çok hassasım mesajı verirken insanlar da durup dururken neden bu mevzuları gündeme getirdiğini anlamaya çalışıyor. Çok inanmadım açıkçası. Sence @shapes
Aynen ama ben nerelerde dogruyu soyluyor nerelerde olmamisi olmus gibi yapiyor onu tartisirim.
Malesef konu sahibinin rahmi alinmis bu yuzden cocugu olmuyor.
Yengesi cok istiyorsa kendisi dogursun demis.
Cocugu olmayana bu denmez.
doguramiyacagini bilen biri bu lafi sarfetmez,
git evlat edin der.
Ama bunun uzerinde hiç durmamis bile ilk anlatirken, cocugu olmadigini da yazmamis

Arada sıkıştikca soyluyor da iste neresi dogru neresi degil.
Ben hala bana kocama sapik demesinden ziyade buna tepki gostermesi gerektigini dusundum.

Ben konu sahibinin abisiyle konuşmasına neden bu kadar takıldı herkes onu anlayamadım. Etrafta neler duyuyoruz ve belli ki hanımefendi de "Kemal'im yapmaz." ekolünden değil ki her ihtimale karşı hep gözlerini açık tutmuş. Eşiyle yeğeni arasındaki sevgi bağı da güçlü olduğu için ve neticede eşi kan bağıyla aileye bağlı bir birey olmadığı için abisinin bu bağdan rahatsız olma ihtimalini elemek istemiş.
Daha bugün dayımın iki yaşındaki çocuğunu eve gelince kucağıma alıp öptüğüm için, bizde kaldıkları süre boyunca kucağımdan indirmediğim için rahatsız olup olmadığını dayım ve yengeme sordum; rahatsızlık duyuyorlarsa davranışlarımı ayarlayabileceğimi söyledim. Teyzesi yaşında olduğum kuzenimi anne babasının yanında taciz etmediğime göre bu soru benim sapık olduğumu göstermemeli yani. Hanımefendi de eşi de belli ki çocuğa ve çocukla olan ilişkilerine kıymet veriyorlar ki en ufak bir zedelenme yaşanmaması için hassas davranmışlar. Önce eşin sen yokken taciz etmiş olabilir imalı şeyler söylendi, hanımefendi eşiyle baş başa kalmadığını söylediğinde bu defa buna manidar dendi. Bazen ben bazı insanların amacını anlayamıyorum yorum yazarken.

Konuyu okuyunca , aşırı korumacı bir annenin tuhaf/yersiz/kırıcı hezeyanları olarak yorumladım yengenin haraketlerini...

Böyle bir itham ve "pis herif" sözü üzerine de bir daha görüşmemenin en doğru olacağını .

Kadının çıkışı çocuğa özel bölgelerini , dokunulmaması gereken yerlerini anlatmayı geçmiş , sizi potansiyel sapık görecek kadar çirkinleşmiş dedim .

Dedim ama ilerleyen sayfalardaki o açıklama mesajını okuyunca daha bir dumur oldum .

3,5 yaşındaki bir çocukla yalnız kalmak istememek ?? Aman kimsenin bakışı , iması ile uğraşamam diye odayı terk etmek ne demek ya ?

Bunu düşünüp 2-3 kez abiyle konuşmak ne demek ?

Yani bunlar tasavvur edilmesi dahi çok çirkin şeyler iken siz birde konuşmuşsunuz .

Yani ya yengenin böyle hissettiğini biliyor olmalısın ki açıklama yaptın abine .. bu durumda asla görüşmezdim o insanla . Benim çocuğu ile aynı odada kalmamdan şüphelenecek ha !

Ya da sizde bir tuhaflık var . Bende bir çok yeğenim yengesiyim . Onlarla aynı odada durmaktan çekinmek ??? Valla işin bu kısmı yengenin tavrıdan daha bi tuhaf .

Neden 3,5 yaşındaki bir çocuğa sizden zarar gelmez diye aile ferdi uyarılma gereği duyulur?
Nasıl bir aile bu ???

Evet bende çocuğuma özel bölgeleri ; dokunma sınırlarını anlattım . Ama aile bireyleri halası dayısı eniştesi yengesi ... zihnimden böyle bir şüphe geçmesi ?
Biz bir aileyiz.Yeri gelir sık yeri gelir iki ayda bir görüşürüz . Gözüm kapalı emanet ederim çocuğumu.

