- Emoji Skoru
- 1.013
- Puanlar
- 23
- Konu Sahibi dreamtheater34
-
Amacını anlayamadığınız insanlardan biri de benim sanırım; mesajımda da belirttiğim gibi anne/hala/teyze değilim ve gerçekten meran ettiğim için soruyorum;Ben konu sahibinin abisiyle konuşmasına neden bu kadar takıldı herkes onu anlayamadım. Etrafta neler duyuyoruz ve belli ki hanımefendi de "Kemal'im yapmaz." ekolünden değil ki her ihtimale karşı hep gözlerini açık tutmuş. Eşiyle yeğeni arasındaki sevgi bağı da güçlü olduğu için ve neticede eşi kan bağıyla aileye bağlı bir birey olmadığı için abisinin bu bağdan rahatsız olma ihtimalini elemek istemiş.
Daha bugün dayımın iki yaşındaki çocuğunu eve gelince kucağıma alıp öptüğüm için, bizde kaldıkları süre boyunca kucağımdan indirmediğim için rahatsız olup olmadığını dayım ve yengeme sordum; rahatsızlık duyuyorlarsa davranışlarımı ayarlayabileceğimi söyledim. Teyzesi yaşında olduğum kuzenimi anne babasının yanında taciz etmediğime göre bu soru benim sapık olduğumu göstermemeli yani. Hanımefendi de eşi de belli ki çocuğa ve çocukla olan ilişkilerine kıymet veriyorlar ki en ufak bir zedelenme yaşanmaması için hassas davranmışlar. Önce eşin sen yokken taciz etmiş olabilir imalı şeyler söylendi, hanımefendi eşiyle baş başa kalmadığını söylediğinde bu defa buna manidar dendi. Bazen ben bazı insanların amacını anlayamıyorum yorum yazarken.
Amacını anlayamadığınız insanlardan biri de benim sanırım; mesajımda da belirttiğim gibi anne/hala/teyze değilim ve gerçekten meran ettiğim için soruyorum;
Kardeşimin çocuğu olsa ve eşim onunla çok ilgileniyor, kucaklıyor, öpüyor vs olsa; ben hangi durumda kardeşimin eşi eşimin davranışlarını yanlış anlamasın diye (herhangi bir şekilde tacizle itham edilmemişken) kardeşimle bu konu üzerinde bi kaç kez konuşma gereği hissederim? Neden yani? Kardeşimin eşinin eşimin davranışlarını yanlış anlayacağını nasıl öngörmüş olabilirim? Bunu gerçekten merak ediyorum. bahsi geçen yengenin bir psikolojik rahatsızlığı mı var? Daha önce tacize uğradığı mı biliniyo aile arasında? Neden çocuğun annesinin bu konuda yanlış anlama potansiyeli olduğu düşünülerek öncesinden abiyle eşin çocukla olan mesafesi hakkında bir konuşma yapılıyor? Vallahi billahi anlamadım, merak ettiğim için soruyorum.
Çocuğu da çocuğu ehh be..Merhabalar herkese,
Günlerdir aklıma takılan bir olayı artık anlatmalıydım.. Lütfen fikir verin bana..
Geçen hafta annemi ziyarete gittiğimde, abimler de bizi görmeye geldiler sağolsunlar bayadır görüşemediğimiz için. Abimin 3,5 yaşında da bir kızı var. İnsan hepsini ayrı ayrı özlüyor tabi..
Velhasıl; yemek yendi, çaylar içildi, oturuyoruz sohbet muhabbet. Ne güzel tüm ailem bir arada, seviniyorum. Babam bir odada, ablamın eşiyle muhabbette, annem ablamla mutfakta kendine meşgale bulmuş, eşimle abim ve eşi balkonda muhabbette, ben de yeğenimle salonda tabiri caizse oynaşıyorum. Özlemişim, mıncıklıyoruz birbirimizi, seviniyoruz oynuyoruz vs. Zaten hoşuna gidiyor oynanmak, ilgilenilmek.. Çocuk.. O sırada eşim balkon kapısından başını uzattı güldü "oh oh oynayın da bize de çay verin hanım hanııım" diye dalga geçti falan. Yeğenim de eşime o kadar düşkün ki size anlatamam. Onu görsün dünya duruyor. Xcim gel oyun oynayalım, Xcim onu yapalım, Xcim öyle, Xcim böyle. Adıyla hitap eder, ki bana da öyle, hala demiyor :) Onu gördü, ama balkona yollamıyorduk sigara içiyorlar diye, tutturdu "Xcim gel sen de burada otur beni oraya çıkarmıyorlar babam sigara içiyor orada". Eşim kıyamaz, "Tamam sultanım" dedi güldü hemen geldi sağolsun. Geldi koltuğa oturdu, hemen yanına kuruldu yeğenim. Başladı anlatmaya TV'deki çizgi filmi falan. "Bak bu kız bu çocuğun sınıf arkadaşı, adı şu" falan baya koyu muhabbetteler. O sırada abim de içeri geldi. Eşi de geldi ardından. Yeğenim TV'ye daldı vs derken eşimin kucağına doğru yattı, ayaklarını da bana doğru uzattı.
Ne olduysa ondan sonra oldu işte..
Yine bilmiş bilmiş bir şeyler anlatıyordu çizgi filmle ilgili, ben de "öyle miiiiii" dedim bacağını tuttum sıkar gibi. Hani sevmek için çocuğu hafif sıkıp sallarsınız ya. Sanırım anlamışsınızdır..
Ve yeğenim garip bir tepki verdi, bacağını çekti ani bir hareketle. "Ne oldu gıdıklandın mı?" dedim, ki biliyorum gıdıklanan bir çocuk değil. "Hayır, oralarıma dokunmamalısın" dedi. "Neden?" dedim. "Annem yasakladı" dedi. "Tamam B...cim" dedim kapadım konuyu.
Annesine döndüm. Hani açıklama bekler ya insan, ki tahmin ediyorum, çocuğuna mahrem yerlerini öğretmiş, herkesin dokunmaması gerektiğini, nerelerini mahrem olduğunu vs. Onları söylemesini falan bekledim ki içim rahatlasın, "Evet haklısın" diyeyim.
Bana dönüp, "Evet doğru söylüyor, kızımın bacağına öyle aklına esince dokunamazsın!" diye bağırdı.
"Efendim?" dedim. "Öyle bacağına, kalçasına, göğüslerine, bilmemneresine dokunamazsın benim çocuğumun" dedi tekrar. "Deminden beri balkondan sizi izliyorum, az önce oynarken her yerine dokundun kızımın, kendini de ellettin, gördüm" dedi.
İnanın hiç bir şey söyleyemedim. Hiç bir şey. Eşim, abim ve ben üçümüz de nutkumuz tutuldu kaldık.
Ve maalesef, daha bitmemişti..
"Ayrıca kocanın (eliyle eşimin kasık bölgesini işaret ederek) orasına yakın yatmasını da istemiyorum!" dedi.
Ki gerçekten yakın değildi, eşimin bacağında yatıyordu..
Sonra bir hışımla kalktı, yeğenimi kucağına aldı mutfağa ablamın yanına götürdü, sonra balkona çıktı sigara yaktı vs. Biz üçümüz abim, ben ve eşim biblo gibi kaldık salonda..
Ne kadar sonra bilmiyorum, abim kalktı, "Biz gidelim" gibi bir şey duydum sanırım, tam hatırlayamıyorum. Eşimle birbirimize bakakaldık. Eşim "Sakin ol" gibisinden bir hareket yaptı bana. Ki zaten kavga falan çıkarmam, o da biliyor, herkes biliyor. Yanlarına gidip konuşayım çözeyim dedim. Belki anneliktendir, yeğenim yeni okula başladı, belki onun tedirginliğidir vs diye alttan al dedim kendime. Tam balkona çıktım ki, balkonun köşesinde arkası dönüktü, karşısına abimi almış konuşuyordu.