Bilemiyorum ya . Yengeniz kadar garip geldiniz bana .

Ve ürkütücü . 3,5 yaşında bir çocuğun baş rolünde bir evde bu muhabbetler dönüyorsa , ben topyekun korkarım o insanlardan.

Ben konu sahibinin abisiyle konuşmasına neden bu kadar takıldı herkes onu anlayamadım. Etrafta neler duyuyoruz ve belli ki hanımefendi de "Kemal'im yapmaz." ekolünden değil ki her ihtimale karşı hep gözlerini açık tutmuş. Eşiyle yeğeni arasındaki sevgi bağı da güçlü olduğu için ve neticede eşi kan bağıyla aileye bağlı bir birey olmadığı için abisinin bu bağdan rahatsız olma ihtimalini elemek istemiş.
Daha bugün dayımın iki yaşındaki çocuğunu eve gelince kucağıma alıp öptüğüm için, bizde kaldıkları süre boyunca kucağımdan indirmediğim için rahatsız olup olmadığını dayım ve yengeme sordum; rahatsızlık duyuyorlarsa davranışlarımı ayarlayabileceğimi söyledim. Teyzesi yaşında olduğum kuzenimi anne babasının yanında taciz etmediğime göre bu soru benim sapık olduğumu göstermemeli yani. Hanımefendi de eşi de belli ki çocuğa ve çocukla olan ilişkilerine kıymet veriyorlar ki en ufak bir zedelenme yaşanmaması için hassas davranmışlar. Önce eşin sen yokken taciz etmiş olabilir imalı şeyler söylendi, hanımefendi eşiyle baş başa kalmadığını söylediğinde bu defa buna manidar dendi. Bazen ben bazı insanların amacını anlayamıyorum yorum yazarken.
Şoyleki annenin korumaciligini eleştirecek yapidaki bir aile, demekki kendine ve esine cok guveniyordur, bende cok cok hassasim ama 3 yasindaki cocukla esimden cekinmem 13 yasindaki biride olsa esimle yanliz kaliyor.
Ha 23 yasindaysa bak orda kiskanir, rahatsiz olurum. Buda normaldir
Ama 3 yasinda asla esimle yanliz birakmiyorum. Sozu yok konu sahibinin cizdigi resme uymuyor.
Ozaman yengeyi suclamakta sacma.
Gelin yapti diye gorumceligi kabarmis rahatsiz olmus, yoksa kendide o zihniyette
Sahip

Şoyleki annenin korumaciligini eleştirecek yapidaki bir aile, demekki kendine ve esine cok guveniyordur, bende cok cok hassasim ama 3 yasindaki cocukla esimden cekinmem 13 yasindaki biride olsa esimle yanliz kaliyor.
Ha 23 yasindaysa bak orda kiskanir, rahatsiz olurum. Buda normaldir
Ama 3 yasinda asla esimle yanliz birakmiyorum. Sozu yok konu sahibinin cizdigi resme uymuyor.
Ozaman yengeyi suclamakta sacma.
Gelin yapti diye gorumceligi kabarmis rahatsiz olmus, yoksa kendide o zihniyette
Sahip

Ben okuduklarımdan sizin anladıklarınızı çıkarmadım.
Kaldı ki ben de yaşı küçük kuzenlerim kiminle olursa olsun anne babası dışındaki biriyle baş başa bırakmam, buna kardeşim de dahil ki biz beraber büyüttük kuzenlerimizi. Babam bile olsa tetikte olurum, kendim de dokunmadan sevmeye çalışırım. Bu hepimizi sapık olarak gördüğüm ya da güvenmediğim anlamına gelmez, karşımdaki çocuğu önemsediğim anlamına gelir. Konuya dönersek ben özenli bir hala görüyorum tabloda.

Bu yorumdan bağımsız olarak diğer yorumlarınızı da okudum. Yaşadıklarınız oldukça üzücü ama sağlıklı bir bakış açısından biraz uzaklaşmışsınız sanırım. Kendi yararınız için geçmişte olanlarla ilgili profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim. Allah kimseye yaşatmasın, size de güzel bir hayat dilerim. :KK36:

Back