Ve maalesef duydum konuştuklarının çoğunu.
"O kardeşine söyle, çocuğumu ellemesin, çok istiyorsa kendi yapsın bir tane millete elletsin, o pis herif(eşim) de uzak dursun benim kızımdan, dokunup durmasın, bir daha getirmem kardeşin falan dinlemem.." Duyduklarım bunlar.. sonra duramadım içeri girdim.. Ama tam girerken abimin bana o bakışı....
Ve benim eşimin 5 tane yeğeni var, 4'ü kız, kız çocuklarına nasıl yaklaşacağını bilir, benim yeğenimi de kendininkilerden ayırmaz. Özellikle böyle konularda çok hassastır.
Ve biz yine bir şey diyemedik..
Çünkü daha önce hele ki böyle bir konuda hiç muhatap olmamıştım onunla.
7 yıldır evliler, ben onu abimle tanıştığı ilk günden beri tanıyorum ve ilk günden beri mesafem ve duruşum hiç değişmedi. Bir tek gün görümcelik yapmadım, zaten evim barkım uzak, zihniyetim uzak, aklım uzak her şeyim uzak..
Bakın şunu anlıyorum. "Anne psikolojisi"
Benim çocuğum yok, tamam. Kız çocuğudur, hassas olunmalıdır, tamam. Dikkat edilmelidir, tamam. Öğretilmelidir, tamam. Belki çocuğum yok diye anlamıyorumdur, tamam. Ama bu kadar kötü muameleyi hak edecek bir şey yapmadım ben. Benim eşim onun çocuğunu üzecek, incitecek tek hareket yapmadı bugüne kadar!
Çocuğu olan, özellikle kız çocuğu olan kadınlara sormak istiyorum: Bu kadar hassasiyet normal mi? Sizin eşinizin kız kardeşine bu kadar tepki verdiğiniz oldu mu? Ya da benim çocuğum olsa ben de mi böyle tepki veririm? Şimdi mi anlamıyorum yani???
Ve ben bunları ne ablama ne anneme anlatabildim. Çünkü ikisi de zamanında kendisiyle fazla yüz göz olup hem taviz verip hem tartıştıkları için yine bir sürü olay çıkar, yine bir sürü huzursuzluk olur. Büyük ihtimalle bu abim ben ve eşim arasında kalacak ailemizde.
Ben, eşim ve abimin o balkondaki bakışı arasında kalacak..
Abimin o bakışını asla unutamam sanırım. O çaresiz, "arsızla uğraşamayan" bakışı.. 46 yaşında, gözleri dolan, kendinden 15 yaş küçük kız kardeşinden bakışıyla özür dilemek zorunda hisseden bakışı..
Benim ailemde çok çocuk yok, çocuk psikolojisi vs okumadım ve mahremiyet eğitimi nasıl verilir bilmiyorum. arkadaşlarımın çocuklarını gözlemliyorum bazen. Çocuğunu başı boş bırakan anneler bana çok sorumsuz geliyor. Atıyorum; avm'de yada parkta yabancı hiç tanımadıkları birilerinin gelip çocuğu öpmesi yada yanaklarından makas alması beni rahatsız ediyor ve annelerinin müdahale etmesini bekliyorum. Müdahale etmeyen annelere, yabancı insanlarla fiziksel temas olayını doğru bulmadığımı söylüyorum ve çocuğa mahremiyet duygusu, yabancı-akraba, onu kim öpebilir kim öpemezi öğretmesi gerektiğini söylüyorum, bir çoğu da hak veriyor zaten. Ben çocuk seven bi insan değilim ve kesinlikle ve kesinlikle annesinden izin almadan yabancı bi çocukla konuşmam ve sormadan kucağıma filan almam. Ama burda aile içinde bi hassasiyet var, aile içinde de bu kadar hassas olunmalı mı? Dayısından amcasından ya da eniştesinden rahatsız olunabileceğini düşünmeli miyiz? Aile içinde de tıpkı yabancıymışız gibi izin alarak mı sevmeliyiz? Bunu netleştiremiyorum kafamda. Yani parkta vs de gördüğü insanların çocuğu şapır şupur öpmesine ses çıkarmayan anne sorumsuz evet ama halasının ve eniştesinin davranışlarıyla çıldıran anne de paranoyak bence. konuşma olayına takıldım; çünkü yabancılara soruyorum; çocuğunuzu sevebilir miyim vs diye, aileye rahatsızlık vermemek için. Ama aile içinde soracağımı sanmıyorum; rahatsızlık verebileceğimi düşünmem çünkü. Sormalı mıyım?Benim mesajımdan alıntı yapmışsınız fakat konu özelinde bunları ben cevaplayamam. Kendi adıma cevaplamam gerekirse, işim gereği şahit olduğum pek çok çocuk tacizi vakası oldu ve eminim ki hepimiz korkunç şeyler duyuyoruz. Artık zaman kötü bir zaman bence. Ben kendim bile çocuğu rahatsız edebilecek, amacım kötü olmasa bile taciz edilmiş hissettirebilecek bir davranış yapmaktan çekinirim. Mesele niyetin iyi ya da kötü olması da değil yani kendi açımdan, ben tedbirimi alayım da olmaması zaten benim normalim olarak kalsın. Çocuğu riske atmak istemem. Tabi ki ailenin de rahatsız olmasını istemem. Ortalık bu kadar kötüyken de kendi adıma en yakınımla bu konu hakkında şeffaf olmayı tercih ederim zira yeğenimin yaşayacağı bir travma beni de üzer.
Suanda guzel bir hayatim var temenniniz icin tesekurler.Ben okuduklarımdan sizin anladıklarınızı çıkarmadım.
Kaldı ki ben de yaşı küçük kuzenlerim kiminle olursa olsun anne babası dışındaki biriyle baş başa bırakmam, buna kardeşim de dahil ki biz beraber büyüttük kuzenlerimizi. Babam bile olsa tetikte olurum, kendim de dokunmadan sevmeye çalışırım. Bu hepimizi sapık olarak gördüğüm ya da güvenmediğim anlamına gelmez, karşımdaki çocuğu önemsediğim anlamına gelir. Konuya dönersek ben özenli bir hala görüyorum tabloda.
Bu yorumdan bağımsız olarak diğer yorumlarınızı da okudum. Yaşadıklarınız oldukça üzücü ama sağlıklı bir bakış açısından biraz uzaklaşmışsınız sanırım. Kendi yararınız için geçmişte olanlarla ilgili profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim. Allah kimseye yaşatmasın, size de güzel bir hayat dilerim.
Benim ailemde çok çocuk yok, çocuk psikolojisi vs okumadım ve mahremiyet eğitimi nasıl verilir bilmiyorum. arkadaşlarımın çocuklarını gözlemliyorum bazen. Çocuğunu başı boş bırakan anneler bana çok sorumsuz geliyor. Atıyorum; avm'de yada parkta yabancı hiç tanımadıkları birilerinin gelip çocuğu öpmesi yada yanaklarından makas alması beni rahatsız ediyor ve annelerinin müdahale etmesini bekliyorum. Müdahale etmeyen annelere, yabancı insanlarla fiziksel temas olayını doğru bulmadığımı söylüyorum ve çocuğa mahremiyet duygusu, yabancı-akraba, onu kim öpebilir kim öpemezi öğretmesi gerektiğini söylüyorum, bir çoğu da hak veriyor zaten. Ben çocuk seven bi insan değilim ve kesinlikle ve kesinlikle annesinden izin almadan yabancı bi çocukla konuşmam ve sormadan kucağıma filan almam. Ama burda aile içinde bi hassasiyet var, aile içinde de bu kadar hassas olunmalı mı? Dayısından amcasından ya da eniştesinden rahatsız olunabileceğini düşünmeli miyiz? Aile içinde de tıpkı yabancıymışız gibi izin alarak mı sevmeliyiz? Bunu netleştiremiyorum kafamda. Yani parkta vs de gördüğü insanların çocuğu şapır şupur öpmesine ses çıkarmayan anne sorumsuz evet ama halasının ve eniştesinin davranışlarıyla çıldıran anne de paranoyak bence. konuşma olayına takıldım; çünkü yabancılara soruyorum; çocuğunuzu sevebilir miyim vs diye, aileye rahatsızlık vermemek için. Ama aile içinde soracağımı sanmıyorum; rahatsızlık verebileceğimi düşünmem çünkü. Sormalı mıyım?
Uslubunuzdan hassasitiyetinizden duruşunuzdan belli zaten önceliğinizin çocuk olduğu Allah size doyasıya seveceğiniz evlat/lar nasip etsin. Yeğeninizin annesininki hassasiyet değil, terbiyesizlik. Eşinizi soktuğu durum, kendi eşine yaşattığı durum, sizin için söyledikleri , çocuğunu şahit tuttukları da onun kalitesini gösteriyor.Konu bana ve özellikle eşime odaklandığı için bir açıklama yapmam gerek diye düşünüyorum.
Öncelikle, şunu bilmenizi isterim, ailemi ziyaretlerimizde, eşimi asla ve asla yeğenimle birebir baş başa kalacak şekilde yalnız bırakmadım. Bu hem benim ve eşimin içinin rahat etmesi için hem de abim ve eşinin rahat etmesi içindi. Kimsenin aklında en ufak bir soru işareti kalmasını istemedim hiç bir zaman. Biz oynarken, muhabbet ederken, Tv izlerken vs annesi yanında yoksa bile mutlaka ben yanında olurum ve mutlaka gözüm yeğenimin üzerindedir. Tekrar söylüyorum, bu eşime güvensizliğimden değil, aksine güvenimden kaynaklıdır. Ki o da böyle olmasını ister, asla tek başına kalmaz, ikimiz yeğenimle bir odadaysak yani üçümüzsek, ben odadan çıkmaya kalksam "gitme, hadi Xcim biz de çıkıyoruz" der ve anne babasının yanına gider. Daha önce de söylediğim gibi, onu nasıl sevdiğimize, onunla konuşurken nasıl cümleler kurduğumuza, aldığımız hediyelere kadar çok dikkatli oluruz. En ufak bir yanlış anlaşılma olmamasına özen gösteririz.
Daha yeğenim yaşını doldurmamışken bu konuyu abimle konuşmuşluğum da var. "Abi bak ileride biz gelip gidince sıkıntı olmasın, evet zaten çok samimi değiliz ama istemediğin bir şey varsa söyle, bir yanlış görürsen söyle" vs diye.
Sanırım açtığım konudaki "oynaşıyorduk" kelimesine takılanlar olmuş. Ona da takılmamanızı öneririm, zira emin olun yeğenimin mahrem yerlerine dokunmayacak kadar bilinçliyim ve mıncıklamak, sıkmak, "ellemek" suretiyle sevmem yeğenimi. Saçını toplarım, o benim saçımı tarar -güya-, mesela tırnaklarıma bakar ojeliyse çok hoşuna gider sorar vs.
Daha abimin eşi hamileyken eşimle aramızda geçen konuşmada ise, gayet arkadaşça bir üslupla "Bak canım, o benim de kanım sayılır, nasıl sen benim yeğenlerimi sevip sayıyorsan ben de ona özen göstereceğim, ama abinin ya da eşinin içine sinmeyen bir şey olursa lütfen söyle" tarzı bir konuşmamız da olmuştur.
Özellikle 2 yaşından sonra eşime karşı oluşan düşkünlüğü sebebiyle abimle yaptığım başka bir konuşmada da, abime bunun bir sorun olup olmayacağını, isterse eşimin kızına mesafe koyabileceğini, buna alınmayacağını gayet sevecen bir dille anlattım. Abim ise, "Ben senin eşine zaten kızım sayılabilecek seni verdim, kendi kızımı de gözüm kapalı emanet ederim, duymamış olayım" dedi.
Ve bugün anlattığım olaylara kadar da, biz tüm dikkatimiz ve özenimizle yeğenimle ve abim-eşiyle ilişkimizi sürdürüyorduk. Herhangi bir şikayet, uzaklaşma, mesafe koyma, beğenmeme, şüphelenme tavrı olmamıştı.
Ki abime defalarca da tekrarladım, yanlış anladığın, içine sinmeyen bir hareket olursa lütfen söyle, yeğenim demek çocuğum demek benim için, onun üzülmesi senin üzülmen demek diye.
Ben ve eşim yeğenimi boğan, sıkan, mıncıklayan, mahrem bölgelerine dokunan, annesine babasına saygısızlık yapan, eğitimine karışan insanlar değiliz. İstismar eden insanlar hiç değiliz....
Suanda guzel bir hayatim var temenniniz icin tesekurler.
Ama sizde basbasa birakmam
demissiniz yaa
Bunun disinda cocuklara cok fazla dokunmak minciklamakta dogru degil
Simdi siz yanliz birakmam sozunuzede ne var bunda deyip aksini dusunecek insanlar var
Ama benim anlatamadigim
Bu benim konumun disinda kisiselestirmeden yaklasiyorum aslinda
Damdan dustum ve sebebini ve onlemini arastirdim
Sadece bu yaptigim
Bu konuda cok izledim okudum
Ve bi yerde yanlis yaptigimizi farkettim.
Cocuklari sadece sapiklar degil onlari sevmeye calisirken, ozellerini ihlal ederekte sinirlarini istismar ediyoruz.
Cocuga oyle caniniz istedigi gibi dokunamayiz
Birde size bisey soyleyeyimmi
Erkekler kadinlar gibi degil oyle kendi cocugu degilse kimsenin cocuguna ölüp bitmezler
Benim esim sadece gulumser aklina bile gelmez kucagina alip sevmek
Gozunuzu acik tutun ya
Erkekler kadin gibi degil
Boyle milletin cocuguna asiri duskun sevecen adamlari sevmiyorum
Enteresandir.
Kendileri hala cocuklari yok bekardirlar yada kendi cocuklarina karsi asla oyle sevgi gostermezler.
Insanlar utaniyor soyleyemiyor bazen icine kurt dussede
Bu yuzden birilerinin bu sekilde cekinmedigini gormek benim hosuma be gitti
Ne gelirse zaten, aman ayip olur aman sonra kotu olurum ben abartiyorum demelerden kaynaklaniyor.
Ben kadinlarin hislerine ozelikle annelerin hislerine guvenirim
Cocuk istismarinin %80 aile ici en yakinlardan geliyor.Benim ailemde çok çocuk yok, çocuk psikolojisi vs okumadım ve mahremiyet eğitimi nasıl verilir bilmiyorum. arkadaşlarımın çocuklarını gözlemliyorum bazen. Çocuğunu başı boş bırakan anneler bana çok sorumsuz geliyor. Atıyorum; avm'de yada parkta yabancı hiç tanımadıkları birilerinin gelip çocuğu öpmesi yada yanaklarından makas alması beni rahatsız ediyor ve annelerinin müdahale etmesini bekliyorum. Müdahale etmeyen annelere, yabancı insanlarla fiziksel temas olayını doğru bulmadığımı söylüyorum ve çocuğa mahremiyet duygusu, yabancı-akraba, onu kim öpebilir kim öpemezi öğretmesi gerektiğini söylüyorum, bir çoğu da hak veriyor zaten. Ben çocuk seven bi insan değilim ve kesinlikle ve kesinlikle annesinden izin almadan yabancı bi çocukla konuşmam ve sormadan kucağıma filan almam. Ama burda aile içinde bi hassasiyet var, aile içinde de bu kadar hassas olunmalı mı? Dayısından amcasından ya da eniştesinden rahatsız olunabileceğini düşünmeli miyiz? Aile içinde de tıpkı yabancıymışız gibi izin alarak mı sevmeliyiz? Bunu netleştiremiyorum kafamda. Yani parkta vs de gördüğü insanların çocuğu şapır şupur öpmesine ses çıkarmayan anne sorumsuz evet ama halasının ve eniştesinin davranışlarıyla çıldıran anne de paranoyak bence. konuşma olayına takıldım; çünkü yabancılara soruyorum; çocuğunuzu sevebilir miyim vs diye, aileye rahatsızlık vermemek için. Ama aile içinde soracağımı sanmıyorum; rahatsızlık verebileceğimi düşünmem çünkü. Sormalı mıyım?
Olayi kisilestirmek en buyuk sorunumuz aslindaÇocuğa istediğimiz gibi dokunamama konusunda, kişisel sınırları koruma konusunda size sonuna kadar katılıyorum. Katılmadığım noktaysa aile içinde de yabancılara uygulanan sınırların uygulanması. Tabi ki bir aile bireyi de bir çocuğu istemediği şekilde mıncıklayamaz fakat ben konuyu okudum ve hanımefendi zaten abartı bir mıncıklama olmadığını, saçlarını taradığını vs anlatmış. Çocuğa aile içinde dahi güvenli bir ortam sunmazsak uzun vadede kuracağı ilişkileri kendi elimizle sabote edebiliriz. Bir önceki mesajımda da yazmıştım, gözleri açık tutmak önemli fakat üslup daha da önemli. Yani kısaca önemli olan çocuğu örselemeden koruyabilmek çünkü herkese karşı güvensiz yetiştirirsek sosyal hayatta bu çocuk tutunamaz.
Son söylediğiniz şeyse oldukça subjektif, kesinlikle katılmıyorum erkekler konusuna. En belirgin örnek babam benim için. Çocuklara gerçek manada ölüp biter. Bazen kıskanırım hatta. :)
Olayi kisilestirmek en buyuk sorunumuz aslinda
burda babaniz bir istisnadir belki
Ama genelden bahsediyorum
Sizin babanizda azinlikta kaliyor
Yok bunu konunun uzmanlari soyluyorKimin azınlık olduğunu salt kişisel deneyimlerle bilemezsiniz, söylediğim gibi sizinki de oldukça subjektif bir mesajdı.
Meseleyi konudan uzaklaştırmayalım. Her mesajımda söyledim bu da son olsun. Tabi ki gözümüz açık olacak ama çocuğumuzu aile içinde dahi güvensiz olduğu hissiyle yetiştirirsek özgüvenini ve gelecekteki ilişkilerini baltalarız. Zaten bu baş başa bırakmama gibi önlemler de ihtimaller azalsın diye var, tıpkı mahremiyet eğitimi gibi. Mahremiyet eğitiminde esas çocuğun hırpalanmasını engellemektir. Çocuğun ailede karşılanan güven ihtiyacını karşılama şansını elinden almak da çocuk istismarının bir şeklidir.
Yok bunu konunun uzmanlari soyluyor
Subjektif olmaktan cikiyor
Bu konuda istatistikler var.
Ve anlamiyorum
Cocugu korumak mahremiyet diyoruz uzak tutmamiz gerekiyor
Aile ici guven ihtiyaci onu korumakla olur
Bu konudada uzman kisiler bogazini yirtiyor
Kimseye guvenmeyin aliskanliklarinizi degistirin diye biz hala benim babam benim dayim
Anladik hepimiz ak kasigiz
Peki neden aile ici 4 cocuktan biri istismara ugruyor
Bunu kim yapiyor
Saka gibi. Objektif olursak cok swvinecem
Kiz arkadasim dayisinin yillarca tacizine ugradigini, annesininde kardesim cok duzgun iyi melek biri diye ona kiz aradigini aglayarak anlatmisti
Daha 1 ay once
Zaten herkes melek
Kimsenin babasi kocasi dayisi yapmaz.
Hergun biz daha cok okuruz cocuk istismari haberlerini
Iyi madem psikolog pedogog unvani almak uzeresin.Ben gayet düzgün bir yaklaşımla size konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken ülkedeki bütün çocukları ben istismar ediyormuşum gibi garip bir üslupla cevap vermeniz oldukça rahatsız edici. Ben de psikologum ve bu konuda eğitim aldım, ayrıca pedagog ünvanı almak üzereyim. Yani birilerinin başvurduğu uzman oluyorum sanırım bu durumda.
Kişisel travmalarınızı bu gibi ciddi konulara dahil etmeyip çok yönlü bakabilmenizi diliyorum. Konuyla ilgili yeterince net mesajlarım bulunduğundan bu son mesajım olacak, amaç bağcıyı dövmek zira.
Iyi madem psikolog pedogog unvani almak uzeresin.
Ķiii daha uzman degil olmak uzeresin!!
Bu konudaki en uzman kisilerin yorumlarini bir okumali dinlemelisin diyorum
Sonucta sen daha olucaksin onlar 30 yildir olmuşlar
Heralde onlardan daha uzman degilsin
Bu arada ben de psikologlarin dediklerini yapmaya ugrasiyorum. Kendi yasadiklarim toplumu sekilendiriyor.
Ve toplumda bunlar yasanmasin diye ugrasiliyor
(Kim size tum cocuklari siz taciz ettiniz dedi???
hayret ve endise verici
Hayir dedigim hiç bir seyini anlamamişiniz, kimlere emanetiz acaba)
Gordugun 10 cocuktan 3 istatistiklerde istismara ugruyor istatistige yansimayan bundan fazlasi var deniliyor
Pedogog adayimiz kendi yasadiklarinla degil cok yonlu bak diyor
Evet bende marsta yasadim bu ulkede degil o yuzden benim baktigim yer yanliş
Nerdeyse toplumdaki cocuklarin en az %20si istimar magduru onlarda yanlis pencere
Dogrusu sizinki
Ok
Çıkma diyen eşi çocuk değil.odada çocukla yalnız kalmamak için beyefendi eşine dur çıkma diyor çocukla anne babanın olduğu odaya geçiyor.bence çok da doğru yapıyor valla helal olsunKonu sahibi
Ben hala yengenin terbiyesizlik yaptigina
Inaniyorum
Da sizinde sonradan yazdiklariniz da
Normal olmayan seyler var.
Esimle asla yanliz birakmamaya dikkat ediyorum diyosun
Bunu da yenge boyle seyler dusunmesin yada
Suphe etmesin diye yapiyosun?
Gozlerin surekli cocugun uzerinde falan.
Ozellikle su yazdigini hic anlayamadim.
Sen esin ve cocuk ayni odadayken
Tam sen cikarken cocuk sana niye bir anda dur gitme diyor. Neden bizde cikalim deyip anne ve babasinin yanina kosuyor.
Ya ne kadar hassas oldugunuzu kanitlamak adina
Batiriyosun
Yada esine sen guvenmiyorsun
Insanlarda yanlis anlamasin diye ekstra caba sarfederek insanlari ki basta yengeyi tedirgin ediyosun.
Yani suan ben bile konunun basinda
Yengeyi gommusken
Acaba dedim ustelik senin cabanla.
Cok garip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?